Didactica Publishing House a lansat Cartea Noilor Supereroi: 20 de personaje imaginate de copii

Qbebe.ro

Peste 400 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani din toată țara au răspuns provocării Editurii Didactica Publishing House de a-și imagina ce fel de supererou ar întruchipa. Printre puterile pe care și le doresc copiii se numără puterea de a salva animalele, de a stinge incendii, de a aduce pace și iubire între oameni, dar și de a vindeca planeta de noul coronavirus. 20 dintre supereroii imaginați de cei mici au fost reuniți într-o carte a Noilor Supereroi, care este disponibilă gratuit pe site-ul editurii.

Super-Alexia are puterea de a gândi altfel. Timey este prințesa timpului și are puterea de a călători în timp pentru a repara greșelile oamenilor. Ninja DRG are puterea de a fi un prieten bun și de a avea încredere în el însuși. ForestGirl are puterea de a proteja viața pe planetă. SuperNicolas are puterea de a strânge jucăriile.

"Copiii au vise îndrăznețe, iar noi ne dorim să le oferim cadrul să le expună, aducându-le astfel cu un pas mai aproape de realitate. Am apreciat originalitatea desenelor și a mesajelor copiilor, felul în care au ales să-și expună viziunea asupra unei lumi mai bune, venind cu idei concrete și îndrăznețe în acest sens", a precizat Florentina Ion, fondator al Editurii Didactica Publishing House.

Cartea Noilor Supereroi

Provocarea de a-și imagina ce superputeri ar avea copiii a venit cu ocazia Zilei Superman, o sărbătoare internațională ce se aniversează anual pe 12 iunie, iar cei mici nu au ezitat să răspundă cu cele mai îndrăznețe dorințe, trimițând peste 400 de desene și scurte povestioare despre puterile pe care și-ar dori să le aibă. Toate desenele selectate au fost reunite într-un eBook ce poate fi descărcat de pe site-ul editurii, aici.

"Procesul de învățare al copiilor de azi s-a schimbat, iar personajele de poveste livrează informații care acoperă nu doar cunoștințele concrete, ci și pe cele din sfera inteligenței emoționale, cum ar fi cunoașterea de sine, gestionarea relațiilor, conștiința socială sau flexibilitatea. Astfel, ne dorim ca, prin portofoliul nostru de carte, să-i ajutăm pe copii să-și dezvolte imaginația și creativitatea, iar viziunea lor asupra lumii este o sursă de inspirație pentru noi și pentru editură. Ideile lor ne ajută să alegem titlurile potrivite pentru lumea în care ei cresc, care abordează teme contemporane, cum sunt încrederea în sine, cooperarea, prietenia, dar și protejarea naturii și o viață în armonie cu aceasta", a precizat Florentina Ion.

Astfel, deși titlurile de non-ficțiune pentru copii, care satisfac întrebările acestora și setea lor de a cunoaște, înregistrează o creștere constantă de la lună la lună, cărțile cu personaje continuă să fie printre best-sellers. Doar Ema și Eric, cunoscutele personaje create de Ioana Chicet-Macoveiciuc și ilustrate de Lavinia Trifan, au ajuns la peste 150.000 de cititori, fiecare nou titlu fiind vândut în mii de exemplare în doar câteva săptămâni de la lansare. Iată care sunt cele mai populare 10 personaje de anul acesta:

 1. Ema și Eric – personajele seriei semnate de Ioana Chicet-Macoveiciuc.
 2. Felix – personajul central al seriei Poștașul Felix, care călătorește în întreaga lume.
 3. Noni – unicornul cu coamă curcubeu, care explică ce sunt și cum se gestionează emoțiile, creat de Amelie Chien Chow Chen.
 4. Martin, ursulețul creat de Eve Tharlet și Catherine Leblanc, care descoperă lumea alături de familia sa.
 5. Tifi Păpădie – iepurașul protagonist al seriei de aventuri creată de Andreas H. Schmachtl
 6. Chiț și Ronț – cei doi șoricei cu perspective diferite asupra lumii, creați de Gundi Herget și Nikolai Renger.
 7. Max, băiețelul care se regăsește în situații de viață diferite, precum mersul la doctor sau pe un șantier, un personaj creat de Christian Tielmann și Sabine Kraushaar.
 8. Ursoc și Rilă Cavalerilă – personajele seriei Walko, care fac dovada curajului și a prieteniei cu fiecare nou titlu.
 9. Franklin, dragonul care iubește cărțile, creat de Jane Campbell.
 10. Pernuța speriată, prietena și aliata lui Dănuț, care-i ajută pe cei mici să scape de teama de întuneric, un personaj creat de Diana Tivu.

Despre Editura Didactica Publishing House

Editura Didactica Publishing House deține un portofoliu de carte și jocuri cu adresabilitate din primele luni de viață. Cu o experiență de peste 17 ani pe piața educațională din România, Editura Didactica Publishing House a livrat până acum peste 15 milioane de cărți, jocuri, reviste și resurse educative. În total, portofoliul editurii numără peste 2.000 de titluri.

La finalul lunii octombrie 2020, în noul context educațional, Editura Didactica Publishing House a lansat o platformă digitală cu pachete de jocuri și activități, adaptate curriculei naționale. Într-o primă etapă, acestea cuprind materiale educaționale dedicate clasei pregătitoare și elevilor din clasele I – III, realizate în parteneriat cu Edustudio Helsinki.

De asemenea, Editura DPH îşi doreşte sã ofere sprijin cadrelor didactice în desfãşurarea activitãţii lor şi, în acelaşi timp, sã propunã soluţii, oferite de specialiştii din domeniu, pentru a transforma procesul educaţional într-o experienţã plãcutã atât pentru copii, cât şi pentru educatori, învățători și profesori.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  30.000 de copii și părinți la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy
  30.000 de copii și părinți la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy

  București, 9 septembrie 2019 La final de vacanță și inceput de an scolar peste 30.000 de copii și părinți s-au antrenat la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy, în parcul Lumea...

  11 personaje regale moderne care au fost acuzate că și-au înșelat jumătatea
  11 personaje regale moderne care au fost acuzate că și-au înșelat jumătatea

  Nu doar persoanele de rând calcă strâmb, ci și capetele încoronate. Dacă pentru unele dintre ele presa deține dovezi clare ale infidelității, asupra altor nu...

  Germană la International House Bukarest Deutsche Akademie? Natürlich!
  Germană la International House Bukarest Deutsche Akademie? Natürlich!

  Dacă piaţa ne cere să creştem, creştem! Ne-am lansat pe piaţa românească a cursurilor de limbi străine în 2002. De-atunci, am devenit lider de piaţă multipremiat de...

  De Crăciun, cadouri pentru minte de la Editura DPH: top cele mai iubite cărți și jocuri pentru copii
  De Crăciun, cadouri pentru minte de la Editura DPH: top cele mai iubite cărți și jocuri pentru copii

  Editura Didactica Publishing House, editură al cărui portofoliu este orientat către cărți și activități educative, a adăugat în colecția de Crăciun peste 30 de titluri...

  Cartea de identitate va deveni obligatorie de la 12 ani
  Cartea de identitate va deveni obligatorie de la 12 ani

  De curând s-a anunțat că, începând cu anul 2021, cartea de identitate va fi obligatorie începând cu vârsta de 12 ani. Descoperă care sunt motivele...

  A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă
  A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă

  Nevoia de inovație impusă de pandemia de Covid-19 a dus la un rezultat neașteptat. Mai precis, o echipă de cercetători israelieni care a lucrat la testele rapide antigen de salivă...

  Înghețata pe băț, Superman, alfabetul Braille: Iată 11 lucruri despre care nu știai că au fost inventate de copii
  Înghețata pe băț, Superman, alfabetul Braille: Iată 11 lucruri despre care nu știai că au fost inventate de copii

  O invenție presupune o gândire outside the box, iar copiii sunt cei mai pricepuți la asta! Mintea lor neîncărcată de tipare, modele și prejudecăți le permite să vadă...

  Germana de plăcere? La cursurile de vară online pentru copii ale Die Deutsche Akademie Bukarest, da!
  Germana de plăcere? La cursurile de vară online pentru copii ale Die Deutsche Akademie Bukarest, da!

  Germana este o limbă greu de învățat. Asta pentru că, în ciuda aplecării către ordine și chiar conformism pentru care sunt celebri în lume vorbitorii ei nativi,...

  © 2022 Qbebe