Drama familiei Furdui, rămasă fără copii în Germania. Fiul cel mare a fugit în România

Drama familiei Furdui, rămasă fără copii în Germania. Fiul cel mare a fugit în România

Bianca Geica - Redactor Senior

În pimavara anului trecut, Proctectia Copilului din Germania îi lua în plasament pe cei șapte copii ai familiei Furdui, fără preaviz și fără o anchetă socială.

Totul s-a desfășurat rapid, în mod abuziv, fără drept de apărare sau protest. Potrivit furduifamily.org, pe 26 aprilie 2021, în jurul prânzului, două persoane au venit, prin intermediul instituției de protecție a copilului, Jugendamt, și i-au luat pe cei 4 copii care se aflau acasă în acel moment, inclusiv pe bebelușul de un an, spunându-le părinților că ceilalți 3 copii vor fi luați direct de la școală. Li s-a comunicat formal că momentan nu trebuie și nici nu pot face altceva decât să aștepte până vor fi anunțați de către Jugendamt ce se va întâmpla cu copiii.

UPDATE. Coșmarul familiei Furdui a luat sfârșit! Toți copiii se întorc lângă părinți

Familia Furdui va fi, în sfârșit, reîntregită! Autoritățile germane au decis că Lea, față cea mică și ultimul copil care mai rămăsese în custodia autoritățior germane, să se întoarcă în sânul familiei. Micuța avea doar 1 an când a fost luată de lângă părinți.

„O veste minunată! Dumnezeu este Mare, iar binele învinge întotdeauna! Familia Furdui reîntregită definitiv! Micuța Lea, ultimul copil rămas în custodia Jugendamt, va veni definitiv acasă, iar părinții vor primi custodia sa. Au fost clipe grele, multe discuții pe toate palierele, rezoluții, proteste, unitatea românilor, credință și rugăciune. Toate acestea au făcut ca în final procesul pentru Leea Furdui să fie câștigat astăzi”, a anunțat, pe Facebook, deputatul liberal Ben Oni Ardelean, care s-a implicat în cazul familiei Furdui.

Mătușa copiilor, Paraschiva Bloju, a confirmat, pentru „Adevărul”, faptul că după aproape 2 ani familia Furdui este, în sfârșit, reunită.

„La procesul care a avut loc astăzi s-a decis că Leea revine de sâmbătă complet în familie și părinții vor primi ulterior și custodia. Deci se încheie, să zic așa, lungul șir de suferințe. Încă nu au custodia pentru toți copiii. Sper că urmează în curând, dar da, e o veste bună. Pot să vă spun că astăzi prima senzație a fost să ies în stradă și să strig de bucurie. Apoi, am avut un moment în care pur și simplu am plâns, tot de bucurie. A fost multă durere. Foarte multă durere”, a declarat femeia pentru sursa citată.

Această veste vine la scurt timp după ce Familia Furdui anunța, pe Facebook, că au reușit să îi recupereze pe frații Ruben și Albert, după mai bine de 600 de zile în care au stat separați de părinți:

„În istoria familiei Furdui ziua de 27 ianuarie 2023 va fi o zi memorabilă. Este ziua mult așteptată de Ruben și Albert, care după mai bine de 600 zile de așteptare, se întorc acasă DEFINITIV! Ei pot să doarmă în paturile lor, să stea împreună în jurul mesei cu ceilalți frățiori. În tot acest timp, din 26 aprilie 2021 și până astăzi, Jugendamt a tergiversat întoarcerea în familie fără să țină cont de dorința copiilor exprimată în scris și verbal că vor acasă! Prin Îndurarea Domnului, familia Furdui a mai câștigat o victorie! Ruben și Albert sunt scăpați de privirile reci ale lui Jugendamt! Dar lupta trebuie dusă până la capăt! Departe de familie mai rămâne micuța Lea de 3 ani! Locul ei e în familie, lângă părinți si ceilalți frățiori! Vom continua susținerea lor în post, rugăciune și mobilizare! Cu Dumnezeu vom câștiga! Lea trebuie să vină de urgență în familia ei! Nu sunt motive să fie ruptă de dragostea părinților și a frățiorilor! Mulțumim lui Ruben și Albert că au rezistat tot acest calvar al despărțirii, le dorim multă sănătate, să se bucure de armonia căminului părintesc. Ne vom ruga ca Dumnezeu să le vindece traumele făcute de Jugendamt! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această cauză! Dumnezeu vă va răsplăti tuturor!Echipa de susținere Furdui”, arată ultimul anunț de pe pagina de susținere a familiei.

 

În istoria familiei Furdui ziua de 27 ianuarie 2023 va fi o zi memorabilă. Este ziua mult așteptată de Ruben și...

Posted by Sustinem familia Furdui on Friday, January 27, 2023

Petre și Camelia Furdui se află într-o luptă aprigă pentru a-și recupera copiii!

O întreagă campanie internațională se desfășoară în sprijinul unei familii de rezidenți români în Germania. Soții Petre și Camelia Furdui au fost despărțiți în mod abuziv de cei 7 copii ai lor anul trecut, în luna aprilie, când Protecția Copilului din Germania i-au preluat pe micuții cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani.

familia furdui
Camelia Furdui împreună cu copiii săi, înainte ca aceștia să fie preluați de autorități | Foto: furduifamily.org

Până acum, două dintre fete, Estera (14 ani) și Natalia (13 ani) au fost lăsate să se întoarcă acasă, însă ceilalți cinci copii sunt ținuți în continuare departe de părinți. Lea (doi ani și jumătate) este în plasament la un asistent maternal, potrivit adevărul.ro. Potrivit mătușii celor șapte copii, părinții o pot vedea pe Lea o dată la două săptămâni. Pe băieți, Albert (10 ani) și Ruben (12 ani), părinții îi pot vedea o dată la trei săptămâni, timp de 90 de minute, iar asta pentru că cei mici au fost mutați într-un „sat de copii” la 100 de km de casă, după ce fugeau de la școală pentru a merge acasă.

„Întâlnirile cu băieții sunt drastic supravegheate. Părinții trebuie să obțînă aprobare pentru  subiectele pe care vor să le discute cu băieții. Sunt interzise teme precum casă, ceilalți frați, proces, întoarcere acasă, bunici. Nu le este permis să ducă vreun obiect sau poze de acasă”, a explicat Paraschiva Bloju, mătușa copiilor, potrivit aceleiași surse.

Cea mai mare dintre fete, Naomi (16 ani), este într-un cămin și poate să meargă o dată la două săptămâni acasă, de vineri până duminică. În zadar ea a cerut în repetate rânduri să fie „eliberată”. În același cămin a fost și David (17 ani), care la sfârșitul lunii octombrie a fugit, în secret, la rudele din România.

„David și Naomi au spus în repetate rânduri că vor să se întoarcă acasă, asistențîi sociali și tutorii nu le-au permis să facă acest lucru și au vorbit de rău despre părințîi lor. Fiind cuprins de disperare în urmă acestor discuțîi cu tutorele și alți reprezentanți ai Jugendamt, David a gândit un plan să scape și a fugit în România la rude. A considerat inadmisibil că la 17 ani să fie ignorată dorința lui de a se întoarce acasă. Acum este fericit că poate să-și continue viața departe de Jugendamt”, a mai spus mătușa copiilor. „Ei și-au exprimat în multe feluri dorința de a li se permite să se întoarcă acasă. Sunt într-o stare proastă, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Lea pare deseori deprimată la întâlniri și are adesea vânătăi. Unul dintre copii a trebuit să fie tratat într-o secție de psihiatrie”, a mai declarat această.

Ministerul Afacerilor Externe urmărește îndeaproape cazul familiei Furdui

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, la solicitarea jurnaliștilor „Adevărul” că urmărește cazul familiei Furdui încă de la început și că îi acordă o „prioritate deosebită”. MAE a confirmat, de asemenea, fuga în România a unuia dintre copiii familiei Furdui și a dat asigurări că sprijină demersurile familiei.

„Recent, membrii familiei Furdui au anunțat autoritățile române cu privire la sosirea voluntară în România a unuia dintre copii, la sfârșitul lunii octombrie 2022. Din datele furnizate, părăsirea căminului unde fusese plasat de Jugendamt Heidekreis a avut loc fără acordul autorităților germane, care asigurau îngrijirea minorului. Având în vedere că la momentul ajungerii în țară, acesta era lipsit de îngrijire părintească, autoritățile române competente au dispus, în regim de urgență, măsurile de protecție specială aplicabile în cazul oricărui alt minor, cetățean român, care, din motive neimputabile acestuia, nu se mai află sub supravegherea părinților săi”, se arată în răspunsul MAE, potrivit adevărul.ro.

Familia Furdui la câteva zile după ce micuța Lea a venit pe lume | Foto: citizengo.org

Cum a început drama familiei Furdui

Camelia si Petre Furdui s-au cunoscut in Spania, s-au căsătorit, iar ulterior s-au stabilit în Germania, Petre lucrând în domeniul instalațiilor și al amenajărilor interioare. Dumnezeu i-a binecuvântat în tot acest timp cu 7 copii frumoși, veseli și sănătoși: David – 15 ani, Naomi – 14 ani, Estera – 13 ani, Natalia – 12 ani, Ruben – 11 ani, Albert – 9 ani, Lea – 1 an.

Au trăit fericiți, în spiritul principiilor creștine, cu respect și dragoste față de Dumnezeu și semeni, fiind o familie echilibrată, educată, manierată, lipsită de abuzuri sau excese, potrivit furduifamily.org. Coșmarul lor a început în 2012, după ce David, copilul cel mare, s-a plâns de relaţia cu părinţîi şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă.

„În retrospectivă, David însuși spune că era într-o stare proastă în perioada respectivă de lockdown. Era furios și frustrat și a exagerat declarațiile făcute în fața asistenței sociale a școlii. El nu a văzut niciodată că părinții săi i-au bătut pe frații și surorile sale”, spune Paraschiva Bloju, mătușa copiilor.

Ajută și tu familia Furdui să își aducă copiii acasă!

Poți ajuta și tu familia Furdui să își poată readuce acasă cei șapte copii. O strângere de fonduri a fost creată în acest sens, iar oamenii sunt rugați să doneze orice suma pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor de-a lungul procesului legal.

Mai multe despre acest caz, dar și despre cum poți dona găsești pe gofundme.com/f/help-recovering-the-7-children-taken-of-furdui.

Surse foto: gofundme.com, furduifamily.org, facebook.com

Surse articol: gofundme.com, furduifamily.org, adevarul.ro

Articolul urmator
O tânără de 19 ani a ales să plece să muncească în Germania, în loc să dea BAC-ul: „Aici, în România, nu e un trai decent”
O tânără de 19 ani a ales să plece să muncească în Germania, în loc să dea BAC-ul: „Aici, în România, nu e un trai decent”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Drama unui tată singur: „Fiul meu de 12 vrea să poarte rochii la școală, iar eu nu știu ce să fac”
    Drama unui tată singur: „Fiul meu de 12 vrea să poarte rochii la școală, iar eu nu știu ce să fac”

    Orice părinte își dorește să vadă cum copilul său își construiește amintiri minunate în anii de școală. De altfel, este o bucurie să știi că micuțul tău se...

    Ce mare a crescut fiul Alinei Ceușan! Rock are 2 ani și este adorabil!
    Ce mare a crescut fiul Alinei Ceușan! Rock are 2 ani și este adorabil!

    Alina Ceușan este o mămică mândră! Fiul ei, Rock, care a venit pe lume în plină pandemie, a împlinit, anul acesta, doi ani și pare să fi moștenit personalitatea...

    De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume
    De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume

    Determinarea, perseverența și pasiunea l-au ajutat pe César Ritz să-și depășească statutul unui tânăr care căuta să-și construiască un drum în industria...

    O neatenție în cafenea și fiul meu a ajuns în spital cu arsuri grave. Părinți, mare atenție să nu faceți greșeala mea!
    O neatenție în cafenea și fiul meu a ajuns în spital cu arsuri grave. Părinți, mare atenție să nu faceți greșeala mea!

    O mămică de peste granițe a jurat că nu va mai bea niciodată o ceașcă de ceai fierbinte în preajma fiului ei, după ce acesta a suferit arsuri îngrozitoare într-o...

    „Tati nu s-a mai trezit și am fost nevoită să-mi cresc singură cei trei copii”. Mărturia cutremurătoare a unei femei rămasă văduvă
    „Tati nu s-a mai trezit și am fost nevoită să-mi cresc singură cei trei copii”. Mărturia cutremurătoare a unei femei rămasă văduvă

    O mamă de peste Ocean povestește cum și-a pierdut soțul și a rămas mamă singură, cu trei copii. Familia a rămas cutremurată în urma tragediei, care s-a petrecut în urma...

    Faptul că am devenit mamă este cea mai mare reușită a vieții mele, dar și cel mai mare sacrificiu
    Faptul că am devenit mamă este cea mai mare reușită a vieții mele, dar și cel mai mare sacrificiu

    O mamă care acum are copii mari, ne povestește prin câte etape a trecut în rolul de mamă a copiilor săi. Cum s-a schimbat pe parcurs și ce sacrificii a trebuit să facă....

    Două cuvinte pe care fiul meu cu autism mi le spune în fiecare zi, fără să vorbească
    Două cuvinte pe care fiul meu cu autism mi le spune în fiecare zi, fără să vorbească

    Nu folosește cuvinte, dar îmi spune de o sută de ori pe zi că mă iubește, în sute de moduri diferite. Îmi spune cu ochii, când se trezește și sunt prima...

    Sfântul Ilarion cel Nou, ocrotitorul familiei. Cum să te rogi pentru a avea parte de protecția lui
    Sfântul Ilarion cel Nou, ocrotitorul familiei. Cum să te rogi pentru a avea parte de protecția lui

    Astăzi, 6 iunie, creștin-ortodocșii își îndreaptă atenția către Sfântul Ilarion cel Nou care, asemenea altor sfinți, și-a dedicat viața ajutându-i pe cei...

    © 2024 Qbebe