ECONOMIDA

Drasius Kedys, tatăl erou care și-a făcut dreptate singur

Lituanianul Drasius Kedys a devenit cunoscut în țara sa și în lumea întreagă după ce și-a răzbunat fiica de 4 ani, care fusese agresată de un grup de pedofili, din care făceau parte inclusiv persoane influente din Lituania.

În anul 2008, Drasius Kedys, proprietarul unui mic magazin de blănuri, a auzit de la fiica sa (care avea 4 ani) că aceasta nu mai dorea să se întoarcă în casa mamei sale (de care Kedys se despărțise), întrucât acolo venea mereu un domn care o atingea. Acesta, la rândul său, colabora cu alți doi bărbați, care o duceau pe fetiță în camera unui hotel pentru a o agresa sexual, mama ei știind aceste lucruri și păstrând secretul contra sumei de 4000 de Euro lunar.

După ce a auzit spusele fiicei sale, Drasius Kedys a reușit să aibă înregistrări în care se copila îi povestea ce i se întâmpla,  iar în anul 2009 a transmis mai multe copii cu filmarea la diferite companii  media din Lituania. Acestea au refuzat să facă publice înregistrările, invocând încălcarea unor drepturi de protecție a copilului. 

Având în vedere reacția companiilor respective, Drasius a pus el însuși înregistrările pe internet. Așa s-a aflat că printre agresorii fiicei sale se aflau un judecător la un tribunal din capitala Lituaniei și un politician. 

Bărbatul a încercat să facă numeroase plângeri și să dea pe mâna justiției pedofilii, dar nu a reușit. Un procuror a considerat că nu avea dreptul să-l interogheze pe un judecător, acuzându-l pe Drasius pentru că a publicat pe Internet declarații ale fiicei sale. A trecut aproapre 1 an cât Drasius s-a străduit să dea pe mâna autorităților grupul infracțional, nu a reușit și ulterior s-a hotărât să își facă singur dreptate.

În anul 2008, Drasius l-a împușcat pe judecătorul care îi agresase fiica. După aceea s-a dus la sora fostei sale soții, implicate și ea în rețeaua de pedofilie și a împușcat-o și pe ea. Un singur agresor (politicianul) rămăsese în viață. Drasius a mers  la sediul  partidului acestuia, apoi la sediul Protecției Copilului și a detonat mai multe bombe. În ziua respectivă, s-a emis un ordin de căutare pe numele său. Între timp, oamenii din Vilnius au început să îl încurajeze în demersurile sale și să îi spună să continue lupta mai departe. 

A fost emis și un mandat de arestare pe numele lui Drasius, care a fost găsit mort în aprilie 2010, în apropierea orașul său natal. Au fost emise mai multe ipoteze cu privire la moartea sa (prin înecare, prin asfixiere cu propria vomă, crimă etc.), dar nu a fost elucidată cauza exactă. Procurorul implicat în investigația morții sale a precizat că nu era vorba de o criză și a decis să închidă cazul.

La funeraliile lui Drasius au participat mii de persoane, oameni din întreaga lume intrând pe rețelele de socializare și scriind comentarii în favoarea sa.

Câteva luni mai târziu, în iunie 2010, politicianul implicat în molestarea fiicei lui Drasius a fost și el găsit mort prin înecare.

Fetița lui Drasius a rămas în grija mamei sale,  decizia judecătorilor fiind urmată de proteste ampleîn Vilnius și Kaunas. Între timp, copilul a fost ascuns de ochii presei.

În martie 2012, a existat o încercare a 60 de polițiști de a lua fetița din casa mamei sale, soldată cu eșec, în condițiile în care Protecția Copilului a spus că tensiunile nu erau în favoarea copilului.

În luna mai,  250 de polițiști au încercat iar să ia fetița din casa mamei. În jurul casei s-a format un lanț uman, fetița a fost scoasă din casă și dusă într-o locație rămasă secretă. 

Drasius a rămas un simbol al luptei pentru dreptate într-un sistem corupt, în care ajungi să îți faci dreptate de unul singur.

Surse:

www.activenews.ro, www.truelithuania.com, www.click.ro


Surse poze:

www.facebook.com 

 

 

Erou la 8 ani! Un băiețel conduce mașina mamei sale, după ce aceasta a făcut atac cerebral la volan

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să fii un erou pentru copilul tău
  Cum să fii un erou pentru copilul tău

  Pentru a se dezvolta armonios din toate punctele de vedere, un copil are nevoie de modele. Acestea ar trebui să fie preluate atât din familie, cât și din afara acesteia....

  10 motive pentru care relatia cu tatal tau te transforma intr-o FEMEIE PUTERNICA
  10 motive pentru care relatia cu tatal tau te transforma intr-o FEMEIE PUTERNICA

  Relatia dintre tata si fiica lui este unica. Daca esti crescuta de un tata puternic, vei fi pregatita pentru o viata cu adevarat speciala.

  Mami, nu am nevoie de un erou. Tu ești de ajuns!
  Mami, nu am nevoie de un erou. Tu ești de ajuns!

  Toate mamele sunt, într-un fel sau altul, eroine. Prin gesturi mici, care trec de cele mai multe ori neobservate, reușesc să salveze lumea. Și tu ai această calitate, chiar dacă...

  Scrisoare de la un bebeluș care s-a învățat să doarmă singur
  Scrisoare de la un bebeluș care s-a învățat să doarmă singur

  Cu toții încercăm în cele din urmă să ne învățăm puii să doarmă singuri, deși poate fi extrem de dificil atât pentru mamă, cât și pentru copil....

  Fii și tu un erou pentru copii! începe cea de-a 7-a ediție a campaniei de responsabilitate socială PROFI
  Fii și tu un erou pentru copii! începe cea de-a 7-a ediție a campaniei de responsabilitate socială PROFI

  Pentru al șaselea an consecutiv, PROFI susține prin donații copiii din întreaga țară. Asociindu-se și în acest an cu ONG-uri dedicate copiilor, PROFI demarează pe 28...

  10 motive care explică de ce copilul tău nu vrea să doarmă singur
  10 motive care explică de ce copilul tău nu vrea să doarmă singur

  Unii copii se tem să doarmă singuri. În ciuda asigurărilor că nu este nimic de care să le fie frică, nu vor să adoarmă decât cu unul din părinți alături. Eforturile...

  7 semne care îți spun că poți să lași copilul singur acasă pentru câteva ore
  7 semne care îți spun că poți să lași copilul singur acasă pentru câteva ore

  Să-ți lași copilul singur acasă, chiar și pentru puțin timp, face parte dintre cele mai dificile decizii pe care un părinte trebuie să le ia. Întrucât sunt foarte multe...

  © 2019 Qbebe