In cadrul expozitiei sunt prezentate icoane pictate pe sticla, din Colectia Muzeului ASTRA.
Icoanele alese reprezinta cele mai importante centre de pictura pe sticla din Transilvania: Tara Fagaraşului - Arpasu de Sus, Cartisoara, Valea Sebesului, Nordul Transilvaniei - Nicula. Valoroase sunt icoanele pictate de cunoscuţii mesteri zugravi-iconari Savu Moga, Matei Timforea, Pavel Zamfir-Zugravu. Cele mai multe icoane sunt datate si, in totalitate, apartin celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea.
Icoanele se intalnesc, in tacerea celor rostite..., cu fotografii vechi din Arhiva foto a Muzeului ASTRA.
Neuitand, luam aminte la cuvintele lasate de Diadoh al Foticeii: „Precum zugravii deseneaza intai cu o singura culoare schiţa portretului, apoi, inflorind putin cate putin o culoare pe alta culoare, scot la iveala chipul celui zugravit (...), asa si harul lui Dumnezeu incepe prin Botez sa readuca „chipul" omului la forma in care era cand a fost facut. Apoi, cand ne vede dorind cu toata hotararea frumusetea asemanarii (...), infloreste o virtute prin alta si inalta sufletul din stralucire in stralucire, daruindu-i pecetea asemanarii."
Asteptand si intampinand Marele Praznic al Invierii Mantuitorului nostru Iisus Hristos, darul dorit de a fi daruit tuturor celor dragi este Chipul cald al Maicii Domnului, care sa ne ocroteasca si pe toti sa ne intalneasca unii cu altii, in adancul inimii.
La vernisajul expozitiei este asteptata sa fie alaturi de noi toti, doamna Manuela Golescu, actrita si interpret de muzica si poezie religioasa.