Mesajul emoționant al lui Mihai Morar către fiicele sale: Veți zbura din brațele mele spre alte brațe

Mesajul emoționant al lui Mihai Morar către fiicele sale: Veți zbura din brațele mele spre alte brațe

Bianca Petcu - Redactor Senior

În anul 2008, Mihai Morar și soția lui deveneau părinții a două fete gemene: Mara și Cezara. Câțiva ani mai târziu a venit pe lume și micuța Roua, care le-a întregit familia. Anul trecut, gemenele lui Mihai Morar și-au făcut buletine, căci au împlinit frumoasa vârstă de 14 ani. Recent, realizatorul de emisiuni de radio și soția lui, Gabriela, au anunțat că Mara și Cezara au hotărât să fie la licee diferite. Iată ce mesaj emoționant a postat Mihai Morar pe contul său de Facebook pentru cele două fete în prima zi de școală!

Mihai Morar, scrisoare pentru gemenele lui, la 14 ani: „Cine vă judecă după aspect e …suspect!”

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 14 ani pe 23 octombrie, iar fostul prezentator de televiziune le-a transmis acestora un mesaj deosebit de emoționant, care a stârnit un val de reacții pozitive pe Facebook.

mihai morar impreuna cu sotia lui si gemenele lor de 14 ani
Foto: Facebook

Iată cum sună scrisoarea lui Mihai Morar pentru gemenele sale de 14 ani, potrivit „fanatik.ro”:

„SCRISOARE PENTRU MARA ȘI CEZARA. LA 14 ANI. ❤️❤️

Fetele mele mari împlinesc săptămâna asta 14 ani. Lumea îi spune ”vârsta buletinului” și trece atât de ușor peste asta. Dar în spatele ”buletinului” e, de fapt, vârsta întrebărilor despre sine și despre propriul corp, a presiunii asupra aspectului fizic. E vârsta la care un părinte trebuie să îi dea ceva mai prețios decât o carte de identitate: o carte de încredere.

Le-am scris Marei și Cezarei 14 “încrederi” pentru 14 ani:

1. AI ÎNCREDERE ÎN TINE! STIMA DE SINE nu-i IMAGINE DE SINE.

2. MASS-MEDIA lucrează cu imagini și creează IMAGINI, nu CARACTERE.

3. SOCIAL MEDIA folosește FILTRE VIRTUALE. Oamenii care ”filtrează” astfel alți oameni nu fac parte din lumea voastră REALĂ.

4. Căutați oamenii care lucrează la dezvoltarea lor personală, nu pe cei care își prelucrează poza socială.

5. Cine vă judecă după aspect e …suspect! Persoanele care încearcă să vă facă să vă simțiti incorfortabil cu aspectul vostru, ori ascund probleme personale, ori vor să câștige de pe urma ”problemei” voastre ( atenție la reclame)

6. E dreptul vostru să spuneți NU. Iar ”NU” este NU. Iar ”Poate” nu este niciodată ”DA”.

7. Îmi promit să vă spun cât mai rar ”Ce frumoasă ești” și să înlocuiesc cât mai des cu ”Ce om fain crește din fetița mea!”

8. De acum, voi face din ce în ce mai puține alegeri pentru voi. E timpul vostru să faceți alegeri pentru sine. Dar voi fi lângă voi indiferent ce alegeri veți face.

9. Aveți vârsta marilor emoții. Nu vreau să vi le schimb. Doar îmi doresc să vă arăt că înțeleg ce simțiți.

10. Nu vreau să vă amintiți de mine ”Ce bărbat puternic e tati!” Prefer să mă aveți în minte drept ”Tata e sensibil. Uneori, mai și plânge…”

11. O să vă spun mai rar ”Ce bine semănăm!” și o să vă arăt mai des la ce ne asemănăm …din ceea ce facem și ne place.

12. O să vă povestesc mai des că nici eu nu am fost adolescentul perfect și, mai presus, că sunt adultul plin de defecte. Recunoașterea greșelilor nu e slăbiciune, ci doar dovadă de mai multă încredere de sine.

13. O să vă ascult mai mult. Și voi fugi de a spune ”Ascultă la mine ce-ți spun!”

14. Frumusețea nu are tipare. Idealul de frumusețe din anii 50 nu are nicio legătură cu idealul din prezent. Iar cei mai faini oameni au fost mereu cei ieșiți din tipare”, a scris Mihai Morar.

 

SCRISOARE PENTRU MARA ȘI CEZARA. LA 14 ANI. ❤️❤️ Fetele mele mari împlinesc săptămâna asta 14 ani. Lumea îi spune...

Posted by Mihai Morar on Wednesday, October 19, 2022

Mihai Morar către fiicele sale: „Iubitele mele, peste câțiva ani, nu mulți, veți zbura din brațele mele spre alte brațe”

Nu este prima dată când Mihai Morar le transmite fetelor sale mesaje emoționante pe rețelele de socializare, topind inimile celor care îl urmăresc! În urmă cu doi ani, la început de pandemie, acesta l-a dedicat fiicelor sale o micuță scrisoare cu ocazia zilei de 1 martie.

Asemenea oricărui tată iubitor, Mihai nu poate să nu se gândească cu o ușoară anxietate la viitor, iar pe această cale își îndeamnă fiicele să fie tot timpul atente la algerile pe care le fac și niciodată să nu accepte un bărbat în viața lor care să le iubească mai puțin decât o face el, primul exemplu masculin pe care l-au avut.

Viitorul ne sperie pe toți, mai ales atunci când vedem cât de repede cresc ai noștri copii, însă este important să ne bucurăm de aceste clipe minunate. Alături de mărțișoarele delicate, Mihai Morar mai adaugă și câteva cuvinte emoționante, așa cum reiese și din informațiile oferite de „spynews.ro”:

„MĂRȚIȘOARE ȘI O SCRISOARE DE LA TATI PENTRU DOMNIȘOARE. Iubitele mele, peste câțiva ani, nu mulți, veți primi și flori, și pietre prețioase, și bijuterii, și cuvinte, și fluturi, și lumea, și luna la picioare. E inevitabil. Veți întâlni iubirea, dar și dezamăgirea, veți iubi și vă veți amăgi, veți pluti, veți zbura, dar veți și ateriza forțat. Veți zbura chiar din brațele mele spre alte brațe. Dar brațele mele vor rămâne larg deschise, pentru totdeauna, pregătite să vă prindă oricând. Necondiționat. Până în ziua primul zbor, sunt aici, lipit de voi, ca să clădim amintiri prețioase, ca să învățăm cum e să trăiești în iubire și cum e să așezi iubire în fiecare trăire. Sunt aici ca să știți cât de prețioase sunteți și că, în această viață, nu meritați să primiți de la un bărbat nimic mai puțin decât ați primit de la primul bărbat din viața voastră. Cu dragoste, Tati, primul vostru bărbat”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihai Morar (@mihaimorar) pe

Sursa: instagram.com

Cele două gemene au hotărât să urmeze licee diferite

Anul acesta, Cezara și Mara au terminat clasa a VIII-a. După afișarea rezultatelor de la Evaluarea Națională, Mihai Morar și-a exprimat bucuria pentru succesul fiicelor sale. Astfel, într-o postare de pe contul său de Facebook, a venit cu următoarele mențiuni: „MÂNDRU DE ELE. ❤️❤️ Munca lor, cinstea lor, voința lor, credința lor. Și bucuria noastră nemărgintă. Nu-i fericire mai mare pentru un părinte decât să-și vadă copiii crescând mai buni decât el. Iar valoarea lor e mai mare decât Evaluarea!”

rezultatele obtinute la Evaluarea Nationala de gemenele lui Mihai Morar, Mara si Cezara

Chiar dacă, potrivit Ordinului de Ministru 4948/2019, este permis ca gemenii să poată fi distribuiți, la liceu, în clasa celui cu media mai mare sau invers, fără să se facă raportare la media ultimului admis, Mara și Cezara au vrut să fie la licee diferite. Astfel, dacă Mara a hotărât să rămână și la liceu la școala privată la care a studiat dintotdeauna, Cezara a ținut să se mute la un liceu de stat.

Mihai Morar a anunțat decizia fetelor sale, însoțind mesajul scris de soția lui de fotografii care îi înfățișează alături de fiicele lor la deschiderea anului școlar. Iată ce a postat pe contul său de Facebook fericitul tătic: „ZIUA ÎN CARE INIMA MEA S-A ÎMPĂRȚIT ÎN 3 LOCURI DIFERITE… Felicitări, Cezara, pentru că ai ales ceva nou: Colegiul Național SFÂNTUL SAVA! Felicitări, Mara, pentru că ai ales să rămâi „acasa”, la Olga Gudynn International School. Roua, ai două surori minunate! Să-ți fie exemplu! Ai ce invăța de la ELE! Vă iubesc infinit!”

Mihai Morar si sotia lui, Gabriela, alaturi de fiecare dintre fiicele lor gemene, la deschiderea anului scolar

Roua, mezina familiei, a împlinit anul acesta 4 ani. Ea merge de la vârsta de 3 ani la o grădiniță particulară. 

Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar

Surse foto: instagram.com/mihaimorar, facebook.com/mihaimorar

Surse articol: edu.ro, fanatik.ro, libertatea.ro, libertateapentrufemei.ro, portalinvatamant.ro, spynews.ro

Articolul urmator
„Școala românească nu intră într-o vacanță de o lună. Școala românească a dispărut fără urmă”. Mihai Morar, despre decizia Ministerului Educației
„Școala românească nu intră într-o vacanță de o lună. Școala românească a dispărut fără urmă”. Mihai Morar, despre decizia Ministerului Educației

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar
    Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar

    Una dintre cele mai cunoscute personalități de radio și de televiziune de la noi se mândrește cu o familie frumoasă, pe care a dezvăluit-o fanilor și prin intermediul...

    Fiul lui Céline Dion a împlinit 21 de ani! Mesajul emoționant pe care i l-a transmis artista
    Fiul lui Céline Dion a împlinit 21 de ani! Mesajul emoționant pe care i l-a transmis artista

    Céline Dion este mama a trei copii. Ieri, pe 25 ianuarie, fiul ei cel mare, René-Charles, a împlinit frumoasa vârstă de 21 ani. Mama sa nu a ratat această ocazie...

    Vedeta a anunțat că a pierdut sarcina mult dorită. Mesajul emoționant pe care l-a scris pe Instagram
    Vedeta a anunțat că a pierdut sarcina mult dorită. Mesajul emoționant pe care l-a scris pe Instagram

    Una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de origine britanică, Jessie J, trece prin momente cumplite. Artista în vârstă de 33 de ani a anunțat că a pierdut o...

    O fetiță de 6 ani a scăpat din brațele răpitorului datorită lecțiilor mamei sale
    O fetiță de 6 ani a scăpat din brațele răpitorului datorită lecțiilor mamei sale

    Zi de zi încerci să-ți înveți copilul lucruri noi, ajutându-l să deprindă abilități care îi sunt oricând utile. Printre acestea se numără și cele care...

    I-am spus fiicei mele de 11 ani că e prea mare să se mai alinte în brațele mele și acum nu mai vrea să mă îmbrățișeze înainte de culcare
    I-am spus fiicei mele de 11 ani că e prea mare să se mai alinte în brațele mele și acum nu mai vrea să mă îmbrățișeze înainte de culcare

    În timp ce majoritatea părinților nici nu vor să se gândească la momentul în care copiii lor nu vor mai dori să fie alintați și pupați, alții preferă să seteze...

    Către toate fiicele născute primele: Lumea nu ar mai fi la fel fără noi
    Către toate fiicele născute primele: Lumea nu ar mai fi la fel fără noi

    De la o vârstă fragedă, am crezut că eu sunt responsabilă pentru toată lumea. La terapie, la 5 ani, mi s-a dat un puzzle și mi s-a cerut să descriu ceea ce vedeam. Am aranjat...

    Mi-a fost teamă că fiicele mele nu-și vor accepta frățiorul diagnosticat cu sindromul Down
    Mi-a fost teamă că fiicele mele nu-și vor accepta frățiorul diagnosticat cu sindromul Down

    O femeie avea în jur de 40 de ani și era deja mamă a trei fetițe când a descoperit că era însărcinată cu al patrulea copil. Mai târziu, a aflat că bebelușul...

    Își aștepta iubita la altar. Însă ea plecase deja spre ceruri și îi lăsase cel mai emoționant dar
    Își aștepta iubita la altar. Însă ea plecase deja spre ceruri și îi lăsase cel mai emoționant dar

    Ziua în care pășești spre altar cu ființa iubită ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase. Uneori însă, viața are cu totul alte planuri și te poate pune în...

    © 2024 Qbebe