Regina Angliei este de la sine înțeles că nu își gătește singură, și că are la dispoziție o adevărată echipă de bucătari. O nouă carte despre obiceiurile alimentare ale familie regale, Dinner at Buckingham Palace (Cină la Palatul Buckingham), dezvăluie că există chiar și un caiet de impresii unde Majestatea sa notează feedback-ul pe care îl are de oferit echipei de la bucătărie. În carte se povestește că una dintre zile nu a fost atât de norocoasă pentru bucătarul responsabil cu prânzul Reginei, care s-a trezit cu o foaie ruptă din caietul de impresii, pe care scria "Am găsit asta în salata mea - ai putea să îl mănânci?". Pe foaia cu pricina era așezat personajul principal al prânzului regal, un limax.
Dacă bucătarul a mâncat sau nu limaxul, sau dacă a încercat să răspundă la întrebare, nu se mai știe. Clar este că Regina a dat dovadă de simț al umorului, într-o situație în care mulți dintre noi ar reacționa complet diferit.
Despre obiceiurile alimentare ale Reginei Elisabeta aflăm de la fostul Chef regal, Darren McGrady, care spune că Regina preferă mâncărurile simple și curate, precum calcan la grătar pe pat de spanac opărit. Tot un caiet este și cel care anunță dorințele culinare ale Reginei. Chef-ul propune suveranei de două ori pe săptămână meniul, notat în acest caiet, iar aceasta taie ce nu dorește și adaugă sugestii. Regina Elisabeta își servește micul dejun la 7.30, compus dintr-o ceașcă de ceai și o selecție de cereale, alături de iaurt, marmeladă și pâine prăjită. Ceaiul de la ora 4 după-amiază este servit alături de o selecție de sandvișuri fără crustă și de prăjituri. Regina adoră peștele și carnea de vânat, aduse de pe domeniile regale și piersicile albe culese din sera de la Castelul Windsor. Iar atunci când mănâncă singură, Regina are o regulă foarte importantă: fără amidon!, adică fără cartofi, orez sau paste.
Surse: Daily Mail, Today, The Telegraph