Mircea Radu, scrisoare catre fiica sa: Vei întâlni imbecili sadici, fătălăi dezorientați!

Bianca Petcu - Redactor Senior

Mircea Radu postează pe contul său de Facebook un mesaj emoționant pentru fiica sa. Realizând o paralelă între „cele două vieți" ale sale, așa cum le numește el. Mircea Radu își amintește cu nostalgie de zilele celebrei caravane a iubirii și își imaginează povestea de iubire dintre micuța lui și un potențial viitor soț.

„Va trece timpul și peste copilăria ta. Va veni vremea când și tu vei pleca de acasă, întâi la studii și-apoi de tot. Am să te țin de mână doar când faci primii pași, apoi degetele noastre se vor lungi, vor aluneca unul peste celălalt și se vor desprinde. Vei fi doar tu cu tine, abia intrată într-o junglă de priviri, de atingeri, de intenții." povestește Mircea Radu pe contul său de Facebook.

Sentimentul dulce-amărui care îmbracă momentul plecării copiilor din cuibul nostru, ne va încerca pe toți, la un moment dat. Pe de-o parte apare fericirea și mândria faptului că ființa care mai ieri-alaltăieri te ținea cu toată mânuța de un deget, astăzi este transformată într-un tânăr adult extraordinar, dar pe de altă parte apare și starea de singurătate, care este inevitabilă.

„Vei întâlni imbecili sadici, fătălăi dezorientați, napoleoni preocupați mai tot timpul de ceva minor, labagii apatici - tuturor ăstora nu le subaprecia răutatea. Dar vei cunoaște și oameni buni - fii ca ei.
Iar atunci când, îmbujorată și fericită mi-l vei prezenta pe viitorul tău soț - well, that´s one hell of a moment - am să îi strâng mâna, am să-l privesc în ochi și am să-i zâmbesc. După care am să mă duc în baie să vomit sânge.
Cum aș putea să-ți arăt că dragostea mea nu are măsură?"

Deși dur, mesajul lui Mircea Radu nu este îmbrăcat în nimic altceva în afară de sinceritate și dragoste față de fiica lui. Scrisoarea adresată fetiței este în întregime plină de gânduri profunde, Mircea Radu dorind parcă să o pregătească, în măsura în care se poate, pentru viață și transmitându-i totodată povești adunate din experiențele sale.

„Sunt cu tine pe umeri, într-o sâmbătă dimineața, pregătind ouă ochiuri într-o tigaie de fontă, în a doua mea viață, la milioane de ani distanță de prima și am răspunsul la întrebarea aia la care nu știam ce să zic, aia cu "Așa...Zi-mi tu ce vrei despre tine; ce ai mai făcut în ultimul timp?"
Ce să fac, iubirea mea, am trăit."

Sursa: facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Scrisoare către fiica mea care își judecă imaginea din oglindă
  Scrisoare către fiica mea care își judecă imaginea din oglindă

  O fată este cel mai aprig critic când vine vorba despre propriul aspect fizic. Iar oglinda, odată cu trecerea timpului, ajunge să fie o întâlnire dureroasă cu propria...

  Poză rară cu copiii cei mari ai lui Ștefan Bănică Jr.: fiica Andreei Marin, Violeta, alături de Radu Ștefan
  Poză rară cu copiii cei mari ai lui Ștefan Bănică Jr.: fiica Andreei Marin, Violeta, alături de Radu Ștefan

  Andreea Marin a fost prezentă luni seara la Gala Premiilor UCIN, unde a pășit pe covorul roșu alături de fiica ei, Violeta. Adolescenta a ținut neapărat să fie prezentă la acest...

  Bun venit Marie 2, cel mai intuitiv scaun auto pe care îl vei întâlni vreodată
  Bun venit Marie 2, cel mai intuitiv scaun auto pe care îl vei întâlni vreodată

  Elegant. Inteligent. Sigur.Scaunul auto Marie 2 a fost premiat cu prestigiosul premiu iF Design 2020 pentru eleganța design-ului și experiența intuitivă de utilizare.

  Scrisoare catre mama din parc care nu m-a judecat și mi-a iertat neglijența
  Scrisoare catre mama din parc care nu m-a judecat și mi-a iertat neglijența

  Dragă mami de fetiță din parcul Cișmigiu din acest week-end,

  © 2022 Qbebe