O femeie și-a vândut bebelușul de 9 luni ca să-și plătească datoriile

O femeie și-a vândut bebelușul de 9 luni ca să-și plătească datoriile

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dependența pentru jocuri de noroc sau pentru pariuri poate conduce adesea la gesturi șocante. Într-o asemenea situație se află o tânără mamă din Filipine care, după ce a rămas cu datorii provenite de la pariuri online, a luat o decizie radicală: aceea de a-și vinde copilul. În prezent regretă ceea ce a făcut, dar autoritățile filipineze susțin că riscă să fie pedepsită pentru următoarele infracțiuni: abuz asupra copilului, adopție ilegală, trafic de persoane. 

Și-a vândut bebelușul ca să-și plătească datoriile

O femeie în vârstă de 22 de ani din orașul Pasig (Filipine) riscă să fie pusă sub acuzații grave după ce și-a vândut bebelușul de 9 luni ca să scape de datoriile pe care le acumulase din pariurile cu lupte de cocoși. Aceasta obișnuia să parieze în cadrul e-sabong (pariuri din Filipine care se bazează pe luptele de cocoși), în condițiile în care lucra ca agent pentru pariuri online. 

Inițial, pentru a-și plăti datoriile acumulate, a intenționat să-și vândă un rinichi. Nu a mers însă până la capăt, așa că s-a hotărât să-și vândă copilul. În acest scop, a apelat la internet, la un grup închis de pe o rețea de socializare, iar o persoană interesată s-a oferit să-i ofere 20.000 pesos filipinezi. Potrivit datelor oferite de GMA NEWS ONLINE, a întâlnit apoi un cumpărător care i-a oferit o sumă și mai mare: „Am avut un cumpărător care mi-a oferit o sumă și mai mare. Am negociat până la 45.000 pesos filipinezi (mai puțin de 1000 de dolari). Cumpărătorul a spus că va avea grijă ca adopția să fie legală și că va angaja un avocat.”

persoana-care-incearca-sa-îi-puna-în-mână-bani-alteia

Pentru încheierea tranzacției, tânăra a mers în Quezon City, dar persoana cu care s-a întâlnit acolo nu era aceea cu care stabilise întâlnirea, așa cum s-a precizat și în sursa citată: „Femeia aceea nu purta mască de protecție. Avea pielea deschisă la culoare, era plinuță, avea ochii mici și un nas mare. Mi-a dat ceva să semnez ca să nu-mi mai cer copilul înapoi.” A semnat documentele solicitate, dar nu a primit nicio copie. 

S-a răzgândit între timp și vrea să-și recupereze bebelușul

La scurt timp după ce și-a vândut bebelușul de 9 luni ca să-și plătească datoriile, femeia s-a răzgândit și și-a dat seama că îl vrea înapoi. Din datele oferite de sursa citată anterior, s-a dus să ia un taxi și i-a dat un mesaj pe Messenger persoanei căreia i-a vândut copilul spunându-i că îi va înapoia cei 45.000 pesos filipinezi (echivalentul a aprox. 858 dolari). A constatat însă că deja fusese blocată pe telefon: „M-am suit rapid într-un taxi, i-am trimis un mesaj cumpărătorului și mi-am cerut copilul înapoi. I-am spus că îi voi înapoia banii. Dar acea femeie deja mă blocase pe telefon.”

Când a văzut care era situația, a folosit 7000 pesos filipinezi din suma primită din vânzarea copilului pentru a-și achiziționa un telefon, și-a plătit datorita pe care o avea și i-a dat mătușii ei 30.000 pesos filipinezi pentru ca aceasta să-i păstreze. 

Ajunsă în casa în care locuia alături de partenerul ei, l-a mințit pe acesta că bebelușul rămăsese cu mama ei și că telefonul îl cumpărase de la un prieten. În momentul în care bărbatul a rugat-o să inițieze un apel video pe telefon pentru a-l vedea pe bebeluș, tânăra a izbucnit în lacrimi și i-a mărturisit adevărul. Auzind ceea ce se întâmplase, acesta a cerut ajutorul Biroului Național de Investigații pentru a recupera copilul vândut. 

Conform aceleiași surse, cea care și-a vândut copilul a primit la un moment dat un mesaj pe telefon din partea unei persoane care îl cunoștea pe cumpărător și care i-a povestit că micuțul era bine și că avea condiții bune de viață. A încercat să se întâlnească și cu acea persoană pentru mai multe informații, dar aceasta nu a venit la întâlnire. 

Colonelul Joy Tomboc, purtător de cuvânt al Centrului pentru Protecția Copilului și a Femeilor, a precizat că mama care și-a vândut bebelușul va fi sprijinită de această instituție pentru a-l putea recupera. Cu toate acestea, atât ea, cât și persoana care i-a cumpărat bebelușul, vor primi acuzații de abuz asupra copilului și de trafic de persoane. Într-un interviu, Joy Tomboc a dat detalii despre acuzațiile aduse. Din informațiile disponibile pe „PhilStar Global”, acestea se referă la: „În baza constatărilor noastre, mama care și-a vândut copilul și persoana care l-a cumpărat au încălcat drepturile copilului... De asemenea, în acest caz sunt vizibile și elemente care țin de traficul de persoane. Totodată, ei ar putea fi acuzați și de violarea legii naționale privind adopția, din moment ce au semnat acele documente pentru tranzacție.”

O echipă a poliției și-a intensificat cercetările în orașul Pasig, precum și pe mai multe rețele online ce se ocupă cu adopțiile.

Între timp, mama care și-a vândut bebelușul de 9 luni pentru a-și plăti datoriile a făcut apel la persoana cu care a încheiat tranzacția să i-l înapoieze și, potrivit GMA NEWS ONLINE, a declarat următoarele: „Regret ceea ce am făcut. O să-i cer iertare copilului meu.”

Surse: gmanetwork.com, casino.org, philstar.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Și-a vândut copilul de 2 ani! Tatăl a dorit să își ducă iubita în vacanță!
Și-a vândut copilul de 2 ani! Tatăl a dorit să își ducă iubita în vacanță!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O femeie însărcinată în 7 luni a murit subit după ce a spus că nu se simțea foarte bine
    O femeie însărcinată în 7 luni a murit subit după ce a spus că nu se simțea foarte bine

    O femeie din Marea Britanie a murit subit, însărcinată în 7 luni, după ce a spus că nu se simțea foarte bine. A lăsat în urmă trei copii îndurerați și...

    Lumea mea s-a destrămat în momentul în care bebelușul meu de trei luni a murit subit...
    Lumea mea s-a destrămat în momentul în care bebelușul meu de trei luni a murit subit...

    Cea mai mare durere prin care poate trece un părinte este să-și piardă copilul. Suferința este enormă și simți că nu mai poți respira, că nimic nu mai are sens pentru tine....

    Exagerez fiindcă mă aștept ca soțul meu să mă plătească pentru că muncesc?
    Exagerez fiindcă mă aștept ca soțul meu să mă plătească pentru că muncesc?

    O femeie povestește, pe Reddit, că deține un restaurant împreună cu soțul ei. Ea lucrează că ospătar în localul respectiv, iar cu banii pe care îi câștigă...

    Această mamă și-a învățat bebelușul să meargă la toaletă de la 6 luni
    Această mamă și-a învățat bebelușul să meargă la toaletă de la 6 luni

    Cei mai mulți părinți încep să-și învețe copiii să meargă la toaletă în jurul vârstei de doi sau trei ani. Alții cred că bebelușii dau semne că ar fi...

    O mamă își lasă bebelușul de 8 luni să mănânce pământ ca să îi dezvolte imunitatea
    O mamă își lasă bebelușul de 8 luni să mănânce pământ ca să îi dezvolte imunitatea

    Până la o anumită vârstă cei mici sunt tentați să guste, practic, cam tot ce le pică în mânuțe. Curiozitatea și dorința de a descoperi mediul...

    Bebelușul meu are 11 luni și 9 kg, iar oamenii mă critică pentru asta
    Bebelușul meu are 11 luni și 9 kg, iar oamenii mă critică pentru asta

    O mamă de peste hotare spune că oamenii sunt mereu șocați când văd cât de mare este bebelușul ei, deoarece, deși are doar 11 luni, poartă deja haine potrivite pentru un...

    Vreau ca soțul meu să mă plătească pentru că am grijă de copilul nostru. Cer prea mult?
    Vreau ca soțul meu să mă plătească pentru că am grijă de copilul nostru. Cer prea mult?

    O proaspătă mămică i-a cerut soțului său bani pentru că are grijă de copilul lor, însă motivul nu e cel la care te gândești. Parcurge articolul pentru toată povestea.

    Părinții mei mi-au frânt inima când au vândut casa în care am copilărit
    Părinții mei mi-au frânt inima când au vândut casa în care am copilărit

    Chiar dacă ești om în toată firea, unul dintre momentele cele mai dificile din viața ta poate fi și desprinderea de casa părintească. În special dacă ți-ai petrecut...

    © 2024 Qbebe