Această măsură a fost luată pentru a proteja utilizatorii de pe reţelele de socializare de postările cu conţinut obscen. Astfel, mămicile şi tăticii care vor posta fotografii publice fără acordul copiilor lor, vor fi nevoiţi să plătească o amendă în valoare de 35.000 de lire sterline şi vor face un an de închisoare. De asemenea, copiii vor avea dreptul şi posibilitatea să-şi dea părinţii în judecată pentru fotografiile postate.
"În câţiva ani, copiii vor putea foarte uşor să-şi ducă părinţii în faţa unui judecător pentru fotografiile pe care le-au postat, când erau bebeluşi. Există copii care nu îşi doresc să fie fotografiaţi şi cu atât mai puţin să vadă poze cu ei pe reţelele de socializare", a declarat Eric Delcroix, expert în politica şi etica internetului.
În urma unui studiu realizat în anul 2015, la Universitatea din Michigan s-a descoperit că un procentaj de 74% dintre participanţi au avut dubii în postarea fotografiilor cu bebeluşii. Aceştia au recunoscut că au urmat exemplul altora şi le-au făcut totuși publice.
Din nefericire, 51% dintre părinţii analizaţi postează şi informaţii personale alături de fotografii, care pot dezvălui locaţia exactă a minorului. Descoperirile nu s-au oprit aici. Aparent, peste jumătate dintre subiecţi dezbat problemele de sănătate ale copiilor pe reţelele de socializare şi aproape trei sferturi au spus că media îi face să se simtă mai puţin singuri.
Politica statului francez este axată pe aceste măsuri drastice pentru a evita ca fotografiile minorilor să ajungă în mâinile pedofililor. Aceştia îşi doresc ca micuţii să aibă dreptul la o viaţă privata, de la vârstă fragedă.
Experţii în securitate vor să-i facă pe părinţi să reflecteze asupra efectelor pe care fotografiile publice din copilărie, le pot avea asupra dezvoltării emoţionale a copilului.
Surse: goodhousekeeping.com, sheknows.com, dailymail.co.uk.
