Prima editie a Concursului Musica Mundi a reunit peste 160 de muzicieni amatori din Romania!

Carmen Toma

Concursul "Musica Mundi" a reunit in cele 3 zile de concurs aproximativ 800 de spectatori, 160 de concurenti, peste 50 de castigatori si 23 de companii partenere, devenind astfel cel mai amplu concurs din Romania pentru muzicienii amatori de toate varstele.

Editia de debut a Concursului „Musica Mundi", primul concurs destinat muzicienilor amatori copii, adolescenti si adulti din Romania s-a incheiat pe data de 24 noiembrie, reunind, pentru prima data, muzicieni amatori de toate varstele din Bucuresti si imprejurimi, Neamt, Buzau, Craiova, Slobozia,Ploiesti, Constanta si alte judete, care canta din voce sau la diferite instrumente muzicale.

Organizat de Scoala de Muzica Boem Club si desfasurat pe durata a 3 zile, in perioada 22-24 Noiembrie, in sala de auditii a sediului Boem Club din Dorobanti, Concursul „Musica Mundi" a reunit peste 160 de concurenti de toate varstele, fiind structurat pe categorii de varsta: copii si adulti, si pe sectiuni: instrumente (pian, chitara, vioara, violoncel) si canto.

 musica mundi

Vineri, 22 noiembrie, a avut loc concursul pentru sectia vioara si chitara (ciclurile primar si gimnazial), categoria copii. Sambata, 23 noiembrie, s-a desfasurat concursul pentru sectia pian, categoria copii (ciclurile prescolar, primar si gimnazial) si sectia instrumental (pian/chitara/vioara/violoncel), categoria adulti. Duminica, pe data de 24 noiembrie a avut loc concursul pentru sectia canto, categoriile copii si adulti.

Repertoriul pentru concursurile de pian, chitara, vioara a inclus 2 piese diferite cu durata de maxim 5 minute, iar pentru concursul de canto - o piesa de muzica usoara cu durata de maxim 5 minute.

Castigatorii din cadrul Concursului „Musica Mundi" au fost rasplatiti cu premii diverse din partea partenerilor evenimentului, precum: diplome, trofee, instrumente si accesorii muzicale, partituri, vouchere cu lectii de dans, vouchere cu lectii de limbi straine, vouchere cu lectii de pictura, bilete la spectacole de opera si balet, carduri cu discount, precum si vouchere cu lectii de muzica, la alegere, la Scoala de Muzica Boem Club.
Castigatorii marelui premiu de la pian si canto au primit, printre altele, cate o bursa de studiu pe o perioada de 6 luni de zile, la Scoala de Muzica Boem Club.

 musica mundi

Scopul Concursului "Musica Mundi" a fost popularizarea in randul copiilor, tinerilor si adultilor a cantatului la un instrument sau cu vocea si incurajarea tuturor amatorilor de a-si dezvolta aptitudinile si abilitatile muzicale.

Printre membrii juriului s-au numarat: tenorul Vlad Mirita, mezzosoprana Antonela Barnat, solist de opera si concert, Ioana Maxim, pianist in cadrul Operei Nationale din Bucuresti, Tudor Niculescu Mizil, solist chitara, Alina Serban violonist si membru al cvartetului Anima.

„Reportoriul abordat de catre copii a fost unul dificil, ne confruntam cu o depasire a varstei acestora, nivelul a fost unul ridicat, exista in mod clar tendinta depasirii varstei din toate punctele de vedere. Ii indemn pe toti, atat copii, cat si profesori, sa nu uite sa fie copii respectiv sa nu uite ca lucreaza cu copii si sa le ofere melodii potrivite si pregatire muzicala adaptata varstei lor. Sunt onorat ca am facut parte din acest juriu, felicitari tuturor celor care au participat la concurs si le doresc mult succes in continuare tuturor participantilor in dezvoltarea muzicala ulerioara.", a declarat Vlad Mirita.

In ceea ce priveste sectia pian, Ioana Maxim, solist pianist a spus:
Nivelul la pian a fost surprinzator de ridicat, avand in vedere ca au participat muzicieni amatori. Mi-a facut placere sa fac parte din juriu si sper ca pe viitor cat mai multi copii sa se indrepte spre studiul unui instrument deoarece studiul muzicii aduce beneficii deosebite in dezvoltarea acestora.

musica mundi

Toti membrii juriului au fost impresionati de nivelul muzical al concurentilor si de interpretarile acestora, asa incat au afirmat ca misiunea de a juriza nu a fost deloc usoara, multi dintre concurenti meritand in mod evident sa faca parte dintre premianti.

"Este o postura dificila sa fii de partea cealalta a scenei si juriul a avut o misiune dificila. Cu siguranta nu am avut dubii in a acorda marele premiu dar acesta a fost singurul premiu usor de repartizat.Pentru toate celelalte am avut indelungi dezbateri, si inca ma mai gandesc ca, daca ar fi fost mai multe resurse , am fi acordat mai multe premii. In cadrul acestui concurs au fost foarte multi copii respectiv adulti, talentati ceea ce a facut munca noastra foarte grea.", a afirmat mezzosoprana Antonela Barnat

Claudia ATANASOAE, Director de Dezvoltare Boem Club a afirmat: "Scoala de Muzica Boem Club sprijina dezvoltarea muzicala a copiilor, tinerilor si adultilor, indiferent de varsta sau nivelul muzical al acestora, considerand ca muzica nu are varsta. In acest scop, organizam concerte, concursuri, preselectii, auditii, acordam burse la scoala noastra de muzica celor mai talentati copii, insa, speram ca pe viitor sa ni se alature in initiativele muzicale tot mai multi parteneri, astfel incat eforturile participantilor sa fie rasplatite pe masura. Multumim tuturor celor implicati in organizarea concursului: partenerilor, profesorilor si participantilor si le promitem tuturor ca vom investi in acest concurs astfel incat sa se dezvolte sin toate punctele de vedere. In mod sigur, prima editie a acestui concurs a fost un success."

musica mundi

Partenerii Concursului „Musica Mundi" au fost: Creative PR, Music and More, Reteaua Privata de Sanatate „Regina Maria", Magazinul de instrumente muzicale „Rapsodia", Centrul de Limbi Straine B. Smart, Scoala de Dans „Espansivo", Wagner Arte.

Partenerii media ai evenimentului au fost: Amos News, Curierul National, www.qbebe.ro, www.suntparinte.ro, www.sfatulparintilor.ro, www.bestmusic.ro, www.orasulm.eu , Revista Sapte Seri, Observator Cultural, Good Agency, www.bucuresteni.ro, www.metropotam.ro, www.roportal.ro, ziarul Ultima Ora, www.mamicamea.ro, PR Wave.

Scoala de Muzica Boem Club, cea mai mare scoala privata de muzica din Romania. Boem Club ofera in limba romana sau in limba engleza, lectii de muzica individuale sau de grup, la pian, chitara, vioara, violoncel si canto, atat pentru copii, cat si pentru adulti, la cele 3 sedii ale sale din Bucuresti.

Despre Boem Club

Scoala de Muzica Boem Club a fost infiintata in anul 2009, din dorinta de a oferi tuturor iubitorilor si amatorilor de muzica din Bucuresti, posibilitatea de a invata sa cante la un instrument preferat sau cu vocea.
Scoala de Muzica Boem Club este in prezent cea mai mare scoala privata de muzica din Romania, oferind în limba român? sau în limba englez?, lectii de muzica individuale sau de grup, la pian, chitar?, vioara, violoncel si canto, atat pentru copii, cat ?i pentru adulti.
In prezent, Boem Club are trei sedii, in trei zone importante ale Capitalei (zona Dorobanti, zona Piata Alba-Iulia - B-dul Decebal si zona Razoare) si dispune de o echipa tanara, formata din aproximativ 25 de profesori, toti absolventi de Conservator, buni pedagogi si profesionisti, dedicati meseriei lor si deschisi catre toate genurile muzicale.

 

musica mundi

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  „WATER SONG” - mesajul copiilor din România transmis de Ziua Mondială a Apei a ajuns la peste 3.000.000 de persoane
  „WATER SONG” - mesajul copiilor din România transmis de Ziua Mondială a Apei a ajuns la peste 3.000.000 de persoane

  Doar în trei zile de la lansarea sa de Ziua Mondială a Apei, pe 22 martie, mesajul copiilor din România a ajuns la peste 3.000.000 de persoane. Videoclipul „WATER...

  Un fotograf din România a devenit faimos cu imagini ce capturează dragostea de mamă de peste tot din lume
  Un fotograf din România a devenit faimos cu imagini ce capturează dragostea de mamă de peste tot din lume

  Legătura dintre o mamă și copiii săi este cea mai puternică și cea mai importantă care există în lume. Mamele joacă un rol esențial în viețile copiilor, fiindu-le...

  De Ziua Mondială a Apei, Administrația Națională „Apele Române” și copiii din Cantus Mundi lansează în premieră națională „WATER SONG”
  De Ziua Mondială a Apei, Administrația Națională „Apele Române” și copiii din Cantus Mundi lansează în premieră națională „WATER SONG”

  Programul Național Cantus Mundi România și Administrația Națională „Apele Române” lansează pe 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, primul proiect sonor...

  Prima adopție gay din România: tatăl adoptiv este profesor universitar în Cluj
  Prima adopție gay din România: tatăl adoptiv este profesor universitar în Cluj

  Un pas important pentru comunitatea LGBTQ+ din România! Un bărbat gay din Cluj-Napoca este pe cale să adopte un copil. Acesta a primit deja aprobare de la Protecția Copilului,...

  De Ziua Cărții, Didactica Publishing House donează peste 1.000 de cărți bibliotecilor publice din România
  De Ziua Cărții, Didactica Publishing House donează peste 1.000 de cărți bibliotecilor publice din România

  Editura Didactica Publishing House a donat 1.050 de cărți, în valoare de 28.980 lei, printr-un demers ce marchează astfel Ziua Internațională a Cărții, sărbătorită anual pe...

  O femeie din Texas care a fost răpită acum 51 de ani, s-a reunit în sfârșit cu familia sa, datorită unei noi tehnologii de testare a ADN-ului
  O femeie din Texas care a fost răpită acum 51 de ani, s-a reunit în sfârșit cu familia sa, datorită unei noi tehnologii de testare a ADN-ului

  O femeie din Texas care a fost răpită când era bebeluș, în urmă cu peste 50 de ani, s-a reîntâlnit cu membrii familiei sale datorită unui kit de testare al...

  Prima școală pentru copiii cu abilități înalte din România! De la ce vârstă poți înscrie copilul și ce cursuri poate urma
  Prima școală pentru copiii cu abilități înalte din România! De la ce vârstă poți înscrie copilul și ce cursuri poate urma

  În România sunt cel puțin 500.000 de copii au abilități înalte, însă puțini dintre aceștia ajung la psiholog pentru putea fi identificați. Simona Mirea,...

  © 2023 Qbebe