Regulile pe care familia regală trebuie să le respecte de Crăciun

Regulile pe care familia regală trebuie să le respecte de Crăciun

Otilia Geavlete - Redactor Senior

Etichetă, reguli și tradiții, toate acestea fac parte din viața obișnuită a familiei regale. Fie că este vorba de lucruri simple, ca servirea mesei sau îmbrăcatul, fie de întâlniri la nivel înalt sau evenimente publice, toate se desfășoară după norme bine stabilite, pe care orice membru al Casei regale, mai vechi sau mai nou, trebuie să le respecte. Încălcările etichetei fac presa să vuiască și provoacă adevărate scandaluri mediatice. Și festivitățile, cum este sărbătorirea Crăciunului, au propriile reguli care trebuie respectate cu strictețe. An de an, de Crăciun, toți membrii Casei regale urmează regulile impuse de Regină plus alte numeroase tradiții, unele vechi de secole.

Crăciunul se apropie și familia regală, ca orice altă familie, are propriul mod de a celebra Sărbătorile. În primul rând, membrii casei regale nu-și dau cadouri în ziua de Crăciun, pentru că urmează o tradiție germană, care stabilește ca darurile să fie oferite în Ajun. Toți membrii casei regale trebuie să se adune în Ajunul Crăciunului, la ora 18.00, în camera roșie a palatului Sandringham, din Norfolk, unde se împart cadourile. Partea distractivă este, că până la această oră, fiecare trebuie să se strecoare, fără să fie văzut de nimeni și să pună darurile sub brad. Dar mai sunt și alte reguli pe care familia regală trebuie să le respecte în preajma Crăciunului.

regina Craciun

Cele trei reguli de Crăciun ale Reginei Elisabeta

O tradiție veche de câteva decade îi obligă pe membrii familiei regale să nu-și dăruiască lucruri serioase sau scumpe de Crăciun, ci, mai degrabă, cadouri făcute în glumă. Regina a impus cu strictețe această regulă; toți membrii casei regale pregătesc pentru Crăciun așa-numitele „joke gifts", care trebuie să fie cât mai haioase și mai surprinzătoare. Printre cadourile memorabile pot fi amintite: o cască de baie dăruită de prințul Harry Reginei, având inscripția: „Nu este viața o târfă?"; un kit „Cum să-ți crești prietena", pe care Harry l-a primit de la cumnata sa, Kate Middleton, înainte s-o întâlnească pe Meghan; un set de toaletă din piele albă oferit de prințesa Anne către prințul Charles, cadou care a fost, de altfel, foarte apreciat, dovadă că prințul îl ia cu el în toate călătoriile.

O altă regulă nu permite nici unui membru al familiei regale să-și deschidă cadoul, până la semnalul prințului Philip, care supraveghează toate procedurile.

În final,  a treia regulă spune că un cadou este cu atât mai potrivit cu cât este mai ieftin.

O altă bizarerie tradițională a Casei regale este că, în ziua de Crăciun sunt pregătite 1500 de budinci, pentru întregul personal al palatului.

Tradiții de Crăciun la Casa Regală

Regina Elisabeta și Prințul Phillip trimit peste 800 de felicitări de Crăciun, scrise de mână și semnate de ei. Fiecare membru al familiei regale trimite propriile sale felicitări personalizate cu ocazia sărbătorilor, către un număr mai mare sau mai mic de persoane.

Chiar dacă acum Regina este ajutată la cumpărăturile de Crăciun, în anii anteriori, obișnuia să achiziționeze cadourile de la Harrods, un magazin de lux din Marea Britanie. Se pare că magazinul stătea deschis peste program, special pentru Regină, ca să-și poată face cumpărăturile în voie.

Întreg personalul de la Palatul Buckingham primește daruri de Crăciun. Angajații pot primi un cadou sau o carte din partea Reginei, în funcție de anumite criterii. Pentru a se califica pentru un dar, un angajat trebuie să fie în seviciul regal de peste 1 an, iar valoarea cadoului crește cu vechimea. Cu o săptămână înainte de Crăciun, personalul își primește cadourile direct de la Regină, după un raport asupra serviciilor aduse în anul respectiv.

Sunt împodobiți doi brazi de Crăciun pentru familia regală. Conform fostului bucătar regal Darren McGrady, familia regală împodobește doi brazi, unul natural, uriaș și unul artificial, argintiu, vechi de treizeci de ani, aflat în camera de zi a palatului Sandringham.

Partenerii membrilor casei regale sunt invitați la sărbătoarea Crăciunului, doar după căsătorie. Acest protocol a fost încălcat numai pentru Meghan Markle, care a fost invitată la Sandringham anul trecut, după logodna cu prințul Harry. Protocolul spune că numai cuplurile căsătorite sunt invitate la Palat de Crăciun, iar în majoritatea cazurilor se respectă. De exemplu, Kate Middleton nu a putut participa la festivitățile de la Sandringham, până la căsătoria cu prințul William în 2011.

De Crăciun se organizează o masă specială, „black tie dinner", în care bărbații trebuie să poarte costume și cravate negre, iar femeile apar cu rochii lungi, bijuterii scumpe și diademe.

Toți membrii familiei regale merg la biserică în dimineața de Crăciun. Întreaga familie merge, de obicei condusă de prințul Philip, la biserica Sf. Magdalena, pentru o slujbă de 45 de minute.

Regina înregistrează dinainte un discurs de Crăciun. Deși acest discurs este difuzat în toată țara, la ora 15.00, în ziua de Crăciun, el este înregistrat cu câteva zile înainte de Crăciun fie la Palatul Buckingham, fie în altă locație regală. Toți membrii casei regale se adună să urmărească discursul, când este transmis.

Toți membrii familiei regale joacă șarade în seara de Crăciun. De regulă stau până târziu, către miezul nopții, pentru că nimeni nu se poate retrage la culcare înaintea reginei, conform protocolului.

Surse: https://www.mirror.co.uk; https://www.huffpost.com; https://www.express.co.uk; https://www.cosmopolitan.com

Articolul urmator
Micuțul erou de 2 ani: cum și-a salvat familia care era să ardă de vie
Micuțul erou de 2 ani: cum și-a salvat familia care era să ardă de vie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Regulile bizare pe care bonele familiei Kardashian trebuie să le respecte
    Regulile bizare pe care bonele familiei Kardashian trebuie să le respecte

    Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să lucrezi pentru una dintre cele mai faimoase familii din mass-media? Se pare că nu e deloc ușor să ții pasul cu familia Kardashian, mai ales...

    Zodiile care nu respectă niciodată regulile
    Zodiile care nu respectă niciodată regulile

    Dacă pentru anumite persoane este confortabil să se supună regulilor, să urmeze instrucțiuni, să acționeze conform normelor, pentru altele acest lucru este dificil sau chiar aproape...

    Cum a schimbat Prințul Philip tradiția regală: ce a făcut când a născut Regina acum 57 de ani
    Cum a schimbat Prințul Philip tradiția regală: ce a făcut când a născut Regina acum 57 de ani

    Cuplul format din Regina Elisabeta și Prințul Philip este recunoscut pentru longevitatea mariajului lor, de peste 70 de ani. Sunt părinții a patru copii (o fată și trei băieți), iar...

    7 ocazii când Kate Middleton a încălcat regulile vestimentare ale Casei Regale
    7 ocazii când Kate Middleton a încălcat regulile vestimentare ale Casei Regale

    Kate Middleton trebuie să respecte și ea codurile de vestimentație ce sunt impuse membrilor Familiei Regale britanice. De-a lungul timpului a fost însă surprinsă în mai...

    Rețeta regală dezvăluită: cum prepari acasă tortul cu lămâie și soc pe care Meghan si prințul Harry l-au avut la nunta
    Rețeta regală dezvăluită: cum prepari acasă tortul cu lămâie și soc pe care Meghan si prințul Harry l-au avut la nunta

    Pe 19 mai 2018 întreaga planetă își concentra atenția asupra nunții dintre prințul Harry și Meghan Markle. Prezența actriței în viața familiei regale a dat peste...

    Zodiile care vor avea un Crăciun cu adevărat fabulos
    Zodiile care vor avea un Crăciun cu adevărat fabulos

    Ce îți rezervă astrele de sărbători? Se anunță un final de an plin de emoții și experiențe frumoase pentru trei zodii din horoscop, care vor avea parte de schimbări în...

    „Moș Crăciun, fă-o pe mama să mă sune, măcar atât...”. Tot ce își dorește o fetiță de Crăciun este să își audă mama!
    „Moș Crăciun, fă-o pe mama să mă sune, măcar atât...”. Tot ce își dorește o fetiță de Crăciun este să își audă mama!

    Pentru copiii cu părinți plecați să lucreze în străinătate, sărbătorile de iarnă sunt prilej de bucurie numai dacă îi revăd pe aceștia. Din păcate, nu...

    Viața de familia cu un câine de talie mare - tot ce trebuie să știi
    Viața de familia cu un câine de talie mare - tot ce trebuie să știi

    Te gândești să adopți un prieten pe viață pentru tine și familia ta? Ei bine, mărimea este un factor important de care trebuie să ții cont atunci când decizi că vrei...

    © 2024 Qbebe