ECONOMIDA

Regulile pe care familia regală trebuie să le respecte de Crăciun

Etichetă, reguli și tradiții, toate acestea fac parte din viața obișnuită a familiei regale. Fie că este vorba de lucruri simple, ca servirea mesei sau îmbrăcatul, fie de întâlniri la nivel înalt sau evenimente publice, toate se desfășoară după norme bine stabilite, pe care orice membru al Casei regale, mai vechi sau mai nou, trebuie să le respecte. Încălcările etichetei fac presa să vuiască și provoacă adevărate scandaluri mediatice. Și festivitățile, cum este sărbătorirea Crăciunului, au propriile reguli care trebuie respectate cu strictețe. An de an, de Crăciun, toți membrii Casei regale urmează regulile impuse de Regină plus alte numeroase tradiții, unele vechi de secole.

Crăciunul se apropie și familia regală, ca orice altă familie, are propriul mod de a celebra Sărbătorile. În primul rând, membrii casei regale nu-și dau cadouri în ziua de Crăciun, pentru că urmează o tradiție germană, care stabilește ca darurile să fie oferite în Ajun. Toți membrii casei regale trebuie să se adune în Ajunul Crăciunului, la ora 18.00, în camera roșie a palatului Sandringham, din Norfolk, unde se împart cadourile. Partea distractivă este, că până la această oră, fiecare trebuie să se strecoare, fără să fie văzut de nimeni și să pună darurile sub brad. Dar mai sunt și alte reguli pe care familia regală trebuie să le respecte în preajma Crăciunului.

regina Craciun

Cele trei reguli de Crăciun ale Reginei Elisabeta

O tradiție veche de câteva decade îi obligă pe membrii familiei regale să nu-și dăruiască lucruri serioase sau scumpe de Crăciun, ci, mai degrabă, cadouri făcute în glumă. Regina a impus cu strictețe această regulă; toți membrii casei regale pregătesc pentru Crăciun așa-numitele „joke gifts", care trebuie să fie cât mai haioase și mai surprinzătoare. Printre cadourile memorabile pot fi amintite: o cască de baie dăruită de prințul Harry Reginei, având inscripția: „Nu este viața o târfă?"; un kit „Cum să-ți crești prietena", pe care Harry l-a primit de la cumnata sa, Kate Middleton, înainte s-o întâlnească pe Meghan; un set de toaletă din piele albă oferit de prințesa Anne către prințul Charles, cadou care a fost, de altfel, foarte apreciat, dovadă că prințul îl ia cu el în toate călătoriile.

O altă regulă nu permite nici unui membru al familiei regale să-și deschidă cadoul, până la semnalul prințului Philip, care supraveghează toate procedurile.

În final,  a treia regulă spune că un cadou este cu atât mai potrivit cu cât este mai ieftin.

O altă bizarerie tradițională a Casei regale este că, în ziua de Crăciun sunt pregătite 1500 de budinci, pentru întregul personal al palatului.

Tradiții de Crăciun la Casa Regală

Regina Elisabeta și Prințul Phillip trimit peste 800 de felicitări de Crăciun, scrise de mână și semnate de ei. Fiecare membru al familiei regale trimite propriile sale felicitări personalizate cu ocazia sărbătorilor, către un număr mai mare sau mai mic de persoane.

Chiar dacă acum Regina este ajutată la cumpărăturile de Crăciun, în anii anteriori, obișnuia să achiziționeze cadourile de la Harrods, un magazin de lux din Marea Britanie. Se pare că magazinul stătea deschis peste program, special pentru Regină, ca să-și poată face cumpărăturile în voie.

Întreg personalul de la Palatul Buckingham primește daruri de Crăciun. Angajații pot primi un cadou sau o carte din partea Reginei, în funcție de anumite criterii. Pentru a se califica pentru un dar, un angajat trebuie să fie în seviciul regal de peste 1 an, iar valoarea cadoului crește cu vechimea. Cu o săptămână înainte de Crăciun, personalul își primește cadourile direct de la Regină, după un raport asupra serviciilor aduse în anul respectiv.

Sunt împodobiți doi brazi de Crăciun pentru familia regală. Conform fostului bucătar regal Darren McGrady, familia regală împodobește doi brazi, unul natural, uriaș și unul artificial, argintiu, vechi de treizeci de ani, aflat în camera de zi a palatului Sandringham.

Partenerii membrilor casei regale sunt invitați la sărbătoarea Crăciunului, doar după căsătorie. Acest protocol a fost încălcat numai pentru Meghan Markle, care a fost invitată la Sandringham anul trecut, după logodna cu prințul Harry. Protocolul spune că numai cuplurile căsătorite sunt invitate la Palat de Crăciun, iar în majoritatea cazurilor se respectă. De exemplu, Kate Middleton nu a putut participa la festivitățile de la Sandringham, până la căsătoria cu prințul William în 2011.

De Crăciun se organizează o masă specială, „black tie dinner", în care bărbații trebuie să poarte costume și cravate negre, iar femeile apar cu rochii lungi, bijuterii scumpe și diademe.

Toți membrii familiei regale merg la biserică în dimineața de Crăciun. Întreaga familie merge, de obicei condusă de prințul Philip, la biserica Sf. Magdalena, pentru o slujbă de 45 de minute.

Regina înregistrează dinainte un discurs de Crăciun. Deși acest discurs este difuzat în toată țara, la ora 15.00, în ziua de Crăciun, el este înregistrat cu câteva zile înainte de Crăciun fie la Palatul Buckingham, fie în altă locație regală. Toți membrii casei regale se adună să urmărească discursul, când este transmis.

Toți membrii familiei regale joacă șarade în seara de Crăciun. De regulă stau până târziu, către miezul nopții, pentru că nimeni nu se poate retrage la culcare înaintea reginei, conform protocolului.

Surse: https://www.mirror.co.uk; https://www.huffpost.com; https://www.express.co.uk; https://www.cosmopolitan.com

Cel mai mare scandal de la Casa Regala! A apărut un nou moștenitor la tronul Angliei

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cele mai populare nume de bebeluși din Familia Regală Britanică
  Cele mai populare nume de bebeluși din Familia Regală Britanică

  Dacă îți dorești ca bebelușul tău să aibă un nume mai special, poți să te inspiri și din cele purtate de către membrii Familiei Regale din Marea Britanie. În cadrul...

  5 legi nescrise ale casniciei pe care oricine ar trebui sa le respecte
  5 legi nescrise ale casniciei pe care oricine ar trebui sa le respecte

  Orice persoana casatorita stie ca trebuie sa fie fidela, de incredere si sa-i stea alaturi partenerului si la bine, si la rau. Pana la urma asta inseamna casnicia. Insa cuplurile fericite...

  Rugăciunea pe care trebuie sa o spui de Sfântul Nicolae pentru a-ți proteja familia de necazuri
  Rugăciunea pe care trebuie sa o spui de Sfântul Nicolae pentru a-ți proteja familia de necazuri

  În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie Moș Nicolae vine și aduce daruri tuturor copiilor. Personajul legendar izvorăște dintr-o sursă de adevăr, iar în urma...

  7 ocazii când Kate Middleton a încălcat regulile vestimentare ale Casei Regale
  7 ocazii când Kate Middleton a încălcat regulile vestimentare ale Casei Regale

  Kate Middleton trebuie să respecte și ea codurile de vestimentație ce sunt impuse membrilor Familiei Regale britanice. De-a lungul timpului a fost însă surprinsă în mai...

  Vrei să îți apară copilul într-o ședință foto de Crăciun spectaculoasă? Iată ce trebuie să faci
  Vrei să îți apară copilul într-o ședință foto de Crăciun spectaculoasă? Iată ce trebuie să faci

  Ori de câte ori vrei ca micuțul tău să aibă parte de fotografii de Crăciun cu totul speciale, apelează la ajutorul unui fotograf profesionist. Acesta îți va propune o...

  De ce familia ta trebuie să mănânce sardine
  De ce familia ta trebuie să mănânce sardine

  Sardinele sunt o specie de pește care nu este atât de des consumată, însă care poate oferi beneficii multiple, începând de la un conținut ridicat de acizi grași...

  Dr. Mina: Nu vă mai speriați copilul cu mersul la doctor pentru injecții! Doctorul trebuie să fie ca un Moș Crăciun
  Dr. Mina: Nu vă mai speriați copilul cu mersul la doctor pentru injecții! Doctorul trebuie să fie ca un Moș Crăciun

  Frica celor mici de a merge la doctor este indusă! În atenția tuturor părinților, prezentăm astăzi un mesaj care vă va ajuta să mergeți cu copilul la medic, fără țipete și...

  © 2019 Qbebe