Simt că bebelușul meu mă respinge și nu știu ce să fac

Simt că bebelușul meu mă respinge și nu știu ce să fac

Mariana Voinea

O mamă își filmează propria reacție la preferința pe care bebelușul o manifestă pentru celălalt părinte. Ușor geloasă, mama plânge și își arată slăbiciunile în fața întregii lumi, pe Tiktok, crezând că fiul ei de doar 11 luni nu o mai iubește!

Legătura dintre mamă și copilul nu poate fi niciodată ruptă. Mama este cea care îl aduce pe lume, îl îngrijește, îi stă alături zi de zi și îl protejează. Mama ar trebui să fie, mai ales în primele luni și în primii ani de viață, persoana cea mai importantă din viața copilului ei.

Din păcate, nu în toate cazurile acest lucru este valabil și nu toate mamele simt că micuții lor îi iubesc așa cum consideră ele că ar trebui. Dacă lumina ochilor mamei este bebelușul, acesta poate avea alte preferințe sau se poate atașa mai mult de celălalt părinte.

De cele mai multe ori, însă, în primele luni de viață, copilul face unele lucruri involuntar, mai ales că își petrece foarte mult timp în compania mamei zilnic.

Chloe Livingstone este o tânără mămică din vestul Australiei care ne împărtășește experiența ei în această privință. Ea pune pe Tiktok un videoclip emoționant în care spune cu regret că simte că bebelușul ei nu o iubește la fel de mult ca pe celălalt părinte.

@chloe.livingstone This has been sitting in my drafts for abit but recently i have been going through the switch that can happen meaning my partner is now the “favourite” for abit there i was okay but after a while it started to affect me i felt like i was dealing all the hectic emotions of a toddler and dad got the happy cuddly toddler - this is a very real emotion and i love that my partner is experiencing this and absolutely love their bond 🫶🏻 #toddlersoftiktok #mumsoftiktok #mumsoftiktok #mumlife #emotionalvideo #emotional #foryoupage❤️❤️ #fypシ #cryingsession #favouriteparent #toddlerlife ♬ Boundless Worship - Josué Novais Piano Worship

 

Femeia susține că se simte respinsă de fiul ei în vârstă de doar 11 luni. De aceea, videoclipul a atins coarda sensibilă a multor internauți, care au lăsat peste 4000 de comentarii. Videoclipul a adunat peste 6 milioane de vizualizări iar numărul este în continuă creștere.

"Simt că băiatul meu mă respinge și nu știu ce să cred despre asta"!

Videoclipul postat pe Tiktok de către Chloe o are ca protagonistă pe însăși femeia care plânge așezată pe marginea patului. Deși susține că videoclipul s-ar fi aflat în salvările telefonului de ceva vreme, femeia a avut o oarecare reținere să îl împărtășească întregii lumi.

Într-un final, mama și-a făcut curaj și a decis să îl posteze pe această rețea socială. Chloe consideră că întâmplarea este desprinsă din realitate și că multe mame se confruntă cu asemenea sentimente.

"Timp de 11 luni am fost persoana cea mai importantă pentru copilul meu", scrie Chloe în descrierea videoclipului ei.
Puțin mai târziu, în continuarea videoclipului, partenerul ei de cuplu, tatăl copilului intră în cameră pentru a-și liniști iubita.

"Ca prin minune, tata devine cea mai importantă persoană din viața copilului meu", scrie în continuare Chloe.

tata isi tine bebelusul in brate si rade mama se uita

"Simt că fiul meu mă respinge într-un fel și nu știu ce să cred sau ce sentimente ar trebui să am", continuă ea.

Printre lacrimi, femeia îi spune partenerului ei că simte că bebelușul nu mai are nevoie de ea și că nu pare atât de bucuros atunci când o vede sau când fac activități împreună.
"Mereu va avea nevoie de tine", îi răspunde partenerul, mângâindu-o ușor pe spate. Apoi îl așează pe fiul ei la piept pentru a-l îmbrățișa.

Descifrăm limbajul iubirii la copii! Moduri prin care cel mic îți arată că te iubește, în funcție de etapa lui de dezvoltare

"Ador legătura dintre ei și mă simt vinovată că sunt un pic invidioasă"

"Legătura strânsă a partenerului meu cu fiul nostru nu poate decât să mă bucure", scrie Chloe. "De aceea mă supăr pe mine singură și mă simt vinovată pentru că am și astfel de sentimente. Nu am mai simțit așa ceva până acum.

Sunt norocoasă că pot spune ceea ce este în sufletul meu, fără a fi judecată de către iubitul meu. Este normal să vă simțiți așa! Mămicilor, nu sunteți singure!", continuă ea.

7 moduri in care copilul iti arata ca te iubeste

"Ești puternică! Îți mulțumim pentru că ne-ai împărtășit povestea"

În mare parte, comentariile la Tiktok-ul postat au fost pozitive și încurajatoare pentru Chloe.
"Reacția partenerului tău a fost cea mai dulce și mai plină de empatie și iubire", a scris o femeie.

"Faptul că ai continuat să împachetezi lucrurile pentru a te distrage de la emoțiile puternice pe care le resimțeai în acel moment emoționant, mă face să cred că tot ce ai descris este absolut real", a scris o altă comentatoare.

"Un semnal foarte important al unui atașament pozitiv este acela în care copilașul se simte confortabil să stea și în compania altora adulți. Ai creat startul perfect în viață pentru el, mami", scria un alt comentator.

"Până la o anumită vârstă, copilașii nu văd mama ca fiind o ființă distinctă de persoana lor. De aceea, relația cu tații devine prima interacțiune socială separată de cea a mamei. Pe măsură ce se va face mare, lucrurile nu vor mai sta așa", scrie un alt internaut.

"A fi mamă este foarte dificil. E ca și cum te-ai afla într-un carusel de emoții aruncată dintr-un scaun în altul. Ești foarte puternică! Îți mulțumim pentru că ai împărtășit povestea ta cu noi toți", a scris o femeie.

"Încă nu sunt mămică dar îmi dau seama ce dificil trebuie să fie pentru tine să vezi cum copilul tău se atașează mai mult de tată. Din fericire, ești foarte norocoasă că iubitul tău te sprijină atât de mult", scrie o altă persoană.

Mamele în general au sentimente de dragoste pură pentru copiii lor. Dar printre aceste sentimente se poate strecura o ușoară gelozie. În plus, trecerea de la statutul de femeie independentă, la cel de mamă poate fi foarte greu de acceptat de unele femei.

Cert este că legătura dintre mamă și bebelușul ei niciodată nu se pierde, deși mamele trec prin faze în care sunt sigure nu primesc înapoi iubire, în ciuda sacrificiilor pe care le fac.

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: kidspot.com.au

Articolul urmator
O minune! Cum se simt gemenele siameze din Michigan după ce au fost separate
O minune! Cum se simt gemenele siameze din Michigan după ce au fost separate

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Sunt mama a doi copii și regret că l-am făcut pe al doilea. Mă simt ca într-o capcană și nu știu ce să fac
    Sunt mama a doi copii și regret că l-am făcut pe al doilea. Mă simt ca într-o capcană și nu știu ce să fac

    Să fii mamă reprezintă o bucurie enormă, dar și numeroase griji și responsabilități. De aceea, în anumite situații, poți ajunge să te simți epuizată, copleșită. Printr-o...

    Mă simt sufocată de iubitul meu și nu știu cum să-i spun asta
    Mă simt sufocată de iubitul meu și nu știu cum să-i spun asta

    O femeie în vârstă de 34 de ani povestește pe Reddit că se simte sufocată de iubitul ei, deși îl iubește mult și vrea să fie cu el. Aceasta apelează la ajutorul...

    Cred că soțul meu urăște să fie tată și nu știu ce ar trebui să fac
    Cred că soțul meu urăște să fie tată și nu știu ce ar trebui să fac

    Nemaiputând să suporte văicărelile soțului care nu se împacă deloc cu ideea că este tată și trebuie să își asume responsabilități, o femeie își strigă...

    Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac
    Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac

    ”Lasă, că și pe mine m-a bătut și uite ce bine am ajuns” ... asta îmi spune soțul meu de fiecare dată când îi spun că mama lui consideră că a-și lovi...

    Soțul meu bea și îmi spune să plec dacă nu îmi convine, cu o fiică de 10 ani și însărcinată. Nu știu ce să fac
    Soțul meu bea și îmi spune să plec dacă nu îmi convine, cu o fiică de 10 ani și însărcinată. Nu știu ce să fac

    Una dintre principalele cauze ale depresiei, boala nevăzută care face milioane de victime, este abuzul emoțional în familie. Ca o picătură de apă care erodează și cea mai...

    Drama unui tată singur: „Fiul meu de 12 vrea să poarte rochii la școală, iar eu nu știu ce să fac”
    Drama unui tată singur: „Fiul meu de 12 vrea să poarte rochii la școală, iar eu nu știu ce să fac”

    Orice părinte își dorește să vadă cum copilul său își construiește amintiri minunate în anii de școală. De altfel, este o bucurie să știi că micuțul tău se...

    Trebuie să fac un efort imens ca să-mi plac copilul de 3 ani. Mă simt iritată în fiecare zi
    Trebuie să fac un efort imens ca să-mi plac copilul de 3 ani. Mă simt iritată în fiecare zi

    E adevărat că experiența de a fi părinte poate fi incredibilă, unii ar spune chiar magică, însă nu pentru toată lumea. Și este perfect normal. Această mămică de peste...

    Aceste cupluri recunosc că fac schimb de parteneri: „Nu știu exact cine este tatăl copilului meu, dar nu mă deranjează”
    Aceste cupluri recunosc că fac schimb de parteneri: „Nu știu exact cine este tatăl copilului meu, dar nu mă deranjează”

    Alysa și Tyler Roger se află într-o relație romantică, poliamoroasă cu alt cuplu căsătorit, format din Sean și Taya Hartless. Cele două cupluri din Statele Unite fac schimb de...

    © 2024 Qbebe