Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

“Suport si Consiliere pentru Sanatatea Sanului”, un proiect derulat de Asociatia M.A.M.E. in sprijinul femeilor din Romania

Asociatia M.A.M.E. lanseaza proiectul "Suport si Consiliere pentru Sanatatea Sanului" cu scopul de a oferi gratuit femeilor diagnosticate cu cancer de san din Romania suport, informare, consiliere medicala, consiliere psihologica si consultanta juridica.

Incepand de astazi, femeile din toata tara vor putea accesa www.planetaroz.ro, platforma online dedicata proiectului, un spatiu virtual de informare si interactiune intre femei si medici, pe de o parte, si paciente si psihoterapeuti, pe de alta parte.

"Depistarea precoce a cancerului de san este foarte importanta. Conform Societatii Americane de Cancer, supravietuirea la 5 ani in stadiile 0 si I este de 100%, in stadiul II de 93%, in stadiul III de 72%, iar in stadiul IV de 22%. De aceea, ne bucuram ca acest proiect incurajeaza femeile, pe cat posibil, sa se prezinte la examenele clinice la medicul de familie si, ulterior, la medicul specialist", a declarat dr. Cornelia Nitipir, medic primar oncologie medicala, Spitalul Universitar de Urgenta Elias in cadrul conferintei de presa de lansare a proiectului. Aceasta a mai precizat ca printre avantajele diagnosticarii precoce a cancerului de san se numara faptul ca se opteaza pentru terapii conservatoare, ce afecteaza mai putin calitatea vietii, nu este nevoie intotdeauna de chimioterapie, iar tratamentul este mai putin costisitor pentru societate.
Platforma online faciliteaza interactiunea cu medicii.

PlanetaRoz.ro informeaza femeile despre tot ceea ce inseamna preventia, diagnosticul, simptomele si tratamentul cancerului de san. Mai mult decat atat, ele pot intra in contact cu medicii colaboratori ai proiectului, specialisti de renume din domeniul oncologiei si alte domenii complementare prin intermediul interviurilor realizate in colaborare cu acestia. De asemenea, accesand modulul de CHAT implementat pe platforma, vor putea discuta in timp real cu consilierii Asociatiei M.A.M.E. care vor prelua intrebarile lor, le vor transmite catre medici si vor reveni cu un raspuns in cel mai scurt timp.

Maria Culescu, presedintele Asociatiei M.A.M.E. si initiatoare a proiectului "Suport si Consiliere pentru Sanatatea Sanului" a declarat in cadrul evenimentului de lansare motivatia care a stat la baza demararii acestui proiect: "Sunt un fost bolnav de cancer si stiu cat de socant este momentul diagnosticarii, cu atat mai mult cu cat fiecare dintre noi traim cu iluzia ca noua nu ni se poate intampla. Nu stii unde sa mergi si cui sa te adresezi, astfel incat sa te ajuti, sa devii din nou sanatos. Platforma online are tocmai aceasta calitate, de a orienta si de a consilia femeile catre medicul potrivit, catre analizele necesare, catre calea spre vindecare. Femeile pot solicita aici orice informatie, iar medicii le vor raspunde, prin intermediul consilierilor asociatiei."
In cadrul proiectului, femeile pot beneficia de terapie psihooncologica gratuita.

"In cadrul unor studii de specialitate este amintit faptul ca pierderea unui san echivaleaza cu pierderea unei rude de gradul I din punctul de vedere al impactului psihologic. Acest lucru modifica dispozitia psihica si poate determina aparitia depresiei, afectand semnificativ calitatea vietii", a declarat dr. Dragos Zamfirescu, medic primar chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, Clinica Zetta din Bucuresti. In completarea sa, psihoterapeutul Sabina Strugariu, membru al Asociatiei Romane de Psihooncologie, a declarat ca "diagnosticul si tratamentul cancerului de san aduc foarte multe schimbari de ordin fizic, psihic, comportamental si chiar profesional. Consilierea psihologica a acestor femei este foarte importanta deoarece le poate imbunatati calitatea vietii si le poate spori aderenta la tratament."

In acest sens, Asociatia M.A.M.E., prin proiectul "Suport si Consiliere pentru Sanatatea Sanului", ofera sedinte de psihoterapie gratuita, individuale si de grup, atat online, prin intermediul platformei PlanetaRoz.ro, cat si frontal, la sediul asociatiei.

Medici de referinta, colaboratori ai proiectului
Demersul Asociatiei M.A.M.E. este sprijinit de medici de renume din domeniul cancerului de san si de specialisti din alte domenii complementare. Lista completa a acestora poate fi vizualizata pe www.planetaroz.ro.
Conferinta de presa pentru lansarea proiectului a avut loc in data de 11 iunie 2014 si face parte dintr-un sir de evenimente dedicate informarii cu privire la cancerul de san ce vor avea loc pe durata derularii proiectului.
"Suport si Consiliere pentru Sanatatea Sanului" este un proiect initiat de Asociatia M.A.M.E. in parteneriat cu AVON Romania si ING Asigurari de Viata.

Asociatia M.A.M.E. este o organizatie nonprofit infiintata in aprilie 2009 de Maria Culescu, fost bolnav de cancer. Scopul asociatiei este acela de a veni in sprijinul pacientilor diagnosticati cu cancer si alte boli grave din Romania, in special copii. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulata de Asociatia M.A.M.E. si la rezultatele obtinute de-a lungul timpului, va rugam accesati: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME.

AVON Cosmetics Romania este lider pe piata cosmeticelor din Romania incepand cu anul 2002, pastrandu-si aceasta pozitie de atunci si pana in prezent. De peste 12 ani, Avon Cosmetics Romania prin Campania pentru Sanatatea Sanilor si Campania Respectului lupta impotriva cancerului la san si a violentei domestice prin finantarea programelor destinate informarii si educarii femeilor din Romania si achizitionarea de echipamente medicale pentru a asigura ingrijire de calitate pentru pacientii diagnosticati cu cancer la san. In tot acest timp, compania a donat 2,7 milioane de dolari, iar 8 centre oncologice au fost dotate cu echipament medical de ultima generatie.
Pentru mai multe informatii, va rugam accesati website-urile campaniilor CSR AVON: www.avoncampaniisociale.ro.

ING Asigurari de Viata este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania, in ianuarie 1997. Incepand cu anul 1999 este lider al pietei de asigurari de viata. Initiata in 2010, atunci cand a fost creata o divizie dedicata in cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate sociala a ING Asigurari de Viata urmareste ca directii prioritare educatia financiara, protectia mediului si accesul la educatie pentru copiii talentati sau defavorizati, la care s-a adaugat in 2011 pilonul programelor care ofera "Sanse la viata". In perioada 2011-2013, ING Asigurari de Viata a dezvoltat noua proiecte de amploare si o serie de proiecte adiacente in domeniul responsabilitatii sociale, printr-o investitie totala de peste 3 milioane RON, aferenta programelor derulate.

Dorna și Salvați Copiii România, alături de Simona Halep, îndeamnă românii să își ia un #Jobdeosecundă în sprijinul copiilor născuți prematur

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum calmăm durerile de dinți ale bebelușului? Secretul testat de peste 2000 de mame din România
  Cum calmăm durerile de dinți ale bebelușului? Secretul testat de peste 2000 de mame din România

  Apariția primilor dinți este motiv de bucurie pentru părinți, acesta fiind un alt semn că bebelușul se bucură de o dezvoltare normală. Cu toate astea, este un episod dureros și...

  Ce le strica femeilor cheful de sex
  Ce le strica femeilor cheful de sex

  Adevarul este ca unele femei se lasa pe tanjeala dupa ce s-au implicat intr-o relatie, insa lucrurile stau si mai prost cand este vorba despre barbati. Nu ar trebui sa nu-ti mai pese de...

  Planta din Himalaya care, conform cercetătorilor, ajută organismul femeilor mai mult decât orice altă plantă
  Planta din Himalaya care, conform cercetătorilor, ajută organismul femeilor mai mult decât orice altă plantă

  Problemele cotidiene, activitățile pe care trebuie să le bifezi și stresul acumulat în timpul zilei ajung să-și spună cuvântul asupra organismului tău. Te vei simți...

  Părinții primesc acum consiliere pentru instalarea scaunului auto pentru copil
  Părinții primesc acum consiliere pentru instalarea scaunului auto pentru copil

  Alegerea scaunul auto pentru copil este o sarcină destul de dificilă pentru părinții aflați la început de drum. Instalarea celui ales nu este deloc mai ușoară, unii ar spune...

  Refuzul sânului mamei şi alăptarea copiilor născuţi prematur
  Refuzul sânului mamei şi alăptarea copiilor născuţi prematur

  Micuțul tău refuză sânul? Întregul proces de alăptare se desfășoară cu dificultate? Află totul despre această problemă

  STUDIU: Bărbații care ating sânii femeilor sunt mai puțin stresați
  STUDIU: Bărbații care ating sânii femeilor sunt mai puțin stresați

  Studii recente au ajuns la concluzia că bărbații care ating sânii partenerei lor devin mai puțin stresați.

  Poze din copilărie cu vedete din România
  Poze din copilărie cu vedete din România

  La fel ca pentru oricare dintre noi, şi pentru vedete copilăria a reprezentat o perioadă cu totul specială. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi cum arătau şi cum se...

  © 2019 Qbebe