TIC PITIC – Zilele Small Size Ediția a IX-a în perioada 27 – 29 ianuarie 2023

Andreea Constantin

Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! În perioada 27 – 29 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează evenimentul TIC PITIC – Zilele Small size. Cele mai importante producții pentru publicul tânăr (0-6 ani) vor fi prezentate sub forma unui showcase la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23). Educația timpurie începe de la cele mai mici vârste, copiii fiind lăsați să descopere și să exploreze lumea din jur mai întâi ajutați de părinți, iar mai apoi, singuri. 

Pentru cea de-a IX-a ediție TIC PITIC – Zilele Small size au fost selectate spectacole de teatru pentru categoriile de vârstă 0-3 ani și 3-6 ani, atât din repertoriul Teatrului Ion Creangă, cât și din țară. În acest an ne bucurăm de vizita prietenilor de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” din Galați, care ne aduc în prima zi a evenimentului spectacolul-instalație „De mână cu tine” -  o experienţă senzorială unică pentru copiii sub 3 ani. Din programul evenimentului nu lipsesc nici atelierele gândite special pentru cei mici, deoarece în această ediție ne îndreptăm curiozitatea spre ateliere muzicale, senzoriale, interactive, dar și joacă cu și printre umbre. După fiecare atelier copiii se vor bucura de surprize pregătite de echipa TIC și prietenii de la Editura Didactica Publishing House. 

Pășim în lumea educației timpurii vineri, în data de 27 ianuarie și ajungem să-i vizităm pe piticii de la Grădinița nr. 116 din București cu spectacolul „CUTInE”. Copiii vor avea parte de joacă, momente unice de interacțiune cu actorii și șansa de a fi parte din propriul spectacol. În același timp, poveștile vor începe să fie spuse și la Sala Mică, unde o parte din copiii aflați în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 vor păși în lumea oceanelor alături de „Mica sirenă”. Cu ei ne-am împrietenit din primăvară anului trecut și ne bucurăm să-i avem din nou alături de noi. După spectacol vom petrece timp împreună povestind și savurând din gustările pregătite de partenerii noștri de la Presto Pizza. 

Sâmbătă, 28 ianuarie, sunteți invitați să construiți obiecte și forme din cutii, la spectacolul „CUTInE” de la Sala Mică, dar și să urmați firele colorate și pufoase din spectacolul „Povești cu fire”. Atelierele din această zi sunt dedicate muzicii și umbrelor care pot da naștere la atât de multe imagini, senzații și emoții. Astfel, invitații noștri de la Compania de Teatru Hopa Trop vă vor aștepta cu cele mai interesante ateliere - „Călătoriile lui Ivan” și „Șezătoarea cu fluiere și povești”. Veți descoperi lumea magică din spatele poveștilor cu umbre și figurine, dar veți explora și tărâmuri fermecate cu note muzicale. 

Ziua de duminică va începe cu atelierul de joacă și cunoaștere „Printre pernuțe: jocuri de explorare”. Cei mici se vor aventura în lumea pernuțelor pufoase unde vor descoperi o mulțime de noi posibilități de joacă. La finalul zilei, programul se va încheia cu spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”, o poveste clasică, dar educațională prin morala sa. 

Managerul Teatrului Ion Creangă, Gabriel Coveșeanu îi invită pe părinți, împreună cu cei mici la evenimentul TIC PITIC – Zilele Small size:

„Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! -  este deviza care ne-a condus timp de nouă ani în realizarea evenimentului TIC PITIC – Zilele Small size. Și iată că anul 2023 începe la Teatrul Ion Creangă cu redescoperirea unor astfel de activități create prin mijloacele artelor performative, care ne invită la curiozitate. Cele trei zile de la sfârșitul lunii ianuarie ne aduc împreună copii, părinți și bunici, iubitori de teatru să experimentăm lumi și universuri, sunete și senzații. Demersul pe care îl creăm din anul 2015 este singular și prin urmare unic în țară, iar cu fiecare an am încercat să atragem atenția asupra importanței educației timpurii prin artele spectacolului printr-un program divers, activități complementare care să vină în sprijinul publicului adult, conferințe și seminarii cu scop de informare. Ne bucurăm, așadar ca și în acest an, alături de partenerii noștrii din rețeaua Small size vom oferi spațiu și timp pentru cei mici cu spectacole de teatru și ateliere interactive”. 

PROGRAM

Vineri, 27 ianuarie

10:00    CUTInE* (sub 3 ani) | 30 min
10:00    Mica sirenă** (+4 ani) | 45 min
17:00    De mână cu tine (sub 3 ani) | 30 min
            Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”, Galați
18:30    De mână cu tine (sub 3 ani) | 30 min
            Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”, Galați

Sâmbătă, 28 ianuarie

10:00    CUTInE (sub 3 ani) | 30 min
11:30    Călătoriile lui Ivan – Atelier de teatru și umbre (3-6 ani) | 60 min
17:00    Povești cu fire (1-4 ani) | 30 min
18:30    Șezătoarea cu fluiere și povești – Atelier de muzică (3-6 ani) | 60 min

Duminică, 29 ianuarie

10:00    Printre pernuțe: jocuri de explorare – Atelier creativ (3-6 ani) | 45 min
11:30    Printre pernuțe: jocuri de explorare – Atelier creativ (3-6 ani) | 45 min
17:00    Ursul păcălit de vulpe (3-6 ani) | 40 min
18:30    Ursul păcălit de vulpe (3-6 ani) | 40 min

*Spectacolul „CUTInE” se va juca vineri, 27 ianuarie, la ora 10:00, la Grădinița nr. 116 din București (Str. D. I. Mendeleev nr. 27, Sector 1), cu circuit închis.
**Spectacolul „Mica sirenă” se va juca vineri, 27 ianuarie, la ora 10:00, la Sala Mică, cu circuit închis.

Biletele pentru spectacole și ateliere au fost puse în vânzare și sunt disponibile atât online, prin platformele Entertix și MyTicket, cât și la Casa de bilete a Teatrului - 0767.934.374.

Organizate anual în ultimul weekend din luna ianuarie, Zilele Small size propun o paletă variată de spectacole și activități pentru copii cu vârsta între 6 luni și 6 ani. Conceptul este implementat la nivel mondial de teatre din numeroase țări, printre care Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Camerun, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Israel, Irlanda, Italia, Lituania, Mexic, Mongolia, Polonia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE 

www.teatrulioncreanga.ro 

Facebook.com/TeatrulIonCreanga 

Instagram.com/TeatrulIoncreanga 

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București. 

TIC PITIC – Zilele Small size 2023 #9
Parteneri: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Editura Didactica Publishing House, Entertix.ro, Societatea de Transport București, Presto Pizza
Partener internațional: Small size Network
Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Radio București FM, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, BookHUB, Forbes Kids, PapTOT, ModernDads, Spotmedia, Bucureștii Vechi și Noi, Bucharest City News, Agerpres, GoKid, Qbebe, Cult-ura.ro, Theatrum
Monitorizare media: mediaTRUST
Eveniment recomandat de: Itsy Bitsy

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Veste bună pentru părinți: alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie
  Veste bună pentru părinți: alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie

  Alocațiile copiilor urmează să crească de la 1 ianuarie 2021. Măsura vine să completeze creșterea graduală promisă de Guvern, spune premierul Ludovic Orban. Ce trebuie să știe...

  Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie! Cei cu vârste între 2 și 18 ani vor primi 12 lei în plus
  Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie! Cei cu vârste între 2 și 18 ani vor primi 12 lei în plus

  Începând cu 1 ianurarie 2023, alocațiile de stat ale copiilor în cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani vor crește cu 5,1%. Asta înseamnă că se vor...

  Baby Boom Show, ediţia de primăvară, se mută în online şi este cu intrare gratuită!
  Baby Boom Show, ediţia de primăvară, se mută în online şi este cu intrare gratuită!

  Baby Boom Show, cel mai mare târg pentru copii între 0-7 ani şi viitoare mămici, se desfăşoară de peste 16 ani în cel puţin două ediţii anuale, primăvara şi...

  Începe Odiseea Tânărului Artist - ediția a 2-a, concursul național care premiază copiii talentați la artă
  Începe Odiseea Tânărului Artist - ediția a 2-a, concursul național care premiază copiii talentați la artă

  Asociația Odiseea, organizație non-guvernamentală care derulează programe de educație non-formală, lansează, astăzi, 15 martie, cea de-a 2-a ediție a concursului național dedicat...

  Apel deschis pentru artiștii pasionați de reciclare, la Grădina cu Artiști, ediția cu numărul 35
  Apel deschis pentru artiștii pasionați de reciclare, la Grădina cu Artiști, ediția cu numărul 35

  Pe 1 august se dă startul concursului Viață în plastic – reciclează și transformă în artă, organizat de echipa mini-festivalului urban Grădina cu Artiști, ce...

  O mamă este catalogată drept ”îngrozitoare” pentru că își duce copiii la grădiniță și în zilele ei libere
  O mamă este catalogată drept ”îngrozitoare” pentru că își duce copiii la grădiniță și în zilele ei libere

  Se spune că nu există mamei bune, sau mame rele, ci doar mame, însă nu toată lumea este de acord. O femeie este considerată îngrozitoare, doar pentru că-și duce copiii la...

  S-a modificat OUG privind zilele libere acodate părinţilor când şcolile sunt online. Iată ce trebuie să ştii
  S-a modificat OUG privind zilele libere acodate părinţilor când şcolile sunt online. Iată ce trebuie să ştii

  OUG din 27 august 2020, care a fost publicată în Monitorul Oficial pe 28 august, a primit mai multe modificări. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla despre ce este vorba!

  © 2023 Qbebe