Un bebeluș abandonat în tomberon, devine un adult cu o avere de 62 de milioane de dolari

Abandonat de către mama sa într-un tomberon, un bebeluș din Florida a fost adoptat, iar în prezent este considerat unul dintre cei mai tineri (are 30 de ani) posesori afro-americani ai unei companii de telecomunicații din SUA, deținând o avere estimată la 62 de milioane de dolari.

Freddie Figgers a fost lăsat de mama sa într-un tomberon dintr-o zonă rurală din Florida pe când avea câteva zile. A fost găsit acolo și dus la spital, unde a stat internat două zile din cauza unor leziuni minore. După aceea a fost dus într-un centru de plasament, de unde a fost adoptat de cuplul Nathan și Betty Figgers.

Freddie Figgers a povestit de mai multe ori că părinții i-au spus adevărul despre cum l-au găsit și că l-au adoptat și a recunoscut că din acest motiv i-a fost de mai multe ori rușine în perioada copilăriei: „M-am gândit mult la asta când eram copil și pot să spun că îmi era rușine când eram mai tânăr”.

La vârsta de 9 ani, Freddie a primit în dar de la tatăl său primul lui computer, un vechi Macintosh din 1989. Acesta nu funcționa, iar copilul s-a străduit să-l facă să meargă, desfăcându-l de mai multe ori și încercând să-i valorifice piesele. A început să învețe tot mai multe despre computere, iar la vârsta de 12 ani a primit primul său job, de tehnician de computere. În cadrul interviurilor acordate, Freddie a mărturisit că încă mai are vechiul său computer, spunând că datorită lui i-a crescut interesul pentru tehnologie.

La vârsta de 13 ani, Freddie era deja recunoscut pentru abilitățile sale și a fost angajat și în orașul Quincy. Până la vârsta de 15 ani el a reușit să-și realizeze propria lui firmă, numită „Figgers Computers”, fiind specialist în repararea computerelor și ajutându-și clienții să stocheze date pe serverele pe care el le crea.

Până la vârsta de 17 ani, adolescentul avea 150 de clienți care aveau nevoie de website-uri și de stocarea datelor. Din acest punct de vedere, Freddie a recunoscut că „De aici a început să construiască”. 

Freddie avea în jurul vârstei de 20 de ani când tatăl său, Nathan, s-a îmbolnăvit de Alzheimer și a decedat în 2014. Pentru a-l ajuta, a inventat un dispozitiv cu o dublă funcție: de GPS și de comunicare. Acesta stătea într-unul dintre pantofii tatălui și îi ajuta să țină mai bine legătura cu el. Invenția sa a avut succes, o companie din Kansas dorind să achiziționeze programul de la Freddie pentru suma de 2,2 milioane de dolari. Demersul s-a realizat în 2012, când Freddie Figgers avea 23 de ani.

Pe măsură ce a trecut timpul, tânărul și-a dezvoltat o pasiune pentru conceperea de electronice, de device-uri, care să fie dedicate vieții de zi cu zi. De exemplu, a inventat telefonul Figgers F1, care stimulează condusul în siguranță, în condițiile în care dezactivează trimiterea și primirea mesajelor de la o anumită viteză.

O altă invenție apreciată a lui Freddie Figgers a fost și un glucometru wireless, ce le permite pacienților diabetici să descarce date privitoare la nivelul de glicemie prin intermediul tehnologiei Bluetooth.

Intenția sa este să realizeze pantofi inteligenți, care să le permită familiilor ce au un membru care este fără adăpost să țină legătura cu acesta.

Freddie Figgers a înființat compania de telecomunicații „Figgers Wireless”, ce produce smartphone-uri și care oferă soluții legate de telefonia mobilă, de telefoanele de acasă și de apelurile internaționale. În același timp, compania sa a ajutat și medicii în monitorizarea pacienților printr-un serviciu special, menit să le ofere acestora informații legate de evoluția pacienților aflați acasă.

În 2017, valoarea veniturilor companiei „Figgers Wireless” se ridica la peste 62 de milioane de dolari. Freddie Figgers a precizat că succesul companiei sale nu se bazează pe obținerea unor sume de bani, ci pe voința de a face o lume mai bună: „Îmi place să intru în acțiune, iar dacă se ivește o problemă trebuie să acționezi să găsești o soluție care să provoace o schimbare în viața cuiva”.

În interviurile acordate, Freddie Figgers nu a uitat să-și exprime recunoștința pentru părinții săi: „Părinții mei m-au adoptat și mi-au oferit dragoste și un viitor. Ei și-au dat silința să facă lumea mai bună pentru mine și de aceea mă străduiesc și eu să fac la fel”.

Surse: figgers.com, inspiremore.com, lightworkers.com

Surse foto: facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ștefănel are doar 3 ani, dar nevoie de 2.1 milioane de dolari să se facă bine. Cum poți ajuta și tu
  Ștefănel are doar 3 ani, dar nevoie de 2.1 milioane de dolari să se facă bine. Cum poți ajuta și tu

  Ștefănel a pornit în căutarea eroilor care să îl poarte pe brațe spre 2.1 milioane dolari. Are nevoie de acești bani pentru a învinge boala SMA1 care îi...

  "Am fost vândut când eram bebeluş pe 10 mii de dolari". Povestea emoţionantă a unui tânăr român care a ştiut să îşi găsească fericirea
  "Am fost vândut când eram bebeluş pe 10 mii de dolari". Povestea emoţionantă a unui tânăr român care a ştiut să îşi găsească fericirea

  Un bebeluş din România, vândut de părinţii săi unui cuplu canadian, a devenit un tânăr împlinit pe plan personal şi profesional. Parcurge cu atenţie articolul...

  8000 de dolari! Atât a cheltuit acest artist pe un scaun auto pentru fiica sa!
  8000 de dolari! Atât a cheltuit acest artist pe un scaun auto pentru fiica sa!

  Compozitorul şi rapper-ul american Offset i-a dăruit fiicei sale în vârstă de 2 ani un scaun auto scump. Vezi cum arată acesta!

  Mama mea m-a abandonat, iar acum, că am bani, vrea să revină în viața mea
  Mama mea m-a abandonat, iar acum, că am bani, vrea să revină în viața mea

  Sunt unul dintre zecile de mii de copii părăsiți de părinți pentru a munci în alte țări. Sunt convinsă că nu sunt un caz dramatic, dimpotrivă, am fost unul dintre copiii...

  DA, mi-am abandonat fiica și-mi pare bine că am făcut-o
  DA, mi-am abandonat fiica și-mi pare bine că am făcut-o

  Divorțul este o experiență dificilă pentru copiii de toate vârstele, avertizează psihologii. În unele situații, se poate întâmpla ca unul dintre părinți să...

  10 replici pe care mi le-a spus mama în copilărie care m-au ajutat să am încredere în mine ca adult
  10 replici pe care mi le-a spus mama în copilărie care m-au ajutat să am încredere în mine ca adult

  Mamele sunt cele care reușesc întotdeauna să sădească încredere în sufletele copiilor, însă acest lucru nu este întotdeauna ușor de realizat și necesită...

  Ziua în care mama mea m-a abandonat
  Ziua în care mama mea m-a abandonat

  Deși lacrimile din ochii mamei mele erau ceva obișnuit, în acea zi parcă erau mai grele: „Fetelor, așteptați-mă în sufragerie, trebuie să stăm de vorbă”.

  Un simplu test îți va spune dacă bebelușul tău va fi un adult altruist
  Un simplu test îți va spune dacă bebelușul tău va fi un adult altruist

  Un studiu american publicat online săptămâna aceasta a demonstrat că încă de la o vârstă fragedă se poate vedea dacă un copil are tendința de a fi altruist sau nu....

  © 2022 Qbebe