#VegisChallenge: Îndrăznește să mănânci #FărăZahăr

#VegisChallenge: Îndrăznește să mănânci #FărăZahăr

Corina Naftanaila

În acest sezon, Vegis.ro, cel mai mare magazin online de produse naturiste din România, lansează o provocare acelora care își doresc un stil de viață mai sănătos. #VegisChallenge este umbrela sub care Vegis.ro desfășoară mai multe acțiuni prin care provoacă publicul să adopte un stil de viață mai sănătos prin mici schimbări ale obiceiurilor zilnice.

Prima acțiune #VegisChallenge este #FărăZahăr, un manifest pentru reducerea consumului de zahăr procesat și înlocuirea lui cu îndulcitori 100% naturali și alimente dulci ce conțin zaharuri în mod natural.

Dulce, #FărăZahăr

Pofta acută de dulce poate fi un semnal că organismul nu primește nutrienții de care are nevoie. Mesele regulate în care se respectă proporția de nutrienți (proteine, grăsimi, carbohidrați) potrivite tipului somatic (ectomorf, endomorf sau mezomorf) pot fi urmate de un desert sau snack dulce, fără să se creeze un surplus de zaharuri nesănătoase în organism. Funcționarea corectă a funcțiilor metabolice presupune includerea în dieta zilnică a diferitelor alimente care conțin zaharuri naturale și care oferă energie. Batoanele proteice, dulceața fără zahăr sau mixurile de fructe și nuci deshidratate sunt soluții ideale de înlocuire a dulciurilor procesate cu zahăr adăugat.

banana bread

Alimentele cu conținut de zaharuri naturale pot fi consumate ca atare, dar pot fi și folosite în diferite rețete de dulciuri fără zahar adăugat. Dulceața de mure, afine și zmeură fără zahăr, dar și untul de arahide, crema de alune de pădure sau pasta de măceșe sunt propunerile Vegis.ro ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare delicioasă în timpul zilei.

Batoane proteice cu ananas, semințe de cânepă, nuci de macadamia, cacao, vanilie, vișine sau merișoare pot fi consumate ca gustări între mese, având un aport energetic considerabil de până la 250 kcal, dar fără adaos de zahăr. Batoanele proteice raw sau fără gluten sunt o alegere perfectă atât pentru persoanele cu restricții dietetice, cât și pentru cei care au activitate fizică intensă sau călătoresc frecvent.

Uleiul de cocos ecologic, chipsurile din cocos, fulgii de porumb, hrișcă sau grâu și fructele uscate fără zahar pot fi utilizate ca ingrediente pentru rețete clasice de prăjituri, reinventate într-o notă mai sănătoasă, #fărăzahăr, dar cu gust delicios, sănătos și un aport caloric redus.

fursecuri

Înlocuitori naturali pentru zahărul procesat

Excesul de zahar adăugat din alimentele consumate poate avea efecte nocive asupra organismului, fiind cauza principală a obezității și declanșării afecțiunilor cardiace. Consumul de alimente naturale și fără zahăr adăugat, într-o manieră organizată de 3 mese pe zi și două gustări, ajută la funcționarea organismului în parametri normali. De asemenea, oferă energia necesară pentru activitățile zilnice.

Principala problemă în alimentație sunt sursele ascunse de zahăr alb procesat din sosuri, produse de panificație, biscuiți sau alte preparate procesate. Reducerea consumului de zahar poate îmbunătăți nivelul colesterolului, are efecte benefice asupra pielii și chiar a stării psihice.

Pentru a menține gustul dulce al prăjiturilor și altor preparate culinare, Vegis.ro propune înlocuirea zahărului procesat cu siropuri și îndulcitori naturali cu indice glicemic mai mic, cum ar fi siropul din agave, curmale, arțar, stevie sau cocos.

Vegis.ro este cel mai mare magazin online de produse naturiste din România. Înființat la începutul anului 2012, Vegis.ro comercializează de peste 5 ani produse naturiste, bio sau vegane, pentru cei interesați de un stil de viață sănătos și o nutriție bazată pe produse ecologice și naturale.

Din sediul din Brașov, Vegis.ro livrează produse sănătoase în toată țara, în 24-48h de la confirmarea comenzii.
Fiecare produs care intră în stocul Vegis.ro este însoțit de o factură și declarație de conformitate a calității produselor. Compania este certificată ecologic furnizând astfel garanția că produsele, procedurile de lucru și de depozitare sunt în conformitate cu reglementările comunitare și naționale în vigoare.

De asemenea Vegis.ro este unicul site din România certificat de către cel mai mare producător mondial de suplimente Solgar având licența RO111, acordată pentru standardele ridicate de profesionalism oferite clienților săi.

Vegis.ro a câștigat în 2017 și 2016 premiul pentru Cel mai Bun Magazin Online de Produse Organice și Naturale, și premiul pentru Magazinul Anului în 2017, în cadrul Galei Premiilor e-Commerce.

 

Articolul urmator
Afla de ce nu este deloc bine sa mananci marul fara coaja
Afla de ce nu este deloc bine sa mananci marul fara coaja

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    7 semne că și tu îți „mănânci” emoțiile. Iată cum te îngrași fără să știi
    7 semne că și tu îți „mănânci” emoțiile. Iată cum te îngrași fără să știi

    Dacă ți s-a întâmplat și ție să observi că în ultimul timp ai acumulat kilograme în plus și nu găsești o explicație pentru acest lucru, gândește-te...

    Atenție! De ce NU trebuie să mănânci ouăle imediat după ce au fost făcute de păsări
    Atenție! De ce NU trebuie să mănânci ouăle imediat după ce au fost făcute de păsări

    Știai că ouăle nu se mănâncă niciodată în prima zi în care au fost făcute de păsări? Și noi am fost la fel de surprinși ca și tine. Iată de ce nu ar trebui să...

    Ce să mănânci când ai aciditate la stomac
    Ce să mănânci când ai aciditate la stomac

    Suferi de arsuri gastrice, după fiecare masă? Aciditatea gastrică este o afecțiune cronică, care apare atunci când acidul gastric se întoarce frecvent în esofag, ceea...

    Topping-ul de pizza potrivit zodiei tale. Nu o mănânci fără el
    Topping-ul de pizza potrivit zodiei tale. Nu o mănânci fără el

    Zodia ta dictează anumite aspecte ale personalităţii tale. Știm care este animalul tău spiritual în funcție de zodie, ce zeitate ești și ce putere supranaturală ai în...

    Dieta anti-imbătrânire: ce să mănânci ca să te menții tânără
    Dieta anti-imbătrânire: ce să mănânci ca să te menții tânără

    În ultimul deceniu, cercetările din domeniul dietei și dermatologiei au explodat. Deși se cunoștea de mult timp legătura dintre factorii alimentari și modificările cutanate,...

    De ce să nu mănânci niciodată cartofi încolțiți! Cazul celor 78 de elevi otrăviți
    De ce să nu mănânci niciodată cartofi încolțiți! Cazul celor 78 de elevi otrăviți

    Cartofii conțin numeroși nutrienți (precum vitamina C, vitamine din grupul vitaminelor B, mangan, magneziu, fosfor) și fac parte dintre cele mai versatile alimente. Cu toate acestea,...

    De ce este bine să mănânci murături la fiecare masă principală
    De ce este bine să mănânci murături la fiecare masă principală

    Murăturile fac parte dintre „secretele” gospodinelor din țara noastră și sunt deosebit de versatile, putând fi folosite atât în calitate de garnitură...

    Greutatea în sarcină - nu e cazul să mănânci pentru doi. Medicii recomandă dieta mediteraneeană
    Greutatea în sarcină - nu e cazul să mănânci pentru doi. Medicii recomandă dieta mediteraneeană

    Să adopți obiceiuri sănătoase pe parcursul sarcinii te ajută nu numai să nu te confrunți cu excesul ponderal, ci și să te asiguri că ai grijă de bebelușul tău. Cea mai la...

    © 2024 Qbebe