Contributors
Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică

Sfaturi pentru a nu afecta siguranța copilului în timpul curățeniei

Temperaturile devin din ce în ce mai pozitive, semn că sezonul cald se instalează cu drepturi depline. Asta nu înseamnă altceva decât că este timpul pentru a scăpa de murdăria acumulată în casă pe parcursul iernii. Curățenia de primăvară este un lucru bun și absolut necesar, mai ales dacă ai un copil mic, pentru că îndepărtează bacteriile și microbii depozitați în colțurile greu accesibile. Totuși, trebuie să ții cont de câteva detalii pentru a nu pune în pericol siguranța micuțului în timpul curățeniei. 

Curățenia locuinței este o prioritate, dar tot o prioritate este și siguranța copilului. Există produse de curățenie ce prezintă un risc mai mare de toxicitate, iar chimicalele emanate pot amenința sănătatea un copil. Să nu uităm că cei mici sunt sensibili la contactul cu agenții agresivi, fapt pentru care trebuie să faci tot posibilul să-i protejezi, dar în același timp să cureți și casa în profunzime. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să scapi de mizerie în condiții de siguranță.

Alege cu grijă cu produsele de curățat

Aspiratoarele de uz casnic sunt printre cele mai periculoase pentru copiii mici. De ce? Pentru că, asemeni multor aparate electrocasnice, emană vapori dăunători sau lasă reziduuri ce pot fi riscante pentru sănătatea copilului tău. Este nevoie să fii atentă și să te informezi cu atenție; citește eticheta produsului înainte de a-l achiziționa din magazin. De altfel, este recomandat să nu amesteci mai multe produse de curățat pentru o singură suprafață deoarece pot apărea reacții chimice, ce te pot afecta pe tine, ca adult, și în mod special, copilul. De asemenea, este de preferat să te orientezi spre produsele de curățenie naturale, pe care acum le poți achiziționa de aici cu o reducere de 5%.

curatenie generala

Utilizează și păstrează produsele de curățat în condiții de siguranță

Indiferent de numărul sau tipul produselor pe care le utilizezi, asigură-te ca micuțul tău nu va putea ajunge să se joace cu ele. Dacă suntem siguri de un lucru, acela este că cei mici sunt extrem de curioși și dornici de cunoaștere, ceea ce înseamnă că etichetele colorate sigur le vor stârni interesul. Astfel, nu lăsa găleata sau orice alt recipient cu lichidul de curățat nesupravegheat pentru a evita orice fel de accident nedorit. De asemenea, când ai terminat curățenia, păstrează produsele împreună cu restul elementelor folosite într-un dulap, de preferință încuiat.

Este recomandat chiar de specialiști ca produsele toxice să fie păstrate în ambalajele originale. Asta te ajută în cazul în care, din greșeală, a avut loc o expunere neintenționată atât a ta cât și a copilului la unul din produse. Într-o astfel de situație medicii au nevoie de eticheta factorului nociv pentru a găsi detaliile necesare pentru a aplica un tratament adecvat (compoziția produsului, numele și numărul de telefon al companiei producătoare etc.).

Alege momentul potrivit pentru a face curățenie în casă

Un alt sfat pentru o curățenie eficientă și cu zero efecte adverse este să-ți faci programul de curățenie în funcție de orarul micuțului tău. Profită de momentele în care micuțul nu este acasă, ori este la plimbare cu bunica sau tăticul pentru a întoarce casa cu susul în jos. Însă dacă nu ai în grija cui să-l lași, poți efectua curățenia în  mai multe etape, atunci când copilul doarme. Este mai anevoios, însă siguranța și sănătatea familiei tale este pe primul loc.

Nu lăsa gunoiul la îndemâna copiilor

Am stabilit deja că cei mici sunt curioși din fire și cu siguranță coșul de gunoi va prezenta o sursă de fascinație nesfărșită. Trebuie să iei în considerare și acest potențial pericol și elimină din calea copilului orice container de gunoi în care se află elemente periculoase: lame de ras folosite, alimente alterate sau cioburi de sticlă și lista poate continua. Este de preferat ca gunoiul să fie păstrat în exterior, sau dacă acest lucru nu este posibil, atunci trebuie să te asiguri că duci cât mai des reduurile la ghena publică. 

curatenie

Îndepărtează mucegaiul

Zonele care au fost inundate sau expuse în alt mod la apă sunt o oază de mucegai, în alte cuvinte, o sursă comună de poluare a aerului interior. Este important de reținut faptul că mucegaiul poate provoca probleme respiratorii, alergii sau alte afecțiuni, ce pot afecta întreaga familie. Pentru a scăpa de această sursă de pericol  spală zona cu apă și detergent, folosește o soluție dezinfectează locu, precum și una ce nu permite reapariția microbilor. Siguranța ta și a copilului rămâne în continuare obiectivul principal, tocmai de aceea trebuie să folosești produse cât mai naturale. Poți alege detergenți enzimatici ce au în compoziție enzime active (compuși proteici ai organismelor vii). Acestea te ajută să îndepărtezi urmele de mucegai și instalează o barieră naturală ce întârzie reapariția murdăriei.

Elimină alte potențiale pericole

Verifică în mod constant piesele de mobilier amplasate în camerele unde micuțul își desfășoară activitățile. Asigură-te că nu sunt poziționate prea aproape de geam pentru a nu fi tentați să se urce și să se lovească. De asemenea, folosește elemente de protecție pentru colțurile pieselor de mobilier, priză sau alte locuri ce ar putea pune în pericol siguranța copilului.

Curs gratuit de siguranța copilului în mașina la București-Mall Vitan

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 sfaturi esentiale pentru siguranta copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur
  10 sfaturi esentiale pentru siguranta copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur

  Iata 10 sfaturi pentru siguranta copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur!

  Cum ai grijă de sănătatea copilului pe timpul verii? Sfaturi pentru părinți responsabili
  Cum ai grijă de sănătatea copilului pe timpul verii? Sfaturi pentru părinți responsabili

  Vara s-a instalat cu drepturi depline, iar copiii sunt nespus de fericiți că au toată vacanța la dispoziție pentru distracție. Dacă pentru cei mici vara este motiv de bucurie, pentru...

  Mama ordinii şi curăţeniei este însărcinată cu al treilea copil. Marie Kondo este deja în ultimul trimestru
  Mama ordinii şi curăţeniei este însărcinată cu al treilea copil. Marie Kondo este deja în ultimul trimestru

  Expert în tehnici de ordine şi curăţenie, autor de carte, vedetă într-o producţie Netflix şi fondator al KonMari Media, Marie Kondo este însărcinată pentru a treia...

  Ajută-ți copilul să rămână în siguranță pe internet: sfaturi și riscuri în lumea virtuală
  Ajută-ți copilul să rămână în siguranță pe internet: sfaturi și riscuri în lumea virtuală

  Pe măsură ce cresc, micuții noștri sunt tot mai dornici să cunoască lumea, să interacționeze cu ceilalți. Universul online le va fi alături în acest proces, iar grija...

  Cele 10 porunci pentru siguranța copilului în mare sau în piscină
  Cele 10 porunci pentru siguranța copilului în mare sau în piscină

  Printre cele mai așteptate momente ale vacanței de vară se numără și zilele cu bălăceală în mare sau la piscină. Cu mic, cu mare, ne adunăm și, plini de voie-bună,...

  6 moduri prin care stresul de la job poate afecta dezvoltarea copilului tău
  6 moduri prin care stresul de la job poate afecta dezvoltarea copilului tău

  Părinții nu-și dau seama, dar adesea aduc cu ei acasă stresul de la serviciu. Iar copiii sunt cei care știu cel mai bine acest lucru. Majoritatea persoanelor declară că se simt...

  Bătaia copilului: 3 efecte dramatice care îi vor afecta viața de adult iremediabil
  Bătaia copilului: 3 efecte dramatice care îi vor afecta viața de adult iremediabil

  "Copiii trebuie urecheați din când în când. Este doar o ciufuleală.", așa gândesc mulți părinți care folosesc pedeapsa fizică în disciplinarea...

  © 2021 Qbebe