Soacra mea i-a dat whiskey fiicei mele de 6 luni!

Soacra mea i-a dat whiskey fiicei mele de 6 luni!

Mariana Voinea

Revoltător! Bunica unei fetițe de doar câteva luni i-a masat gingiile cu o băutură alcoolică foarte tare în speranța că îi va calma durerile! Cum a reacționat tatăl la gestul soacrei sale și de ce a postat mămica sub anonimat această întâmplare?

Un bebeluș căruia abia îi ies dințișorii este morocănos, supărăcios, plângăcios, practic nu poți să îi intri în voie cu nimic.

Gelurile gingivale care se găsesc în farmacii se pare că nu au fost suficiente pentru o bunică care a decis să trateze disconfortul gingival al nepoatei într-un mod cu totul surprinzător.

O tânără mamă a postat pe internet o întrebare referitoare la atitudinea partenerului ei, atunci când a aflat că soacra sa i-a dat copilului de doar câteva luni, whisky.

Practic, bunica a crezut că oferindu-i un strop din această băutură pe gingii, îi va alina durerile. Ea a considerat că este doar un remediu de moment care nu îi va face rău copilului pe termen lung.

După ce bărbatul și-a învinovățit soția pentru că i-a permis mamei ei să folosească acest remediu total nepotrivit asupra copilului, femeia s-a adresat internauților pe site-ul Reddit.

“Mama i-a frecat gingiile fetiței mele cu whiskey. Mi-a spus că așa a procedat cu mine și cu frații mei“

Femeie matura cuprinde de umeri femeie tanara cu bebelus in brate

Mama, în vârstă de 24 de ani a scris: “Sunt mămica unui copil în vârstă de șase luni care se confruntă cu dureri din cauza apariției dințișorilor. Am fost acasă la mama mea acum câteva zile și i-am povestit despre problemele prin care micuța trece.

Mama este un adevărat expert în remediile naturiste și folosește adesea ierburi pentru a trata diferite afecțiuni. De data aceasta, pentru a-i calma durerile de dințișori ale micuței, mama și-a pus puțin whiskey pe deget și i-a frecat gingiile. Mi-a spus că așa a procedat cu mine și cu toți cei trei frați ai mei. I-am permis să procedeze cum știa ea, iar fata se pare că s-a mai calmat puțin.

Când am ajuns acasă și i-am spus soțului meu ce s-a întâmplat, a fost foarte furios. Mi-a spus că alcoolul îi va face rău copilului și că nu îi ameliorează durerile. S-a supărat foarte tare pe mine și mi-a reproșat că am lăsat-o pe mama să facă așa ceva.

Acum nici nu îmi mai dă voie să o vizitez cu fetița. În plus, și-a luat liber două zile de la muncă și este paranoic de atent la orice gest pe care îl fac față de fetița noastră. Mă simt neîndreptățită“. Aceasta a fost postarea făcută pe site-ul Reddit de către tânăra mamă.

Bebe este agitat? Iată ce ai de făcut când îi ies dințișorii

“Tata vrea doar să se asigure că bebelușa este bine

În urma postării, ea a primit nu numai critici, ci și sprijin din partea celor din online. Internauții nu au fost de acord cu fapta bunica a săvârșit-o, dar i-au dat dreptate mamei, pentru că fiind primul copil, nu avea de unde să știe că alcoolul îi va face rău bebelușului. Iar acest lucru ar fi absolvit-o de orice vină.

Modul în care a reacționat soțul tău este de fapt cel mai îngrijorător lucru al postării tale“, a scris un internaut.

Sunt de acord cu tine că la primul copil îți lași mama să te ajute, crezând că este mai experimentată“, a scris un alt comentator.

Aceasta este o mare greșeală și sunt sigură că femeia nu o va mai repeta“, și-a dat cu părerea o altă persoană.

Consider că și tata trebuie să fie puțin mai înțelegător. Și el este părinte pentru prima dată și nu le știe chiar pe toate“ își susține opinia un internaut.

Tata are dreptate. Mama a lăsat o persoană fără pregătire medicală să folosească o substanță nepermisă pe bebelușul lor“, scrie cineva într-un alt comentariu.

Bunica i-a frecat gingiile nepoatei cu o substanță care i-ar putea dăuna în viitor. Oare va mai proceda la fel și data viitoare? Probabil că nu“, afirmă o altă persoană.

Dacă și-ar fi luat concediu timp de o săptămână sau chiar o lună, atunci mama ar fi trebuit să vadă acest lucru ca pe un semnal de alarmă. Dar câteva zile nu este o problemă. Tata vrea doar să se asigure că bebelușa este bine“, scrie în comentariu altcineva.

35% dintre părinții români consideră că este firesc ca un copil să consume alcool

Bebelușul se liniștește din cauza efectului sedativ, nu analgezic al alcoolului

De asemenea, mămica s-a confruntat și cu o serie de comentarii negative la adresa ei și a bunicii.

Toată lumea știe că alcoolul nu este recomandat bebelușilor. De ce ai lăsat bunica să facă acest lucru?“, a întrebat intrigată o persoană.

Alcoolul nu este un analgezic. Dacă bebelușul se liniștește dintr-o dată, este din cauza efectului sedativ al acestei substanțe“, o asigură în comentarii altcineva.

Mi se pare amuzant cum descrii faptul că mama ta folosește adesea ierburi și remedii naturale. Cu toate astea, pe fetița ta a decis să încerce alcoolul“ scrie un alt comentator.

Gelurile gingivale din farmacii calmează durerea și disconfortul copiilor în plină erupție dentară

Orice părinte știe că în momentul în care unui bebeluș îi ies dințișorii lucrurile se schimbă dramatic. Acesta se confruntă cu schimbări de comportament, plânge foarte mult și foarte des, roade orice prinde, bagă pumnișorii în guriță și are o stare generală de disconfort.

Pentru a-i mai ușura durerile, părintele simte nevoia să încerce absolut orice, doar să își vadă copilul gângurind fericit ca înainte. Din fericire, în farmacii există o serie de geluri gingivale și de alte soluții foarte sigure care se pot folosi în acest sens.

Alcoolul sau orice alt remediu asupra cărora nu există studii efectuate este chiar contraindicat copiilor mici. Acestă substanță nu face altceva decât să îi sedeze, să îi amețească sau să îi adoarmă forțat. Și nimeni nu ar vrea acest lucru, nu-i așa?

Cred că avem cu toții de învățat din povestea femeii. Mai ales că, și la noi în țară până nu demult se folosea același remediu, doar că sub o altă denumire, îndeosebi în mediul rural. Copiii sunt foarte sensibili și orice strop din această substanță îi poate afecta din punct de vedere al sănătății.

Ce părere aveți? A exagerat tatăl, sau a procedat în mod corect? Va mai îndrazni bunica să folosească remedii pentru nepoțica ei fără acordul tatălui? Și cel mai important, câți dintre noi nu am auzit de această practică din poveștile bunicilor sau chiar stând la o șuetă cu tinerele mămici?

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: tyla.com

Articolul urmator
Am aflat că soția mea ne alăptează nepotul pe ascuns și nu înțelege de ce sunt deranjat
Am aflat că soția mea ne alăptează nepotul pe ascuns și nu înțelege de ce sunt deranjat

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soacra mea i-a dat găuri în urechi fiicei mele de 5 ani fără să mă întrebe
  Soacra mea i-a dat găuri în urechi fiicei mele de 5 ani fără să mă întrebe

  Relația noră-soacră este mai mereu conflictuală, altfel nu ar fi devenit subiect de emisiuni TV. Iar când apar și copiii în peisaj, totul se complică. Mama soacră are...

  Mi-am dat soacra afară din casă după ce am aflat că i-a dat ciuperci fiicei mele, știind că micuței nu îi plac deloc!
  Mi-am dat soacra afară din casă după ce am aflat că i-a dat ciuperci fiicei mele, știind că micuței nu îi plac deloc!

  Tensiunile dintre noră și soacră pot izbucni în special când la mijloc sunt copiii. Într-o asemenea situație s-a regăsit și o mamă de peste hotare, care a fost...

  Soacra mea i-a dat calmante bebelușului meu fără să mă întrebe
  Soacra mea i-a dat calmante bebelușului meu fără să mă întrebe

  Într-o postare publicată pe platforma Mumsnet, un mesaj a iscat o mulțime de controverse. O mamă care are un bebeluș de 19 luni s-a plâns că soacra ei i-a dat ibuprofen...

  Fiica mea a refuzat să mai vorbească din momentul în care soacra mea a început să stea cu ea. Mi-am dat seama ce s-a întâmplat din desenele fetiței
  Fiica mea a refuzat să mai vorbească din momentul în care soacra mea a început să stea cu ea. Mi-am dat seama ce s-a întâmplat din desenele fetiței

  După ce a dispărut ani de zile din viața fiicei ei fără urmă, o femeie și-a făcut din nou apariția sub rolul de bunică iubitoare. Dar o persoană toxică nu se schimbă așa...

  Soacra mea le oferă mai multă atenție copiilor cumnatei mele. Ar trebui să-și iubească nepoții în mod egal
  Soacra mea le oferă mai multă atenție copiilor cumnatei mele. Ar trebui să-și iubească nepoții în mod egal

  Relația dintre bunici și copii este cu adevărat specială. Însă atunci când un bunic favorizează doar anumiți nepoți, cei mici au de suferit. Uite ce povestește această...

  Prefer să-mi las copilul cu soacra mea și mi-e teamă să-i spun asta mamei mele
  Prefer să-mi las copilul cu soacra mea și mi-e teamă să-i spun asta mamei mele

  „Prefer să-mi las copilul cu soacra. Cum să-i spun asta mamei mele, fără să o supăr?”, se întreabă o proaspătă mămică din Australia. Care sunt motivele pentru...

  Am dat afară de la petrecerea fiicei mele pe colega ei râzgâiată. A vrut să sufle ea în lumânările de pe tort
  Am dat afară de la petrecerea fiicei mele pe colega ei râzgâiată. A vrut să sufle ea în lumânările de pe tort

  Întrucât știi cât de importante sunt petrecerile aniversare pentru copilul tău, te străduiești să-i inviți pe cât mai mulți dintre prietenii săi. Din păcate,...

  Iubita fostului meu soț i-a dat găuri în urechi fiicei mele fără să mă întrebe
  Iubita fostului meu soț i-a dat găuri în urechi fiicei mele fără să mă întrebe

  Nu știu alții cum sunt, dar eu și fostul meu soț aveam o relație mult mai echilibrată de când am divorțat acum 2 ani. Ne înțelegem foarte bine, nu mai avem animozități...

  © 2024 Qbebe