Ședința foto cu bebe: ghid complet pentru părinți

Otilia Geavlete - Redactor Senior

Ți-ai adus puiul acasă și nu încetezi să te minunezi de mânuțele lui mici, de piciorușele jucăușe, de obrăjorii bucălați? Sunt momente duioase, pe care îți dorești să le păstrezi mereu în amintire, pentru că îți umplu sufletul și te fac să te simți împlinită. Dar timpul trece foarte repede, iar bebelușul tău se schimbă de la o zi la alta. Primul an de viață este perioada cu cele mai rapide și incredibile transformări, așa că trebuie să te grăbești, pentru a nu pierde expresiile prețioase ale micuțului tău. Deși îi faci zeci de poze acasă, nimic nu se compară cu o ședință foto profesionistă, care surprinde cele mai haioase și mai dulci imagini, cu o calitate superioară, astfel încât, atunci când le privești, să ai senzația că te-ai întors în timp.

Dacă te-ai hotărât să mergi la o ședință foto cu micuțul tău, trebuie să te interesezi de câteva aspecte, pentru ca experiența să fie perfectă și să obții cele mai frumoase poze cu bebelușul, în cele mai sigure condiții pentru el.

În primul rând, trebuie să găsești un fotograf bun, care să aibă un portofoliu bogat, pentru că albumele cu cei mici sunt o adevărată artă. Liana Bulprich este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din Cluj când vine vorba de albumele pentru nou- născuți, îmbinând talentul, atenția și minuțiozitatea, pentru a dărui părinților cele mai uimitoare cadre cu puiul lor.

bebe 1

În al doilea rând, trebuie să te înarmezi cu răbdare, pentru că o ședință foto pentru bebeluși nu este un lucru ușor și presupune multă grijă și efort din partea fotografului. Dacă vei urma sfaturile de mai jos, prima  ședință foto cu bebelușul va fi o adevărată reușită și te vei primi, la sfârșit, amintiri dragi, pentru o viață întreagă.

Ghid pentru ședința foto a bebelușului tău

Dacă te-ai decis să-i faci micuțului primul album din viața lui, trebuie să ai grijă la mai multe detalii, pentru ca lucrurile să iasă așa cum îți dorești.

Așteaptă momentul potrivit pentru ședința foto

Nu te grăbi să programezi ședința chiar în primele zile de viață ale micuțului, pentru că fotografiile nu vor fi foarte relevante, în plus va fi mult mai solicitant pentru copil, pentru fotograf și pentru voi, părinții. Fotografii pentru nou-născuți recomandă ca ședințele să aibă loc în primele două săptămâni de la naștere, pentru că atunci bebelușul doarme aproape tot timpul și poate fi manevrat mai ușor, pentru a fi așezat în tot felul de poziții drăguțe.

bebe studio

Dacă vrei ca trasăturile bebelușului să fie mai conturate,  ideal ar fi să aștepți două- trei luni, mai ales că după această perioadă, micuțul să nu mai este  atât de fragil și poate fi  manevrat cu mai puține riscuri.

Dacă, însă, nu vrei să pierzi primele momente prețioase cu bebe, poți programa ședința la câteva zile după naștere, luând în considerare măsuri sporite pentru siguranța copilului.

Întâlnește-te cu fotograful

În perioada premergătoare ședinței, ar fi bine să ai o întâlnire mai de durată cu fotograful, în care să lămurești câteva aspecte legate de ședință, modul în care va fi organizată, ce responsabilități ai tu, ca părinte, ce trebuie să pregătești pentru eveniment, cât va dura ședința, etc. Bineînțeles, vei studia în prealabil portofoliul de poze al fotografului respectiv și vei alege pozițiile pe care ți le dorești pentru albumul micuțului tău.

fetita

Dacă te-ai decis pentru ședință, poți apela cu încredere la Liana Bulprich, în cazul în care cauți un fotograf profesionist din Cluj. Fie că dorești un album doar cu cel mic, poze de familie sau tablouri cu bebe, Liana îți pune la dispoziție experiența sa vastă în arta fotografiei, un cadru prietenos și recuzită bogată, pentru ca ședința foto să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Înarmează-te cu multă răbdare

Așa cum spuneam mai sus, ședința foto cu bebe este foarte solicitantă, pentru că durează între 2 și 6 ore. În fond, este un eveniment unic și îți dorești imagini desăvârșite cu micuțul, dar bebelușul habar nu are ce aștepți de la el, nici nu-i poți cere să stea în anumite poziții sau să facă o fețișoară ”de poză”. 

bebe 3

Cum este de așteptat, cele mai reușite imagini sunt cu bebe dormind, pentru că atunci poate fi așezat cu grijă în posturile pe care le alegi, împreună cu fotograful. Pentru ședințele foto ale bebelușilor, pe lângă pozițiile spontane, există și câteva consacrate, precum poziția froggy, poziția taco, poziția potato, despre care vă poate da mai multe detalii fotograful. Deși sunt minunate în poze, aceste poziții necesită multă atenție în pregătire, de aceea timpul dedicat fotografierii lor este mai lung decât în cazul posturilor spontane.

potato

O altă așteptare firească a părinților este ca poza să transmită cât mai multă emoție, să surprindă trăsăturile unice ale bebelușului. Dar nu-l puteți face pe cel mic să zâmbească la comandă sau să facă una dintre fețișoarele haioase, după care se topește toată familia. Iată de ce răbdarea este obligatorie, dacă vrei să obții cele mai sugestive poze cu micuțul tău.

Acordă atenție siguranței bebelușului

Cadrul în care are loc ședința foto a micuțului tău trebuie să-i asigure maximum de confort și șiguranță, aspecte pe care este necesar să le discuți neapărat cu fotograful.

bebe mic

Ai grijă să alegi un fotograf cu adevărat experimentat, specializat în pozele pentru bebeluși, întrucât nu toți fotografii pot realiza poze perfecte, când vine vorba de cei mai mici clienți. Unele dintre pozițiile de mai sus sunt destul de dificile și pot crea riscuri pentru un bebe fragil.  Atuul Lianei Bulprich este tocmai experiența foarte bogată în ședințele foto cu bebeluși, faptul că pregătește cu grijă fiecare ședință și o adaptează în funcție de fiecare micuț în parte, cu o atenție sporită la fiecare amănunt ce ține de confortul bebelușului. Temperatura din cameră, materialele delicate folosite în recuzită, o muzică blândă în fundal, toate concurează pentru ca ședința foto a puiului tău să fie o expriență cât mai plăcută. În cazul în care cauți un fotograf în Cluj, studioul Lianei Bulprich este ideal pentru tine și micuțul tău. Nu uita că ai nevoie de cineva cu multă pricepere și talent, care să știe să-l așeze pe bebe în pozițiile preferate cu multă delicatețe, să-l înfășeze cu pricepere, de exemplu pentru poziția potato și să găsescă cele mai bune unghiuri și culori pentru ca fotografiile să fie desăvârșite.

Alege cea mai potrivită recuzită

Un fotograf bun te va sfătui legat de cele mai potrivite culori și decoruri pentru micuțul tău, dar poți aduce și tu diferite elemente de recuzită, care vrei să apară în poze: căciulița preferată, plușul favorit, o coroniță sau un scutecel, un coșuleț, etc. Într-un studio profesionist există cataloage cu recuzită din care poți alege ce te atrage mai tare. În perioada sărbătorilor, de exemplu, poți găsi cele mai drăgălașe decoruri care vor face ca mica ta comoară să arate ca cel mai prețios cadou de Cărciun.

bebe Craciun

Nu uita să iei la tine toate lucrurile necesare pentru o ședință lungă

Atunci când vii cu bebe la ședința foto, nu uita să ai la tine tot ce-ți trebuie pentru confortul micuțului și al tău: pampers, șervețele umede, hăinuțe de schimb, lapte și biberon, în cazul în care nu alăptezi, haine pentru tine, dacă vrei să pozezi împreună cu bebelușul în fotografie de familie. Ședința fot poate dura destul de mult,a șa că sigur va trebui să-l schimbi și să-l hrănești pe mititel de câteva ori.

copilas

Alte sfaturi pentru o ședință foto reușită

Îmbracă micuțul în hăinuțe cât mai lejere, ca să-l poți dezbrăca ușor, dar și ca să nu rămână urme pe corpușorul său, atunci când fotograful îl pregătește de poze.

Hrănește-l pe bebe chiar înainte de a veni cu el la ședință, pentru că astfel va fi mai liniștit și va adormi mai ușor, permițând ca ședința să înceapă cât mai devreme și să decurgă cât mai relaxat.

bebe

Asigură-te că micuțul stă treaz cât mai mult înainte de ședință. În felul acesta, va fi deja obosit când ajungeți la studio și va adormi mult mai repede, ușurând misiunea fotografului.

Alege un fotograf cu care să te simți în largul tău și pe care să-l poți întreba orice, pentru că starea ta de liniște și de bine este importantă pentru o ședință perfectă. În cazul în care cauți un fotograf din Cluj, Liana Bulprich este o opțiune ideală, datorită căldurii și grijii cu care realizează fiecare ședință foto pentru bebeluși, oferindu-ți la  sfârșit un album splendid, de care să te poți bucura împreună cu cei dragi.  

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ședința foto emoționantă a unui cuplu la celebrarea a 70 de ani de căsătorie
  Ședința foto emoționantă a unui cuplu la celebrarea a 70 de ani de căsătorie

  Mulți dintre noi visăm să găsim persoana perfectă, alături de care să ne petrecem tot restul vieții. Cineva pe care să ne sprijinim atunci când lucrurile se...

  Cât de frumos! Feli, prima şedinţă foto alături de fetiţa ei, Nora Luna, şi de viitorul soţ!
  Cât de frumos! Feli, prima şedinţă foto alături de fetiţa ei, Nora Luna, şi de viitorul soţ!

  Feli Donose, una dintre cele mai îndrăgite vedete de la noi, a lansat un nou videoclip în care apare și fiica ei, de 3 ani, Nora Luna. Familia artistei a apărut într-un...

  Ce înseamnă o ședință foto pentru copii în contextul pandemic? Interviu cu un fotograf profesionist
  Ce înseamnă o ședință foto pentru copii în contextul pandemic? Interviu cu un fotograf profesionist

  Am primit pe adresa redacției multe întrebări cu privire la ședințele foto pentru copii, în special cele dedicate nou-născuților, în contextul pandemic. Așa că am...

  Morfologie fetală: ghid complet pentru părinți
  Morfologie fetală: ghid complet pentru părinți

  În timpul unei sarcini sunt recomandate mai multe ecografii care să urmărească dezvoltarea fătului, să observe anumite anomalii de creștere și să monitorizeze starea de...

  Bebe are colici? Ghidul complet de informare pentru proaspeții părinți
  Bebe are colici? Ghidul complet de informare pentru proaspeții părinți

  Bebelușul tău are colici? În primele luni de viață, bebelușul, al cărui sistem digestiv este în formare, se poate confrunta cu diferite probleme digestive, printre care și...

  Spălarea corectă a mâinilor copiilor: ghid complet pentru părinți
  Spălarea corectă a mâinilor copiilor: ghid complet pentru părinți

  Spălarea corectă a mâinilor este un subiect important, dezbătut vehement în ultimii ani. Iată tot ce ai nevoie să știi despre spălarea mâinilor copilului tău.

  Infecțiile respiratorii la copii: Ghid complet de informare și prevenire pentru părinți
  Infecțiile respiratorii la copii: Ghid complet de informare și prevenire pentru părinți

  Infecțiile respiratorii la copii sunt mai frecvente decât crezi. Știai că, în medie, un copil dezvoltă în jur de 6-8 infecții ale tractului respirator în fiecare...

  Când administrăm vitamina D la copil- ghid complet pentru părinți
  Când administrăm vitamina D la copil- ghid complet pentru părinți

  Vitamina D este unul dintre cei mai valoroși nutrienți, fiind indispensabilă în menținerea sănătății fizice și psihice la orice vârstă. În ceea ce privește...

  © 2023 Qbebe