Cum îți protejezi microflora intestinală pentru a lupta eficient împotriva infecțiilor virale?

Corina Naftanaila

Ne aflăm într-o perioadă dificilă a vieții noastre, în care guvernează teama de a nu ne îmbolnăvi. Totuși, să nu uităm că suntem în plin sezon al infecțiilor virale și bacteriene, ceea ce înseamnă că în ciuda măsurilor de protecție, sunt șanse mari să avem de-a face cu gripa sau răceala. Astfel, trebuie să faci tot posibilul să-ți fortifici sistemul imunitar, dar și să-ți protejezi microflora intestinală. De ce? Asta urmează să afli în cele ce urmează!

Dureri în gât? Iei antibiotic. Febră ușoară? Iei antibiotic. Dureri musculare și dureri de cap? Desigur, iei antibiotic. Este o practică des întâlnită de generații întregi, când mamele și bunicile credeau că antibioticele vindecă orice. Ei bine, administrarea repetată de antibiotic, mai ales în cazurile în care nu este necesar, nu numai că anihilează în timp efectele pe care medicamentele le pot avea asupra infecțiilor periculoase, dar afectează și microflora intestinală. În încercarea de a elimina tulpinile periculoase, anitibioticele atacă și bacteriile “bune” din organismul tău, astfel încât corpul devine vulnerabil în fața unei noi îmbolnăviri.

Flora intestinală, sau microbiota intestinală, așa cum este mai nou denumită de specialiști, îndeplinește funcții esențiale, fiind cel de-al patrulea mecanism important al sistemului digestiv. Acest “organ” se ocupă cu procesul de absorbție al alimentelor și joacă rol de protecție împotriva microorganismelor.

echilibrul-microflorei-intestinale

Studiile efectuate de-a lungul timpul au descoperit că dezechilibrele microflorei intestinale pot conduce la apariția unor afecțiuni hepatice, gastrointestinale (sindromul de intestin iritabil, boala Crohn, colita ulcerativă, sindroame diareice asociate antibioterapiei) și extraintestinale (obezitate, alergii, diabet).

Cum protejăm microflora intestinală?

Așadar, microbiota deține funcție esențială în menținerea sănătății organismului și, mai ales, în menținerea sistemului imun intestinal. Metabolizează medicamentele astfel încât este influențată direct de administrarea probioticelor și antibioticelor.

Ce sunt probioticele?

Reprezintă ansamblul microorganismelor pozitive, acele “bacterii bune”, care se găsesc la nivelul cavității bucale, căilor respiratorii, pielii și, nu în ultimul rând, la nivel intestinal. Acționează ca un filtru protector pentru microbii dăunători și reușesc să țină infecțiile la distanță. De asemenea, ajută sistemul imunitar și previn tulburările gastrointestinale și dezechilibrele care pot conduce la infecții urinare recurente și reglează tranzitul. Nu în ultimul rând, grupul microorganismelor prietenoase sunt implicate în absorbția de vitamine B1, B2, B6, B12 și acid folic. Mai mult, există efecte benefice mai puțin cunoscute pe care probioticele le aduc sănătății tale:

 • Ajută la tratarea și prevenirea candidozei vaginale
 • Protejează sistemul osos
 • Îmbunătățesc aspectul pielii

Așadar, probioticele te ajută să-ți păstrezi sănătatea, astfel încât trebuie să fie nelipsite dacă urmezi un tratament cu antibiotice. Rolul acestora din urmă este de necotestat, datorită efectelor benefice în lupta cu diverse boli, însă acestea nu trebuie administrate fără prescripție medicală, sau în lipsa unei situații cu adevărat necesare. Aparent, în urma unui studiu desfășurat în anul 2013, România ocupa un loc fruntaș la consumul de antibiotice; a fost situată pe locul al treilea, la nivel european. Din păcate, un român face cel puțin o cură cu această formă de medicație anual.

Situația este îngrijorătoare cu atât mai mult cu cât specialiștii descoperă o rezistență crescută la antibiotice în rândul tulpinilor de streptococ, sau stafilococ auriu. Trebuie reținut că această formă de tratament este potrivită numai în cazul infecțiilor bacteriene, nicidecum virale.

Semne ale dezechilibrului microflorei intestinale:

 • Constipația
 • Diareea
 • Tulburări digestive
 • Colon iritat
 • Deficiențe nutriționle
 • Respirație urât mirositoare

Omnibiotic 6 este ajutorul de care ai nevoie pentru a lupta eficient cu infecțiile virale, în timp ce microbiomul intestinal este 100% protejat. Combinația unică de bacterii din acest supliment alimentar este implicată in sinteza de serotonină, cu rol esențial în menținerea frecvenței mișcărilor intestinale.

omnibiotic-6

De ce să alegi Omnibiotic 6?

 • Suprimă creșterea candidei
 • Previne apariția bolii intestinului inflamator
 • Stimulează sistemul imunitar
 • Scade nivelul ph-ului
 • Ameliorează diareea
 • Previne apariția alergiilor
 • Efect benefic în constipație

Vestea bună este că poate fi folosit și în sarcină sau alăptare. Nu conține proteine animale, gluten, drojdii sau lactoză. Este potrivit pentru diabetici, pentru persoanele intolerante la lactoză sau chiar copii.
Tulpinile bacteriene din Omni-Biotic 6 supraviețuiesc până la 90 % din trecerea gastrointestinală și au vitalitate și activitate pentru colonizarea intestinelor.

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Infecțiile virale și bacteriene la copii: cum protejăm micuții
  Infecțiile virale și bacteriene la copii: cum protejăm micuții

  Azi sunt 20 de grade Celsius, mâine 10. Cu așa fluctuații de temperatură, nu e de mirare că organismul micuților noștri este complet dat peste cap! În general, trecerile...

  Vaccinul Pfizer, eficient 100% împotriva COVID-19 la copiii între 12 și 15 ani!
  Vaccinul Pfizer, eficient 100% împotriva COVID-19 la copiii între 12 și 15 ani!

  Recent, una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de vaccin împotriva noului coronavirus, Pfizer, a anunțat că, în urma unui test clinic, s-a constatat că vaccinul...

  Cum recunoaștem și tratăm infecțiile respiratorii virale
  Cum recunoaștem și tratăm infecțiile respiratorii virale

  Infecțiile respiratorii virale fac parte din afecțiunile cel mai des întâlnite la copii. Ele pot surveni încă din primul an de viață, iar pe măsură ce un copil...

  Scapă de frica infecțiilor respiratorii. Cum îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală?
  Scapă de frica infecțiilor respiratorii. Cum îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală?

  Toamna se numără bobocii... și infecțiile respiratorii! În primele săptămâni de școală sau grădiniță, cei mici vin acasă nu numai cu un bagaj mai mare de cunoștințe...

  Cum îl protejezi pe cel mic de tusea reziduală? Iată 5 sfaturi care te pot ajuta
  Cum îl protejezi pe cel mic de tusea reziduală? Iată 5 sfaturi care te pot ajuta

  Niciun părinte nu vrea să își audă copilul tușind. Chiar dacă tusea în sine este un proces fiziologic normal, prin care organismul încearcă să elimine secrețiile...

  Cum îl protejezi pe cel mic de virozele respiratorii
  Cum îl protejezi pe cel mic de virozele respiratorii

  A început sezonul virozelor, iar cei mai vulnerabili în fața acestora sunt copiii, în special cei care petrec mult timp în colectivitate. Școlile favorizează...

  Antibiotice prescrise la copii, pentru gât! Cum îți pot afecta micuțul
  Antibiotice prescrise la copii, pentru gât! Cum îți pot afecta micuțul

  Antibioticele sunt prescrise la copii pentru gât numai atunci când este vorba de infecție cu o bacterie, și nu cu un virus. Este important să diferențiem aceste două tipuri...

  © 2023 Qbebe