Ești un părinte bun, dacă micuțul tău îți spune aceste 12 fraze

Bianca Petcu - Redactor Senior

Dacă te întrebi adesea „Sunt un părinte suficient de bun pentru copilul meu?", află că nu ești singurul care își adresează o astfel de întrebare! Cu toții avem momente în care ne îndoim de noi înșine, iar educarea unui micuț nu este nici pe departe o sarcină ușor de dus. Cu toate acestea, copiii ne oferă suficient de multe indicii care ne pot demonstra dacă facem sau nu o treabă grozavă.

Aceste fraze îți vor indica faptul că faci o treabă minunată atunci când vine vorba de educația copilului tău. Află ce repezintă ele:

1. De ce nu mă lași să ies noaptea?

Pentru că cel mai probabil nu este cazul, acum. Vei avea timp să explorezi viața în toate formele sale și orcând, însă acum, cât încă ești un pui, te vreau în siguranță lângă mine.

2. Mă lași să stau mai mult la TV?

Puii noștri au nevoie de granițe bine delimitate și deși la prima vedere pot părea dure, ele sunt o dovadă a iubirii noastre și a grijii permanente față de ei. În plus, televizorul nu este deloc o sursă benefică pentru un copil!

3. Nu am chef de teme!

În fond, cine are? Nu tot timpul avem chef să fexecutăm sarcinile care ne sunt atribuite, dar cum altfel putem învăța responsabiltatea?

4. De ce nu mă lași pe Facebook?

Din același motiv pentru care nu te las nici pe Instagram sau Twitter - nu ai nevoie să știi ce se întâmplă pe acest rețele de socializare. Bucură-te de copilăria ta afară, în parc, alături de alți copii. Vei avea timp și pentru restul, mai târziu!

cele 12 fraze care iti indica faptul ca esti un parinte bun

5. Nu mai vreau să mănânc acasă, vreau la restaurant! Pot?

Nu. Simplu, foarte simplu. De ce? Nu vrei să petrecem amândoi câteva ore bune să gătim ceva ce îți place ție, pentru a aprecia mâncarea sănătoasă altfel în cele din urmă? Aceste obiceiuri se cultivă încă din copilărie, deci de ce aș vrea ca puiul meu să învețe de pe acum că mâncarea de la restaurant este mai bună față de cea de acasă?

6. De ce trebuie să mă bați mereu la cap când vine vorba de lucrurile mele?

Pentru că, dragul meu copil, un micuț care se învață să răspundă de obiectele pe care le posedă, va proceda exact la fel și la vârsta adultă și se va îngriji de ele.

7. De ce nu îmi iei și mie iPhone?

De ce ai nevoie de iPhone? Pentru că toți prietenii tăi îl au deja? Nu cumva aceasta este doar o etapă prin care are nevoie să treacă și copilul tău? Cum crezi că au obținut ceilalți copii telefonul dorit - cu același șantaj emoțional. Și sunt acum, cu adevărat mai fericiți?

8. M-am săturat să îmi spui mereu ce să fac!

Adică te-ai săturat să fii responsabil - să duci gunoiul, să ai grijă de fratele tău mai mic și să plimbi câinele? Ghinion - toată viața te vei lovi de responsabilități, chiar dacă vocea mea nu va mai fi acolo să te îndrume.

9. Nu mă iubești!

Copiii sunt cei mai buni la șantaj emoțional și cel mai probabil îți aruncă această replică atunci când este nervos. Nu ceda, indiferent de cât de tare te va ataca cu aceste vorbe! Știi că ele sunt spuse la furie, pentru a obține ceva și atât.

10. Nu mai vreau să mâncăm toți, împreună, zilnic!

Chiar dacă acum îl irită ideea de a așeza în fiecare seara masa pentru a cina alături de voi, în cele din urmă va aprecia nespus timpul petrecut alături de familie, care, în fond, este și cel mai important.

11. Nu îmi cumperi nimic, niciodată!

Felicitări, tocmai ai reușit să îți înveți micuțul o lecție foarte importantă - valoarea lucrurilor!

12. Ești cel mai bun! Te iubesc enorm!

Credeai că toate frazele sunt negative? Ei bine, micuții știu să recunoască dragostea și fericirea atunci când le simt și nu se rușinează să îți arate acest lucru, atâta vreme cât tu îi încurajezi să o facă. Chiar dacă nu îți spune tot timpul că te iubește, fii sigur că atunci când o face, le spune cu adevărat din suflet, iar tu ești pe calea cea bună și te descurci grozav!

Surse: copilul.ro, rd.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dacă spui aceste fraze copilului tău, ești un bully!
  Dacă spui aceste fraze copilului tău, ești un bully!

  Una dintre cele mai mari temeri ale unui părinte este să-și vadă copilul agresat de către cei din jur. Uneori însă, fără să îți dai seama, chiar tu îl poți...

  Spune-mi cum folosești Social Media ca să îți spun ce fel de părinte ești
  Spune-mi cum folosești Social Media ca să îți spun ce fel de părinte ești

  Să fii părinte în 2022 nu este lucru ușor, iar să fii și un părinte model, devine o adevărată provocare. Mamele și tații din ziua de azi trebuie să se lupte cu mult mai...

  Cum vorbești cu copilul tău despre Dumnezeu dacă nu ești un părinte religios
  Cum vorbești cu copilul tău despre Dumnezeu dacă nu ești un părinte religios

  Printre întrebările cele mai dificile la care un părinte trebuie să găsească un răspuns se numără și cele care țin de Dumnezeu, de religie în genere. Pe măsură ce...

  De ce mi-am făcut cont de TikTok și de ce trebuie să îți faci și tu dacă ești părinte
  De ce mi-am făcut cont de TikTok și de ce trebuie să îți faci și tu dacă ești părinte

  Viitorul este tehnologia! Este un fapt pe care nimeni nu îl poate contrazice, iar copiii noștri se nasc la propriu cu tehnologia în față. Iar conturile de Social Media acum au...

  8 reguli esentiale pentru un parinte bun. Copilul iti va multumi cand va creste
  8 reguli esentiale pentru un parinte bun. Copilul iti va multumi cand va creste

  Relatia dintre parinti si copii aduce cele mai multe satisfactii unui om. Nici o experienta trecuta sau viitoare nu se compara cu aceea de a avea un copil, de a te implica in cresterea si...

  7 fraze care îți vor distruge copilul. Tu i le spui?
  7 fraze care îți vor distruge copilul. Tu i le spui?

  Fiecare părinte dorește binele copilului său și cu toate acestea în practică ajung să acționeze nepotrivit. Furia, oboseala și frustrarea care apar în urma problemelor cu...

  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el
  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el

  Copiii au nevoie să simtă că părinții îi sprijină și că sunt implicați în creșterea lor în mod constant. Atunci când nu se întâmplă acest lucru...

  Vrei să fii un părinte mai fericit? Renunță la aceste 6 lucruri
  Vrei să fii un părinte mai fericit? Renunță la aceste 6 lucruri

  Copilul tău nu are nevoie de un părinte perfect, ci de unul fericit. De cele mai multe ori, noi înșine ne sabotăm propria fericire gândindu-ne că nu suntem suficient de buni...

  © 2022 Qbebe