Ești un părinte bun, dacă micuțul tău îți spune aceste 12 fraze

Bianca Petcu - Redactor Senior

Dacă te întrebi adesea „Sunt un părinte suficient de bun pentru copilul meu?", află că nu ești singurul care își adresează o astfel de întrebare! Cu toții avem momente în care ne îndoim de noi înșine, iar educarea unui micuț nu este nici pe departe o sarcină ușor de dus. Cu toate acestea, copiii ne oferă suficient de multe indicii care ne pot demonstra dacă facem sau nu o treabă grozavă.

Aceste fraze îți vor indica faptul că faci o treabă minunată atunci când vine vorba de educația copilului tău. Află ce repezintă ele:

1. De ce nu mă lași să ies noaptea?

Pentru că cel mai probabil nu este cazul, acum. Vei avea timp să explorezi viața în toate formele sale și orcând, însă acum, cât încă ești un pui, te vreau în siguranță lângă mine.

2. Mă lași să stau mai mult la TV?

Puii noștri au nevoie de granițe bine delimitate și deși la prima vedere pot părea dure, ele sunt o dovadă a iubirii noastre și a grijii permanente față de ei. În plus, televizorul nu este deloc o sursă benefică pentru un copil!

3. Nu am chef de teme!

În fond, cine are? Nu tot timpul avem chef să fexecutăm sarcinile care ne sunt atribuite, dar cum altfel putem învăța responsabiltatea?

4. De ce nu mă lași pe Facebook?

Din același motiv pentru care nu te las nici pe Instagram sau Twitter - nu ai nevoie să știi ce se întâmplă pe acest rețele de socializare. Bucură-te de copilăria ta afară, în parc, alături de alți copii. Vei avea timp și pentru restul, mai târziu!

cele 12 fraze care iti indica faptul ca esti un parinte bun

5. Nu mai vreau să mănânc acasă, vreau la restaurant! Pot?

Nu. Simplu, foarte simplu. De ce? Nu vrei să petrecem amândoi câteva ore bune să gătim ceva ce îți place ție, pentru a aprecia mâncarea sănătoasă altfel în cele din urmă? Aceste obiceiuri se cultivă încă din copilărie, deci de ce aș vrea ca puiul meu să învețe de pe acum că mâncarea de la restaurant este mai bună față de cea de acasă?

6. De ce trebuie să mă bați mereu la cap când vine vorba de lucrurile mele?

Pentru că, dragul meu copil, un micuț care se învață să răspundă de obiectele pe care le posedă, va proceda exact la fel și la vârsta adultă și se va îngriji de ele.

7. De ce nu îmi iei și mie iPhone?

De ce ai nevoie de iPhone? Pentru că toți prietenii tăi îl au deja? Nu cumva aceasta este doar o etapă prin care are nevoie să treacă și copilul tău? Cum crezi că au obținut ceilalți copii telefonul dorit - cu același șantaj emoțional. Și sunt acum, cu adevărat mai fericiți?

8. M-am săturat să îmi spui mereu ce să fac!

Adică te-ai săturat să fii responsabil - să duci gunoiul, să ai grijă de fratele tău mai mic și să plimbi câinele? Ghinion - toată viața te vei lovi de responsabilități, chiar dacă vocea mea nu va mai fi acolo să te îndrume.

9. Nu mă iubești!

Copiii sunt cei mai buni la șantaj emoțional și cel mai probabil îți aruncă această replică atunci când este nervos. Nu ceda, indiferent de cât de tare te va ataca cu aceste vorbe! Știi că ele sunt spuse la furie, pentru a obține ceva și atât.

10. Nu mai vreau să mâncăm toți, împreună, zilnic!

Chiar dacă acum îl irită ideea de a așeza în fiecare seara masa pentru a cina alături de voi, în cele din urmă va aprecia nespus timpul petrecut alături de familie, care, în fond, este și cel mai important.

11. Nu îmi cumperi nimic, niciodată!

Felicitări, tocmai ai reușit să îți înveți micuțul o lecție foarte importantă - valoarea lucrurilor!

12. Ești cel mai bun! Te iubesc enorm!

Credeai că toate frazele sunt negative? Ei bine, micuții știu să recunoască dragostea și fericirea atunci când le simt și nu se rușinează să îți arate acest lucru, atâta vreme cât tu îi încurajezi să o facă. Chiar dacă nu îți spune tot timpul că te iubește, fii sigur că atunci când o face, le spune cu adevărat din suflet, iar tu ești pe calea cea bună și te descurci grozav!

Surse: copilul.ro, rd.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Antibiotice prescrise la copii, pentru gât! Cum îți pot afecta micuțul
  Antibiotice prescrise la copii, pentru gât! Cum îți pot afecta micuțul

  Antibioticele sunt prescrise la copii pentru gât numai atunci când este vorba de infecție cu o bacterie, și nu cu un virus. Este important să diferențiem aceste două tipuri...

  Și copiii cu autism au nevoie de prieteni! Cum îți poți ajuta micuțul să lege noi prietenii
  Și copiii cu autism au nevoie de prieteni! Cum îți poți ajuta micuțul să lege noi prietenii

  Din păcate, mulți copii și adolescenți care se află pe spectrul autismului se confruntă cu dificultăți în a-și face prieteni. Am pregătit un ghid ușor de urmat pentru toți...

  Sunt o mamă casnică, dar am și bonă full- time. Asta mă face să fiu un părinte mai bun
  Sunt o mamă casnică, dar am și bonă full- time. Asta mă face să fiu un părinte mai bun

  Când vine vorba despre o mamă casnică, lumea din jur se așteaptă să se implice doar ea în activitățile care țin nu numai de îngrijirea copilului, ci și de...

  Micuțul tău a rămas cu tuse după răceală? Ce poți face pentru a-i reda starea de bine
  Micuțul tău a rămas cu tuse după răceală? Ce poți face pentru a-i reda starea de bine

  Un copil sănătos, care este la școală, se poate confrunta, pe parcursul unui an, chiar și cu 8 episoade de infecții respiratorii. Printre acestea se regăsesc mai ales răcelile și,...

  Gata, a început școala! Cum te asiguri că micuțul tău este tot timpul protejat
  Gata, a început școala! Cum te asiguri că micuțul tău este tot timpul protejat

  Pe lângă emoție și nerăbdare, începutul de an școlar, în contextul pandemiei de COVID-19, a venit la pachet cu griji și incertitudini pentru părinții...

  Laringita la copii și bebeluși. Află cele mai comune simptome și ce poți face pentru micuțul tău
  Laringita la copii și bebeluși. Află cele mai comune simptome și ce poți face pentru micuțul tău

  Laringita survine când laringele sau corzile vocale se inflamează din cauza unei infecții, a unei iritații sau ca urmare a suprasolicitării. În cazul copiilor, laringita este...

  Suspectezi că micuțul tău are amigdalită? Iată cele mai comune simptome și ce poți face pentru acesta
  Suspectezi că micuțul tău are amigdalită? Iată cele mai comune simptome și ce poți face pentru acesta

  Amigdalele reprezintă mase de țesut cu formă ovală, aflate în spatele gâtului. Ele acționează precum un filtru, blocând pătrunderea germenilor pe căile...

  © 2023 Qbebe