Din grija pentru copilul tau

Ești un părinte bun, dacă micuțul tău îți spune aceste 12 fraze

Dacă te întrebi adesea „Sunt un părinte suficient de bun pentru copilul meu?", află că nu ești singurul care își adresează o astfel de întrebare! Cu toții avem momente în care ne îndoim de noi înșine, iar educarea unui micuț nu este nici pe departe o sarcină ușor de dus. Cu toate acestea, copiii ne oferă suficient de multe indicii care ne pot demonstra dacă facem sau nu o treabă grozavă.

Aceste fraze îți vor indica faptul că faci o treabă minunată atunci când vine vorba de educația copilului tău. Află ce repezintă ele:

1. De ce nu mă lași să ies noaptea?

Pentru că cel mai probabil nu este cazul, acum. Vei avea timp să explorezi viața în toate formele sale și orcând, însă acum, cât încă ești un pui, te vreau în siguranță lângă mine.

2. Mă lași să stau mai mult la TV?

Puii noștri au nevoie de granițe bine delimitate și deși la prima vedere pot părea dure, ele sunt o dovadă a iubirii noastre și a grijii permanente față de ei. În plus, televizorul nu este deloc o sursă benefică pentru un copil!

3. Nu am chef de teme!

În fond, cine are? Nu tot timpul avem chef să fexecutăm sarcinile care ne sunt atribuite, dar cum altfel putem învăța responsabiltatea?

4. De ce nu mă lași pe Facebook?

Din același motiv pentru care nu te las nici pe Instagram sau Twitter - nu ai nevoie să știi ce se întâmplă pe acest rețele de socializare. Bucură-te de copilăria ta afară, în parc, alături de alți copii. Vei avea timp și pentru restul, mai târziu!

cele 12 fraze care iti indica faptul ca esti un parinte bun

5. Nu mai vreau să mănânc acasă, vreau la restaurant! Pot?

Nu. Simplu, foarte simplu. De ce? Nu vrei să petrecem amândoi câteva ore bune să gătim ceva ce îți place ție, pentru a aprecia mâncarea sănătoasă altfel în cele din urmă? Aceste obiceiuri se cultivă încă din copilărie, deci de ce aș vrea ca puiul meu să învețe de pe acum că mâncarea de la restaurant este mai bună față de cea de acasă?

6. De ce trebuie să mă bați mereu la cap când vine vorba de lucrurile mele?

Pentru că, dragul meu copil, un micuț care se învață să răspundă de obiectele pe care le posedă, va proceda exact la fel și la vârsta adultă și se va îngriji de ele.

7. De ce nu îmi iei și mie iPhone?

De ce ai nevoie de iPhone? Pentru că toți prietenii tăi îl au deja? Nu cumva aceasta este doar o etapă prin care are nevoie să treacă și copilul tău? Cum crezi că au obținut ceilalți copii telefonul dorit - cu același șantaj emoțional. Și sunt acum, cu adevărat mai fericiți?

8. M-am săturat să îmi spui mereu ce să fac!

Adică te-ai săturat să fii responsabil - să duci gunoiul, să ai grijă de fratele tău mai mic și să plimbi câinele? Ghinion - toată viața te vei lovi de responsabilități, chiar dacă vocea mea nu va mai fi acolo să te îndrume.

9. Nu mă iubești!

Copiii sunt cei mai buni la șantaj emoțional și cel mai probabil îți aruncă această replică atunci când este nervos. Nu ceda, indiferent de cât de tare te va ataca cu aceste vorbe! Știi că ele sunt spuse la furie, pentru a obține ceva și atât.

10. Nu mai vreau să mâncăm toți, împreună, zilnic!

Chiar dacă acum îl irită ideea de a așeza în fiecare seara masa pentru a cina alături de voi, în cele din urmă va aprecia nespus timpul petrecut alături de familie, care, în fond, este și cel mai important.

11. Nu îmi cumperi nimic, niciodată!

Felicitări, tocmai ai reușit să îți înveți micuțul o lecție foarte importantă - valoarea lucrurilor!

12. Ești cel mai bun! Te iubesc enorm!

Credeai că toate frazele sunt negative? Ei bine, micuții știu să recunoască dragostea și fericirea atunci când le simt și nu se rușinează să îți arate acest lucru, atâta vreme cât tu îi încurajezi să o facă. Chiar dacă nu îți spune tot timpul că te iubește, fii sigur că atunci când o face, le spune cu adevărat din suflet, iar tu ești pe calea cea bună și te descurci grozav!

Surse: copilul.ro, rd.com

Esti stresat ca ai un copil mofturos la mancare? Aceste 11 sfaturi sunt pentru tine

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dacă copilul îți spune aceste cuvinte zilnic, înseamnă că ești un părinte bun
  Dacă copilul îți spune aceste cuvinte zilnic, înseamnă că ești un părinte bun

  Câteodată te întrebi dacă ești cu adevărat un părinte bun și răspunzi tuturor nevoilor și așteptărilor copilului tău. Este adevărat că îi oferi toată grija...

  9 fraze care ranesc sentimentele parintilor si ce poti spune in schimb
  9 fraze care ranesc sentimentele parintilor si ce poti spune in schimb

  Desi parintii nostri ne iubesc si ne vor ierta intotdeauna, asta nu inseamna ca nu se vor simti raniti de anumite vorbe pe care le vom spune.

  Semnal de alarma! Incotro, parinte? Nu te mira ce devine copilul tau daca tu esti asa!
  Semnal de alarma! Incotro, parinte? Nu te mira ce devine copilul tau daca tu esti asa!

  De cand s-a nascut fetita mea am reinceput vizitele in parcurile de "bebelusi" si am constatat ca nimic nu s-a schimbat fata de acum 10 ani, cand faceam acelasi lucru cu baiatul cel mare.

  Când soțul tău îți spune că nu ești destul de bună, amintește-ți asta
  Când soțul tău îți spune că nu ești destul de bună, amintește-ți asta

  Relațiile de cuplu sunt un roller coaster emoțional, care se poate întâmpla să ajungă cu bine la destinație, sau poate ajunge să provoace răni, traume și amintiri...

  Un studiu spune că dacă partenerul tău are aceste calități, ar fi bine să nu îl pierzi
  Un studiu spune că dacă partenerul tău are aceste calități, ar fi bine să nu îl pierzi

  Odată ce intenționăm să ne găsim un partener de viață, fiecare dintre noi își construiește o imagine referitoare la acesta, la calitățile pe care noi le considerăm...

  8 reguli esentiale pentru un parinte bun. Copilul iti va multumi cand va creste
  8 reguli esentiale pentru un parinte bun. Copilul iti va multumi cand va creste

  Relatia dintre parinti si copii aduce cele mai multe satisfactii unui om. Nici o experienta trecuta sau viitoare nu se compara cu aceea de a avea un copil, de a te implica in cresterea si...

  Dacă ai una dintre aceste caracteristici nu ești o persoană normală
  Dacă ai una dintre aceste caracteristici nu ești o persoană normală

  Fiecare om este special în felul său, însă există câteva caracteristici care îi scot în evidență pe unii dintre noi. Vom afla care sunt aceste lucruri pe...

  © 2019 Qbebe