Ce spun mămicile: care a fost cel mai eficient tratament in răceala copilului?

Ce spun mămicile: care a fost cel mai eficient tratament in răceala copilului?

Irina Olteanu - Redactor Senior

Deoarece ne aflăm în sezonul rece, am apelat la mămici pentru a afla care a fost, din punctul lor de vedere, cel mai eficient tratament în răceala copilului. Am descoperit astfel, cu bucurie de altfel, că extrem de multe mămici nu administrează medicamente decât la recomandarea medicului pediatru și în urma unui consult specializat. Ceea ce vă recomandăm şi noi. Fiecare virus are alte simptome şi fiecare copil reacţioneză diferit atât la virus cât şi la tratament.

Aurelia Preda: Ceclor.
Andrei Feraru: Amoxacilina.
Tudor Alexandra: Algin.
Gianina Niculescu: Tratamentul eliberat de medicul pediatru!!!!!
Adriana Niculete Steliana: Algin eliberat de doctor.
Iatica Anca Ioana: La fiecare răceală, am fost la medicul pediatru. Pentru băiețelul meu a mers tare bine ventolin + fluimucil aerosoli. Foloseam și humer pentru năsuc + batista bebelușului.
Mădălina Mitaru: Aerosoli pentru mucișori, Nurofen în caz de febră, Tantum verde pentru roșu în gât, Eurespal/Grintuss pediatric/Prospan pentru tuse.
Adelina Popescu: Panadol, sirop Stodal pentru tuse și apă de mare și Vibrocil pentru năsuc.
Alexandra Sima Lepadatu: Igienă, scos afară la aer curat, tratamentul administrat corect și curățarea mucozităților, reglarea temperaturii și a umidității în casă.
Gianina Niculescu: Nu vreau să creez un subiect de ceartă, dar nu mi se pare ok să dăm denumirea pastilelor. Ceva remedii naturale sunt ok, dar medicamente... Un copilaș trebuie dus la medic, nu tratat după cum scrie pe Facebook.
شپقزشکیفش رجکسفشکفحک: Colostrum cu probiotice, Esberitox, Marimer pentru decongestionare și vitamina C.

cel mai eficient tratament
Gabriela Oprea: Prospan și picături Colargol.
Alina Manta: Eu i-am tratat mereu doar cu apă de mare pentru năsuc, Panadol suspensie și supozitoare paracetamol dacă au făcut febră!
Cristina Ghemeș: Nurofen, Biosept și sirop de tuse de la Îngerașul. Altceva nu am folosit, nu am făcut niciodată aerosoli sau antibiotic. Trei zile nurofen și răceala trece.
A Inna Nikol: La mine cel mai eficient tratament a fost: doctorul!
Arabella Georgescu: Fiecare copil are propriul organism si răspunde tratamentului dat de pediatru.
Anca Elena Beta: ACC junior.
Adina Brandusa Cozma: Nu dau niciun tratament fără a consulta întâi medicul.
Liliana Laura: Sirop de muguri de brad! Cel mai bun, natural făcut acasă.
Mirela Deacu: Pitica mea a avut o singură dată febră 39 (nu de la dințișori) și am scazut-o foarte repede cu Novocalmin supozitoare, iar acum o săptămână am avut mucișori și i-am tratat cu siropel Fluimucil, puf de năsuc Biorinil și aerosol. În primele 3 zile am pus adrenalină și după cu ser fiziologic ...
Raluca Andreea Victoras: Aerosol.
Lary Si Madutzu: Pentru tuse sirop de ridiche neagră, febră (dințișori) Nurofen, aerosol cu ser fiziologic.
Loredana Firica: Aerosolii.
Robu Ioana Luiza: O singură dată mi-a răcit pitica. Pediatra mea e pro homeopate, așadar i-a dat oscilococcinum și allium cepa.
Constantin Maria Alexandra: Eferalgan, Stodal și Quixx. Cu acest tratament am scăpat și de roșu în gâtuț fără antibiotic.
Ioana Maria Coman: siropuri. Pentru răceală Nurofen, Fluimucil, Humex și antibiotice și pentru febră Paracetamol, Novocalmin supozitoare și acum o să încerc siropul de ridiche neagră.
Stan Elena Adriana: Întâi de vorbă cu doctorul sa-l consulte. Apoi remediu pentru răceală.

Dinica Mădălina: Eu sunt asistentă, dar niciodată nu îi dau tratament fără a consulta medicul.
Marii Allexandra: Erdomed și Eferalgan.

Grasu Ioana Daniela: când a avut roșu în gât am scăpat cu Tantum verde 2 pufuri de 3 ori pe zi și vitamina C. Timp de 5 zile am ținut tratamentul și nu a mai avut nimic. Când a avut doar mucișori: respinsun fiole - aspirat nasul de câte ori a fost nevoie - gripstip fl1 (2 picături de 3 ori pe zi) - vitamina A cu un bețișor de ureche hidratăm năsucul. Acest tratament l-am tinut 10 zile și nu am mai avut nimic. Când a facut faringo-laringită am scăpat în 5 zile de ea cu aerosoli (Dexamethasone 1 ml + Respinsun 2ml) făcut de 2 ori pe zi. Când s-a confruntat cu febră din diverse cauze (roșu în gât/faringo-laringită/ erupția dințișorilor): T >38,2 -38,3 grade intrarectal 3 ml Nurofen pentru copii, apoi la interval de 4 ore T >38,5>39,2 grade intrarectal 1 supozitor de Novocalmin și la interval de 4 ore 1 supozitor de paracetamol 125 g.

Lory David: Are aproape un an și nu a fost răcit rău până acum. Vitamina C îi dau și când are mucișori aerosol cu respisun, apoi aspirat, scos afară la aer și 1 picătură de Colargol.

cel mai eficient tratament

Valentina C Valentina C: Depinde și de răceală, la o răceală mai ușoară am folosit apă de mare, Oscillococcinum și Tantum Verde pentru gât (date de medic), în caz de febră Panadol și Nurofen alternate. Iar ultima răceală puternică cu puroi pe amigdale antibiotic Ospamox (de la medic). În 3 ani i-am dat doar de 2 ori antibiotic.
Elizza David: Un lucru bun, cel putin la mine în oraș...nu se mai dau antibiotice fără rețetă. În rest, siropeluri sau picături de nas...nu cred că e așa de rău să le ai în casă, mai ales cele de temperatură. Trebuie doar citit prospectul cu calm pentru că oferă informații importante. Acolo mai scrie și cum trebuie dat în funcție de kg și vârstă.

Laura Catalina Lungu: Pentru năsuc ser fiziologic și Colargol foarte eficient, iar siropel Algin.
Bretonas Ramonik: Răceală tratata cu ceai și trei linguri de lămâie pe zi. Am făcut așa 3 zile și i-a trecut.
Cerednicenco-Nitoiu Andreea-Mihaela: Quixx spray, aerosoli cu realism si curățată cu batista bebelușului, de câte ori a fost nevoie. A funcționat de două ori la noi (în 3 zile s-a remediat situația).

Nicolle Barbu: pentru nas înfundat quixx baby și aspirați mucișorii. Panadol, pentru tuse Prospan a mers cel mai bine.

Dorina Bouth: Alăptat și tratamentul prescris de medic.
Bianca Neamt: Salina Praid cu siguranță.
Corina Prisacariu: Antibiotic.
Ramona Tatiana Scurtu: Aerosol.
Arabella Georgescu: Aerosol și tratament indicat de doctor.
A Inna Nikol: Ce prescrie medicul. Copilul doar așa trebuie tratat, fie și pentru o banală răceală.
Georgiana Si Viorel: Panadol sirop, apă de mare pentru năsuc, batista bebelușului, liv 45 pansament pentru ficatul micuțului, sirop de tuse din plante.
Anca Pantale: Noi încercăm să evitam cât se poate de tare medicamentele (numai dacă chiar, chiar trebuie și asta, numai la recomandarea doctorului). În aproape 8 luni de viață a răcit de 2 ori (mucișori și tuse) și a făcut o dată febră datorită vaccinului. I-am administrat o singură dată un supozitor cu paracetamol.
Krystyna Ghioalda: Pentru noi a funcționat Mucosolvan sirop pentru tuse, Tantum verde spray pentru gâtuleț și pentru febră Nurofen...în 3 zile deja nu mai aveam nimic.

Andreea Deea Andreea: Noi în 9 luni o singura dată am avut muciuleți și i-am rezolvat cu sirop Panadol și cu ser fiziologic...în rest ne-a ferit Domnu' de toate...în niciun caz antibiotic la răceală, așa știu...
Claudia Si Claudiu: Mulțumesc Domnului avem 11 luni jumătate și nu am fost răcite rau...doar un pic de probleme cu năsucul și doctorița ne-a recomandat Apă de mare Marimer, pompiță de mucușori și în caz de febră Panadol baby...
Iatica Anca Ioana: Noi avem 1 an și 11 luni. Nu a fost foarte răcit foarte mult decât de când a început să frecventeze creșa. După vizita la pediatru, am administrat multe siropuri și siropele. Cel mai bine ne merge cu aerosoli cu ventolin, flixotide și fluimucil.
Mihaela Dragut: Fetița are 4 ani și 8 luni, nu prea a avut multe răceli...în general tratăm cu Tantum verde, nasul curățat bine...iar stările febrile le tratăm cu Nurofen și Panadol alternat la 4 ore.

Pia Andreea: Noi am folosit panadol, apĂ de mare aerosol și pentru tuse Eurospal.

Georgiana Bocanet: Pentru nas apă de mare cu batista bebelușului, iar nouă nu ne trece fără antibiotic, folosim amoxicilină suspensie de 250.

Iulia Mihai: Olynth pentru bebe și aspirat năsucul... În rest, mulțumim lui Dumnezeu nu am avut alte probleme, nu a necesitat medicamentație.

Mulțumim tuturor mămicilor pentru ajutorul acordat în realizarea articolului.

 

Articolul urmator
Întârziere în dezvoltarea copilului: tipuri, simptome și metode de tratament
Întârziere în dezvoltarea copilului: tipuri, simptome și metode de tratament

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  4 băuturi care scad tensiunea. Care funcționează cel mai eficient
  4 băuturi care scad tensiunea. Care funcționează cel mai eficient

  Băuturile care scad tensiunea sunt consumate frecvent de către toată lumea, fără a ști măcar că acestea sunt benefice pentru organism. La unele dintre ele nici nu te-ai aștepta să...

  Răceala la rinichi: cauze, simptome și tratament
  Răceala la rinichi: cauze, simptome și tratament

  Răceala la rinichi, sau pielonefrita acută, reprezintă o infecție acută a rinichilor, care apare brusc de cele mai multe ori. Afecțiunea duce la inflamarea rinichilor și poate cauza...

  Studiu elvețian: Închiderea școlilor, cel mai eficient mod de a încetini pandemia
  Studiu elvețian: Închiderea școlilor, cel mai eficient mod de a încetini pandemia

  Închiderea școlilor este cea mai eficientă măsură pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus. Cel puțin asta spun rezultatele unui studiu realizat de...

  Medicul pneumolog: ”Cea mai bună metodă de purificare și igienizarea a aerului din locuință. Nimic nu e mai eficient și mai simplu”
  Medicul pneumolog: ”Cea mai bună metodă de purificare și igienizarea a aerului din locuință. Nimic nu e mai eficient și mai simplu”

  Pentru că suntem în plină pandemie este foarte important să ne igienizăm casele și să le menținem curate pentru a evita transmiterea virusurilor. Potrivit medicului pneumolog...

  Către mămicile care critică pe cele care nasc prin cezariană: nu este mai ușoară decât nașterea naturală
  Către mămicile care critică pe cele care nasc prin cezariană: nu este mai ușoară decât nașterea naturală

  Am decis sa va spun si eu cum a fost nașterea prin cezariană, ce am experimentat și cum a fost după. Mai întâi mă voi prezenta, sunt Maria am 22 de ani și am un băiețel...

  Ce să bei dimineața pe stomacul gol. Toți nutriționiștii recomandă asta, mai ales pentru mămicile stresate
  Ce să bei dimineața pe stomacul gol. Toți nutriționiștii recomandă asta, mai ales pentru mămicile stresate

  Ai reușit să te trezești și să te dai jos din pat? Acum, înainte de a-ți începe ziua, este momentul să bei ceva. Însă care este cea mai potrivită variantă pentru...

  Truc de școală: o mamă ne învață cum se organizează eficient hainele copilului
  Truc de școală: o mamă ne învață cum se organizează eficient hainele copilului

  Începutul noului an școlar se apropie cu pași repezi, de aceea te pregătești intens ca să-l întâmpinați așa cum se cuvine. Printre demersurile ce țin de aceste...

  Fiica lui Dem Rădulescu, dezvăluiri emoţionante la 20 de ani de la moartea actorului: "El a fost tata. Și a fost cel mai bun rol al lui!”
  Fiica lui Dem Rădulescu, dezvăluiri emoţionante la 20 de ani de la moartea actorului: "El a fost tata. Și a fost cel mai bun rol al lui!”

  Luna aceasta, Irina Rădulescu, fiica actorului Dem Rădulescu, a fost invitată la o emisiune pentru un cunoscut post de televiziune din România. În cadrul interviului acordat,...

  © 2023 Qbebe