Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Hai să ne jucăm cu bebe – Sfaturi teoretice și practice de la BabyNeeds.ro

Jocul trebuie să fie o prioritate în timpul primului an al copilului, pentru a realiza legătura părinte-copil, pentru a stimula dezvoltarea creierului și pentru a pregăti copilul pentru interacțiunea socială.

Ca părinți, este important să învățăm să citim și să interpretăm cu intonație o carte de povești, să facem fețe amuzante, să gâdilăm, să învățăm cântece, poezii, glume, inclusiv cum să ne jucăm cu jucării.

Cuvinte dulci încântate
Profitați de orice oportunitate de a crește interacțiunea părinte-copil: construiește încredere și creează un mediu ocrotit de dezvoltare. În timpul schimbării scutecului, de exemplu, puteți mângâia burta bebelușului și puteți vorbi cu bebe în tonuri dulci și incantate - "Ai o burtică foarte drăguță, ești un bebe catifelat și rotunjor". Acest tip de interacțiune verbală jucăușă susține dezvoltarea limbajului. Deși bebe nu știe exact ce îi spui, acesta știe că ceea ce îi spui este plăcut.

Poezii și cântece
În primele șase luni, copiii devin parteneri de joc mai activi. Continuați să stimulați discursul cu jocuri care implică poezii cu rime și cântecele amuzante. Poezioarele și cântecele predau secvențe de acțiuni și cuvinte, dezvoltă vocabularul, urechea muzicală și contribuie la formarea capacității de pronunție corectă a cuvintelor. Încurajați copilul să participe cu mișcări, indiferent dacă sunt sau nu în sincron cu sunetul. De asemenea, dansul simplu din mișcări de mâini sau picioare îmbunătățește abilitățile motorii.

Încurajați comunicarea
Ori de câte ori bebe rostește cuvinte inventate, repetați sunetul pe care îl face, astfel îi veți da șansa de a răspunde cu alte cuvinte sau să rostească mai clar ce a spus inițial. Îi veți demonstra că este important să se exprime verbal și relația de dialog încurajează comunicarea reciprocă.

Timpul de joacă
Timpul de joacă este mai productiv atunci când copilul este bine odihnit și alertat. Nu este un moment bun pentru a juca dacă este somnoros, morocănos sau îi este foame. Sunt câteva semne că bebe nu este gata să joace, trebuie recunoscute - își va întoarce fața sau tot corpul departe de tine, va îndepărta contactul cu ochii sau îi va arăta spatele. Respectați semnalele acesta vă va arăta când este momentul potrivit de joacă.

O minte activă este o minte implicată
Atenția bebelușului se dezvoltă prin încurajarea explorării. În timp ce citiți împreună, indicați detalii despre caractere, cum ar fi culoarea sau sunetele pe care le fac și cereți-i copilului să întoarcă paginile. Când vine vorba de jucării, e important ca fiecare bebe să descopere singur cum se poate juca cu un obiect, astfel încât să poată determina ce face jucăria și să învețe despre cauză și efect.

Evitați supra-stimularea imaginației
Să ne rezumăm la una sau două jucării în același interval de joacă. Înconjurarea tipului mic cu mai multe jucării simultan poate face mai mult rău decât bine. Atenția acestuia va fugi de la o jucărie la alta decât să exploreze pe deplin o singură jucărie. Din poziția de companion de joacă vei dezvolta abilități de observație care îți permit să detectezi potențiale probleme, cum ar fi nevoia de terapie lingvistică, în fața pediatrului sau a altui specialist medical. Ca partener de joacă părinții sunt prima linie de apărare pentru un copil.

Joaca cu jucării muzicale
Echipa BabyNeeds.ro propune o selecție de jucării care vor fi deliciul sesiunilor de joacă cu bebe. În acest articol ne concentrăm atenția asupra jucăriilor muzicale pentru avantajele educative oferite de muzică în relație cu modul în care muzica este produsă. Audiție plăcută!

1. Felinar stralucitor cu muzica Fisher-Price bebe

Felinar stralucitor cu muzica Fisher-Price Felinarul muzical conține un licurici interior care se învârte și produce sunete melodioase. Prezintă o rolă care se rotește prin atingere și activează mișcarea licuriciului cu lumini și cântece amuzante.

2. Bontempi Orga electronica cu 37 clape

Bontempi Orga electronica cu 37 clape Orga electronică va ajuta un bebe să audă sunete create de el însuși pentru a înțelege treptat relația între note muzicale și ritm. Orga electronică are 37 de clape, funcții de înregistrare melodiilor, efecte luminoase, cântece demonstrative și 16 sunete și ritmuri diferite.

3. Baby Einstein Broscuta muzicala Baby Neptune

Baby Einstein Broscuta muzicala Baby Neptune Broscuța muzicală este ideală pentru dezvoltarea urechii muzicale. Fiecare buton produce un sunet al unui instrument diferit - tobe, harpă, pian, xylofon), în sincron cu activarea unor lumini. Jucăria muzicală îmbină o combinație educativă de muzică, forme și simboluri pentru a stimula imaginația și chemarea celui mic pentru o viață muzicală.

Blogul BabyNeeds.ro oferă articole periodice cu subiecte de parenting, îngrijirea bebelușilor și plimbarea celor mici și alte sfaturi teoretice și practice. Magazinul online este o resursă majoră de articole pentru bebe, fiind una dintre destinațiile preferate ale părinților pentru shopping de produse pentru copii.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Scaun auto bebe – Sfaturi pentru achiziționarea unui produs sigur și fiabil
  Scaun auto bebe – Sfaturi pentru achiziționarea unui produs sigur și fiabil

  Deoarece foarte multe familii din România sunt implicate în accidente rutiere grave, scaunul auto pentru copii a devenit un accesoriu obligatoriu. Acesta trebuie ales în...

  Beneficii uimitoare când ne jucăm cu bebelușul
  Beneficii uimitoare când ne jucăm cu bebelușul

  La fel ca întreaga noastră grijă, și jocul îl poate ajuta pe bebeluș să se dezvolte din toate punctele de vedere. De aceea este indicat să ne jucăm cu acesta de la o...

  Recomandări practice pentru amenajarea camerei bebelușului
  Recomandări practice pentru amenajarea camerei bebelușului

  Vă pregătiți pentru venirea pe lume a noului membru al familiei vostre? În acest caz, camera bebelușului trebuie să fie pregătită din timp.

  5 idei practice de amenajare a unei băi pentru copii
  5 idei practice de amenajare a unei băi pentru copii

  Amenajarea unei băi poate a fi o provocare, mai ales când vine vorba decorarea unei băi pentru copii. În acest caz, părinţii trebuie să aleagă cu atenţie materialele,...

  Moda la botez – trusouri personalizate și atent lucrate de la Couture Bebe
  Moda la botez – trusouri personalizate și atent lucrate de la Couture Bebe

  Momentul botezului încă păstrează tradiții și simboluri, întrucât de multe ori au o legatură cu apartenenţa la un cult religios de asemenea. Trusoul celui mic este...

  5 sfaturi pentru sexul pe vreme caniculara
  5 sfaturi pentru sexul pe vreme caniculara

  Si ce daca e cald afara? Asta nu ar trebui sa te tina departe de actiune, in nici un caz... Site-ul Cosmopolitan.co.uk vine cu un top 5 sfaturi de care sa te ajuti pe vreme caniculara.

  Cum să mănânci sănătos chiar dacă nu ai timp să gătești: 5 idei practice
  Cum să mănânci sănătos chiar dacă nu ai timp să gătești: 5 idei practice

  O alimentație sănătoasă stă la baza unei vieți active și fericite. Ai auzit acest lucru de foarte multe ori, nu-i așa? Dacă ai un job solicitant și un program încărcat...

  © 2019 Qbebe