Coafura care poate declanșa o boală rară: poate provoca pierderea cunoștinței sau convulsii

Mama unei fetițe de 10 ani din SUA  a atras atenția asupra unei afecțiuni rare, care poate surveni când copiilor le este aranjat părul.

O mamă din statul american Tennessee a dezvăluit pe o rețea de socializare prin ce a trecut cu fiica sa în vârstă de 10 ani pe când încerca să-i aranjeze părul pentru a merge împreună la biserică. Inițial, fetița a devenit palidă, după care i s-au învinețit buzele, pupilele i s-au dilatat și a început să aibă convulsii.

Mama a povestit că fetița nu a reacționat, nu s-a mișcat, dar că nu avea temperatură. Curând a început să-și revină, să vorbească și să spună că se simte „mult mai bine”.

Copilul a fost dus la medicul său pediatru, care i-a sfătuit pe părinți să meargă la camera de gardă a spitalului de copii. Acolo fetița a fost supusă la mai multe investigații: o electrocardiogramă, un CT la cap,  teste legate de monitorizarea tensiunii arteriale. Toate au ieșit bine, a precizat mama.

Medicii  vin cu următoarea precizare: este posibil, la unii copii (în special la fetițe), ca în timp ce le este pieptănat și aranjat părul să intervină simptome precum convulsii, pierderea cunoștinței și leșin din cauza faptului că nervul vag (care reglează inclusiv circulația sângelui și tensiunea arterială) a fost stimulat.  Nu se știe exact ce duce la apariția manifestărilor menționate, dar se crede că în special durerea și teama pot fi responsabile de așa ceva.

În vederea prevenirii simptomelor care fac parte din așa-numita „sincopă apărută în timpul aranjării părului”, părinții sunt sfătuiți să se asigure că, înainte de a aranja părul copiilor, aceștia stau confortabil, sunt bine hidratați și hrăniți. 

Se recomandă și, dacă în timp ce copilul este pieptănat și vedem că începe să se simtă amețit și slăbit, să întrerupem demersul și să-l ajutăm să se întindă pe o suprafață orizontală, cu picioarele ridicate pe o pernă, până când va începe să-și revină. După un astfel de eveniment, spun specialiștii, copilul trebuie dus cât mai repede la un medic, pentru a se verifica dacă nu cumva stările avute au legătură cu o maladie cardiacă.

Medicii neurologi spun că, în general, copiii nu se vor mai confrunta cu simptome precum acelea  de mai sus, când le este aranjat părul, odată ce vor deveni adolescenți.  Dacă acestea se vor repeta însă, va interveni frica și se va intra „într-un cerc vicios”. 

Surse:
www.fox17.com, www.people.com, www.facebook.com


Surse poze:

www.facebook.com

 

Coafura pe care toate fetițele vor să o poarte anul acesta

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mic, dar puternic. Bebelușul cu o boală rară care te va uimi
  Mic, dar puternic. Bebelușul cu o boală rară care te va uimi

  Toată lumea știe că bebelușii sunt ființe extrem de mici și drăgălașe, dar ați văzut vreodată un bebeluș pitic?

  Ce boli poate provoca lipsa de vitamina D la copii
  Ce boli poate provoca lipsa de vitamina D la copii

  Vitamina D este una dintre cele mai importante vitamine de care are nevoie copilul, în condițiile în care îi poate asigura o dezvoltare optimă din toate punctele de...

  Adenomioza, boala uterului care te poate afecta fără să știi
  Adenomioza, boala uterului care te poate afecta fără să știi

  Adenomioza este o afectiune a uterului, caracterizată prin crelterea unui țesut în mucoasa uterină și în peretele muscular al uterului. Alături de hemoragie menstruală...

  Ce probleme de sănătate poate provoca aerul condiționat
  Ce probleme de sănătate poate provoca aerul condiționat

  Verile foarte călduroase din ultimii ani ne-au făcut să nu ne imaginăm zilele fără răcoarea produsă de aerul condiționat. Fie că suntem acasă, la birou, în mijloacele de...

  Avertismentul unui medic:
  Avertismentul unui medic: "Oricine poate face această boală"

  Părinți, câteva cazuri de leptospiroză au fost înregistrate recent și medicii avertizează faptul că boala poate fi făcută de absolut orice om, așa că aveți grijă la...

  Dr. Ciuhodaru: Mergeți urgent la medic dacă simptomele unei răceli sunt însoțite și de vărsături sau dureri de cap. Poate fi meningită!
  Dr. Ciuhodaru: Mergeți urgent la medic dacă simptomele unei răceli sunt însoțite și de vărsături sau dureri de cap. Poate fi meningită!

  Specialiștii sunt din ce în ce mai îngrijorați de creșterea numărului de cazuri de meningită în rândul copiilor. Printre acești experți se află și Dr. Tudor...

  Discalculia sau dislexia matematică poate fi motivul din cauza căruia copilul tău nu se pricepe la matematică?
  Discalculia sau dislexia matematică poate fi motivul din cauza căruia copilul tău nu se pricepe la matematică?

  Copilul tău are dificultăți mari în deprinderea celor mai simple operații matematice? Este posibil să sufere de discalculie, o tulburare care afectează capacitatea de a...

  © 2019 Qbebe