Remedii eficiente pentru afecțiunile de sezon

Remedii eficiente pentru afecțiunile de sezon

Bianca Geica - Redactor Senior

Cum tratăm corect afecțiunile de sezon? Pe lângă zăpadă și poftă de joacă, iarna poate aduce probleme de sănătate pentru noi toți, în special pentru cei mici, al căror sistem imunitar este mai vulnerabil în această perioadă.

Afecțiunile specifice sezonului rece le pot da mari bătăi de cap părinților care vor să își știe mereu copiii sănătoși și voioși. Printre cele mai mari provocări ale acestei perioade sunt răcelile comune și gripă, care pot deveni destul de supărătoare și le pot tăia prichindeilor noștri poftă de joacă. Din fericire, aceste afecțiuni pot fi prevenite sau ameliorate, dacă e cazul, cu ajutorul remediilor naturale.

familie in pat isi sufla nasul

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni de sezon

Expunerea frecvența la germeni și sistemul imunitar slăbit îi fac pe cei mici mai vulnerabili la afecțiunile care se manifestă în sezonul rece. Iată care sunt cele mai frecvente:

  • răceala - contrar credinței populare, nu, nu răcești din cauza frigului. Răceala, ca și gripa, este cauzată de virusuri, iar imunitatea slăbită și vârsta (copiii mai mici de 6 ani răcesc mai des), sunt principalii factori de risc. Răceala se manifestă prin durere în gât, nas și sinusuri înfundate, rinoree (curge nasul), strănut și/sau tuse;
  • gripa - este o boală virală contagioasă, care necesită un tratament medicamentos adecvat. Spre deosebire de răceală, în cazul gripei simptomele debutează brusc și includ: febră, durere musculară, dureri în gât, secreții nazale apoase, oboseală și uneori vărsături și diaree;
  • sinuzita - este o infecție care poate fi provocată fie de bacterii, fie de virusuri. Printre simptomele sinuzitei se numără: presiune și/sau durere la nivelul obrajilor și în jurul ochilor, congestie nazală, durere de cap, oboseală, febră, pierderea mirosului;
  • bronșita - este o inflamație a tuburilor bronhice și este cauzată de virusuri sau bacterii. Printre simptome se numără presiunea toracică și tusea productivă;
  • pneumonia - este o inflamație a plămânilor, care poate fi provocată atât de virusuri, cât și de bacterii. Simptomele sunt: febră, frisoane, tușe productivă, oboseală, durere toracică și respirație dificilă;
  • boli digestive - sunt ușor de recunoscut, cel mai adesea fiind vorba de diaree, dureri abdominale, greață și vărsături, astenie fizică, somnolență, dureri de cap.

Cum previi afecțiunile de sezon

Există câteva modalități, recomandate de specialiștii în sănătate, cu ajutorul cărora poți preveni afecțiunile de sezon. Cel mai eficient mijloc de prevenție rămâne igienă personală - spălarea mâinilor cu apă și săpun.

Apoi, alimentația joacă un rol extrem de important în menținerea unui sistem imunitar puternic. Fructele și legumele de sezon nu trebuie să lipsească din dietă zilnică a familiei tale. Se recomandă, de asemenea, creşterea aportului de vitamine în alimentație, în special a vitaminei C, necesară fortificării sistemului imunitar.

De asemenea, efortul fizic tonifică organismul! Mișcarea este foarte importantă, așa că fă-ți puțin timp și ieși cu cel mic la o scurtă plimbare, în fiecare zi. Temperaturile mici nu înseamnă că trebuie să ii ținem în casă pe copii, specialiștii fiind de părere că aerul de afară, chiar dacă e mai rece, le face bine celor mici.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă, Ministerul Sănătății recomandă vaccinul antigripal, care poate fi făcut anual, începând cu vârstă de 6 luni.

Remedii pentru afecțiunile de sezon

Când vine vorba de ameliorarea simptomelor de gripă și răceală pe cale naturală, poți apela la câteva trucuri pentru ca cel mic să se simtă mai bine:

Ceaiurile calde

Ceaiurile calde din plante, îndulcite cu miere, ajută la calmarea durerilor în gât, previn deshidratarea și îl ajută pe cel mic să expectoreze dacă are tuse productivă. De asemenea, mierea are proprietăți calmante și antiseptice, așa că va ameliora nu numai durerile din gât, ci și tusea. Alege ceaiuri cu ghimbir, lămâie, de echinacea sau de soc.

Odihna și somnul

Odihna este, probabil, unul dintre cele mai eficiente remedii naturale când vine vorba de afecțiunile virale de sezon. Somnul ajută organismul să se refacă mai ales atunci când este slăbit, stimulează imunitatea și menține sănătatea creierului și bunăstarea emoțională.

Suplimentele alimentare naturale

Suplimentele alimentare nutraceutice pot fi de mare ajutor în prevenirea și ameliorarea simptomelor de gripă și răceală, cele mai răspândite afecțiuni în sezonul rece.

 

Încă de la primul semn al inflamației mucoasei orofaringiene, administrează micuțului tău LARIDEP spray oral, supliment alimentar cu extracte din plante și îndulcitori.

Spray-ul oral LARIDEP reduce inflamația mucoasei orofaringiene, inhibă multiplicarea virusurilor prin formarea unui film protector la nivelul mucoasei și calmează durerea și senzația de uscăciune cauzate de inflamație.

Conține un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient și de apărare a mucoasei orofaringiene, fiind indicat în tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian (faringite și laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite).

Cu alte cuvinte, LARIDEP este alcătuit din extracte de: echinacea (cu proprietăți antivirale și antibacteriene), lemn-dulce (cu acțiune emolientă și spasmolitică, calmând mucoasa iritată), hialuronat de sodiu (cu rol hidratant), propolis (cu acțiune antiinflamatoare și antivirală), cimbru de cultură (cu acțiuni antiinflamatoare și antimicrobiene) și acerola (conține o cantitate crescută de vitamina C, cu proprietăți antioxidante puternice).

LARIDEP spray oral poate fi administrat începând de la vârstă de 3 luni și este eficient și în cazul adulților. În faza acută, în primele două zile, se recomandă administrarea produsului din oră în oră.

Nu uită, însă, că cel mai bun tratament împotriva afecțiunilor de sezon, mai ales în această perioadă, este prevenția! Dacă se întâmplă totuși că tu, cel mic sau orice alt membru al familiei să va îmbolnăviți, luați imediat legătura cu medicul de familie pentru a stabili cel mai eficient tratament. 

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru un sistem imunitar puternic
Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru un sistem imunitar puternic

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Decizie radicală a vedetelor în plin sezon de gripă, nu și-au dus copiii la grădiniță. „Este o perioadă în care trebuie să fim foarte atenți"
    Decizie radicală a vedetelor în plin sezon de gripă, nu și-au dus copiii la grădiniță. „Este o perioadă în care trebuie să fim foarte atenți"

    Cazurile de gripă sunt în creștere, iar părinții încearcă să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja copiii. Printre aceștia se numără și Anca Serea și...

    Care sunt principalele remedii în ameliorarea colicilor la bebeluși?
    Care sunt principalele remedii în ameliorarea colicilor la bebeluși?

    Dacă ești însărcinată sau doar ce ai devenit mamă trebuie să știi că te vei confrunta cu cel puțin o criză de colici a bebelușului tău în primele 6 luni de viață....

    De sezon: Top 10 salate de castraveți pe care sigur nu le-ai încercat
    De sezon: Top 10 salate de castraveți pe care sigur nu le-ai încercat

    Castraveții sunt un aliment excelent în zilele caniculare de vară întrucât conțin multă apă și electroliți, ajutându-te să nu te deshidratezi. În plus,...

    Stare de tristețe fără motiv: cauze și remedii
    Stare de tristețe fără motiv: cauze și remedii

    Te simți cuprinsă de tristețe, dar nu înțelegi de ce ? Sentimentul este pe cât de uman, pe atât de comun. Motivele din spatele acestuia pot fi nenumărate, fie de...

    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste
    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste

    Cârceii la picioare pot fi o experiență neplăcută și dureroasă, iar mulți oameni se confruntă cu această problemă în mod regulat. Cârceii se manifestă sub formă...

    Susține imunitatea cu soluții eficiente și inovatoare
    Susține imunitatea cu soluții eficiente și inovatoare

    Un sistem imunitar puternic care să ne țină cât mai mult departe de răceli în sezonul rece sau să ne ajute să ne recuperăm mai ușor atunci când apar diverse...

    S-a demonstrat că pisicile sunt cele mai eficiente în tratarea dezechilibrelor emoționale
    S-a demonstrat că pisicile sunt cele mai eficiente în tratarea dezechilibrelor emoționale

    Terapia cu ajutorul animalelor de companie a devenit tot mai apreciată în ultimele decenii. Printre cele mai populare tipuri de terapii este cea care se realizează cu ajutorul...

    Coșuri pe picioare: cauze și remedii
    Coșuri pe picioare: cauze și remedii

    Te-ai întrebat vreodată de ce îți apar pe picioare coșuri ? Am adunat în acest articol toate informațiile despre ce înseamnă apariția coșurilor pe picioare....

    © 2024 Qbebe