Contributors
Manute Creative

Știai că imunitatea organismului depinde în mare măsură de sănătatea florei intestinale?

Dacă rolul florei intestinale în procesul de digestie este bine știut, despre importanța acesteia în întărirea sistemului imunitar s-a vorbit mai puțin, deși acesta depinde în proporție de peste 70% de activitatea tractului digestiv. Mai exact, bacteriile bune care populează flora intestinală contribuie în mod esențial la sănătatea sistemului imunitar al organismului, formând un scut de protecție împotriva diferitelor afecțiuni ce pot apărea din cauza imunității scăzute.

După naștere, tubul digestiv al bebelușului începe să fie populat cu bacterii bune (bacterii lactice), care se dezvoltă și se înmulțesc pe parcursul primilor ani de viață. Bacteriile lactice sunt considerate foarte importante pentru sănătatea copilului și, ulterior, a adultului, având numeroase efecte benefice la nivelul tubului digestiv, și anume:

- reglează motilitatea intestinală și favorizează un tranzit digestiv normal;

- susțin dezvoltarea optimă a sistemului imunitar;

- refac bariera intestinală de apărare a organismului în cazul dezechilibrului apărut după administrarea de antibiotice și ca urmare a acțiunii patogenilor care provoacă diaree;

- mențin integritatea mucoasei intestinale și împiedică absorbția toxinelor implicate în declanșarea alergiilor și a dermatitei atopice.

Atunci când flora intestinală este dezechilibrată, apar numeroase consecințe negative. Nu se dereglează doar tranzitul intestinal, ci scade și imunitatea organismului, crescând astfel riscul de a contracta virusuri și bacterii și de a dezvolta diverse alergii.

bonflor

Printre factorii care perturbă flora intestinală se numără diferite afecțiuni digestive, antibioticele sau stresul. De exemplu, după un tratament de o săptămână cu antibiotice, flora intestinală are nevoie de șase luni pentru a-și reveni.

Asigură-i florei tale intestinale bacteriile bune de care are nevoie

Cu siguranță ai auzit de probiotice, nu-i așa? Mai ales atunci când ai urmat un tratament cu antibiotice, medicul ți-a recomandat să iei și probiotice pentru protejarea florei intestinale.

PRObioticele sunt bacteriile bune, Bifidobacterii sau Lactobacilli, care trebuie să populeze într-un număr cât mai mare intestinul gros pentru a asigura un echilibru între flora intestinală sănătoasă și eventualii patogeni.

Însă, bacteriile bune au nevoie de nutrienți pentru a se dezvolta, a se înmulți și a acționa asupra stării tale de sănătate.

1 Miliard de PRObiotice + FOS fac mai mult decât 5 miliarde de PRObiotice

Pentru ca flora ta intestinală să își recapete echilibrul, nu este suficient să îi oferi doar o cantitate mare de PRObiotice. Dacă PRObioticele nu vor găsi la nivelul tractului digestiv condiții prielnice, adică substratul hrănitor care să le asigure înmulțirea eficientă, vor muri. Însă combinația sinergică dintre PRObiotice și FOS (Fructooligozaharide = PREbiotic) face ca 1 miliard de tulpini benefice să se transforme în 10 miliarde, doar pentru că acestea primesc nutrienții specifici de care au nevoie. Iar "hrana" preferată a probioticelor, conform studiilor, o reprezintă fructoologozaharidele (FOS), care sunt "mâncate" de 4 ori mai repede decât orice alt PREbiotic (ex: insulină), prin urmare și colonizarea florei tele intestinale se va realiza de 4 ori mai repede.

Asocierea dintre PRObiotice și PREbiotice poartă numele de SINBIOTIC.

Bonflor, aport de bacterii lactice benefice florei intestinale sănătoase

Bonflor este o gamă de SINBIOTICE fabricate în România de către Fiterman Pharma în condiții strict controlate și reglementate de: TUV Austria (2012), GMP, TUV Austria (2015) - ștampile.

Gama Bonflor include trei produse, fiecare dezvoltat special, pe categorii de vârstă, pentru a susține sănătatea florei intestinale.

https://www.fitermanpharma.ro/produse/bonflor-imuno-picaturi/ Bonflor Imuno picături este un supliment alimentar pe bază de bacterii lactice (Bifidobacterium animalis lactis) și vitamina D3, care poate fi administrat încă din prima zi de viață a nou-născuților. Are acțiune complexă de susținere a funcției imunitare și a bunei funcționări a sistemului digestiv. Bifidobacterium animalis lactis este una dintre tulpinile de probiotice cel mai intens studiate și sigure, care a fost identificată și izolată din tubul digestiv al sugarilor alăptați la sân.

Bonflor Imuno picături asigură o colonizare eficientă a intestinului la copiii:

- născuți prematur, cu greutate mică la naștere deoarece la acești copii barieră de apărare intestinală

- nu este suficient dezvoltată, aceștia fiind mai sensibili în cazul contactarii unor bacterii rele (patogene) care afectează sănătatea;

- născuți prin cezariană, la care nu are loc contactul bebelușului cu bacteriile lactice benefice din vaginul mamei. La aceștia este necesar un aport suplimentar de Bifidobacterium animalis lactis, cefavorizeaza dezvoltarea unei flore intestinale sănătoase;

- alimentați cu formule de lapte praf sau celor cărora li s-a întrerupt alăptarea la san și li s-a diversificat alimentația;

- care urmează un tratament cu antibiotice.

Vitamina D3 este indispensabilă în creșterea și dezvoltarea bebelușului. Esențială în primii ani ai copilăriei, fiind implicată în formarea și consolidarea oaselor și a dinților (prin favorizarea absorbției intestinale a calciului și fosforului) și menținerea normală a funcționalității celulei osoase. De asemenea, este și unul dintre elementele-cheie în dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor.

https://www.fitermanpharma.ro/produse/bonflor-plicuri/ Bonflor plicuri este un supliment alimentar cu acțiune de echilibrare a florei intestinale ce are la bază un complex format din probiotice (bacterii lactice benefice), prebiotice și vitamina C, fiind recomandat copiilor începând cu vârsta de 1 an. Complexul probiotic din Bonflor plicuri este reprezentat de 3 dintre cele mai studiate tulpini probiotice din lume, Bifidobacterium animalis lactis, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus, izolate chiar de la nivelul tractului digestiv. Aceste tulpini au fost selectate datorită capacității crescute de a adera la mucoasa intestinală și de a secreta substanțe benefice organismului uman.

Complexul prebiotic din compoziția Bonflor plicuri, reprezentat de fructooligozaharide, este substratul hrănitor al bacteriilor lactice. Cantitatea optimă de fructooligozaharide din Bonflor plicuri furnizează nutrienții specifici dezvoltării Bifidobacterium animalis lactis, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus. Astfel, colonizarea și reechilibrarea florei intestinale se vor realiza într-o perioadă mai scurtă de timp.

Vitamina C este o vitamină esențială în dezvoltarea și bună funcționare a sistemului imunitar al copiilor, fiind implicată, de asemenea, și în creșterea rezistenței organismului la infecții și bună funcționare a pielii.

https://www.fitermanpharma.ro/produse/bonflor-capsule/ Bonflor capsule este un supliment alimentar cu acțiune de echilibrare a florei intestinale ce are la bază un complex format din probiotice (bacterii lactice benefice) și prebiotice, fiind recomandat atât copiilor, cât și adulților. Complexul probiotic din Bonflor capsule este reprezentat de două dintre cele mai studiate tulpini probiotice din lume, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus, izolate chiar de la nivelul tractului digestiv. Aceste tulpini au fost selectate datorită capacității crescute de a adera la mucoasa intestinală și de a secreta substanțe benefice organismului uman.

Complexul prebiotic din compoziția Bonflor capsule, reprezentat de fructooligozaharide, este substratul hrănitor al bacteriilor lactice. Cantitatea optimă de fructooligozaharide din Bonflor capsule furnizează nutrienții specifici dezvoltării Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus. Astfel, colonizarea și reechilibrarea florei intestinale se vor realiza într-o perioadă mai scurtă de timp.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dr. Cristina Popescu: mituri și adevăruri privind imunitatea organismului
  Dr. Cristina Popescu: mituri și adevăruri privind imunitatea organismului

  Vei afla aici informații interesante despre mituri și adevăruri privind imunitatea organismului prezentate de Dr. Cristina Popescu, medic pediatru la Ora de imunitate , primul seminar...

  5 detalii importante care demonstrează importanța vitaminei D în imunitatea organismului
  5 detalii importante care demonstrează importanța vitaminei D în imunitatea organismului

  Vitamina D face parte dintre cele mai importante vitamine, cu roluri esențiale în menținerea funcționării optime a organismului. Din articolul de mai jos veți descoperi cât...

  Ce nu stiai despre lamai. Miracole pentru sanatatea si frumusetea ta
  Ce nu stiai despre lamai. Miracole pentru sanatatea si frumusetea ta

  Stiai ca egiptenii din antichitate credeau ca mancand lamai si band sucul de lamaie se tineau departe de orice forma de otravire, iar studii recente au confirmat convingerea lor? Sunt foarte...

  Cat de mult depinde sanatatea bebelusului tau de aerul pe care il respira si de ce este util un dezumidificator in camera lui
  Cat de mult depinde sanatatea bebelusului tau de aerul pe care il respira si de ce este util un dezumidificator in camera lui

  Ati pregatit camera celui mic si toate produsele achizitionate sunt de cea mai buna calitate. V-ati dorit sa fie produse prietenoase cu mediul si extrem de sanatoase pentru micutul vostru....

  Poftele tale sunt mesaje importante ale organismului despre sănătatea ta
  Poftele tale sunt mesaje importante ale organismului despre sănătatea ta

  Printre indicatorii stării noastre de sănătate se află și poftele pentru anumite alimente și gusturi. Așa cum veți afla din articolul de mai jos, acestea sunt influențate de...

  Cum îi întărești imunitatea bebelușului tău
  Cum îi întărești imunitatea bebelușului tău

  Venirea pe lume a unui frățior sau a unei surioare este o perioadă dificilă pentru toată familia. Dacă înainte de acest moment, cel mic părea că abia așteaptă să-și...

  Câți bani de buzunar le dă Anamaria Prodan fiicelor sale: „Depinde. Între 1500 și 3000 de...”
  Câți bani de buzunar le dă Anamaria Prodan fiicelor sale: „Depinde. Între 1500 și 3000 de...”

  Una dintre cele mai cunoscute personalități din showbiz-ul de la noi a dezvăluit care este suma de bani lunară pe care le-o oferă celor două fiice mai mari. Parcurge articolul de mai...

  © 2021 Qbebe