Vitamina C naturală, esențială pentru imunitatea copilului tău

Georgiana Popa

Vitamina C este esențială pentru imunitatea, sănătatea și dezvoltarea copiilor, de la vindecarea țesuturilor, până la formarea și repararea oaselor. Beneficiile aduse în prevenirea și combaterea răcelii au făcut subiectul numeroaselor studii medicale, descoperindu-se că aceasta poate scurta durata unei răceli cu 14%.

Organismul copilului meu și aportul de vitamina C

Desi Vitamina C este indispensabila pentru biosinteza colagenului, a vaselor de sânge, a cartilajelor, a mușchilor și a țesutului epitelial, organismul uman nu este în măsură să o sintetizeze.

vitamin c

Mai mult, Vitamina C facilitează absorbția fierului, menține sănătatea gingiilor, și are rol imunostimulator și antioxidant. Totodată, contribuie la formarea neurotransmitatorilor și a carnitinei, responsabila în organism cu generarea de energie.

Vitamina C stimulează imunitatea  și ajuta organismul copilului să lupte cu infecțiile mai ales în sezonul răcelilor și gripelor.

Care este diferența dintre vitamina C naturală și cea sintetică (acid ascorbic)?

Vitamina C de sinteza, numita și acid ascorbic, a fost izolată în 1930 din siropul de porumb, primind aceasta denumire că urmare a eficientei sale în vindecarea scorbutului. Acidul ascorbic diferă substanțial de vitamina C naturală conținută în fructe și legume.

Știați că:
• Vitaminele C de sinteza (acidul ascorbic) reprezintă aproximativ 97% din piață românească de suplimente, fiind mult mai ieftine față de cele naturale?

• Vitaminele naturale se asimilează în proporție de 98%, în timp ce Vitaminele sintetice se asimilează în proporție de doar 10-20%?

• Vitamina C este distrusă în condiții de stres oxidativ, de prelucrare termica, lumina și monoxid de carbon din aer, ceea ce o face necesara cu atât mai mult locuitorilor din orașele mari?

• Vitamina C ajută la vindecarea rănilor? Datorita faptului că ajută la stimularea producției de colagen, prezența vitaminei C în organism accelerează procesul curativ în caz de arsuri, răni?

• Daca mestecați tabletele de vitamina C sintetică și laaați vitamina C să rămână pe dinți, acidul ascorbic din comprimat poate distruge smalțul dinților copiilor?

• Cea mai bogată sursă de vitamina C este fructul de acerola (vișină tropicală)? Vitamina C se găsește de asemenea și în citrice, ardei gras, căpșuni, legume cu frunze verde închis, broccoli, cartofi, napi și roșii.

vitamina C

Poate copilul meu să aibă deficiență de vitamina C?

Cu excepția cazului în care copilul suferă de malabsorbție intestinală severă sau are o alimentație neechilibrată, carențele sunt rare. Vitamina C este disponibilă în numeroase alimente, dar hrana procesată, fast-food-ul și sucurile carbogazoase pot crea deficiențe de vitamine și minerale.

Copiii expuși fumatului pasiv au nevoie de suplimente orale de vitamina C pentru a repara daunele celulare cauzate de fumul țigărilor.

Poate copilul meu să absoarbă prea multă vitamina C?

Vitamina C este hidrosolubilă, astfel încât excesul este eliminat din organism prin urina copilului.

Adminstrarea a 40 mg de vitamina C pe zi este recomandata copiilor cu vârstă cuprinsa intre 6 luni și 1 an, celor cu vârstă cuprinsa intre 4 și 8 ani, 25 mg/zi, iar pentru vârstă de 9-13 ani, 45mg/zi. Adolescenților intre 14 și 18 ani li se recomandă administrarea a 75 mg/zi, doza crescând la 90 mg/zi pentru bărbați și 75 mg/zi pentru femei după vârstă de 19 ani, doza putând crește până la 500mg pentru adulți.

vit c

Desi poate părea suprinzător, nu citricele au cea mai mare concentrație de vitamina C. Lămâile și portocalele au 53mg/100g, măceșele și coacăzele au o concentrație de 426 mg/100 de g, dar 100g de acerola conține de la 1500mg până la 5000 mg de vitamina C.

Vitamina C naturală sirop pentru copii și adulți din gama Advanced Kids de la Cosmo Pharm este singura Vitamina C 100% naturala, din Acerola, având în compoziție și extract din fructe de Măceș 7000 mg și Coacăz negru 7000 mg:

• Stimulează imunitatea, mărește rezistenta organismului la infecții;
• Se asociază tratamentului antiinfecțios (răceli, amigdalite, bronșite, etc.);
• Grăbește vindecarea răcelilor și gripelor;
• Scade intensitatea reacțiilor alergice;
• Contribuie la formarea globulelor roșii și la creșterea absorbției de fier;
• Vitamina C creste rezistenta vaselor sanguine și formarea țesuturilor;
• Îmbunătățește vederea și previne îmbolnăvirea ochilor.

Alege Vitamina C naturala pentru sănătatea copilului tău!
Cosmo Pharm îți aduce Sănătate din Natură!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum ai grijă de imunitatea copilului în izolare
  Cum ai grijă de imunitatea copilului în izolare

  Statul în casă este activitatea principală la ora actuală, de care părinții și mai ales cei mici nu sunt deloc încântați. Doar un părinte știe cât este de...

  Este oficial, cei mici s-au întors la școală. Ce măsuri de siguranță trebuie să iei pentru imunitatea copilului
  Este oficial, cei mici s-au întors la școală. Ce măsuri de siguranță trebuie să iei pentru imunitatea copilului

  Odată cu eliminarea restricțiilor împotriva COVID-19, micuții noștri au revenit la viața pe care o aveau înainte de starea de alertă. Nu mai sunt obligați să poarte...

  Back to school! Cum consolidăm imunitatea copiilor înainte de intrarea în colectivitate
  Back to school! Cum consolidăm imunitatea copiilor înainte de intrarea în colectivitate

  Odată cu intrarea sau reîntoarcerea copiilor în colectivitate, pot apărea diverse probleme de sănătate. Virozele respiratorii sunt printre cele mai frecvente în...

  Cum protejăm imunitatea copiilor în sezonul rece
  Cum protejăm imunitatea copiilor în sezonul rece

  Suntem convinși că nu greșim atunci când afirmăm că cea mai mare dorința a ta este să îți vezi copiii crescând fericiți și sănătoși. Fiindcă ce părinte nu...

  Bananele roșii: de ce trebuie să le incluzi în dieta copilului tău
  Bananele roșii: de ce trebuie să le incluzi în dieta copilului tău

  Bananele roșii reprezintă o variantă mult mai sănătoasă de consum comparativ cu cele galbene. Acestea conțin vitamina C, vitamina B6, dar și potasiu, magneziu și fibre. Află...

  Efectele carenței de vitamina K la copii
  Efectele carenței de vitamina K la copii

  Vitamina K este o vitamină importantă care favorizează coagularea sănătoasă a sângelui și previne sângerările excesive. De asemenea, este folosită pentru a promova...

  Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru un sistem imunitar puternic
  Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru un sistem imunitar puternic

  Toamna este de departe unul dintre cele mai imprevizibile anotimpuri. Azi ne răsfață cu temperaturi plăcute, mâine ne forțează să scoatem de la naftalină ghetele și gecile de...

  © 2023 Qbebe