Uleiul de măsline în viața de mamă
1. Vergeturi - menține-ți corpul bine hidratat în sarcină pentru a reduce riscul de vergeturi mai târziu. Asigură-te că ungi nu doar abdomenul, ci și coapsele și sânii. Aplică o cantitate generoasă în fiecare dimineață.
2. Mameloane crăpate - dacă te confrunți cu durere sau disconfort în urma alăptării (când te acomodezi cu viața de proaspătă mamă), încearcă să aplici puțin ulei de măsline pe mameloane.
3. Dermatita seboreică - frecvent întâlnită la nou-născuți, dermatita seboreică este o iritație sub formă de crustă care se găsește pe scalpul multor bebeluși sănătoși. Un tratament delicat constă în aplicarea unei cantități mici de ulei de măsline în palmă și apoi masarea scalpului bebelușului (de două ori pe zi). Așteaptă câteva minute pentru ca uleiul să acționeze și să înmoaie crustele și apoi periază-le cu o perie moale sau cu un prosop din bumbac fin.
4. Curăță meconiul - meconiul, după cum ve afla, este o substanță similară la aspect cu smoala creată în sistemul digestiv al bebelușului în perioada intrauterină, care este apoi ingerată și excretată, dificil de curățat. Toarnă puțin ulei de măsline pe o cârpă pentru a ușura procesul de curățare.
5. Masajul bebelușului - masajul constant oferit bebelușului oferă numeroase beneficii, inclusiv o calitate mai bună a somnului și o digestie mai bună. Dacă aplici ulei de măsline pe pielea sa, o vei ajuta să devină moale și suplă.
6. Îndepărteazaă machiajul - înmoaie un tampon de bumbac în ulei de măsline și curăță zona de sub ochi și de pe pleoape pentru a îndepărta creionul de ochi și rimelul. Clătește cu apă caldă și continuă rutina de curățare și îngrijire a pielii obișnuită.
7. Catifelează buzele crăpate - nu mai ai nevoie de balsam pentru buze când ai la îndemână ulei de măsline. Amestecă puțin cu zahăr brut cu o linguriță de ulei de măsline și pentru puțină aromă adaugă un strop de zeamă de lămâie.
8. Hidratează pielea - nu doar pielea bebelușul tău se poate bucura de beneficiile uleiului de măsline, ci și a ta. Acesta ajută la înmuierea cuticulelor. Momentul potrivit pentru această terapie ingenioasă este atunci când gătești cu ulei de măsline sau poți aplica un strat subțire după ce te epilezi sau faci duș; va acționa ca un produs intens hidratant pentru a calma pielea uscată.
9. Un păr strălucitor - aplică câteva picături la vârful firelor de păr. Vei rămâne cu un păr strălucitor și neted și nu trebuie să mai cumperi un ser pentru strălucire. Tot uleiul de măsline ajută la hrănirea și descurcarea părului dacă creezi o mască.
10. Înlocuitor pentru crema de ras - dacă ai rămas fără cremă de ras, poți folosi pentru epilarea picioarelor ulei de măsline. Acest lubrifiant natural îți va oferi un epilat fără probleme, în același timp hidratând pielea.
11. Repară călcâiele crăpate - după ce îți exfoliezi călcâiele cu o piatră ponce, aplică ulei de măsline pe ele (este indicat seara, înainte de culcare). Încheie tratamentul purtând șosete de bumbac.
12. Te scapă de guma de mestecat prinsă în păr - în loc să apelezi la foarfecă, aplică puțin ulei pe guma de mestecat și părul din jur. Lasă să acționeze 5-10 minute și apoi îndepărtează guma.
13. Îndepărtează vopseaua - dacă te-ai apucat de zugrăvit și ai pe păr sau pe piele vopsea, uleiul de măsline este o soluție naturală și la îndemână. Aplică puțină pe o dischetă din bumbac și freacă delicat zona pentru a îndepărta.
14. Lustruiește pantofi - înmoaie o cârpă moale în puțin ulei și freacă pantofii sau geanta din piele pentru a obține un aspect neted, fără zgârieturi.
15. Ulei de baie - dacă ai rămas fără ulei de baie poți apela la produsele din cămară. Aplică 1-2 linguri de ulei de măsline în apa de baie ca să te bucuri de un răsfăț perfect pentru înmuierea pielii.
16. Balsam pentru păr - câteva linguri de ulei de măsline vor face minuni pentru părul tău. Aplică apoi o cască de duș sau înfășoară părul într-un prosop și lasă-l să acționeze 30 de minute. Apoi șamponează ca de obicei pentru a obține un păr moale, bine hidratat.
17. Te ajută să ai grijă de pisica ta - aplică 1/8-1/4 lingurițe de ulei de măsline în mâncarea pisicii. Va preveni formarea ghemului de păr.
18. Lubrifiant sexual - dacă nu ai la îndemână un produs special, uleiul de măsline îți este și în acest sens de ajutor.
19. Oprirea sforăitului - consumă o lingură de ulei înainte de a adormi pentru a lubrifia mușchii gâtului și a împiedica deshidratarea amigdalelor.
20. Revitalizează cizmele de ploaie - freacă cizmele din vinil sau cauciuc cu ulei de măsline și vei scăpa de orice semn de purtare. Nu aplica însă pe talpă deoarece poți aluneca când le porți.
21. Deblochează un fermoar - aplică o picătură de ulei de măsline pe o dischetă demachiantă și aplică pe dinții fermoarului, evitând materialul. Acesta ar trebui să poată fi tras în sus și în jos cu ușurință.
22. Conferă strălucire oțelului inoxidabil - aplică ulei de măsline pe oalele, tigăile și chiuvetele din oțel inoxidabil pentru a le ajuta să strălucească. Spre deosebire de produsele abrazive care conțin amoniac, acesta nu va coroda oțelul și nici nu-i va lua din strălucire.
23. Curăță de praf mobila de lemn - aplică ulei de măsline pe o cârpă pentru o curățare prietenoasă cu mediul și curăță. Vei avea o mobilă curată și strălucitoare.
24. Elimină scârțâitul unei uși. Pentru a lubrifia și opri zgomotul produs de balamale, aplică ulei de măsline pe o cârpă și șterge partea superioară a lor pentru ca acesta să curgă pe laterale. Ajută în același fel și o clanță care scârțâie.
25. Te ajută să scoți un inel de pe deget - freacă puțin ulei pe un inel care este blocat pe deget. Uleiul va face degetul mai unsuros și inelul va fi ușor de scos.
26. Îndepărtează abțibildurile - când ești mamă cu siguranță te confrunți și cu problema abțibildurilor lipide pretutindeni. Aplică puțin ulei de măsline pe un abțibild sau etichetă și lasă să acționeze câteva minute. Acesta se va dezlipi ușor, fără a lăsa reziduuri în urmă.
Citește și: Uleiul de masline in alimentatia copilului
Surse: www.healthywomen.org; www.workingmother.com; www.mnn.com