Apa filtrată: primul pas spre un viitor mai bun

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Odată ce devenim părinți, ne gândim tot mai mult la ce am putea face pentru a le asigura copiilor noștri un viitor frumos. În acest scop, ne dedicăm trup și suflet pentru a-i ști sănătoși, în siguranță și fericiți. Ca părinți responsabili, trebuie să conștientizăm însă și faptul că toate acestea le vor fi mai la îndemână dacă vor trăi într-o lume mai curată, mai puțin poluată. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi cum adoptarea unui obicei deloc dificil de pus în practică, și anume un consum regulat de apă filtrată, poate fi o modalitate excelentă de a le face familiilor noastre mai mult bine decât ne-am închipui. Și pentru ca accesul la ea să nu fie nicicând restricționat, va fi esențial să ne echipăm casa cu echipamente performante și fiabile de filtrare a apei.

Beneficiile consumului de apă filtrată-exemple

Apa consumată va fi lipsită de metale grele
În cazul în care se bea apă direct de la robinet, există riscul de a ne contamina cu metale grele, avertizează specialiștii. De pildă, mercurul, plumbul, cuprul, cadmiul etc.se regăsesc printre ele și, în timp, ne pot intoxica.
Un studiu apărut în anul 2011 a demonstrat că expunerea copilului, în primul an de viață, la toxicitatea acestor metale grele (inclusiv prin consumul apei potabile) poate să crească predispoziția spre apariția autismului.
În aceste condiții, se recomandă ca apa să nu fie preluată direct de la robinet, ci să fie mai întâi filtrată pentru ca nici noi, dar nici micuții noștri, să nu ne expunem în niciun fel riscului de a ne contamina cu metale grele.

Ne vom crește nivelul de hidratare
Întrucât știm că un consum suficient de apă este esențial pentru buna funcționare a organismului, trebuie să avem grijă să beneficiem zilnic de un aport adecvat. Cu atât mai mult copiii, care sunt mai activi decât noi și pierd multă apă prin transpirație, au nevoie să li se asigure destulă de apă. Spre exemplu, dacă pentru un copil de până la 8 ani este necesar un consum de 4-6 pahare de apă pe zi, unul de peste 8 ani ar trebui să bea cam 6-8 pahare de apă.
De altfel, un studiu publicat în anul 2017 în „Biology of Sport” a ajuns la concluzia că persoanele care sunt implicate în activități fizice intense vor avea parte de un nivel mai bun de hidratare dacă vor consuma apă alcalină, care este ușor mineralizată sau care nu este deloc. Utilizând apă filtrată, vom avea oricând la îndemână o astfel de apă.

Vom avea mai multă energie
Datorită gustului mai bun al apei filtrate, atât voi, cei mari, cât și cei mai mici membri ai familiei, toți veți fi mai tentați să beți mai multă apă. Reușind în acest demers, veți fi mai puțin supuși riscului de a vă deshidrata pe parcursul unei zile și, din acest motiv, să vă simțiți mai lipsiți de energie. Din contră, datorită apei filtrate, veți putea să fiți în formă întreaga zi pentru a duce la bun sfârșit tot ceea ce v-ați propus.

Procesul de digestie va fi îmbunătățit
O apă filtrată de calitate își va menține conținutul de minerale, iar acestea vor ajunge la rândul lor în organismul nostru, alături de alți nutrienți valoroși. În plus, datorită acestora fibrele solubile vor fi digerate mai ușor, întreaga digestie îmbunătățindu-se considerabil.

Vom avea o piele mai sănătoasă
Motivele pentru care apa filtrată este utilă și din acest punct de vedere sunt: prezența mineralelor favorizează eliminarea toxinelor din organism, iar absența clorului va permite menținerea uleiurilor naturale proprii pielii, păstrându-i hidratarea și conferindu-i un aspect radiant.

Datorită apei filtrate putem să contribuim la protejarea mediului
În ultimele decenii, consumul tot mai mare de apă îmbuteliată a dus la o creștere semnificativă a industriei producătoare de sticle de plastic. Acest material este unul dintre cei mai mari poluanți ai planetei, în fiecare an cantități uriașe ajungând să se strângă în locuri în care nu ar trebui, iar cheltuielile ce țin de reciclarea sticlelor de plastic se ridică și ele la sume foarte mari, dat fiind și cheltuielile de transport pentru procesul reciclării.
Una dintre cele mai la îndemână soluții de a stopa din poluarea determinată de plastic este să ne folosim cât mai puțin de acesta în viața de zi cu zi. Simplul gest de a înlocui consumul de apă îmbuteliată cu acela de apă filtrată este mai mult decât util, având în vedere că plasticul se degradează în peste 100 de ani.

Mâncărurile și băuturile vor avea un gust mai bun
Pentru că din apa filtrată lipsesc metalele grele și clorul, aceasta va avea un gust mult mai agreabil decât aceea luată de la robinet. De aceea, folosește-te permanent de această apă când prepari diferite feluri de mâncare sau băuturi pentru familia ta.
Medicii pediatri ne sfătuiesc să ne orientăm către apă filtrată când pregătim inclusiv hrană pentru bebeluși, întrucât aceștia vor fi mai dornici să mănânce pentru că tot ceea ce le dăm va avea un gust mai plăcut.

Nu uita că includerea apei filtrate în rutina zilnică a familiei te poate ajuta să economisești timp și bani. Astfel, nu numai că nu va mai fi nevoie să te deplasezi pentru a vă reface stocul de apă îmbuteliată, dar nici nu vei mai cheltui tot timpul bani pe aceasta, putând să-i păstrezi pentru alte investiții destinate binelui familiei.

Cum să te bucuri de cea mai bună apă filtrată la tine acasă- Contează pe Aquaphor!

Ținând cont de avantajele extraordinare ale apei filtrate, nu mai sta pe gânduri și începe chiar de astăzi să-ți echipezi casa cu recuzita care să te ajute să te bucuri în orice moment de ea.
Având 27 de ani de experiență în domeniu, Aquaphor inovează permanent tehnologiile de filtrare a apei pentru ca toate așteptările să fie satisfăcute, iar tu să ai parte de o apă filtrată de o calitate excepțională fără demersuri costisitoare. În acest scop, obiectivele sale se concentrează pe:

 • Utilizarea unei materii prime de cea mai înaltă calitate
 • Îmbunătățirea permanentă a filtrelor prin intermediul tehnologiilor avansate
 • Controlul calității în toate etapele de producție

Pentru a fi alături de tine, Aquaphor a creat filtre speciale pentru uzul casnic, menite să vină în întâmpinarea nevoilor tale, legate de sănătatea și de siguranța ta și a celor dragi. Datorită tehnologiilor sale, capabile să reducă metalele grele, să elimine bacteriile, să confere o mineralizare optimă, să purifice fin fiecare picătură de apă, veți avea acces la o apă filtrată cu un gust unic.
Iată ce produse ai putea alege ca să te bucuri de o astfel de apă zi de zi:

O cană filtrantă
Orice mămică ar trebui să știe că acest fel de cană este o achiziție excelentă întrucât:

 • Purifică între 6 și 8 pahare de apă în același timp, reducând atât contaminanții obișnuiți, cât și pe cei mai complecși (cum ar fi metalele grele, clorul, compuși organici, calcar)
 • Datorită unei căni filtrante orice băutură în care vei folosi apa va avea un gust mult mai plăcut (se reduc gustul și mirosul de clor al apei de la robinet)
 • Este foarte ușor de utilizat, așa că inclusiv copiii pot învăța să apeleze la ea- Nu va trebui decât să umpleți cana cu apa de la robinet și să o lăsați să treacă prin cartușul filtrant. Capacele Flip-top și capacele glisante ușurează considerabil umplerea recipientului
 • Este fabricată din materiale sigure și fără BPA, de aceea este ideală într-o casă cu copii și vă va ajuta să protejați mediul (cănile și filtrele pot fi reciclate după expirarea termenului de valabilitate)
 • Este dotată cu un indicator mecanic sau electronic, care îți va spune când va trebui să schimbi filtrul pentru a fi sigură că apa consumată este de calitate - Durata de viață a acestuia este legată de: calitatea apei de la robinet, frecvența utilizării, cât de numeroasă este familia (De exemplu, un cartuș de 300 de l rezistă 1 lună într-o familie formată din 3 persoane și cam 3 luni dacă este utilizat de o singură persoană)

De exemplu, poți alege cana filtrantă Prestige, cu linii netede și cu aspect elegant. Ea este încăpătoare, ușor de umplut grație unui capac glisant, iar cartușul ei filtrant este capabil să vă scape de toate substanțele nocive, eliminând totodată depunerile și mirosurile.
Cana model Prestige este compusă din materiale adaptate uzului alimentar, fără BPA și este disponibilă în culori variate, în funcție de preferințele tale.

Un filtru de apă pentru robinet
Este esențial într-o gospodărie, garantându-ți că le vei pregăti celor dragi cele mai sănătoase și mai gustoase preparate.
Filtrul de apă „Modern” este cel mai eficient filtru de robinet din această categorie, având cea mai mare performanță (viteza sa de filtrare este de 1,0-1,2 l/minut) și o durată mare de viață (până la 4000 l). Mai mult decât atât, va fi o adevărată ușurare să vezi că nu vor fi necesare niciun fel de modificări speciale la chiuveta ta în vederea instalării, acesta adaptându-se perfect în orice bucătărie.
Datorită lui, veți fi mai aproape ca oricând de apa cristalină și pură la care ați visat dintotdeauna!

Un sistem de apă pentru instalare sub chiuvetă
Fii convinsă că vei face o achiziție binevenită pentru familia ta alegând un astfel de sistem destinat obținerii apei filtrate întrucât:

 • Asigură protecție contra sedimentelor și substanțelor prezente în apa de la robinet (precum clorul, plumbul, bacteriile, produsele farmaceutice, hormonii etc.)
 • Oferă o apă cu un gust mai bun, ideală pentru gătit
 • Este ușor de utilizat și de întreținut- Se montează sub chiuvetă cu un robinet special pentru apa filtrată (montarea se va face de către un instalator atestat), iar cartușele de filtrare se înlocuiesc ușor, 1 dată pe an
 • Furnizează nelimitat apă potabilă de calitate- Având o capacitate de filtrare de până la 12.000 de l, vei vedea că vei avea la îndemână suficientă apă potabilă pentru toată familia

Dacă îți dorești un sistem de o performanță deosebită, te poți orienta către sistemul „Crystal ECO”, realizat din materiale adaptate uzului alimentar, lipsite de BPA. Acesta are o viteză de filtrare a apei de 2,5 l/minut, durata de viață a filtrului este de 8000 l.
Asemenea celorlalte filtre din categoria „Crystal”, și acest model este mai compact decât sistemele clasice „Trio”.Carcasa lui este creată pentru a rezista la o presiune foarte mare a apei, fiind extrem de ușor și sigur de schimbat (nu poate fi detașată în mod accidental).
Nu în ultimul rând, „Crystal ECO” are un cartuș de microfiltrare care asigură o protecție de 99,99% față de particule în suspensie, chisturi de paraziți, bacterii, nămol, rugină.

Surse:
www.ncbi.nlm.nih.gov, www.phoxwater.com

Surse foto: www.pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Fotografia unui viitor chinuit: o caruță plină de copii înghesuiți, în drum spre școală, pe o vreme geroasă
  Fotografia unui viitor chinuit: o caruță plină de copii înghesuiți, în drum spre școală, pe o vreme geroasă

  Aceasta este reprezentarea educației în viața satului românesc - o căruța gata să cadă, plină ochi de copii dornici să își construiască un viitor, mergând...

  Își crește singură cei 4 copii! Ajută și tu această mamă să le ofere un viitor mai bun
  Își crește singură cei 4 copii! Ajută și tu această mamă să le ofere un viitor mai bun

  ”Dragi prieteni, mă numesc Muntean Costela Lenuța și am 24 de ani. Locuiesc în comuna Vulcan, județul Brașov și sunt o mamă a patru copilași. Am fost căsătorită, dar...

  Descoperire formidabilă! Misterul autismului aproape dezlegat: un pas important spre tratamente eficiente
  Descoperire formidabilă! Misterul autismului aproape dezlegat: un pas important spre tratamente eficiente

  Autismul este una dintre cele mai cunoscute afecțiuni din ultimul deceniu. Cazurile în lume au devenit tot mai numeroase, iar în aceste condiții oamenii de știință au...

  Educația nutrițională corectă este primul pas în prevenția și terapia celor mai frecvente boli ale prezentului
  Educația nutrițională corectă este primul pas în prevenția și terapia celor mai frecvente boli ale prezentului

  Cartea “Ghid de nutriție – de la prevenție la terapie” este dedicată tuturor celor care doresc să își îmbunătățească cunoștințele despre nutriție....

  Un lucru greu se realizează făcând primul pas: START la germană în anul școlar 2021-2022
  Un lucru greu se realizează făcând primul pas: START la germană în anul școlar 2021-2022

  Die Deutsche Akademie Bukarest (DAB), cel mai tânăr și ambițios centru de predare a limbii germane pentru copii, parte a respectatei International House București, a dat start...

  Un bebeluș opărit cu apă fiartă a fost la un pas de moarte după ce părinții l-au tratat cu leacuri băbești
  Un bebeluș opărit cu apă fiartă a fost la un pas de moarte după ce părinții l-au tratat cu leacuri băbești

  Părinţii care îşi tratează copiii cu leacuri băbeşti pun în pericol viaţa celor mici. Așa s-a întâmplat în Botoşani, unde un bebeluș opărit cu apă...

  Mama este primul tău prieten și cel mai bun prieten pentru totdeauna
  Mama este primul tău prieten și cel mai bun prieten pentru totdeauna

  De foarte multe ori, din păcate, ajungem să nu conștientizăm valoarea pe care o au mamele în viața noastră. Adevărul este că mama este nu doar primul prieten, dar și cel mai...

  Pas cu Pas, îi Pui Lumea la Picioare!
  Pas cu Pas, îi Pui Lumea la Picioare!

  La English Kids Academy credem în educație completă și pregătirea copiilor pentru un viitor măreț. Facem asta cu cei mai dedicați profesori, într-un mediu de...

  © 2022 Qbebe