Cele mai cool dormitoare de copii

Cele mai cool dormitoare de copii

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Ca părinți, ne dorim să-i amenajăm copilului nostru un dormitor interesant, confortabil și care să satisfacă pasiunile și dorințele sale. Chiar dacă adesea suntem tentați să credem că pentru a pregăti un asemenea dormitor vom recurge la cheltuieli uriașe, trebuie să știm faptul că putem realiza acest deziderat și cu un buget moderat. Cel mai important este să avem inspirație, dorința de a improviza și să fim cât mai receptivi la nevoile copilului nostru. Pentru a vă fi mai ușor, în articolul de mai jos veți găsi câteva modele de cele mai cool dormitoare de copii, adecvate atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. Nu mai stați pe gânduri, informați-vă cât mai bine și apucați-vă să creați dormitorul mult visat!

Cele mai cool dormitoare pentru fetițe

Idei pentru a decora un dormitor de fetițe sunt numeroase.
Ca părinți, trebuie să știm că nu vor fi importante doar confortul și siguranța fetiței noastre, dar și preferințele și preocupările ei. Astfel, înainte de a ne apuca de amenajarea sau reamenajarea unui dormitor trebuie să știm bine care sunt poveștile, desenele animate, personajele ei preferate și să încercăm să o stimulăm dacă este pasionată de un anumit domeniu. De exemplu, dacă îi place baletul, putem să-i amenajăm camera ca pe un mini-studiou de balet.
Indiferent de alegerile făcute, esențial este ca decorurile, culorile și mobilierul să fie în armonie, reflectând cât mai bine personalitatea fetiței.
Să facem deci cunoștință cu unele dintre cele mai cool dormitoare pentru fetițe.

1Dormitor de fetite printesa fluturilor. Dormitor pentru „prințesa fluturașilor”

Mica ta prințesă se va simți cu siguranță confortabil într-un asemenea dormitor.
Dominat de nuanțe de roz, care conferă romantism și calm, dar și de accesorii ce ne poartă imaginația până într-un tărâm cu zâne (este vorba despre candelabru, despre mini-cortul de voal roz, despre lenjeria de pat și de fluturașii decorativi), acest dormitor îmbină frumusețea cu utilitatea (datorită spațiilor special create pentru depozitare).
Se poate remarca și inspirata prezență a unei mici măsuțe, numai bună pentru o „tea-party".
Tot mobilierul este din lemn natur, completând atmosfera călduroasă a dormitorului.

2. Dormitor-pastel cu inimioare

Acest dormitor va fi rapid îndrăgit de fetița ta datorită inimioarelor amplasate pe pereți. Inimioarele pot fi confecționate fie din fetru, fie din polistiren. Pentru el veți alege culori calde, pastelate, menite să confere luminozitate, precum: roz, culoarea caisei, fuchsia sau alb.
În rest, pentru ca spațiul dormitorului să nu fie prea aglomerat, limitați-vă la piese de mobilier care să nu fie masive, preferabil de culoare albă. Pătuțul poate avea atașat un mic baldachin de culoare roz.
Elementele decorative (cum ar fi un covoraș sau pernuțele ornamentale) vor fi tot de culoare roz. Astfel, se va crea atmosfera specifică unei camere de fetițe.

Dormitor de fetite cu inimioare pastelate

3. Dormitor de fetite cu tema Fairy tale pinkDormitor ca în povești

Copiilor le place să fie înconjurați de povești.
Iată un dormitor ce se inspiră din povestea lui Bambi. Fiind unul destinat fetițelor, se va opta pentru predominanța nuanțelor de roz. De exemplu, lenjeria de pat, perdelele și pernuțele decorative vor avea aceste nuanțe.
Tot roz va fi și un mic cort, amplasat chiar lângă pat, în care fetița ta își poate așeza jucăriile preferate, cum ar fi o căprioară de pluș. Aceasta se va încadra perfect temei după care a fost aranjat dormitorul, asortându-se și cu restul aplicațiilor decorative (căprioara lipită pe noptieră sau inimioarele de pe pereți și literele decorative).
Dacă alături de nuanțele de roz se va adăuga  nuanța de gri-granit, nu va mai fi un dormitor doar de copii mai mici. Dimpotrivă, va putea satisface inclusiv gustul fetițelor mai mari.

Citește și: Top 10 camere pentru copii de la Disney

4. Dormitor pentru micuța balerină

Pentru micuța ta balerină trebuie să amenajezi un dormitor care să o stimuleze să-și urmeze pasiunea.
Ai grijă cum vei alege piesele de mobilier și accesoriile, astfel încât să creezi impresia unui studiou de balet. De exemplu, pune o oglindă pe unul dintre pereți, astfel încât fetița ta să se poată privi dansând și nu aglomera piesele de mobilier pentru ca ea să aibă suficient loc pentru a face pași de balet.
Pentru a întregi atmosfera, optează pentru pictura unei balerine pe unul dintre pereți și agață undeva o pereche de poante sau un tutu.
Din punct de vedere cromatic, nu te feri de a face combinația alb-roșu, dar completată de mici accente de roz. În general, nu este indicat ca într-un dormitor de copil să existe mult roșu (întrucât acesta poate fi obositor și poate crea senzația de agitație), dar dacă acesta este în combinație cu o altă culoare menită să confere luminozitate și o stare de calm, atunci este binevenit. De altfel, în combinația cu alb, roșul nu va face altceva decât să creeze o atmosferă primitoare și plină de energie.
Nu în ultimul rând, accesoriile în alb și roșu, în care predomină forma de inimioară, vor transforma dormitorul fetiței tale într-unul cu totul și cu totul special.

Dormitor pentru mica balerina

5. Dormitor în albastru de Boemia

Plecând de la premisa că spiritul de aventură și improvizația nu ar trebui să lipsească dintr-un dormitor de copii, inspirați-vă din următoarea idee de dormitor pentru fetițe. Acesta o va stimula să-și dezvolte imaginația, pe măsură ce crește, asigurându-i totodată confortul necesar.
Ceea ce este deosebit la această variantă de dormitor este, pe de o parte, modul de dispunere a pieselor de mobilier și prezența unui element de decor inedit, iar pe de altă parte cromatica utilizată.
În ceea ce privește piesele de mobilier, se poate remarca simplitatea acestora și utilitatea lor, în sensul în care se face economie de spațiu. De pildă, chiar dacă există practic două paturi, unul dintre ele este supraetajat, iar cel de jos oferă niște spații de depozitare.
Decorul este special prin prezența unei coloane sub formă de copac, ce are rolul nu numai de a delimita spațiul, ci și de a contribui la crearea unei atmosfere de basm. De asemenea, se poate spune că acest „copac” este valorificat suplimentar și datorită unui covor ce are pe el tot imaginea unui arbore.
Din punct de vedere cromatic, predomină o nuanță deschisă a așa-numitului „albastru de Boemia", dar nu lipsesc nici albul (prezent la piesele de mobilier) și câteva accente de verde (vizibile la covor și la pardoseală).
Datorită culorilor utilizate se sugerează senzația de liniște, de calm, de prospețime dar și un fel de „evadare" într-un colț natură. Cu toate acestea, nimic nu devine monoton, întrucât coloana-„copac" și patul în care fetița se poate urca pentru a se odihni sau pentru a se juca vor încuraja spiritul de aventură.

Dormitor de fetite cu albastru

Pe lângă variantele de dormitoare deja prezentate, nu putem să nu adăugăm și altele, care cu siguranță  vor fermeca orice fetiță.
Veți fi uimiți  de cum pot arăta următoarele dormitoare:

Dormitor „Castelul Visurilor”

Dormitor de fetite Castelul Visurilorâ

Dormitor „regal”

 Dormitor in stil regal

 Dormitor precum „Căsuța din poveste”

Dormitor de fetite cu patuturi in forma de casute din povesti

Dormitor pentru Mica Prințesă

Dormitor in nuante de lavanda si roz

Dormitor cu pătuț suspendat și cu leagăn, în nuanțe de roz și verde

Dormitor in roz si verde

Dormitor cu pat-leagăn

 Dormitor cu pat-leagan

Dormitor cu pat-etajat, asemănător unui „topogan”

Dormitor cu pat supraetajat

 Dormitor simplu, bicolor

Dormitor de fetite bicolor

Dormitor inspirat din „Cenușăreasa”

Dormitor inspirat din Cenusareasa

Dormitor „Hello Kitty”

Dormitor Hello Kitty

 

Cele mai cool dormitoare pentru băieței

În amenajarea dormitorului unui băiețel trebuie să ținem cont, pe lângă echiparea cu un mobilier cât mai practic, confortabil și adaptat vârstei, de pasiunile pe care acesta le are.
Astfel, indiferent dacă este îndrăgostit de mașini, de castele, de cavaleri, de planete și nave spațiale, de universul marin sau pur și simplu dacă este mereu în căutarea aventurii, putem crea un dormitor care să-l ajute să se bucure din plin de oricare dintre acestea.
Nu în ultimul rând, trebuie să alegem cu atenție culorile. Pentru dormitorul unui băiețel ar fi potrivite: albastrul, verdele, galbenul, combinații între acestea, combinații între ele și alb sau chiar gri.

Pentru a vă fi mai ușor să vă hotărâți ce veți alege pentru copilul vostru, inspirați-vă din oricare dintre variantele de mai jos:

1. Dormitor pentru micul astronaut

Universul, stelele și cosmonauții sunt una dintre temele cel mai des utilizate pentru decorarea dormitoarelor de copii.
Chiar și cei mai micuți se vor simți bine la „bordul" unei „navete spațiale”, „zburând” printre stele.
Modelul de dormitor din imagine este pentru un copil foarte mic, dar decorul în sine poate fi utilizat și pentru unul mai măricel.
Desigur, a fost folosit albastrul pentru vopsirea pereților, atât pentru a crea sugestia cerului, cât și pentru a calma și a crea senzația de răcoare. Pe unul dintre pereți fie veți picta, fie veți aplica niște steluțe sau o navă spațială.
Pentru un aer mai fresh puteți strecura mai multă culoare, cum ar fi verdele. Acesta poate fi utilizat, de pildă, în accesorizarea pereților sau pentru perdele/draperii.
Întrucât prea mult albastru ar sugera o atmosferă mai rece, alegeți mobilier de culoare albă. Albul sugerează liniștea, dar și puritatea copilăriei.

Dormitor pentru un baietel cu tema planete si cosmonauti

Citește și: Cum alegi culorile din camera copilului tau

2. Dormitorul cu castel

 

Dormitor cu castel pentru baietei

Orice copil va fi încântat să fie prinț sau cavaler într-un castel ce-i este și pătuț.
Castelul-pat este supraetajat, fiind loc de odihnă la etaj și loc de joacă jos. De altfel, locul de joacă poate fi considerat și un cort, în care micuțul își poate ține jucării, pernuțe sau orice alte obiecte ce-l vor ajuta să se simtă confortabil.
Întrucât băiețeii îndrăgesc aventura, un dormitor pentru ei poate fi echipat cu un pat din care poți coborâ pe un fel de „topogan”.
Din punct de vedere al culorilor, se poate observa o combinație între un albastru puternic și crem. Albastrul (ce are un efect calmant asupra copilului) este vizibil la materialul textil al castelului-pat și la perdele.
Cremul, ca și alte culori calde, este asociat cu ideea unui spațiu deschis și a confortului, regăsindu-se nu numai în mobilierul și în parchetul de lemn natur sau în culoarea pereților, ci și în accesorii (covor sau veioză).

 

Dormitor in stil amfibiu, numai bun pentru baietei

3. Dormitor în stil „amfibiu”

Un dormitor ce li se va potrivi de minune acelor băieței care sunt mereu gata în căutarea broscuțelor și întreabă „Pot să-l/pot să o păstrez?”
Pereții vopsiți în bleu deschis, decorați cu trestii, libelule și broscuțe, sugerează atmosfera de pe un iaz, verdele accentuând impresia unui colț de natură.
De altfel, bleul și verdele sugerează liniștea, de aceea nu ezitați să le folosiți inclusiv la lenjeriile de pat, la perne sau în piesele de mobilier (deosebite și confortabile sunt fotoliile-puf, ce vor fi rapid îndrăgite de către copilul tău)
Desigur, orice decor ce se inspiră din natură are nevoie de cât mai multă lumină. În acest caz, designerii ne recomandă să optăm pentru niște jaluzele cât mai delicate, de culoare albă.

4. Dormitor bicolor

Dacă ai un copil ce este deja la școală sau care se pregătește să devină școlar, următorul tip de dormitor este numai bun.
Aerul mediteranean, creat prin combinația cromatică alb-albastru, îi va menține optimismul și energia, iar organizarea în sine a dormitorului (prezența numeroaselor spații de depozitare) îl va învăța să fie ordonat.
Patul supraetajat îi va permite inclusiv să-și invite un prieten bun, cu care să împărtășească momente minunate.
Nu lipsește din decor nici un mic birou, la care copilul își va putea face temele sau se va putea juca la calculator.
Pentru a conferi un aspect mai ludic, poți apela la diverse accesorii vesele, precum pernuțe, lenjerie de pat sau corpuri de iluminat cu un personaj îndrăgit din desene animate sau cărți.

Dormitor in alb si albastru pentru baietei

Citește și: Amenajarea camerei copilului in functie de varsta

5. Dormitor pentru micul aventurier

Această variantă de dormitor pentru copii va fi pe placul acelora care adoră să se joace într-un cort sau să doarmă în el în tabere sau vacanțe.
Tocmai pentru a sugera o aventură în mijlocul naturii, a fost aleasă o piesă de mobilier de forma unui copac, ce va avea nu numai un rol decorativ, ci și practic (poate fi o mini-bibliotecă). Aceasta poate fi accesorizată suplimentar cu diverse mici obiecte.
Elementul cu adevărat spectaculos este însă patul. Acesta nu este numai un pătuț confortabil (când i se va deschide o parte din copertină), ci poate fi și un loc de joacă secret (când se va închide complet).
Din punct de vedere cromatic, se poate remarca prezența combinației verde-gri. Verdele sugerează natura, prospețimea și liniștea, iar nuanțele pale de gri vor crea un contrast plăcut.

Domitor cu pat-cort, numai bun pentru baietei

Pentru a vă da și mai multă inspirație, nu ne-am oprit la modelele de dormitoare prezentate mai sus.  Iată și altele, care vor putea satisface și cele mai exigente gusturi, inclusiv cele ale băieților mai mari.

Dormitor cu pat-barcă

Dormitor pentru baieti cu pat-barca

Dormitor în stil „bar & lounge”

Dormitor in stil bar and lounge

Dormitor pentru îndrăgostiții de chitară

 Dormitor pentru indragostitii de chitara

 Dormitor pentru pasionații de fotbal american

Dormitor pentru pasionatii de fotbal american

Dormitor cu universul subacvatic

Dormitor cu lumea subacvatica

Dormitor în stil „bunker”

Dormitor in stil bunker

Dormitor stil „Parc Aventura”

 Dormitor in stil parc de aventuri

Dormitor cu Minioni

Dormitor cu Minioni

Surse:
www.amazinginteriordesign.com; www.bedroomdecorationideas.net; www.homeposh.com; www.houzz.com; www.houzz.com/photos/; www.houseandgarden.co.uk;www.just-for-jack.blogspot.ro; www.parents.com; www.popsugar.com;www.projectnursery.com;www.scatrwd.com

Surse poze:

http://ic.pics.livejournal.com; www.bedroomdecorationideas.net; https://s-media-cache-ak0.pinimg.co; www.poshtots.com; www.cdn.shop; www.scatrwd.com; www.s-media-cache-ak0.pinimg.com;www.fresh-design.info;www.media3.popsugar-assets.com; www.homeposh.com; www.popsugar.com


 

 

Articolul urmator
Am 12 copii și lumea mă judecă pentru că le comand toate cele trei mese zilnice. Dar sunt banii mei!
Am 12 copii și lumea mă judecă pentru că le comand toate cele trei mese zilnice. Dar sunt banii mei!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cei mai cool părinți de la Hollywood: ce reguli de parenting au Blake Lively și Ryan Reynolds
  Cei mai cool părinți de la Hollywood: ce reguli de parenting au Blake Lively și Ryan Reynolds

  S-au căsătorit în anul 2012, formând unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de la Hollywood. În plus, sunt părinți fericiți, având trei fiice (James- 7...

  De la 1 la 12: topul celor mai cool iubite din zodiac
  De la 1 la 12: topul celor mai cool iubite din zodiac

  Ce înseamnă de fapt să fii o iubită cool? Spre exemplu, anumite persoane consideră că o parteneră cool este cea care este curajoasă, independentă, dornică să-și urmeze...

  Mamă cool și în spatele rețelelor de socializare? Relația dintre Andreea Esca și copiii ei
  Mamă cool și în spatele rețelelor de socializare? Relația dintre Andreea Esca și copiii ei

  Andreea Esca este o prezență longevivă în televiziunea românească, adunând mai bine de 30 de ani pe micile ecrane. Fiindcă înainte să ajungă la pupitrul...

  Cele mai bune cristale vindecătoare pentru copii
  Cele mai bune cristale vindecătoare pentru copii

  Cu siguranță ai auzit despre celebrele cristale vindecătoare. Acestea ne pot influența starea de spirit sau chiar sănătatea, ar spune unii. Află care sunt cele mai importante cristale...

  Top cele mai frecvente boli de vară la copii
  Top cele mai frecvente boli de vară la copii

  Vara, anotimpul vacantei, care te duce cu gandul la mare, la soare si nicidecum la boli. Cu toate acestea, o multime de afectiuni pot aparea in sezonul cald, mai ales la copii si, daca nu le...

  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

  Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

  Chiftele din dovlecei: cele mai bune rețete pentru copii
  Chiftele din dovlecei: cele mai bune rețete pentru copii

  Fie că achiziționezi dovlecei din piață, fie că îi cumperi de la supermarket sau îi culegi din propria grădină, știi că, pentru a-i pune în valoare în...

  Epilepsia, una dintre cele mai frecvente boli neurologice la copii. Care sunt semnele
  Epilepsia, una dintre cele mai frecvente boli neurologice la copii. Care sunt semnele

  Epilepsia este o afecțiune neurologică ce apare destul de frecvent la copii și care poate fi recunoscută cu ușurință după crizele și convulsiile care afectează calitatea vieții...

  © 2024 Qbebe