Îmi cresc copiii în paradis, pe o insulă. Fac școala acasă și ne cultivăm propria mâncare

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pentru a evada din tumultul vieții agitate din marile orașe, numeroase familii decid să se retragă în locuri care să le apropie cât mai mult de natură. Cu atât mai mult cu cât este vorba și despre copii, părinții ce le pot oferi acestora posibilitatea de a petrece mult timp în aer liber, având parte de o hrană sănătoasă, naturală, sunt cei mai fericiți. Ellen Fisher, mama a patru copii, face parte dintre acești părinți. Descoperă de ce din articolul de mai jos!

O mamă își crește cei patru copii în paradis, pe o insulă

Ellen și Andrew Fisher sunt părinții a patru copii (Elvis- 10 ani, Sandy- 6 ani, Scout- 3 ani și Koufax- mezinul familiei) și s-au stabilit în urmă cu câțiva ani în Insulele Hawaii din Oceanul Pacific. În urmă cu trei ani, au reușit să-și cumpere o casă, în care locuiesc în prezent, pe Insula Maui.

Cei doi s-au cunoscut încă din perioada adolescenței, au studiat împreună la aceeași facultate (Administrația Afacerilor) și s-au căsătorit la câțiva ani după ce și-au finalizat studiile. Inițial, Ellen a fost ospătar, dar de când se află pe insula pe care își crește copiii își câștigă existența scriind cărți, având propriul ei podcast (Ellen Fisher Podcast) și propriul ei canal de YouTube. De asemenea, își completează veniturile și cu ajutorul sponsorizărilor de pe Instagram.

Pe site-ul ei, ellenfisher.com, mama celor patru copii precizează care sunt obiectivele sale, cu ce se ocupă:

„Bună! Sunt Ellen și alături de soțul meu, Andrew, ne creștem cei patru copii pe o insulă din Hawaii. Sunt pasionată de un STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS BAZAT PE PLANTE, copiii mei fac homeschooling, dar sunt pasionată și de grădinărit, de veganismul etic și de sustenabilitate.

Sunt vegană de mai bine de 13 ani, am avut patru sarcini vegane sănătoase și am născut acasă...Îmi doresc să-i încurajez și pe ceilalți să consume mai multe vegetale și să adopte un stil de parenting blând, bazat pe respect. Alături de Andrew, mă străduiesc să avem o viață sustenabilă acolo unde locuim, crescând atâtea plante cât să ne hrănim familia. Și suntem extrem de recunoscători pentru această oportunitate.”

trei-copii-in-bucatarie-incercand-sa-pregateasca-ceva-de-mancare-cu-fructe-si-legume

Sursă poză: instagram.com/ellenfisher/

Scopul ei principal este să ofere un stil de viață sănătos familiei sale

Ellen Fisher, mama care își crește copiii în paradis, pe o insulă, se străduiește în fiecare zi, după cum a precizat și într-un interviu pentru „HIGH ENERGY PARENTING”,  „să împărtășească și cu cei dragi bucuria de a avea o dietă specifică, raw vegană, bazată pe fructe și legume crude.”

Ea a explicat faptul că a luat decizia să adopte o dietă vegană după ce s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate. De atunci nu numai că alături de soțul ei cultivă diverse fructe și legume, pe care să le consume și copiii lor cât mai proaspete (printre preferatele lor se numără papaya și bananele), dar a introdus o bună parte din ceea ce produc în propria gospodărie în diverse preparate gătite acasă, precum: pâine de casă, gemuri de casă, sosuri, smoothie-uri, brioșe, murături, supe de legume sau humus. 

suc-natural-de-fructe-exotice

Sursă poză: instagram.com/ellenfisher/

Sfaturile ei în materie de alimentație pot fi regăsite în oricare dintre cărțile pe care le-a scris: „Epic Vegan Cravings”, „Epic Vegan Food”, „Epic Plant Powered Kid Food”. 

A venit și cu câteva sfaturi de parenting

În interviul acordat în urmă cu câțiva ani pentru „HIGH ENERGY PARENTING”, Ellen Fisher a ținut să precizeze că una dintre calitățile ei, ca părinte, este că reușește să fie empatică, străduindu-se să răspundă cât mai bine nevoilor copiilor săi și să-i învețe pe aceștia să-și gestioneze emoțiile. De asemenea, a menționat că unul dintre obiectivele sale majore este să se adreseze micuților ei pe un ton plin de respect, considerând că așa îi va fi mai la îndemână să le vorbească despre lucrurile care nu le sunt permise. 

ellen-fisher-andrew-fisher-si-trei-dintre-copiii-lor

Sursă poză: instagram.com/ellenfisher/

Un sfat de parenting pe care îl oferă este că nu va strica nicicând să se solicite ajutor în privința creșterii copiilor: „Nu vă temeți să-i cereți ajutor mamei sau unei bune prietene cu copilul ca să puteți să luați masa sau pur și simplu să faceți un duș...Secretul este să aveți aproape oameni care să țină la voi și care să știe ce este în interesul copiilor voștri...”.

Ellen Fisher îi sfătuiește pe părinți și să aibă grijă de ei înșiși pentru a avea grijă mai bine de copiii lor: „Să mănânci sănătos, să dormi bine, să îți faci timp și pentru tine, dar și să ai timp de calitate alături de partenerul tău nu numai că va îmbogăți relația voastră, dar te ajută și să fii un părinte așa cum vrei, să fii cea mai bună versiune a ta...”

Surse: cadenciaphotography.com, ellenfisher.com, highenergyparenting.com, thesun.co.uk

Sursă poză principală: instagram.com/ellenfisher/

Surse foto: instagram.com, youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Sora mea îmi critică dur mereu modul în care îmi cresc copiii, dar ea nici măcar nu este mamă
  Sora mea îmi critică dur mereu modul în care îmi cresc copiii, dar ea nici măcar nu este mamă

  O mamică povestește, pe Reddit, ca s-a săturat de comentariile surorii sale cu privire la felul in care ea isi creste copilul și spune că aceasta nu ar trebui să aibă o opinie...

  Ce fac dacă nu îmi place deloc de propria mea fiică
  Ce fac dacă nu îmi place deloc de propria mea fiică

  Parenting-ul este plin de provocări, iar printre acestea se numără și situațiile în care te vei simți vinovată dacă vei recunoaște următorul adevăr: că nu îți place...

  La 40 de ani am decis sa fac un copil de una singură. Nu am nevoie de un bărbat să îmi cresc fiica
  La 40 de ani am decis sa fac un copil de una singură. Nu am nevoie de un bărbat să îmi cresc fiica

  Michelle St. Fleur are 45 de ani și o fetiță de 3 ani. A rămas însărcinată la 41 de ani, prin inseminare artificială, devenind astfel mamă fără să fie căsătorită sau să...

  De ce nu îmi pun copiii să lucreze pentru școală in timpul vacanței de vară
  De ce nu îmi pun copiii să lucreze pentru școală in timpul vacanței de vară

  Nu voi uita niciodată acea senzație magică din ultima zi de școală, când ajungeam acasă după festivitatea de premiere și știam că gata, am toată vara în față pentru...

  Copiii vecinei mele sunt tot timpul la mine acasă. Cum să fac să scap de ei?
  Copiii vecinei mele sunt tot timpul la mine acasă. Cum să fac să scap de ei?

  Acum cinci ani, eu, soțul meu și cei doi copii ai noștri - Sam de 12 ani și Lana de 10 - ne-am mutat în casă visurilor noastre, într-un cartier tare liniștit din suburbii....

  Sunt o mamă leneșă: nu îmi spăl copiii în fiecare zi, nu îi duc la școală și spun DA mai mereu
  Sunt o mamă leneșă: nu îmi spăl copiii în fiecare zi, nu îi duc la școală și spun DA mai mereu

  Regulile au un rol extrem de important în viața copiilor noștri. Îi pregătesc să devină adulți responsabili, îi învață cum să se comporte în societate...

  Soacra mea ma învață cum să-mi cresc copiii, dar fiul ei nu-și spală singur hainele
  Soacra mea ma învață cum să-mi cresc copiii, dar fiul ei nu-și spală singur hainele

  Încă de când devii mamă, cei din jur te „bombardează” cu tot felul de sfaturi despre cum (cred ei că) ar trebui să îți crești copilul. Chiar dacă ești...

  © 2023 Qbebe