Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

Reparații și îmbunătățiri pentru casă pe care este bine să le faci vara

Vara este cel mai bun moment pentru a face unele reparații și îmbunătățiri, indiferent dacă locuiești la bloc sau la casă. Lunile ideale, în care aceste proiecte pot fi realizate cel mai bine, sunt mai și iunie, pentru că vei găsi ușor meșteri, nu este încă foarte cald, iar aceste luni nu sunt perioade de concediu.

Instalația termică din casă

Cumva uităm, îndată ce vine căldura, de problemele pe care le avem în cursul perioadei reci din an cu încălzirea casei. De la problemele cu centrala termică, până la eventualele avarii ale caloriferelor sau lipsa de randament a acestora pentru că sunt înfundate sau pentru că au diferite alte defecțiuni. Toate aceste complicații trebuie rezolvate. Mai mult, chiar dacă lucrurile merg perfect este mai mult decât inteligent să faci o revizie completă a întregii instalații. De la verificarea atentă a centralei termice până la cea a sistemelor de robineti calorifer. Uneori un astfel de element, înlocuit cu unul nou, poate contribui substanțial la confortul termic din casă pentru că va permite o mai bună circulație a apei calde prin radiator. Detalii aici

cuplu care face reparatii in casa

Îmbunătățiri ale eficienței energetice

Chiar dacă poate părea complicat și uneori costisitor, acest demers aduce doar beneficii, care se pot rezuma simplu prin facturi mai mici, o temperatură mai plăcută în casă. Ce înseamnă o îmbunătățire a eficienței energetice? De exemplu, verificarea atentă a gradului de etanșeitate al ferestrelor și ușilor, și repararea sau înlocuirea celor care nu reușesc să izoleze corespunzător, recalibrarea sau, pur și simplu, montarea unor noi termostate. Modelele inteligente de termostate sunt o investiție, dar aceasta se va amortiza rapid pentru că vor contribui la controlul temperaturii din casă, de la distanță, iar asta înseamnă, concomitent, și economie, și un plus de confort.

O mână de vopsea nouă

Cei care au reîmprospătat vopseaua în baie, bucătărie sau în vreuna dintre camere, știu foarte bine ce aer proaspăt și ce energie pozitivă aduce în casă un astfel de demers. Nu este deloc complicat să faci asta, dacă te organizezi corect și stabilești exact ce vrei să faci. Cel mai bine este să dedici un final de săptămână acestui gen de activități și să te ocupi, pe rând, de fiecare încăpere. Este foarte util dacă vei folosi aceeași nuanță sau una mai închisă decât cea inițială, pentru că în felul acesta este nevoie de o singură „mână” de vopsea, iar treaba se termină foarte repede.

Un sfat: alege mereu vopsea de calitate, evaluează corect cantitatea necesară și pregătește din timp toate sculele de care ai nevoie. Dacă ai instrumente bune, treaba merge repede, iar curățenia de după este joacă de copil.

Curăță în locurile greu accesibile

Sunt locuri în casă unde se curăță foarte rar. Ai putea încerca să dedici timp exact acestor „găuri negre”, care pot fi o sursă nesănătoasă de praf, alergeni, mucegaiuri și mirosuri neplăcute în casă. Aceste locuri variază de la o casă la alta, dar, cu siguranță poți avea în vedere zona din spatele aragazului, a frigiderului, precum și cea de sub și în spatele dulapurilor mari din casă și a bibliotecilor. Nu omite nici locurile de sub și din spatele mașinilor de spălat rufe și vase.

Pentru că prin aceste spații aerul circulă mai greu, cu ocazia curățeniei se pot identifica și eventuale urme de mucegai, care poate fi îndepărtat cu soluții speciale.

Se poate lua în calcul și o igienizare a gurilor de scurgere din casă, atât a celor din baie, cât și a celor din bucătărie. Există soluții speciale, care folosite corect curăță, desfundă și dezinfectează.

Podele frumoase

Folosim frecvent aspiratorul și curățăm periodic podelele. Dar asta nu este suficient. O dată pe an merită să le dedicăm câteva ore în plus. Dacă ai parchet, nu ezita să faci o curățare temeinică a acestuia, eventual combinată cu o reîmprospătare a lacului. Fă asta în două etape. Depozitează toată mobila într-o jumătate de cameră, scoate covoarele și curăță temeinic podelele. După ce lucrarea este finalizată poți trece la cealaltă jumătate. Este mai ușor decât pare, iar efectul este mai mult decât benefic.

Și dacă tot ai scos covoarele, le poți duce la un centru specializat unde să fie curățate în mod profesional. De cele mai multe ori vor arăta ca noi după acest tratament.

Cu excepția lucrărilor la instalația termică, unde este necesară și utilă intervenția unor meșteri specializați, toate celelalte lucrări, de vară, pentru casa ta pot fi făcute în regie proprie. Până la urmă este o modalitate în care vei face mișcare, iar bucuria de a fi realizat lucruri importante prin forțe proprii este aducătoare de tonus și energie pozitivă.

Sursa foto: Unsplash.com

Joia Mare. Ce sa faci in aceasta zi din Saptamana Patimilor ca sa-ti mearga bine. De ce nu este bine sa te saruti in Joia Mare

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Pentru fiecare mamă care se simte epuizată: este foarte bine ce faci!
  Pentru fiecare mamă care se simte epuizată: este foarte bine ce faci!

  Încă din primele clipe în care îți vei ține micuțul în brațe, vei realiza că viața ta se va schimba radical. Alături de bucurii, de satisfacții enorme, vor...

  Ce NU este bine să faci de Constantin și Elena
  Ce NU este bine să faci de Constantin și Elena

  Astăzi, 21 mai, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

  De ce nu este bine să duci în casă ghiocei la început de primăvară
  De ce nu este bine să duci în casă ghiocei la început de primăvară

  Vestitorii primăverii au apărut deja la fiecare colț de stradă și din loc în loc, în micile grădini. 1 martie se apropie cu pași repezi și cel mai semnificativ cadou ne...

  5 cărți pentru care să îți faci timp de lectură vara aceasta
  5 cărți pentru care să îți faci timp de lectură vara aceasta

  Potrivit studiului Barometrul Cultural Românesc realizat în această primăvară de INSCOP, doar 44,3% dintre românii cu vârstă peste 18 ani au citit o carte...

  În noaptea asta este lună plină! Ce să faci ca să îți meargă bine de acum încolo
  În noaptea asta este lună plină! Ce să faci ca să îți meargă bine de acum încolo

  Luna plină poate aduce beneficii importante dacă se va profita așa cum trebuie de energia creată. Iată ce ar fi bine să faci!

  Ce trebuie să faci dacă vrei să dormi bine toată noaptea
  Ce trebuie să faci dacă vrei să dormi bine toată noaptea

  Nu reușești să te odihnești bine noaptea? Fii pe fază - cercetătorii au găsit soluția! Acest mic truc te va ajuta să te trezești odihnit dimineața și să ai un somn fără...

  7 reţete fără foc pentru zilele de vară când este prea cald să găteşti
  7 reţete fără foc pentru zilele de vară când este prea cald să găteşti

  În timpul zilelor caniculare îţi doreşti, pe de o parte, să petreci cât mai puţin timp în bucătărie şi, pe de altă parte, să le pui la dispoziţie celor...

  © 2021 Qbebe