Lucruri pe care soțul tău ar vrea să le faci mai rar

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să avem parte de o căsnicie liniștită, în care să ne simțim împliniți, presupune să depunem amândoi eforturi. Printre acestea se numără și să ne străduim să adoptăm cât mai rar anumite atitudini sau comportamente menite să-i rănească pe soții noștri. Din articolul de mai jos veți afla ce și-ar dori aceștia să facem cât mai rar, astfel încât să nu-i mai punem în tot felul de situații incomode. Dacă vom reuși în acest demers, avem toate șansele ca relația noastră să devină mai strânsă, mai frumoasă.

Exemple de atitudini care nu sunt pe placul bărbaților de lângă noi

Să ne forțăm să fim altcineva pentru a le câștiga iubirea
Unul dintre lucrurile pe care soții noștri ar vrea să nu le mai facem este să pretindem că suntem altfel pentru că așa credem că am merita pe deplin iubirea lor. În realitate, trebuie să conștientizăm faptul că suntem iubite pentru ceea ce suntem, nu pentru ceva care nu există. Odată ce vom aborda o nouă atitudine ne vom simți mai bine în pielea noastră, vom inspira mai multă încredere în forțele proprii și vom deveni mai atrăgătoare în ochii celui de lângă noi.

Să nu te simți niciodată confortabil când îți face un compliment
Psihologii au constatat următorul aspect: nu sunt multe persoane care știu cum să primească un compliment. De cele mai multe ori, fie au senzația că nu îl merită, fie nu știu cum să-l primească și cum să reacționeze la el. Mai ales femeile sunt cele care au dificultăți din acest punct de vedere, inclusiv dacă vine vorba despre complimente primite de la partenerii lor. Conform studiilor din domeniu, aceștia se plâng adesea din acest motiv și ar vrea ca femeile pe care le iubesc să se bucure când sunt lăudate sau admirate.

Cuplu ce a iesit sa bea un cafe frape

Pentru a ne fi mai ușor în acest demers, putem să ținem cont și de următoarele sfaturi:
• Să răspundem unui compliment- Va fi de ajuns, pentru a-l bucura pe cel ce ne-a adresat compliment, să-i spunem un simpul „Mulțumesc!"
• Să încercăm să adoptăm un limbaj nonverbal adecvat- De exemplu, ar trebui să zâmbim sincer și să nu ne încrucișăm brațele (acest ultim gest poate să însemne că respingem complimentul)
• Să întoarcem și noi complimentul- În special când vine vorba despre partenerii noștri, putem să găsim o replică potrivită pentru a-i ajuta să se simtă admirați
• Încearcă să te vezi pe tine așa cum te vede partenerul tău- Pentru a putea să accepți un compliment, este necesar să te vezi și tu așa cum ești în realitate. În acest scop, poți reflecta la ceea ce ți s-a spus
• Consolidează-ți stima de sine - În condițiile în care psihologii spun că în special persoanele ce nu au suficientă stimă de sine nu știu cum să primească un compliment, străduiește-te să lucrezi mai mult cu tine. Pe măsură ce vei avea mai multă stimă de sine, te vei simți mult mai bine și nu vei mai fi tentată să respingi complimentele care ți se aduc.

Să nu mai evităm să ne bucurăm de clipa prezentă
Specialiștii în relațiile de cuplu spun că unul dintre lucrurile pe care partenerii noștri ar vrea să le facem mai rar este să fim tot timpul dominate de grijile de zi cu zi.  Nu va fi ușor să realizăm acest deziderat, dar pentru a ne bucura de o relație mai frumoasă,  ar trebui să încercăm să trăim mai intens prezentul și abia după aceea să ne facem griji pentru ceea ce se va întâmpla în viitor.

Partenerii noștri ar dori să nu-i mai facem să le fie rușine de emoțiile lor
Mai ales dacă vom alege să ne ironizăm soțul/partenerul în legătură cu ceea ce simte la un moment dat, acesta se va simți mai vulnerabil și lipsit de susținerea noastră. Mult mai indicat este să îl înțelegem, să-i fim alături, să-i dăm și lui dreptul de a fi mai „slab". Ceea ce ar trebui să facem mai des este să le arătăm celor pe care-i iubim că dragostea și acceptarea noastră sunt necondiționate și sincere.

Femeie ce rade, in timp ce partenerul ei este trist

Soțul/partenerul tău ar dori să vadă mai rar că ești negativistă
Dacă nu ești o fire care să fie optimistă prin excelență nu îți va fi prea ușor să afișezi adesea o atitudine pozitivă. Cu toate acestea, specialiștii în relațiile de cuplu consideră că astfel vei fi mai atrăgătoare, iar bărbatul de lângă tine va ține să te aibă cât mai mult în preajma sa. De aceea, încearcă să zâmbești cât mai des, să fii cât mai plină de viață, să nu pari deznădejduită sau prea copleșită de probleme. Vei constata, cu timpul, că relația cu partenerul tău se va îmbunătăți, că veți ajunge să vă simțiți din ce în ce mai bine unul cu celălalt.

Citește și: Lucruri pe care le faci zilnic și care sunt neatrăgătoare pentru un bărbat

Bărbatul de lângă tine ar vrea să nu te mai aștepți ca el să acționeze precum în poveștile de dragoste de la televizor sau din cărți
Cercetători din cadrul Universității din Edinburgh (Scoția) au constatat, în urma unor studii desfășurate pe durata a 10 ani, că într-un cuplu există posibilitatea ca femeia să se aștepte ca partenerul ei să se comporte precum eroii din filmele/din poveștile de dragoste. Aceștia atrag atenția că vizionarea sau lectura unor asemenea povești pot dăuna serios relației, în condițiile în care se va semnala discrepanța prea mare dintre ceea ce se întâmpla în cadrul acestora și viața reală.
Cu alte cuvinte, psihologii ne avertizează asupra următorului lucru: soții sau partenerii noștri nu își doresc să ne mai luăm atât de mult după ceea ce vedem în tot felul de povești, ci să fim ancorate în realitate și să ne construim niște așteptări palpabile.

Ce fel de comportamente ale noastre ar vrea să vadă mai rar soții noștri

Să vii mereu cu diverse critici nu este plăcut pentru niciun bărbat
Să stăm departe de critici nu este întotdeauna simplu, dar pentru o relație  de durată ar trebui să depunem eforturi și în această direcție. De exemplu, studiile din domeniul psihologiei au arătat de mai multe ori faptul că prea multă critică nu va face altceva decât să alimenteze frustrările, nemulțumirile și temerile partenerilor. În aceste condiții, se poate intra într-un cerc vicios, din care pot rezulta conflicte, uneori urmate de ruperea relației. Ca să avem parte de o atmosferă liniștită în relația de cuplu, va trebui ca mai întâi să găsim punctele tari ale partenerilor, să-i ajutăm să le depășească pe acelea mai slabe și să le fim recunoscătoare pentru eforturile pe care le fac pentru noi.

Unul dintre lucrurile pe care partenerul și le-ar dori de la tine este să nu mai dai mereu vina pe el
Consilierii maritali spun că tendința partenerilor de a da vina unul pe celălalt poate fi una dintre principalele cauze ale disoluției unei căsnicii. Adesea noi femeile suntem primele care nu ezită să dea vina pe soți dacă lucrurile nu sunt așa cum au plănuit ele. În acest mod, nu facem decât să le alimentăm frustrările, să-i rănim și ne vom consuma energia în tot felul de conflicte. Mai indicat este să avem răbdare unul cu celălalt, să comunicăm mai mult și împreună să analizăm situațiile, să vedem care ar fi motivele pentru care avem probleme.

Bărbatul de lângă tine nu ar vrea să mai pretinzi că i-ai spus totul
Un alt comportament pe care partenerii nu l-ar mai dori de la noi este să avem impresia că ne pot citi gândurile, chiar dacă nu le-am spus nimic. De aceea, nu ar trebui să plecăm de la ideea că aceștia ar trebui să acționeze în funcție de gândurile noastre, pe care nu ni le-am exprimat însă verbal. Dacă suntem într-o căsnicie solidă, ne confirmă psihologii, atât noi, cât și partenerii noștri, vom ști cum să ne exprimăm dorințele și vom fi flexibili în efortul de a le realiza.

Femeie ce il cearta pe partenerul sau

Nu este plăcut pentru un bărbat să audă adesea de la noi: „Trebuie să vorbim"
Ori de câte ori vrem să stăm de vorbă cu soțul nostru, nu va fi o idee inspirată să-i spunem doar: „Trebuie să vorbim". Specialiștii în relația de cuplu spun că bărbații vor să audă cât mai rar această replică de la femeia de lângă ei, în condițiile o vor asocia cu nemulțumirea, cu criticile venite din partea acesteia.
Astfel, pentru a nu crea un blocaj în comunicarea dintre noi și pentru a nu crea premisele unei atmosfere tensionate, va fi mai bine ca pe lângă „Trebuie să vorbim" să mai adăugăm și alte cuvinte. De pildă, am putea spune: „Trebuie să vorbim despre programul de săptămâna aceasta".

Să nu le spunem niciodată direct ceva, ci să recurgem la aluzii și ocolișuri
Deși putem fi tentate să credem că partenerii noștri vor înțelege ceea ce vrem să le transmitem, psihologii precizează că lucrurile nu stau chiar așa. Studii recente dovedesc acest fapt.

Spre exemplu, în Germania au fost analizați 22 de bărbați, cu vârsta între 21 și 52 de ani, cărora li s-a cerut să descifreze, din poze, expresiile din ochii a 18 femei și 18 bărbați. După aceea au fost rugați să spună care dintre fotografiile primite exprimau neîncredere sau teamă. În același timp, le-a fost analizată și activitatea creierului în clipele în care luau decizia. Concluzia a fost următoarea: bărbaților le-a fost mai greu să descifreze emoțiile din ochii femeilor, spre deosebire de cele exprimate de către bărbați. De aceea, bărbaților le va fi mai la îndemână să ne înțeleagă dacă le vom spune direct ceva, fără să recurgem la subtilități. Cu timpul, ne vom convinge că amândoi ne vom scuti de un stres în plus și nu vom risca să intrăm în conflict.

Nu va fi pe placul soțului/partenerului nostru să-i cerem părerea despre o altă femeie
Chiar dacă avem momente în care am vrea să-l întrebăm ce crede despre o altă femeie din preajma noastră, psihologii ne îndeamnă să ne abținem. Nu este recomandat să procedăm așa, întrucât nu am face altceva decât să-l determinăm să nu se simtă confortabil, să aibă sentimente de vinovăție și să se agite pentru a ne da un răspuns menit să nu ne rănească pe noi.

Citește și: Despre bărbați: 9 lucruri pe care femeile le urăsc la bărbați

Bărbații ar vrea să audă mai rar de la noi că ne plângem de „serile între băieți"
Înainte de a ne apuca să-i criticăm pentru că le place să iasă cu prietenii, ar trebui să ne gândim că și nouă ne place, din când în când, să mai evadăm din rutina zilnică alături de prietenele noastre. De altfel, un studiu din anul 2013 a demonstrat că bărbații care au parte de ieșiri în oraș, alături de prietenii lor, de două ori pe săptămână, se bucură de o sănătate mai bună, își revin mai rapid după o boală și sunt mai altruiști. În plus, ieșirile acestea vor fi pentru ei cele mai bune ocazii pentru a împărtăși cu ceilalți experiențele și pentru a învăța diverse lucruri noi, inclusiv despre cum să fie soți sau tați mai buni.

Partenerii noștri ar dori să nu ne mai luăm mult de lucru pentru acasă
În condițiile în care o mare parte dintre noi avem o viață profesională solicitantă, se poate întâmpla adesea să ne îndeplinim sarcinile de serviciu și acasă. Acest lucru nu este însă plăcut pentru partenerul nostru, mai ales dacă în general nu aveți mult timp pe care-l puteți petrece împreună.
Una dintre soluțiile pentru ca relația voatră să nu aibă de suferit este să te organizezi cât mai bine, să-ți fixezi clar intervalele în care vei lucra și cele în care vei fi liberă. Încearcă să-ți respecți programul și arată-i oricând celui pe care-l iubești cât este de important pentru tine.

Voi v-ați gândit până acum la lucrurile care-i deranjează cel mai mult pe partenerii noștri la noi?

Surse:
www.bustle.com, www.thisisinsider.com, www.thelist.com, www.wikihow.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  M-am despărțit de soțul meu pentru că nu vrea copii. Am început o relație cu un coleg de serviciu și acum soțul meu mă vrea înapoi
  M-am despărțit de soțul meu pentru că nu vrea copii. Am început o relație cu un coleg de serviciu și acum soțul meu mă vrea înapoi

  O femeie a divorțat de soțul său după ce acesta i-a spus că nu vrea copii și că oricum, dacă ar vrea, nu e ea partenera potrivită. Acum femeia se află în altă relație, dar,...

  Soțul meu vrea să angajăm o bonă ca să ieșim mai mult în oraș, dar eu sunt oricum mamă casnică
  Soțul meu vrea să angajăm o bonă ca să ieșim mai mult în oraș, dar eu sunt oricum mamă casnică

  Venirea pe lume a unui copil reprezintă, fără doar și poate, un motiv de bucurie pentru un cuplu, dar și o adevărată provocare. Timpul petrecut în doi, care este necesar pentru...

  Soțul meu spune că nu-l interesează că nu-l mai iubesc. Vrea să rămânem împreună cu orice preț
  Soțul meu spune că nu-l interesează că nu-l mai iubesc. Vrea să rămânem împreună cu orice preț

  O femeie povestește pe internet că nu mai este fericită în căsnicia ei de cel puțin 5 ani și că nu-și mai iubește soțul. Acesta știe toate acestea, însă nu pare că...

  Soțul meu și-a luat cel mai bun prieten în vacanță cu noi și mi-a spus că vrea să doarmă cu el, nu cu mine
  Soțul meu și-a luat cel mai bun prieten în vacanță cu noi și mi-a spus că vrea să doarmă cu el, nu cu mine

  O vacanță în doi este oricând așteptată cu entuziasm, dar ce se întâmplă când afli că de fapt vi se alătură și o a treia persoană? Prin așa ceva a...

  Soțul meu vrea să punem copilului numele unei legume
  Soțul meu vrea să punem copilului numele unei legume

  Credeai că Elon Musk este campion la capitolul nume ciudate pentru copii? Ei bine, nu! O mămică de peste granițe spune că a rămas șocată în momentul în care soțul ei i-a...

  Soțul meu vrea ca fiica noastră să renunțe la sportul ei favorit pentru că antrenorul este trans
  Soțul meu vrea ca fiica noastră să renunțe la sportul ei favorit pentru că antrenorul este trans

  O mămică povestește, pentru New York Post, că soțul ei vrea ca fiica lor să renunțe la antrenamentele de volei fiindcă antrenorul ei este transgender. Femeia spune că deși...

  Soțul meu mi-a spus că vrea să avem o căsnicie deschisă. Eu am refuzat, așa că ne-am despărțit.
  Soțul meu mi-a spus că vrea să avem o căsnicie deschisă. Eu am refuzat, așa că ne-am despărțit.

  O femeie a povestit recent pe Reddit că a decis să se separe de soțul ei, după ce acesta i-a spus că vrea o căsnicie deschisă. Parcurge articolul pentru restul poveștii.

  © 2023 Qbebe