Lucruri pe care le faci zilnic și care sunt neatrăgătoare pentru un bărbat

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Oricare dintre noi se străduiește, prin diverse metode, să atragă cât mai mult atenția celui pe care îl consideră un posibil partener. Uneori însă, fără să ne dăm seama, adoptăm obiceiuri sau atitudini care nu ne sunt deloc utile acestui scop, ci, dimpotrivă, ne pot sabota intenția de a fi alături de bărbatul dorit. Din articolul de mai jos veți afla care sunt lucrurile pe care le facem adesea și care ne vor transforma în persoane indezirabile pentru acesta.

Imaginea ta exterioară

Machiajul exagerat
Deși adesea suntem tentate să credem că vom fi mai atrăgătoare pentru sexul opus dacă vom alege un machiaj mai elaborat, specialiștii în domeniu sunt de cu totul altă părere.
De pildă, un studiu recent apărut într-o publicație americană de psihologie experimentală a arătat că femeile au tendința de a nu aprecia corect ce îi atrage pe bărbați când vine vorba despre machiaj și de aceea își doresc să beneficieze de un machiaj complex, ce presupune, de pildă, fond de ten, pudră, corector, rimel, creion pentu conturul buzelor, ochilor, ruj etc..
În schimb, se pare că bărbații sunt mai degrabă atrași de femeile cu un look cât mai natural, care să le dezvăluie adevăratele trăsături ale chipului.

Citește și: 20 de detalii feminine cărora niciun bărbat nu le poate rezista

Femeile cu un chip pe care se citește răutatea sunt mai neatrăgătoare
Oricare dintre noi poate avea momente în care să fie mai răutăcioasă față de ceilalți, chiar fără să-și dea seama de asta.
Dacă vrem să cucerim un bărbat, spun psihologii, este cazul să renunțăm la expresiile faciale ce sugerează duritatea sau răutatea și să sugerăm fie că avem o atitudine neutră, fie că suntem persoane bune.
De altfel, un studiu efectuat acum 4 ani în China a folosit un grup de femei și de bărbați pentru a privi atât poze cu bărbați/femei pe fața cărora nu se citea răutatea cât și unele cu persoane ce păreau răutăcioase.
În urma unui chestionar aplicat celor analizați, s-a ajuns la concluzia că mai ales bărbații sunt mai atrași de chipurile pe care să se vadă bunătatea.
Cu alte cuvinte, vom fi mai atrăgătoare pentru un partener dacă ne vom strădui în orice zi să fim mai amabile, mai bune cu cei din jur.

O femeie care-și ține tot timpul brațele încrucișate nu va fi pe placul unui bărbat
Gestul de a sta cu brațele încrucișate, mai ales când vorbim cu cineva, este unul dintre lucrurile pe care le facem zilnic, fără să-l conștientizăm mereu.
Psihologii ne sfătuiesc, dacă vrem să cucerim un bărbat, să renunțăm la el. Astfel, un studiu recent (din anul 2016) a arătat că bărbații preferă femeile care adoptă poziții mai relaxate, mai deschise.
Nu va fi simplu să renunți la acest obicei, dar este necesar să te străduiești să ai un limbaj al corpului cât mai relaxat și mai expresiv dacă vrei să fii cât mai atrăgătoare.

Femeie in birou, ce sta cu bratele incrucisate

O voce pițigăiată nu te va face remarcată în sens pozitiv
Chiar dacă au fost perioade în care mass-media a promovat vocile pițigăiate ca fiind mai senzuale și mai atrăgătoare pentru bărbați, în prezent lucrurile nu mai stau așa.
Potrivit unui studiu din 2013, s-a observat că o voce feminină este mai apreciată de către sexul opus dacă este clară, nu foarte puternică și dacă în ea se poate percepe și respirația. Iată de ce ar trebui să renunțăm la încercarea de a ne crea o voce pițigăiată când stăm de vorba cu un bărbat pe care ne-am dori să-l cucerim.

Dacă te străduiești să nu te abați de la o cură de slăbire chiar și când ești la o întâlnire, vei fi mai neatrăgătoare pentru un bărbat
Deși avem perioade în care încercăm zi de zi să ne hrănim cât mai echilibrat, încercând să ne ținem de o dietă, specialiștii ne sfătuiesc să nu facem așa și când este vorba de o întâlnire cu un bărbat.
Conform experților, se pare că bărbații consideră fetele/femeile care sunt tot timpul la „dietă" neatrăgătoare, prin comparație cu cele ce se hrănesc cu de toate. Să exagerăm cu dieta, ajungând să consumăm oricând apă plată cu lămâie și o salată, ne poate face să părem mai nesigure pe noi.
De cealaltă parte, bărbații sunt mai interesați de cele ce nu își refuză mici plăceri culinare, întrucât acestea par mai capabile să se bucure de viață, să se relaxeze. În aceste condiții, ne va fi de mare ajutor, dacă vrem că cucerim un bărbat, să ne și abatem de la o dietă mai cu seamă când vine vorba de o primă întâlnire.

Atitudinea ta

Lipsa de sinceritate este unul dintre lucrurile care te poate face mai puțin atractivă

În viața de zi cu zi, putem fi tentate să spunem „minciuni nevinovate" pentru a atrage atenția unui bărbat. Dacă vom fi însă descoperite, efectul va fi invers față de cel sperat.
Un studiu din Canada, din anul 2006, a demonstrat cât este de important să fim sinceri față de un viitor partener. De pildă, în urma unui sondaj cu privire la trăsăturile pe care femeile și bărbații le doresc cel mai mult pentru partenera/partenerul lor de viață, sinceritatea a trecut înaintea unor trăsături precum inteligența, nivelul de independență etc.

Să-ți vorbești de rău foștii parteneri în fața bărbatului pe care vrei să-l cucerești nu îți va fi deloc de ajutor
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face dacă ne dorim să atrage atenția unui nou partener este să-l vorbim de rău pe cel de dinainte.
Nu numai că putem crea senzația că încă mai avem oarecare sentimente față de el, dar putem părea și că suntem superficiale și că ne va fi la fel de ușor să-l vorbim de rău și pe cel cu care am vrea să fim în momentul de față, dacă s-ar întâmpla să nu mai fim împreună.
Ca să ne putem construi o nouă relație, este foarte important să lăsăm trecutul în urmă și să vedem ce putem face pentru a ne fi bine lângă viitorul partener.

O femeie care are obiceiul să bârfească nu este apreciată de către un posibil partener
Unul dintre lucrurile pe care suntem tentate să le facem chiar și zi de zi este să fim preocupate de mici bârfe, care să-i privească fie pe cei apropiați, fie pe diverse celebrități ale momentului.
Nouă, femeilor, ni se poate părea ceva amuzant să facem așa ceva, dar psihologii spun că nu este deloc valabil și pentru bărbați. Din contră, preocuparea de a bârfi poate fi interpretată ca o stimă de sine scăzută, ceea ce nu ne va face mai interesante în ochii acestuia.
Cel mai mult aceștia își doresc să aibă în fața lor o femeie sigură pe ea, conștientă de calitățile și defectele ei, care nu încearcă să-i denigreze pe alții pentru a se simți ea mai bine.

Fata ce ii sopteste ceva la ureche unui baiat

Dacă vei dori să pari mereu indisponibilă, nu vei reuși să fii atrăgătoare
Psihologii explică faptul că există o graniță fragilă între a vrea să pari independentă și a te preface că nu ești disponibilă ori de câte ori un potențial partener ar dori să vă vedeți.
Nu numai că nu vei fi atractivă pentru acesta, dar vei părea imatură, incapabilă să iei decizii serioase și să vrei să îl cunoști cu adevărat.
În concluzie, dacă îți dorești o relație serioasă, nu te arăta indisponibilă și fii deschisă în a fi cât mai mult în preajma bărbatului respectivă. Numai așa veți putea ajunge să vă cunoașteți suficient și să vă dați seama amândoi dacă vă potriviți sau nu.

Fata ce incearca sa respinga un baiat

Să nu ai simțul umorului te va face mai puțin interesantă în fața unui bărbat
În tumultul vieții cotidiene putem ajunge să ne pierdem de tot simțul umorului, ceea ce nu ne va ajuta deloc dacă suntem în căutarea unui partener.
Dimpotrivă, studiile de specialitate au ajuns din ce în ce la concluzia că femeile care se străduiesc să-și etaleze simțul umorului au mai multe șanse să fie apreciate de către bărbați și să ajungă să fie lângă partenerul pe care ți-l doresc.
Un studiu din anul 2009 a arătat că acest aspect este esențial când vine vorba și despre femei, care preferă mai degrabă un bărbat care să aibă simțul umorului și să le facă adesea să râdă.

Citește și: Top 10 calitati pe care un barbat le cauta la o partenera

Femeile negativiste nu sunt considerate prea atrăgătoare, chiar dacă au un aspect fizic plăcut
Nu este mereu simplu să ne menținem optimismul, dar experții în relațiile de cuplu insistă asupra acestui aspect dacă vrem să cucerim un bărbat.
Astfel, mai ales dacă avem obiceiul ca zilnic să ne „încărcăm" negativ din diverse părți, este foarte important să facem eforturi pentru a părea pline de viață, zâmbitoare și optimiste în fața unui potențial partener. Această atitudine ne va ajuta pe amândoi să ne relaxăm și să ne simțim mai bine împreună. Odată ce un bărbat ajunge să se simtă bine în preajma noastră, șansele să devenim un cuplu vor crește considerabil.

Voi v-ați gândit până acum la lucruri mărunte, unele dintre care ne-au intrat pur și simplu în reflex, dar care ne pot fi dăunătoare dacă vrem să fim atrăgătoare pentru un bărbat?

Surse:
www.newrepublic.com, www.rd.com, www.thelist.com

Surse poze:
www.pexels.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ai un copil care crede că totul i se cuvine? 4 greșeli pe care le faci zilnic și cum le corectezi
  Ai un copil care crede că totul i se cuvine? 4 greșeli pe care le faci zilnic și cum le corectezi

  Când ai un copil care crede că totul i se cuvine, începi să te întrebi unde ai greșit ca părinte. Oare l-ai răsfățat prea mult? Oare ai cedat prea ușor, de prea...

  5 lucruri pe care să le faci azi ca să fii o mamă mai bună
  5 lucruri pe care să le faci azi ca să fii o mamă mai bună

  Orice aspect se poate îmbunătăți în viață și chiar dacă acum totul merge ca pe roate, lucrurile pot deveni tot timpul mai bune! Iată ce poți face pentru a-i arăta...

  Ministerul Educației lansează proiectul prin care elevii sunt încurajați să citească 20 de minute zilnic
  Ministerul Educației lansează proiectul prin care elevii sunt încurajați să citească 20 de minute zilnic

  Miercuri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, Ministerul Educației a anunțat că lansează un nou proiect educațional (numit „Un alt fel de 20 20”), al cărui scop este...

  5 lucruri pe care să le faci când îți vine să țipi la copil
  5 lucruri pe care să le faci când îți vine să țipi la copil

  În calitate de părinte cu siguranță ți s-a întâmplat să îți vină să țipi la copil, pentru ca mai apoi să regreți. Îți oferim în continuare...

  Care sunt însușirile persoanelor care au simptome mai grave din cauza coronavirusului? Conform specialiștilor, au aceste două lucruri în comun
  Care sunt însușirile persoanelor care au simptome mai grave din cauza coronavirusului? Conform specialiștilor, au aceste două lucruri în comun

  Problema coronavirusului a intrat în viața noastră și a reușit să facă ravagii la nivel mondial. Cu toate că specialiaștii lucrează intens în a găsi soluții pentru a...

  Fraze de parenting pe care le folosești zilnic, dar care pot lovi înapoi ca un bumerang
  Fraze de parenting pe care le folosești zilnic, dar care pot lovi înapoi ca un bumerang

  Una dintre marile provocări ale vieții de părinte este să găsești cele mai potrivite formule de a-i transmite copilului tău mesajele pe care le dorești. În special copiii...

  13 lucruri pe care să le faci începând de azi dacă vrei un copil cuminte
  13 lucruri pe care să le faci începând de azi dacă vrei un copil cuminte

  Toți părinții își doresc să pună bazele unei educații bune încă din primii ani de viață. În cazul în care îți dorești un copil cuminte, află că nu...

  Sunt pediatru: iată cele 5 lucruri pe care nu le-aș face niciodată copilului meu
  Sunt pediatru: iată cele 5 lucruri pe care nu le-aș face niciodată copilului meu

  De câte ori nu v-ați întrebat cum își crește un pediatru copilul? Oare urmează sfaturile pe care ni le dă și nouă, părinților? Ei bine, iată că era Social Media...

  © 2022 Qbebe