Top 10 sfaturi de dating pentru o mamă singură

Irina Olteanu - Redactor Senior

Care sunt sfaturile de care este bine să ții cont dacă ești o mamă singură, fie că ești divorțată, văduvă sau pur și simplu ieșită dintr-o relație proastă, vei afla aici ce poți face că să repui lucrurile pe un făgaș natural din punct de vedere relațional.

Când am dat cu ochiii de titlu am știut că nu va fi defel ușor de abordat. M-am folosit de mai multe surse și am selectat acele sfaturi care păreau să aibă logică dar mai ales bun simț.

1. Cel mai important sfat, după care trebuie să te ghidezi întotdeauna, este să menții copiii în afara oricărei relații

Fii discretă. Ei nu trebuie să afle despre existența niciunei persoane în viața ta decât atunci când consideri potrivit acest lucru și pot trece câțiva ani buni până să te convingi că omul respectiv merită să fie cunoscut de copilul/copiii tăi. Dacă le faci cunoștință cu orice individ trecător, se va modifica percepția despre tine în ochii lor, în plus partenerul poate dispărea rapid, iar durerea este mai greu de șters din sufletul unui copil. Și reciproca este valabilă, un bărbat, mai ales dacă nu are la rândul său copii, își va pierde rapid interesul dacă te va vedea în ipostaze de mămică implicată sau dacă nu va auzi povești decât despre vomă, diaree și ultimele trăsnăi ale copiilor. Arată-te interesată de hobby-urile sale, de locul său de muncă, chiar dacă în mintea ta nu este decât ora de culcare/de trezire a copilului.

sfaturi de dating pentru o mama singura

2. Conștientizează că ai dreptul că îți refaci viața

Acest aspect pare mult mai ușor în teorie decât este de fapt în practică. Se spune că durează aproximativ 18 luni pentru a depăși din punct de vedere emoțional un divorț, dar în cazul tău poate fi vorba despre o perioadă mai scurtă sau mult mai lungă, mai ales că ești mamă și nu te gândești niciodată doar la tine. Fiecare cunoscut de-al tău va emite cu siguranță o părere despre ceea ce este mai bine să faci cu viața ta. Adevărul este că nu ești obligată să dai socoteală nimănui pentru alegerile tale. Procedează întocmai cum simți și nu deveni o martiră.

3. Extinde-ți cercul de prieteni. Acest sfat este unul de bază

Poate fi dificil să întâlnești persoane noi atunci când te întâlnești cu aceiași oameni la locul de muncă, în parc sau în orice alt loc mai frecventezi. Nu apela doar la cei apropiați, bazându-te pe sora, vecina sau prietena să-ți fie pețitori. Există în prezent și o serie de aplicații, precum Tinder, care te ajută să identifici oameni cu interese comune și care pot împărți cu tine pe plan virtual diverși prieteni (se urmăresc anumite aspecte comune, preferințe etc. pentru compatibilitate).

4. Nu refuza ocaziile de a socializa

În continuarea punctul anterior, dacă primești o invitație la teatru, la un meci de tenis sau în orice loc public privește-o drept o oportunitate de a ieși în lume. Și poate, cine știe, se va arăta în cadru și Făt Frumos. Nu înseamnă că trebuie să cazi în extrema opusă, de a-ți duce veacul prin baruri sau discoteci numai din dorința de a nu rămâne singură...

5. Reinventează-te

Principala reinventare asupra căreia trebuie să lucrezi este în primul rând asupra propriei persoane. Vei observa că vor veni apoi, de la sine, și schimbări pe plan fizic, precum o nouă coafură, un nou stil de machiaj sau de a te îmbrăca și, de altfel, un nou mod de a privi lumea din jur. Încearcă să te percepi din nou ca pe o femeie sexy, care merită tot ce este mai bun în viață și care are dreptul de a fi fericită. În momentul în care reușești acest lucru vei fi cu adevărat pregătită și să ieși în lume.

6. Nu te teme să îți exprimi foarte clar preferințele

Acest sfat este deosebit de esențial deoarece persoanele apropiate, fie la solicitarea ta, fie din proprie inițiativă, vor încerca să te cupleze cu o persoană care se poate să nu bifeze nici măcar una dintre cerințele tale cu privire la un potențial partener. Poate îți dorești un bărbat înalt, slab, cu simțul umorului să zicem și chiar nu ai vrea să te mulțumești cu unul pitic, durduliu și ursuz. Gândește-te îndelung la principalele 3 calități care te interesează pentru a te asigura că eviți din start întâlnirile dezastruoase.

sfaturi de dating pentru o mama singura

7. Nu căuta opusul fostului

Fie că este vorba despre fostul soț sau fostul partener, nu urmări calități complet opuse. Vei avea cu siguranță tendința să faci acest lucru tocmai pentru a evita suferința. Este o reacție normală de apărare, de conservare a propriei stări de sănătate mintală. Dar atunci când ajungi să cauți să completezi lipsurile se poate, de multe ori, pentru că ești mamă singură, să te mulțumești cu mai puțin decât ceea ce meriți. și astfel, practic, te autosabotezi de la o relație cu adevărat mulțumitoare, cu un om care să se ridice la nivelul tău.

8. Așteaptă-te la o oarecare rezistență din partea copilului/copiilor

Chiar dacă inițial se pot declara încântat de posibilitatea ca tu să ai un partener, puși în fața faptului împlinit se pot răzgândi rapid, vor deveni posesivi și îți pot chiar sabota relația. Este de la sine înțeles că te doresc doar pentru ei, dar încearcă să le explici cu calm și cu răbdare că sentimentele tale pentru ei nu se vor schimba în niciun fel de împrejurare. Dar și că ai dreptul să te vezi cu orice prieten dorești, ca și ei de altfel.

9. Nu deveni intimă prea curând

Se poate să te simți din nou ca o adolescentă când hormonii te vor răvăși la momentul în care vei începe să reiei întâlnirile. Dormitorul nu este cel mai bun loc de a începe o relație. Poți confunda cu ușurință pasiunea cu dragostea și este ușor să te lași prinsă într-o relație care poate fi greșită pentru tine. Un adevărat gentleman va aștepta oricât va fi necesar și îți va respecta sentimentele.

10. Nu în ultimul rând, ia-o încet

Orice relație poate fi resimțită ca o gură de aer proaspăt și este ușor să te lași prinsă în vâltoarea evenimentelor. Acordă-ți puțin timp pentru a cunoaște cu adevărat o persoană. Dacă relația este făcută să reziste, nu va dăuna dacă nu-ți dorești să grăbești lucrurile.

Pentru că nu sunt vreun expert în relații și, sincer, nici nu îmi doresc cred că în final, cel mai bine este să îți asculți propria conștiință. Timpul liber îți aparține, iar ceea ce decizi să faci cu el depinde doar de tine. Fie că reușești să legi o nouă relație, fie că decizi să îți prelungești statutul de mamă singură, ești singura în măsură să decidă care variantă este potrivită pentru tine.

Citește și: 5 sfaturi pentru o mama singura 

Surse:

www.yourtango.com; www.womansdivorce.com; www.parenting.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cine o ajută pe Andreea Bălan cu fetițele ei, acum că este mamă singură
  Cine o ajută pe Andreea Bălan cu fetițele ei, acum că este mamă singură

  Andreea Bălan trece prin clipe de coșmar, iar internauții nu îi dau pace. Sătulă, artista a publicat pe contul său oficial de Instagram un mesaj ferm pentru toți urmăritorii!

  Andreea Bălan: „Am trăit într-un an cat altii in 10. Nu m-am imaginat niciodată în postura de mamă singură”
  Andreea Bălan: „Am trăit într-un an cat altii in 10. Nu m-am imaginat niciodată în postura de mamă singură”

  Imediat după despărțirea de George Burcea, Andreea Bălan a lansat o nouă melodie și a făcut prima declarație despre perioada grea în care se află.

  Suferința copiilor cu părinți plecați în străinătate. „Am o singură poză cu mama”
  Suferința copiilor cu părinți plecați în străinătate. „Am o singură poză cu mama”

  Nu sunt deloc puțini părinții români care sunt nevoiți să își caute de muncă în străinătate, lăsându-și copiii în urmă, în grija bunicilor sau...

  Claudia Pătrășcanu, terorizată de fostul soț: "Nu le permite copiilor să vorbească cu mine. Sunt acea mama singură, încolțită..."
  Claudia Pătrășcanu, terorizată de fostul soț: "Nu le permite copiilor să vorbească cu mine. Sunt acea mama singură, încolțită..."

  Claudia Pătrășcanu trece prin clipe dificile, în urma divorțului de fostul soț. După ce a lăsat-o singură cu doi copii, fără niciun fel de sprijin, artista susține că acum...

  Andreea Bălan despre cum este să fie mamă singură. Cine o ajută necondiţionat. "E stâlpul meu. Mă sprijină cu absolut orice"
  Andreea Bălan despre cum este să fie mamă singură. Cine o ajută necondiţionat. "E stâlpul meu. Mă sprijină cu absolut orice"

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a dezvăluit cine o ajută cel mai mult după ce a devenit mamă singură. Descoperă cine este sprijinul Andreei Bălan!

  Cum să faci față cu brio situației în care ești o mamă singură
  Cum să faci față cu brio situației în care ești o mamă singură

  Nimic nu te pregătește pentru cel mai frumos, dar și cel mai solicitant rol din lume: cel de părinte. Acest rol devine unul și mai greu de asumat atunci când ești o mamă...

  Viață de mamă: nu mă duceam niciodată la baie singură și am ajuns la spital
  Viață de mamă: nu mă duceam niciodată la baie singură și am ajuns la spital

  Durerea din abdomenul meu era așa de intensă, că eram convinsă că este apendicită. Soțul meu, care este medic, m-a întrebat: ”Este mai rău pe partea dreaptă?”....

  Nebunie pe TikTok: o mamă îi dă bebelușei ei de 6 luni să mănânce singură friptură în sânge
  Nebunie pe TikTok: o mamă îi dă bebelușei ei de 6 luni să mănânce singură friptură în sânge

  O mamă din Statele Unite a stârnit controverse în rândul internauților, în momentul în care a dezvăluit că îi da fetiței sale de 6 luni să...

  © 2022 Qbebe