Am descoperit că am 93 de frați și surori după ce medicul mamei și-a folost propriul lichid seminal pentru fertilizare

Bianca Geica - Redactor Senior

Jacoba Ballard a fost concepută în urmă cu 41 de ani, prin inseminare artificială cu spermă de la donator. Fiind singură la părinți, a visat dintotdeauna să aibă frați și surori. În urma unui test ADN, ea a descoperit că avea nu unul, ci 93 frați și surori.

Din păcate, aceasta nu este o poveste despre o reuniune fericită de familie. Pe măsură ce grupul de frați și surori a pornit să afle mai multe despre arborele lor genealogic, au descoperit un adevăr dezgustător: specialistul în fertilitate își inseminase toate pacientele cu propria spermă, fără ca acestea să știe. 

A descoperit că are 93 de frați și surori după ce medicul mamei sale și-a folost propriul lichid seminal pentru fertilizare

Jacoba Ballard a crescut în orașul Indiana, din Statele Unite și mereu i-a atras atenția faptul că ea este blondă cu ochi albaștri și piele deschisă, în timp ce mai toți membri familiei sale sunt bruneți și cu piele măslinie. Ani buni s-a întrebat dacă nu cumva este adoptată. Ce a descoperit, însă, a fost mult mai înspăimântător.

Jacoba Ballard

Jacoba Ballard | Foto: Facebook

Fiind singură la părinți, Jacoba își dorea enorm un frate sau o soră, iar când, la vârsta de 10 ani, mama Debbie i-a spus că a fost concepută prin inseminare artificială cu spermă de la donator, a sperat că într-o zi va descoperi că are un frate sau o soră.

La 33 de ani, Jacoba a văzut la televizor o reclamă la un kit de testare a ADN-ului la domiciliu și s-a gândit că aceasta este o modalitate bună de a afla dacă mai are frați. A aflat că are 7.

„Am fost entuziasmată la început, apoi am început să îmi pun întrebări. Sigur, m-am bucurat, dar eram 8 copii proveniți de la același donator de spermă. Mi s-a părut ciudat și am vrut să aflu ce s-a întâmplat”, povestește Jacoba pentru The Sun, amintindu-și că la un moment dat a glumit cu frații săi, spunându-le că poate medicul care le-a inseminat pe mame ar putea fi tatăl lor. A rămas șocată când a aflat, ulterior, că într-adevăr, medicul Donald Cline nu numai că este tatăl ei și al celor 7 frați, dar și-a folosit sperma pentru a lasă însărcinate alte peste 50 femei. Jacoba a descoperit, astfel, că are încă 93 de frați vitregi. Femeia își amintește că i-a venit să vomite când a aflat că doctorul era tatăl ei biologic și al altor aproape 100 de persoane.

Jacoba Ballard alaturi de cativa dintre fratii ei

Jacoba alături de câțiva dintre frații și surorile sale | Foto: Facebook

Pe măsură ce tot mai multe persoane au aflat că fostul medic din Zionsville este tatăl biologic al copiilor lor, acestea au căutat răspunsuri, legale și existențiale. Femeile care au fost, în trecut, pacientele doctorului Cline și-au spus povestea și în filmul documentar „Tatăl nostru: Copiii secreți ai doctorului Cline”, care urmează să apară pe Netflix începând cu 11 mai. 

Donald Cline, medicul care a lăsat însărcinate peste 50 de femei

Donald ClineTrailerul documentarului Netflix îl prezintă pe Donald Cline ca fiind un creștin, un medic și o persoană cu mare putere în comunitate. Cline - un expert de top în fertilitate din SUA timp de decenii - este un tată a patru copii și un om profund religios, căruia îi plăcea să citeze versetul lui Ieremia: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut, şi înainte de a ieşi din pântece, te-am sfinţit şi te-am rânduit prooroc pentru popoare”.

În urma infracțiunilor comise, Cline nu va mai practica niciodată medicina în Indiana - licența sa a fost revocată de către Consiliul de Licențe Medicale din Indiana în 2018 -, dar nu a petrecut nicio perioadă în închisoare. Anterior, el se retrăsese din medicină în 2009. În schimb, Cline a pledat vinovat pentru obstrucționarea justiției după ce a mințit oficialii cu privire la faptul că și-a folosit propria spermă pentru a insemina pacienți și a primit o pedeapsă de un an cu suspendare în decembrie 2017.

„Ne-a violat mamele”, a declarat Ballard în tribunal, la un proces împotriva lui Cline, în 2017. „A fost un viol. Totul a fost un experiment pentru el, un joc bolnav. Nu există zi în care să nu mă întreb ce l-a împins să facă asta”, mai spune această. 

Dianna Kiesler, una din victimele medicului, povestește, potrivit The Sun, că a mers la mai mulți specialiști în fertilitate până să ajungă la Donald Cline. Ea nu avea nevoie de spermă de un donator pentru inseminarea artificială, ci adusese, într-un recipient, lichidul seminal al soțului ei pentru procedură.

„Când medicul mi-a spus că sunt însărcinată, am fost atât de fericită. După ce am născut, chiar am adus-o pe Julie, fiica mea, la cabinetul doctorului, ca să i-o prezint”, își amintește femeia. Zeci de ani mai târziu, Julie a văzut-o pe Jacoba la televizor vorbind despre Donald Cline, iar soțul ei a observat cât de mult seamănă cele două. A întrebat-o pe mama ei, Dianna, cum a fost concepută, iar această i-a dezvăluit că prin inseminare artificială cu sperma soțului ei. Cu toate acestea, Julie și-a făcut un test ADN și a descoperit că, la fel ca și Jacoba, mai are zeci de frați.

La 84 de ani, Cline, deși a recunoscut că și-a folosit spermă pentru a lasă însărcinate peste 50 de femei, consideră că acțiunile sale nu au fost greșite. „A existat un element sexual în asta? Categoric nu. Nu îi consider pe acești oameni copiii mei”, mărturisește Donald Cline.

 • Surse: thesun.co.uk, netflix.com, eu.indystar.com

Surse foto: Facebook, Enterprise News and Pictures

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O mamă vegană pretinde că smoothie-urile cu lichid seminal o protejează de coronavirus
  O mamă vegană pretinde că smoothie-urile cu lichid seminal o protejează de coronavirus

  Printre toate persoanele care găsesc „leacuri” minune împotriva coronavirusului se află și o mămică vegană care susține că smoothie-urile cu lichid seminal sunt...

  Legatura indestructibila: Adultii cu frati sau surori de sex opus sunt mai fericiti
  Legatura indestructibila: Adultii cu frati sau surori de sex opus sunt mai fericiti

  Mai stii cand fratele tau ti-a tuns toate papusile sau momentul in care ai incercat sa-i strici bicicleta? Dar cand v-ati certat pentru noua jucarie? Desigur, iti amintesti cu nostalgie...

  O mamă a descoperit că este alergică la propriul copil. Cum este posibil?
  O mamă a descoperit că este alergică la propriul copil. Cum este posibil?

  Ce poate fi mai crunt pentru o mamă decât să afle că este alergică la propriul copil? I s-a întâmplat unei femei din Marea Britanie, care a descoperit, în timp ce...

  Eroinele Ucrainei: mame, surori și bunici. Poveștile emoționante ale unui război nemilos
  Eroinele Ucrainei: mame, surori și bunici. Poveștile emoționante ale unui război nemilos

  Femeile sunt, fără îndoială, eroinele tăcute ale războiului dintre Rusia și Ucraina. Ele au două opțiuni: fie să își părăsească țara singure, ținându-și de...

  Îngeri pe Pământ! Un cuplu a adoptat 7 frați după ce părinții lor au murit într-un accident de mașină
  Îngeri pe Pământ! Un cuplu a adoptat 7 frați după ce părinții lor au murit într-un accident de mașină

  Deși aveau deja cinci copii, Pam și Gary Willis, din Menifee, California, nu au stat pe gânduri și au adoptat încă șapte copii, după ce părinții acestora și-au pierdut...

  Nu ai văzut ceva mai frumos! Două surori albino șochează lumea cu fotografii spectaculoase
  Nu ai văzut ceva mai frumos! Două surori albino șochează lumea cu fotografii spectaculoase

  Cazurile de albino sunt destul de rare în lume, existând posibilitatea de 1 la 3.000 sau 1 la 20.000 de persoane, în funcție de țară. Totuși, o familie din Kazakhstan...

  Poți ghici care este mama și care este fiica? Toată lumea crede că sunt surori!
  Poți ghici care este mama și care este fiica? Toată lumea crede că sunt surori!

  Una are 19 ani, cealaltă 43. Sunt mamă și fiică, dar nu îți dai seama de acest lucru. Ba chiar ai putea crede că sunt surori!

  Un asistent medical de pe elicopterul SMURD chemat să își salveze propriul copil, după ce a fost lovit de o mașină
  Un asistent medical de pe elicopterul SMURD chemat să își salveze propriul copil, după ce a fost lovit de o mașină

  Sebastian, unul dintre salvatorii aflați în echipa de ambulanță SMURD, se pregătea pentru o nouă misiune atunci când i-a sunat telefonul și a aflat o veste total...

  © 2022 Qbebe