Am divorțat după 37 de ani de căsnicie, pentru că m-am îndrăgostit de cea mai bună prietenă a mea

Am divorțat după 37 de ani de căsnicie, pentru că m-am îndrăgostit de cea mai bună prietenă a mea

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să ajungi să te descoperi pe tine însăți cu adevărat, să îți dai seama ce te împlinește de fapt, sunt procese care pot dura zeci de ani. În anumite cazuri, trebuie să ajungi la maturitate ca să realizezi ce te bucură cel mai mult, ce îți dorești cel mai mult să faci și ce partener de viață îți poate aduce fericirea la care visezi. Într-o asemenea situație s-a regăsit și o femeie de peste hotare, care s-a hotărât, la 64 de ani, să iasă dintr-o căsnicie care nu mai funcționa și să formeze un cuplu alături de o bună prietenă. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi o poveste care te va surprinde!

Liz Hilliard (din SUA) este mamă, autor de carte, speaker motivațional, gazdă a unui podcast, antrenor personal și cea care a înființat o sală de fitness renumită pentru mixul dintre exercițiile Pilates și cele pentru zona „core” (formată din mușchii abdominali, cei din zona lombară și cei fesieri). 

Într-o confesiune pentru „HUFFPOST”, Liz a povestit cum s-a schimbat întreaga ei viață odată ce și-a dat seama că nu mai putea rămâne într-o căsnicie ce dura de peste 30 de ani și după ce s-a îndrăgostit de cea mai bună prietenă a ei, Lee Kennelly: „La 64 de ani, am respirat adânc, am divorțat de soțul alături de care construisem o căsnicie de 37 de ani, m-am îndrăgostit de o femeie și am început să-mi reconstruiesc viața, având noi scopuri”. 

femeie blonda in tinuta sport, stand pe jos, cu greutati, intr-o sala de sport

A explicat cum a hotărât să pună capăt unei căsnicii care nu o mai făcea să se simtă împlinită

Ajungând în jurul vârstei de 60 de ani, Liz a realizat că nu mai putea rămâne lângă soțul ei, chiar dacă aveau o căsnicie de 37 de ani. Ea a precizat că, inițial, nu i-a putut vorbi fiicei sale despre problemele ce țineau de mariajul cu tatăl ei: 

„Faptul că am ieșit dintr-un mariaj care nu mai mergea bine de mult timp m-a eliberat de constrângerile fricilor și ale rezervelor legate de încălcarea anumitor norme sociale, toate acestea blocându-mă în demersul de a mă descoperi pe mine însămi și de a fi sinceră față de mine. Ca să o parafrazez pe o fostă primă doamnă, Eleanor Roosevelt, de fapt am făcut lucrul pe care nu ar fi trebuit să îl fac, dar care mi-a deschis practic drumul spre libertate- nu numai eliberarea dintr-o căsnicie ce stagna, ci și libertatea de a-mi asculta vocea interioară, de a-mi explora pasiunile și sexualitatea pentru a deveni persoana de care mi-a fost teamă că aș putea deveni. De fapt, am reușit să devin puternică.

Nu eram eu însămi de prea mult timp, trăiam în umbra așteptărilor celor din preajma mea și a propriilor mele limitări, în timp ce le vorbeam clienților mei despre încercarea de a-și găsi propria forță, de a o accepta și de a o urma ca să descopere adevărul.

Am ajuns să scriu și o carte „Be Powerful: Find Your Strenght at Any Age”, care s-a vândut foarte bine pe Amazon datorită clienților și mei și a altor persoane care și-au dorit să știe „secretele” mele pentru a arăta și pentru a mă simți în largul meu și în jurul vârstei de 60 de ani. Însă, apucându-mă să scriu această carte, am simțit nevoia să exprim și în cuvinte ceea ce ținem ascuns în mine.

Scriind despre vulnerabilitate și despre forță, am ajuns să realizez că, practic, scriam o poveste pe care doream să o aud.

Să revin la începuturile poveștii mele. Am o fiică, ea este unicul meu copil și cea mai bună prietenă a mea. Legătura dintre noi a fost dintotdeauna deosebit de strânsă. Ea este dintotdeauna în gândul meu și este dragostea vieții mele. Scopul meu a fost să îi dăruiesc dragoste și magie, onestitate și curaj. Ne-au plăcut mereu libertatea și aventura. Am trecut atât prin perioade banale, cât și prin unele marcate de provocări, dar am fost în armonie.  

Cu toate acestea, a existat și o excepție- un secret pe care nu am putut să i-l împărtășesc, deși știam că era pentru binele familiei noastre: faptul că eu și tatăl ei aveam probleme în căsnicie. Nu puteam să îi vorbesc despre așa ceva. Era o povară cu care nu am vrut să o încarc. Adevărul este că eram convinsă că trebuia să o protejez și să o țin departe de problemele mele din viața de adult, inclusiv de cele din căsnicia mea”.

A povestit cum a cunoscut-o pe cea de care avea să se îndrăgostească

În intervenția pentru sursa citată, Liz a vorbit despre cum a cunoscut-o pe cea pe care va ajunge să o iubească:

„Când fiica mea și minunatul meu ginere au hotărât să se mute în Charlotte, în Carolina de Nord, ca să-și construiască împreună o familie, am fost extrem de entuziasmată și am ținut neapărat să-i fac și ei cunoștință cu „cel de-al doilea copil” al meu: noua mea aventură, „Studioul Metodei Hilliard”. Am hotărât să lucrăm împreună la acest proiect, să descoperim noile bucurii pe care aveam să le trăim în calitate de partenere de afaceri. 

În anul 2012, Lee a venit pentru prima dată în studioul nostru. Întrucât nu mai erau locuri la antrenament, i-am spus să revină altă dată, după ce s-a înscris la noi. Când ea își amintește despre prima noastră întâlnire, aduce mereu în discuție energia deosebită pe care a simțit-o când am atins-o ușor pe umăr ca să o conduc. Din fericire, ea a revenit. Fiica mea a observat-o pe Lee de la prima sesiune de antrenamente și mi-a spus că ar trebui să o angajăm ca instructor. Așa a început să se dezvolte o prietenie strânsă între noi trei. Lee a intrat imediat în „aventura” noastră și ne-am împrietenit repede. Am intrat într-o nouă dinamică, menită să ne aducă bucurie. Am fost fericite și ne-am bucurat de prietenia noastră și de faptul că aveam ocazia să lucrăm, să ne distrăm și să călătorim împreună.

Se întâmplă adesea să descoperim dragostea în locuri neașteptate și în preajma unor persoane la care nu ne-am fi gândit.  În cazul meu, dragostea se afla chiar sub ochii mei- mi-am dat seama de asta în urmă cu patru ani. Când mi-am asumat vocea interioară și ceea ce simțeam, a devenit limpede faptul că eram îndrăgostită de Lee. Nu eram doar prietene, ci și femei care se identificau, în acea perioadă, ca fiind heterosexuale și care aveau probleme în căsnicie. Mai mult decât atât, Lee era și angajata mea.

Deși pe hârtie relația dintre noi două reprezenta „o rețetă” pentru dezastru-chiar pentru nebunie- în realitate lucrurile nu au stat deloc așa! Inițial am trecut printr-o etapă de negare, încercând să invoc motive solide pentru care relația noastră nu ar fi putut să meargă. Cu toate acestea, nu puteam să neg dragostea și respectul pe care îl aveam una față de cealaltă. 

Lee, prietena și angajata mea, mi-a fost alături pe parcursul acestui proces, ajutându-mă să analizez faptele și sentimentele pe care ar fi trebuit să le conștientizez și să-mi descopăr pasiuni pe care le țineam ascunse...”

doua femei blonde, stand una langa cealalta si fiind imbracate in tinute sport

A adus în prim-plan momentul în care s-a îndrăgostit 

Continuându-și confesiunea pentru sursa citată, Liz a descris momentul în care și-a dat seama cât era de îndrăgostită de Lee:

„Revelația faptului că nu eram complet heterosexuală a venit precum un fulger, într-o după-amiază obositoare, când mă aflam la muncă și când Lee- și-a încolăcit brațele în jurul gâtului meu și mi-a zis „Te-am prins. Totul o să fie bine”.

Nu cuvintele ei au fost cele care m-au captivat. A fost vorba despre străfulgerarea puternică pe care am simțit-o atunci și care m-a determinat să o resping în acele clipe. Am fost șocată- mental, fizic și emoțional- când am realizat că, de fapt, nu eram pe deplin heterosexuală. Am fost uimită să văd că eram mai mult decât atât- ceva pe care nu îl puteam numi încă, dar care sigur nu avea legătură cu heterosexualitatea!

Oare te poți îndrăgosti într-o clipă? Probabil că da, însă cred că sentimentele mele s-au consolidat în timp, fără ca eu să îmi dau seama. Te poți schimba într-o clipă? În mod cert că da. Nu avea rostul să mai neg adevărul care venea direct din sufletul meu, din intuiția mea. Mintea nu mai are nicio putere într-o astfel de situație.

În acea seară, i-am trimis un mesaj lui Lee ca să o invit la cină. Eram foarte entuziasmată și agitată și trebuia să încerc să mă controlez. În general, nu îmi este greu să-mi înfrunt noile sentimente, însă ceea ce simțeam atunci era ceva total diferit. Îmi aduc aminte cum am zâmbit când ea mi-a acceptat invitația. Nu știam ce aveam să-i spun, însă țineam neapărat să o văd și să o cunosc mai bine.

Stând afară, pe terasa din spatele casei mele, i-am zis că o iubesc într-un mod pe care nu îl puteam explica. Simțeam nevoia să fiu sinceră și voiam să știu dacă și ea îmi împărtășea sentimentele. Și ea simțea la fel. În acele momente, nici nu am îndrăznit să o ating pe mână.  

La scurt timp după acea seară, am început să explorăm împreună o pasiune și o dragoste ce erau cu totul deosebite, de care nu știusem până atunci și la care nu ne așteptasem. Mai exact, eram sincere, lipsite de experiență, naive și serioase deopotrivă. În același timp, știam că ne aflam pe un teren nesigur, în condițiile în care căsniciile noastre erau distruse și dădeam familiilor noastre noi motive de îngrijorare. Ne bucuram una de cealaltă în timp ce încercam și să ne concentrăm asupra a ceea ce urma să se întâmple în familiile noastre”. 

doua femei fericite, blonde, in tinute colorate, pregatindu-se pentru un podcast

A vorbit despre cât de greu i-a fost să-i spună fiicei sale pe cine iubea

Cea care a divorțat după 37 de ani de căsnicie a recunoscut că i-a fost greu să-i mărturisească fiicei sale ce simțea pentru Lee. În urma discuțiilor pe care le-a avut cu fata ei, relațiile dintre ele au avut de suferit, așa cum reiese și din confesiunea pentru sursa menționată:

„...Faptul că am fost nevoită să-i spun fiicei mele adevărul a fost cel mai dificil moment din viața mea. Cuvintele pe care a trebuit să le rostesc și care dezvăluiau sentimente pe care nu le avusesem până atunci au fost cumva lipsite de ordine, spuse într-o manieră neglijentă și au creat confuzie. Poate dacă aș fi avut mai mult timp la dispoziție pentru a-mi procese noile emoții, aș fi reușit să mă exprim mult mai bine. Viața nu îți oferă des o astfel de șansă, iar adevărul rămâne tot adevăr, indiferent de modul în care îl mărturisești.

Relația dintre mine și fiica mea continuă să fie presărată cu momente mai tensionate, însă pot spune că, în ultima vreme, a evoluat într-o direcție mai pașnică și este de așteptat ca secretele din trecut să-și piardă forța și treptat să fie iertate. Nu voi putea să știu niciodată cât a suferit în urma a ceea ce i-am mărturisit întrucât s-a dovedit că noi două suntem totuși diferite; procesăm lucrurile în alte moduri și în ritmuri diferite. 

Bucuria și dragostea pe care o găsesc în ea în fiecare zi mă determină să mă bucur. Datoria mea este să-i accept și să-i respect nevoile și sentimentele- și, mai presus de toate, să o iubesc, așa cum a fost dintotdeauna”.

A venit cu detalii despre relația cu cea de care s-a îndrăgostit

În ultima parte a confesiunii sale pentru aceeași sursă, Liz a ținut să vorbească despre modul în care a evoluat relația dintre ea și Lee:

„Într-o zi de marți, în decembrie 2020, am întrebat-o pe Lee dacă nu ar vrea să-și aleagă un inel cu diamant. Primul inel pe care l-a probat i s-a potrivit de minune, ca și cum era special pentru ea. Ulterior, a probat și alte inele din acel magazin.

În acea zi, trebuia să ajung și la coafor. Așa că, în toiul celui mai romantic moment al nostru, i-am lăsat cardul meu și i-am zis să-și aleagă orice își dorea! Mi-a trimis o fotografie cu alegerea făcută, apoi ne-am întâlnit la cină pentru a sărbători.

Nu am cerut-o în căsătorie; de fapt, i-am oferit un inel care să fie dovada angajamentului nostru. Nu m-am grăbit să-mi cumpăr și eu un inel. Cam după 9 luni, ne-am întors în acel magazin și mi-am cumpărat și eu un inel, cel mai frumos din câte văzusem până atunci. De fiecare dată când îl pot, simt puterea iubirii dintre noi. 

Nu mă grăbesc să îmi construiesc o căsnicie. Presupun că am o astfel de atitudine întrucât am fost prea mulți ani „prizonieră” în așa ceva, iar în prezent simt o nouă libertate, care este autentică, magică, nelimitată și expansivă.

Vom ajunge să purtăm amândouă inelele cu diamante, când ne vom simți într-adevăr pregătite, vom stabili o dată la care să ne oficializăm și public relația și angajamentul nostru. Fie că ne căsătorim, fie că nu vom face acest pas, Lee este jumătatea mea. Va fi așa toată viața mea. În plus, îi stă bine în rochie de mireasă”.  

În urma experiențelor prin care a trecut, a venit și cu câteva sfaturi

Liz, cea care a divorțat după 37 de ani de căsnicie și care s-a îndrăgostit de prietena și angajata ei, și-a încheiat confesiunea pentru „HUFFPOST” după cum urmează:

„Cuvintele „FII PUTERNIC/Ă” sunt scrise cu litere mari pe unul dintre pereții studioului meu. Aceste cuvinte reprezintă lucruri diferite pentru fiecare dintre noi, întrucât fiecare avem propriile rețineri, care ne determină să acționăm într-un anumit fel în societate și fiecare avem o anumită „față” pe care o dezvăluim lumii. Cine suntem cu adevărat? Care este lumina noastră? Care sunt fricile care ne țin pe loc?

Ca să reușești să te vezi pe tine însăți/însuți așa cum ești, ai nevoie de curaj, de exercițiu și de forță. Când devenim mai puternici din punct de vedere fizic, ne folosim același curaj, aceeași forță și nevoia de a exersa pentru a deveni mai puternici și din punct de vedere emoțional. 

De fiecare dată când trecem prin durerea provocată de o schimbare și când ne eliberăm de temerile care ne țin pe loc, abia atunci descoperim cine suntem cu adevărat, ne găsim lumina interioară și reușim să strălucim mai puternic în fața celor din preajma noastră. Astfel, fricile ne impun restricții, în timp ce dragostea deschide și devine „motorul” ce pune lumea în mișcare și, de aceea, se poate spune că așa se ajunge la adevărata putere”. 

femeie blonda, in salopeta albastra, ridicand greutati intr-o sala de sport

De ce m-am căsătorit cu partenera mea de 4 ori

Surse foto: instagram.com/hilliardstudiomethod/

Surse articol: Articolul reprezintă traducerea materialului scris de Liz Hilliard pentru „HUFFPOST

Articolul urmator
O femeie a adoptat o fetiță și pe prietena ei cea mai bună, fără să știe că una dintre ele are o soră geamănă undeva în lume
O femeie a adoptat o fetiță și pe prietena ei cea mai bună, fără să știe că una dintre ele are o soră geamănă undeva în lume

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă
  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

  După trei ani de căsnicie, o femeie a descoperit că soțul ei o înșela cu sora ei pe care a și lăsat-o însărcinată de două ori. Și mai șocant este că absolut toți...

  Cea mai mare bucurie a mea după ce am divorțat este că nu mai am o soacră
  Cea mai mare bucurie a mea după ce am divorțat este că nu mai am o soacră

  Sunt doi ani și jumătate de când am divorțat. Doi ani și jumătate de când sunt fericită, eu și fiica mea, în apartamentul nostru micuț. Tatăl ei este prezent...

  Prietena mea cea mai bună refuză să accepte că voi avea un copil pentru că ea nu poate rămâne însărcinată
  Prietena mea cea mai bună refuză să accepte că voi avea un copil pentru că ea nu poate rămâne însărcinată

  Vestea că vei deveni mamă te emoționează și te bucură deopotrivă, așa că este firesc să îți dorești să-ți împărtășești entuziasmul cu cei mai dragi oameni din...

  65 de mesaje de "La mulți ani!" pentru prietena cea mai bună a fiicei tale
  65 de mesaje de "La mulți ani!" pentru prietena cea mai bună a fiicei tale

  Aniversările sunt un prilej numai bun pentru a le arăta unor oameni dragi cât de mult îi apreciem și cât îi iubim. De aceea, unul dintre cele mai frumoase daruri...

  Mi-am ajutat cea mai bună prietenă să nască copilul soțului meu, fără să știu
  Mi-am ajutat cea mai bună prietenă să nască copilul soțului meu, fără să știu

  Viața bate filmul! Ai spune că este doar o vorbă, dar, să recunoaștem, majoritatea filmelor chiar sunt inspirate din viața reală a oamenilor normali de pretutindeni. Și povestea lui...

  A părăsit-o pentru cea mai bună prietenă a ei. Ea s-a răzbunat și cu dietă și sport a devenit model
  A părăsit-o pentru cea mai bună prietenă a ei. Ea s-a răzbunat și cu dietă și sport a devenit model

  Să fii trădat de persoanele în care ai avut încredere și pe care le-ai iubit cel mai mult este cea mai mare durere pe care o poate suferi o persoană. O femeie supraponderală...

  Mi-am lăsat cea mai bună prietenă să-mi alăpteze copilul ca să pot ieși în oraș
  Mi-am lăsat cea mai bună prietenă să-mi alăpteze copilul ca să pot ieși în oraș

  Fie că alegi că alăptezi la sân sau cu biberonul, putem fi de acord că alăptarea este un proces minunat și natural între o mamă și copilul ei. Prin alăptare, între...

  Ce zodie este cea mai bună prietenă a ta! BFFs forever!
  Ce zodie este cea mai bună prietenă a ta! BFFs forever!

  Compatibilitatea dintre zodii nu influențează doar relațiile romantice, având un impact semnificativ și asupra altor tipuri de relații. Relațiile de prietenie nu fac excepție,...

  © 2024 Qbebe