„Aveam doi ani când tatăl meu a început să mă abuzeze”. O poveste despre supraviețuire

„Aveam doi ani când tatăl meu a început să mă abuzeze”. O poveste despre supraviețuire

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să fii supusă unor abuzuri încă de la o vârstă fragedă este una dintre cele mai dure experiențe prin care poți trece. Lucrurile devin însă mai complicate când agresorul este unul dintre membrii familiei, iar victima locuiește în aceeași casă cu el. Într-o asemenea situație s-a aflat și o tânără din Marea Britanie, care în copilărie și în perioada adolescenței a fost abuzată chiar de propriul ei tată. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi o poveste de viață care te va pune serios pe gânduri. 

Tatăl ei a abuzat-o încă de la o vârstă fragedă

Emily Victoria (din Dorset, Marea Britanie) are 31 de ani, este mamă și femeie de afaceri. Într-un documentar realizat de „Channel 4”, intitulat „A Paedophile in My Family: Surviving Dad”, Emily vorbește despre abuzurile la care a fost supusă în copilărie și adolescență de propriul tată. Scopul ei este să vină în sprijinul victimelor abuzurilor, să le motiveze să spună prin ce trec, așa cum reiese și din materialul pus la dispoziție în „Mirror”:„Sper că vor fi persoane care vor avea ceva de învățat din experiența mea, că vor învăța să aibă încredere și să poarte astfel de discuții.”

femeie tanara blonda, trista

Abuzurile au început încă de când Emily avea vârsta de 2 ani, iar mama ei nu și-a dat seama ce i se întâmpla, așa cum reiese și din materialul pus la dispoziție în sursa citată: „Imaginați-vă cum ar fi ca tatăl vostru să-și dorească să fie cu voi în loc să fie cu mama voastră. Vă puteți imagina cum este? Vă puteți imagina cât de îngrozitor te simți? Iar mie mi-a părut rău pentru ea în tot acel timp. Am avut și resentimente pentru ea, reproșându-i practic „De ce nu ai fost capabilă să vezi sau să intervii cumva?”

A povestit că a locuit într-un orășel din Dorset alături de părinții și de frații ei și că, la prima vedere, familia sa era la fel ca oricare alta. Pe când avea vârsta de 8 ani, tatăl ei a renunțat la locul de muncă din domeniul imobiliarelor și a optat să fie asistent maternal și să stea acasă. În schimb, mama ei lucra multe ore pe zi. 

Vorbind despre tatăl agresor, Emily a spus despre el că „La prima vedere era o persoană populară. Era astfel cu toată lumea, se pricepea de minune să-și ascundă adevărata față.”

Din pricina abuzului la care era permanent supusă, Emily avea și perioade în care lipsea de la școală. 

Abuzurile au continuat și în perioada adolescenței

Emily a precizat că începuse să utilizeze pilule contraceptive de la vârsta de 15 ani și că s-a prefăcut tot timpul că lucrurile erau în ordine, așa cum se poate sesiza și din informațiile oferite de sursa citată anterior: „Trebuia să par că sunt veselă și să-i zâmbesc în acele momente ca să-l fac să se simtă bine. Veselia și zâmbetul erau permanent pe chipul meu, indiferent unde mergeam, mascam mereu ceea ce simțeam. Singurele lucruri pe care le-am putut face pentru mine era să fiu cea mai bună la școală și să mă remarc la înot. Am avut mereu cele mai bune rezultate și am câștigat la înot tot ceea ce se putea câștiga.”

De asemenea, a recunoscut că de multe ori era copleșită de sentimente de vinovăție, spre exemplu ori de câte ori trebuia să plece de acasă. Totodată, tatăl ei îi controla toată viață și îi interzisese să-și vadă prietenii. 

fotografie veche a unei fetite

Până la urmă, și-a denunțat tatăl

În cadrul documentarului realizat de „Channel 4”, cea care fusese abuzată de tată încă de la vârsta de 2 ani, a adus în prim-plan momentul în care și-a dat seama că trebuie să-l denunțe pe agresorul ei. Astfel, l-a surprins pe acesta cum se comporta cu copiii pe care îi avea în plasament și a realizat că lucrurile nu mai puteau continua așa.

Potrivit sursei amintite, a precizat că: „Nu m-am gândit să spun nimănui până când nu am ajuns la vârsta de 17 ani. Atunci am început să bănuiesc faptul că le făcea rău și altor copii. Pur și simplu am simțit că m-a lovit ceva și lucrurile s-au schimbat. M-am gândit: „De ce trebuia să-mi fac mie toate acestea? Încercam să protejez pe toată lumea și m-am pus pe mine în pericol.”

Emily și-a denunțat tatăl la poliție în noiembrie 2009. 

Polițiștii care au preluat cazul au venit cu detalii despre mărturia tatălui

Tonny O'Connell, unul dintre polițiștii implicați în cazul lui Emily, a relatat ce a declarat tatăl agresor. Iată cum arată mărturia acestuia, potrivit aceleiași surse:

„La începutul căsniciei, eram fericit, nu mă uitam la pornografie pentru copii, nu îmi dau seama ce s-a întâmplat. Emily era un copil cu înclinații spre comportamente de natură sexuală, anumiți copii sunt așa. Nu știu dacă asta m-a incitat. Emily își făcea singură anumite lucruri, am surprins-o astfel într-o zi...Ea stătea pe pat, s-a suit pur și simplu pe mine, a început să se miște. Nu am oprit-o imediat. Cred că mi-am dat seama că era excitată...Am avut o relație tată-fiică minunată și nu am făcut nimic din ceea ce ea nu a vrut. Am avut o relație frumoasă, greșită ce-i drept, dar plină de iubire. Nu am forțat-o cu nimic și nici nu am forțat-o să nu spună nimănui.”

Bărbatul a ajuns la închisoare

Cel care și-a abuzat fiica a petrecut 14 ani în spatele gratiilor. Ulterior a fost eliberat, însă nu avea un loc de muncă și stătea într-o locuință socială. 

Emily a vrut să-l întâlnească, însă tatăl a refuzat. Despre ce a simțit în urma acestui refuz a vorbit tot în cadrul documentarului menționat. Conform „Mirror”, Emily a spus: „Trec printr-o bătălie interioară, trebuie să trec prin ea ca să pot să fiu puternică. O parte din mine își dorește să fie dominată de întuneric și de furie. Însă o altă parte și-ar dori pur și simplu să spună: „Nu îmi mai pasă de nimeni, la naiba cu părinții mei. Nu îmi pasă.”

Femeia abuzată de tatăl ei a spus că este „dezgustată” de declarațiile acestuia

Ceea ce a revoltat-o pe Emily a fost că tatăl ei a încercat mereu să dea vina pe ea: „Sunt dezgustată. Tot ceea ce a povestit el arată că întotdeauna a dat vina pe mine. Totul a fost din vina mea...Nu sunt șocată de faptul că a făcut asta...De fapt, m-a făcut să-mi aduc aminte de tot ceea ce simțeam în copilărie, când mă învinuiam pentru toate, ceea ce nu mai fac acum. Mă străduiesc să-mi spun că nu voi permite acestor lucruri să mă dea înapoi. Duc în continuare o bătălie cu mine însămi.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Channel 4 (@channel4)

Cum a reacționat mama celei ce a fost abuzată în copilărie

Mama lui Emily, Kathy, a recunoscut că se simte vinovată pentru ceea ce i s-a întâmplat fiicei sale, în condițiile în care crezuse că între Emily și tatăl ei era pur și simplu o legătură strânsă.

Potrivit sursei menționate, Kathy a intervenit în cadrul documentarului de pe „Channel 4” și a făcut următoarele dezvăluiri:

„Nu știu ce să spun, însă mă simt vinovată. Mă doare sufletul. Pentru că nu am făcut nimic ca să opresc asta- simt că practic i-am distrus viața. Au fost și momente în care am crezut că am pierdut-o. Este o teamă pe care o am permanent.

Niciodată nu am crezut că era vorba de mai mult decât o relație strânsă între tine și tatăl tău...M-am străduit din răsputeri să am și eu o relație strânsă cu tine.

Mi-am spus și următoarele lucruri: „Dacă nu o să mai vrea să mă mai vadă niciodată, îi voi respecta această dorință, întrucât tot ce îmi doresc este să fie fericită și să reușească.”

Abuzul a durat de când aveam 8-9 ani, până la 15-16 ani. De sute de ori. Mama mea știa, dar nu a făcut nimic

Surse foto:

 

Surse articol: dailymail.co.uk, mirror.co.uk, tyla.com

Articolul urmator
Abuzul a durat de când aveam 8-9 ani, până la 15-16 ani. De sute de ori. Mama mea a știut, dar nu a făcut nimic
Abuzul a durat de când aveam 8-9 ani, până la 15-16 ani. De sute de ori. Mama mea a știut, dar nu a făcut nimic

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Rolul de mamă i-a vindecat trauma abandonului din copilărie. ”Mama m-a părăsit când aveam doi ani”
  Rolul de mamă i-a vindecat trauma abandonului din copilărie. ”Mama m-a părăsit când aveam doi ani”

  „Când aveam doi ani, mama și-a luat bagajele, s-a urcat în mașină și a plecat, fără să se uite o secundă înapoi”. Așa începe să povestească...

  Aveam doar 26 de ani când copilul meu a fost diagnosticat cu sindromul Down după naștere. Cum am făcut față provocărilor
  Aveam doar 26 de ani când copilul meu a fost diagnosticat cu sindromul Down după naștere. Cum am făcut față provocărilor

  Încă din primele momente în care afli că urmează să devii mamă, tot ce îți dorești este să aduci pe lume un copil sănătos. Din păcate, uneori, viața are cu...

  Aveam 11 ani când mama mea m-a dat afară din casă după ce iubitul ei m-a lăsat gravidă
  Aveam 11 ani când mama mea m-a dat afară din casă după ce iubitul ei m-a lăsat gravidă

  Nu știu ce a fost mai greu pentru mine, faptul că propria mea mamă m-a dat afară din casă, faptul că am fost violată de iubitul ei sau faptul că m-am trezit singură, gravidă, pe...

  Ștefan Bănică Jr. despre viața de familie: “Venirea pe lume a lui Alexandru, când aveam 51 de ani, a fost ca un dar de la Dumnezeu”
  Ștefan Bănică Jr. despre viața de familie: “Venirea pe lume a lui Alexandru, când aveam 51 de ani, a fost ca un dar de la Dumnezeu”

  Deși pentru multe persoane vârsta de 51 de ani este una mare pentru a deveni tată, Ștefan Bănică Jr. recunoaște că pentru el a fost o reală binecuvântare. În plus,...

  Declaraţie uimitoare la Măruţă: "Sunt însărcinată! A început acum doi ani. Prima dată am fost suspectă de cancer"
  Declaraţie uimitoare la Măruţă: "Sunt însărcinată! A început acum doi ani. Prima dată am fost suspectă de cancer"

  O fostă vedetă TV a venit în platoul unei cunoscute emisiuni şi a făcut un anunţ foarte important. Află despre cine este vorba şi ce veste a dat!

  Mama mea m-a dat unui străin când aveam 4 ani. Ziua aceea este și acum o rană sângerândă
  Mama mea m-a dat unui străin când aveam 4 ani. Ziua aceea este și acum o rană sângerândă

  Am 31 de ani. Sunt născută în Vaslui (da, de acolo vin toate tragediile poporului român), într-o zi posomorâtă de noiembrie din 1991. Viața mea este ceea ce...

  După o aventură de o noapte am rămas gravidă și 6 ani mai târziu m-am îndrăgostit de tatăl copilului meu fără să știu
  După o aventură de o noapte am rămas gravidă și 6 ani mai târziu m-am îndrăgostit de tatăl copilului meu fără să știu

  De 16 ani de când sunt redactor-șef la Qbebe am acceptat un truism: viața chiar bate filmul. Am citit atât de multe povești, am văzut atât de multe...

  A fost dată afară din casă, cu doi copii. Claudia Pătrășcanu vorbește despre divorțul de tatăl copiilor ei
  A fost dată afară din casă, cu doi copii. Claudia Pătrășcanu vorbește despre divorțul de tatăl copiilor ei

  Pe Claudia Pătrășcanu o știm din trupa Exotic, care a avut un succes nebun în anii 90. Îndrăgita cântăreață trece acum prin clipe dificile, după ce a fost...

  © 2023 Qbebe