Copilărie îngrozitoare pentru un tânăr artist român: "Mama stingea ţigara pe corpul meu"

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Nicuşor Lucaci este un tânăr pasionat de muzică, de psihologie, de desen şi de fotografie care a crescut, pentru o perioadă, într-un centru de plasament, ajungând ulterior în grija unui asistent maternal. Parcurge cu atenţie articolul de mai jos pentru a descoperi povestea de viaţă a lui Nicuşor, care nu a ezitat să vorbească şi despre copilăria chinuită pe care a avut-o înainte de a face parte din familia asistentei sale maternale.

După vârsta de 1 an şi opt luni, Nicuşor Lucaci a fost preluat de un asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC Argeş. Acum, la vârsta de 21 de ani, îşi exprimă recunoştinţa profundă faţă de cea care i-a fost adevărată mamă încă de când avea o vârstă fragedă şi care l-a scăpat de copilăria chinuită de dinainte: "Mi-amintesc că la vârsta de patru ani am făcut astm bronşic. Mama a fost tot timpul lângă mine... a trebuit să mă ducă periodic la tratament, în Bucureşti. Au fost multe astfel de momente. Ştiu că nu i-a fost uşor, dar mi-a fost mereu alături, iar eu apreciez enorm lucrul ăsta. Pentru mine, mamă este cine te creşte. Este uşor să faci un copil, dar depui eforturi mult mai mari să-l ajuţi să fie în siguranţă, să se dezvolte, de-aia spun că mamă e cine se ocupă de tine, nu cine te face."

baietel-ce-face-inhalatii-cu-aerosoli

A explicat că a avut posibilitatea să-şi cunoască mama biologică în urmă cu mai mulţi ani, în 2014: "Pe cea care mi-a dat viaţă am cunoscut-o abia în 2014, când eram în clasa a VIII-a, într-un context în care toc"mai mai născuse o fetiţă, sora mea cea mai mică. Noi suntem opt copii care avem aceeaşi mamă... Eu sunt al şaptelea, ca Eminescu. A ştiut să facă copii, să producă, dar nu să-i şi crească."

Nu a ezitat să dezvăluie cum a decurs întâlnirea dintre el şi mama sa biologică, în urma căreia a decis să nu aibă nicio legătură aceasta: "Fusese anunţată că vin împreună cu mama (n.r. cu asistentul maternal). Le-am auzit pe asistente zicând: "Doamna Lucaci! Doamna Lucaci!". M-au trecut emoţiile, recunosc. Când am intrat în cameră era acolo, pe un pat... Nici n-a ştiut cum mă cheamă... Ciudat, căci ea, probabil ca să ne ţină minte, altfel nu-mi explic, a pus la trei băieţi, fiecare făcut cu un alt tată, numele Nicuşor. Când a dat ochii cu mine, s-a uitat puţin şi m-a întrebat: "Ce faci, Ionuţ?". A fost o experienţă şocantă, bună până la urmă, pentru că am cunoscut-o, în sfârşit, pe cea care m-a născut, dar atât de rea, încât nu mi-am mai dorit să ţin legătura cu ea...". Cunoscând-o pe cea care îi dăduse viaţa, adolescentul o întrebase de ce îl abandonase, iar aceasta îi răspunse că "n-a avut posibilităţi."

Nicuşor Lucaci a continuat să-şi deschidă sufletul şi a explicat, cu sinceritate, ce copilărie chinuită avusese până când a ajuns în grija DGASPC Argeş: "...asistenţii m-au luat cu urme de ţigări stinse pe corp şi că nu erau condiţii să cresc acolo. Acum, privind în urmă, de la vârsta asta, îmi dau seama că pentru mine a fost mai bine aşa."

baietel-ce-si-a-dus-mainile-la-ochi

Întrucât a avut parte de o perioadă foarte dificilă în copilărie, tânărul a motivat că a ales să se orienteze spre studiul psihologiei, fiind student la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Psihologie (specializarea Pedagogia Învăţământului Preşcolar): "Eu însumi am trecut pe la psihologi pentru că am avut anumite probleme cu mine... Nu mă regăseam, am avut unele stări depresive care au necesitat suport extern, căci era clar că nu pot să mă ajut singur. Şi am fost sprijinit să mă cunosc foarte bine, să-mi cunosc fiecare abilitate, fiecare limită, iar asta e extraordinar. Pentru mine şi psihologia este o artă, arta de a învăţa să-ţi gestionezi corect emoţiile. Iar să-i înveţi şi pe alţii s-o facă, mi se pare ceva extraordinar. Mi-ar plăcea, ca după ce voi face şi un master, să am un post pe psihologie."

Cealaltă mare pasiune a lui Nicuşor Lucaci este muzica: "...Dar viaţa mea e muzica. Ador să cânt, ador să ascult muzică... dacă cineva mi-ar lua muzica, n-aş mai avea de ce să trăiesc. Am studiat o scurtă vreme pianul, dar pentru că n-au fost posibilităţi materiale, am renunţat. Iau însă, în prezent, lecţii de canto şi sper să mă dezvolt mult în această direcţie."

De-a lungul timpului, s-a dedicat şi fotografiei şi desenului: "În orice colţişor, văd un cadru, în orice lucru care poate altora li s-ar părea normal, eu văd ceva interesant. Poate că am o viziune mai aparte... Din anul 2016, de când m-am apucat de fotografie, în mine s-a întâmplat ceva, pentru că m-am dezvoltat aşa, deodată..."

Anul trecut, Nicuşor Lucaci a fost nevoit să revină la centrul de plasament din Câmpulung până la finalizarea studiilor. Motivul pentru care a ajuns în această situaţie este următorul: "În mai, anul trecut, mama, căci eu aşa i-am spus încă de mic asistentului meu maternal, a trebuit să iasă la pensie... A mai încercat să facă o cerere, să mă mai ţină până în vara acestui an, când voi termina studiile, dar pentru că este în vârstă s-a considerat că, pentru mine, ar fi mai bine să stau în centru. Iniţial a fost un şoc, o schimbare enormă, care m-a blocat un pic. Aici este un alt tip de viaţă faţă de cea de acasă. Deşi acum m-am integrat şi-mi este bine, am avut nevoie de ceva timp să-mi revin, pentru că părăseam un mediu de care eram foarte ataşat."

Citeşte şi: Povestea asistentei maternale care a crescut 600 de copii

Surse: adevarul.ro, gazetadelcluj.ro, stiridiaspora.ro, ziare.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce i s-a întâmplat Gabrielei Cristea după ce a slăbit după naștere: "au lăsat urme vizibile pe corpul meu"
  Ce i s-a întâmplat Gabrielei Cristea după ce a slăbit după naștere: "au lăsat urme vizibile pe corpul meu"

  Una dintre cele mai cunoscute vedete din România, Gabriela Cristea, a dezvăluit cum a reuşit să slăbească, dar şi ce a păţit după ce a scăpat de cele 25 de kilograme. Iată...

  Oana Roman, confesiuni dramatice: "După ce am născut, am stat 5 zile la Reanimare. Nu am voie să mai fac copii"
  Oana Roman, confesiuni dramatice: "După ce am născut, am stat 5 zile la Reanimare. Nu am voie să mai fac copii"

  Fiica lui Petre Roman a povestit prin ce coşmar a trecut după naşterea fiicei sale, Isabela. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla ce probleme grave de sănătate a avut Oana Roman!

  Andreea Esca, dată afară de părinţi în copilărie: "Mi-am luat o bătaie serioasă. M-au dat afară şi au închis uşa în faţă"
  Andreea Esca, dată afară de părinţi în copilărie: "Mi-am luat o bătaie serioasă. M-au dat afară şi au închis uşa în faţă"

  Una dintre cele mai faimoase prezentatoare de ştiri din România a făcut de mai multe ori dezvăluiri despre copilăria ei. Recent, a povestit cum au pedepsit-o părinţii săi...

  Ghicești cine este micuțul? Cum arăta celebrul artist în copilărie - imaginea care a topit sufletele tuturor
  Ghicești cine este micuțul? Cum arăta celebrul artist în copilărie - imaginea care a topit sufletele tuturor

  Puțini știu cum arăta în copilărie unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. Avea un zâmbet adorabil și nici nu se gândea că urma să...

  Copilul meu nu era, de fapt, mofturos. Se stingea sub ochii mei fără să știu
  Copilul meu nu era, de fapt, mofturos. Se stingea sub ochii mei fără să știu

  Să-i asiguri copilului tău tranziția spre o alimentație cât mai diversificată este una dintre cele mai mari provocări din primii săi ani de viață. Te gândești permanent...

  Oana Roman a avut o copilărie dură: ”M-a bătut cu cureaua și m-a închis odată într-o cămară”
  Oana Roman a avut o copilărie dură: ”M-a bătut cu cureaua și m-a închis odată într-o cămară”

  Oana Roman este o femeie puternică, s-a născut și a crescut într-o familie înstărită, însă copilăria ei nu a fost nici pe departe, se pare, una fericită și...

  Oana Roman o dă în judecată pe Oana Zăvoranu: "Mi-a denigrat copilul pe reţele de socializare"
  Oana Roman o dă în judecată pe Oana Zăvoranu: "Mi-a denigrat copilul pe reţele de socializare"

  Două dintre cele mai cunoscute vedete de la noi sunt în conflict de mai mult timp. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi la ce concluzie a ajuns Oana Roman după reacţiile...

  Copilărie pierdută! Povestea celor două fetițe din Roman care își vând jucăriile ca să plătească facturile
  Copilărie pierdută! Povestea celor două fetițe din Roman care își vând jucăriile ca să plătească facturile

  Copilăria ar trebui să fie cea mai frumoasă etapă din viață unui om, o perioada lipsită de griji, dar plină de jocuri și zâmbete. Din păcate, însă, nu toți copiii au...

  © 2022 Qbebe