Dragă mamă soacră, mulțumesc pentru că ești mai mult decât o soacră

Dragă mamă soacră, mulțumesc pentru că ești mai mult decât o soacră

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Relația noră-soacră este una dintre relațiile interumane ce a stârnit, de-a lungul timpului, numeroase controverse. De asemenea, în legătură cu această relație s-au construit numeroase mituri, au fost create proverbe și au fost formulate diferite sfaturi pentru ca o noră să știe cum să acționeze pentru a fi pe placul soacrei sale și pentru a o cuceri pe aceasta. În cadrul articolului de mai jos vei descoperi scrisoarea unei nore către soacra ei, în care aceasta nu ezită să-i mulțumească pentru tot ceea ce face pentru familie, considerându-i prezența ca pe un dar. Pentru că, iată, există și astfel de soacre!

Scrisoarea de recunoștință a unei nore către soacra ei

Nora începe prin a-i dezvălui soacrei sale cât de ușurată s-a simțit când și-a dat seama ce fel de persoană este încă de la prima lor întâlnire: „Recunosc faptul că mi-a fost teamă de mine. M-am temut că nu mă voi ridica la nivelul așteptărilor, că vei crede că nu sunt suficient de bună pentru fiul tău. Timp de un an, cât ne-am întâlnit, am auzit despre tine, dar să aud și să te cunosc sunt lucruri diferite. Nu îți poți imagina cât de ușurată am fost după primul prânz împreună, după ce am realizat că ești bună, că nu intimidezi. Încă din acea zi m-am simțit norocoasă în legătură cu relația noastră, iar acel sentiment nu a încetat”.

cuplu-care-vine-vizita-la-o-femeie-matura-aducandu-i-un-ghiveci-cu-flori

Ține să menționeze că este recunoscătoare pentru întreaga sa familie, dar că se simte cea mai norocoasă pentru că soacra o susține, pentru că este afectuoasă cu ea, ajungând să o considere ca pe a doua mamă: „...Dar cel mai important, sunt recunoscătoare pentru tine, una dintre cele mai bune, cele mai iubitoare și mai de nădejde persoane din câte cunosc. Nu se întâmplă adesea să existe încredere deplină într-o soacră, dar eu sunt mândră pentru că fac parte dintre acele persoane norocoase cu două mame care mă iubesc necondiționat...”. În continuare, insistă asupra ideii că are parte de o soacră cu care se înțelege, conștientizând că nu întotdeaua se întâmplă așa: „...Câteodată este dificil să te înțelegi cu ceilalți, întrucât avem personalități, puncte de vedere, judecăți de valoare etc. diferite. Nu sunt străină de această dinamică nu tocmai fericită. Sunt sigură că anumite femei au experimentat toate acestea până la un punct, de aceea îți sunt extrem de recunoscătoare ție, a doua mea mamă, mamă-soacră”.

Din scrisoarea acestei nore către soacra ei se poate sesiza cum aceasta ține să-i mulțumească pentru faptul că o ascultă, că îi împărtășește punctele de vedere, că între ele există sinceritate, că întotdeauna găsește susținere când are nevoie: „Vreau să îți mulțumesc pentru că mă asculți, pentru că mă poți ghida când am nevoie. Râzi la lucrurile pe care ți le spun și nu mă critici dur dacă spun lucruri pe care alte persoane le-ar considera nepotrivite. Pot fi sinceră cu tine în legătură cu grijile și cu nemulțumirile mele...Pot face un comentariu mai îndrăzneț în legătură cu ceva ce a făcut soțul meu, știu că vei râde alături de mine în loc să fii defensivă, întrucât tu îl cunoști cel mai bine, știi că nimeni nu este un înger și știi că îți spun vorbele respective cu dragoste!”

În același timp, nora îi este recunoscătoare soacrei sale pentru că respectă anumite limite, pentru că nu intervine în familia ei pentru a schimba anumite lucruri care nu i-ar conveni: „ ...Niciodată nu îmi spun că nu am făcut ceva bine, nici nu insiști să îți impui opiniile în legătură cu creșterea copilului...Tu știi că familia ta este fericită și încurajezi această fericire fără să elimini acele detalii pe care alții le pot considera bune de atacat și nici nu încerci să repari lucruri care de fapt nu au nevoie să fie reparate”. De aceea prezența mamei-soacre este dorită în momentele-cheie din viața de familie: „Îmi doresc să fim împreună la toate sărbătorile din viitor, să fiu lângă tine când fiica mea se află pe scenă în spectacole, când sunt aniversările ei, când termină liceul și, cu puțin noroc, când va intra într-o familie la fel de primitoare precum a noastră...”

Scrisoarea norei către soacra ei se încheie cu noi mulțumiri aduse acesteia: „...Pentru fiecare ocazie în care ai răspuns prompt la un SOS, când ai fost prezentă la momentele în familie, când mi-ai spus că fiul tău este recunoscător pentru că mă are și pentru că ești tot ceea ce ești, prietenă, confidentă, mamă, mamă-soacră și bunică, îți mulțumesc. De la o noră care este suficient de norocoasă să fie parte din tribul tău, îți mulțumesc pentru că ești TU.”

Semnele unei bune relații soacră-noră

Nu va fi dificil să îți dai seama dacă relația pe care o ai cu soacra ta este cea pe care ți-o dorești sau, dimpotrivă, dacă ai vrea să o schimbi din toate punctele de vedere. Iată câteva semne după care te poți ghida:

Nu te compară cu alte persoane

Dacă soacra ta nu îți spune niciodată că ar trebui să fii într-un anumit fel sau să faci lucruri precum anumite persoane, înseamnă că te prețuiește așa cum ești. Practic, ea te vede ca pe femeia care îl face fericit pe fiul ei și te acceptă fără rezerve, cu punctele tale tari și cu cele mai slabe, fiind mulțumită că băiatul ei și-a găsit perechea potrivită.

Te tratează ca pe copilul ei

În cazul în care soacra ta te-a primit cu brațele deschise în familia ei și nu ratează nicio ocazie de a organiza evenimente care să vă aducă împreună, este o dovadă că relația dintre voi este bună. Mai mult decât atât, dacă sesizezi că nu face diferența dintre tine și copilul/copiii ei, ci îți oferă și ție afecțiune și atenție, ai un motiv în plus să fii convinsă că lucrurile merg așa cum trebuie între voi.

Respectă limitele

O soacră care nu vine în vizită pe neașteptate, care nu insistă să vină să stea cu copilul când nu este solicitată sau care nu încearcă să-ți facă programul, dovedește că este capabilă să te respecte, să țină cont de anumite limite. Ea nu va insista niciodată să facă pentru voi anumite lucruri, așteptând să fie solicitată și abținându-se să-și impună punctul de vedere.

Îți respectă deciziile și opiniile

Chiar dacă nu le înțelege întotdeauna sau nu este complet de acord cu ele, din respect pentru tine se va abține să-ți impună anumite lucruri. În schimb, se va strădui să te înțeleagă, nu îți va comenta alegerile și va fi oricând deschisă să-ți ofere sfaturi, dacă i le vei cere.

Nu îți aduce niciodată critici în absența ta

Nu numai că nu va face acest demers ci, dimpotrivă, va vorbi mereu cu stimă despre tine, își va arăta aprecierile și nu va scoate în evidență, de față cu alte persoane, anumite puncte mai slabe ale tale. Soacra ta nu va încerca decât să aducă în prim-plan calitățile sale și nu va ezita să spună cât de fericit îl faci pe fiul ei!

Criticile de la ea sunt mai degrabă constructive

O altă dovadă a faptului că te bucuri de o relație bună cu soacra ta este și aceasta: dacă te va critica la un moment dat, va realiza acest demers fără să te rănească, fără să te facă să te simți stânjenită. Străduința ei va fi să vină cu idei, cu alternative, pe care să le poți pune în practică pentru a îndrepta lucrurile.

femeie-in-varsta-si-femeie-tanara-ocupandu-se-de-aluat-in-bucatarie

Îți susține aspirațiile

O soacră ar trebui să susțină planurile, aspirațiile norei sale, să încerce să vadă ce stă în spatele ambițiilor, proiectelor sale. De asemenea, pe cât posibil, o va susține așa cum va putea (de exemplu, va avea mai mult timp grijă de copil/copii) pentru ca aceasta să poată lucra pentru a le realiza.

Este de partea ta când este necesar

Oricând se poate întâmpla ca în familie să apară neînțelegeri, puncte de vedere total diferite și să fie aduse critici. În situația în care tu însăți ești „ținta” acestora, dacă ai șansa de a te înțelege bine cu soacra ta aceasta va încerca să fie de partea ta, să evidențieze și aspectele pozitive.

Surse: herviewfromhome.com, marthastewart.com, parenting.firstcry.com, romper.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Când soacra devine a treia roată la căruță. Ce faci când ai o soacră care renunță la viața ei pentru a o trăi pe a voastră?
Când soacra devine a treia roată la căruță. Ce faci când ai o soacră care renunță la viața ei pentru a o trăi pe a voastră?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cu o zi înainte de nuntă, soacra mea mi-a probat rochia de mireasă si mi-a distrus-o
  Cu o zi înainte de nuntă, soacra mea mi-a probat rochia de mireasă si mi-a distrus-o

  Continui poveștile care o implică pe soacra mea, pentru că așa cum vă spuneam este un personaj. Îmi este dragă, am ajuns să avem o relație foarte apropiată, dar pănă am...

  Cea mai mare bucurie a mea după ce am divorțat este că nu mai am o soacră
  Cea mai mare bucurie a mea după ce am divorțat este că nu mai am o soacră

  Sunt doi ani și jumătate de când am divorțat. Doi ani și jumătate de când sunt fericită, eu și fiica mea, în apartamentul nostru micuț. Tatăl ei este prezent...

  Adela Popescu, mama cu trei băieți sau soacra cu trei nurori
  Adela Popescu, mama cu trei băieți sau soacra cu trei nurori

  Îți vine să crezi că au trecut deja 6 ani de când Adela Popescu și Radu Vâlcan au devenit pentru prima oară părinți? Cine și-ar fi imaginat că cei doi nu vor avea...

  „Mama, nu vorbi cu el, are haine ieftine”. Tu, dragă părinte, ești vinovat pentru faptul că al tău copil pune mai mult preț pe lucrurile materiale, și nu pe valoarea umană
  „Mama, nu vorbi cu el, are haine ieftine”. Tu, dragă părinte, ești vinovat pentru faptul că al tău copil pune mai mult preț pe lucrurile materiale, și nu pe valoarea umană

  Care este diferența dintre o haină scumpă și una ieftină? Un logo cusut sau imprimat pe o bucată de material. Care este diferența dintre un copil sărac și unul bogat sau care pune...

  Soacra mea m-a filmat în timpul nașterii, în cea mai vulnerabilă postură, fără acordul meu
  Soacra mea m-a filmat în timpul nașterii, în cea mai vulnerabilă postură, fără acordul meu

  O soacră și-a luat prin surprindere nora atunci când a filmat întregul proces al travaliului și al nașterii nepoatei ei, fără a avea acordul și amenințând...

  Cum a scăpat o noră de soacra băgăcioasă. Metoda ei nu dă greș!
  Cum a scăpat o noră de soacra băgăcioasă. Metoda ei nu dă greș!

  O viitoare mireasă povestește, pe Reddit, că și-a cumpărat o casă în urmă cu 7 ani, cu mult înainte să îl cunoască pe actualul ei logodnic, care între timp...

  Dragul meu soț, mulțumesc pentru că ești motivul pentru care copiii mei încă mai au o mamă
  Dragul meu soț, mulțumesc pentru că ești motivul pentru care copiii mei încă mai au o mamă

  Am doi copii (13 și 17 ani), 45 de ani și un soț minunat. Acum 3 ani am fost diagnosticată cu cancer de sân și fără soțul meu nu aș mai fi aici să scriu aceste rânduri....

  Copiii mei se întorc întotdeauna cu păduchi acasă după ce merg la soacra mea...
  Copiii mei se întorc întotdeauna cu păduchi acasă după ce merg la soacra mea...

  O mămică de peste hotare se confruntă cu o situație neplăcută de ceva timp. Copiii săi vin mereu acasă, de la bunica lor, cu păduchi.

  © 2024 Qbebe