Fiica mea s-a plâns întotdeauna că sunt mult prea protectivă. A rămas mamă singură de gemeni un an mai târziu

Andreea Guică - Redactor

Relația mamă-fiică poate fi una complicată, în special atunci când fiica este adolescentă. După ce a rămas văduvă, o mamă de peste hotare încearcă să-și protejeze tânăra fiică, însă aceasta nu o lasă. Un an mai târziu, fiica rămâne însărcinată cu gemeni și rămâne mamă singură.

Uitându-mă în spate, am avut extrem de mult momente frumoase alături de Sally, fiica mea. Obișnuiam să râdem împreună ore întregi. Când era mică, nu îmi dădea drumul la mână nici măcar când mergeam la baie” își amintește mama.

În ultima vreme însă, relația dintre Sally și mama ei a luat o altă turnură. Tatăl lui Sally a murit în urmă cu 3 ani, apoi cele două s-au mutat în alt oraș. De atunci, au început să apară neînțelegeri în casă.

mama are o discutie cu fiica ei

Recunosc că am devenit mult mai protectivă cu fiica mea, de când am rămas singure. Voiam să fie în siguranță pentru că nu mă mai avea decât pe mine. În plus, devenise adolescentă și începea să-și extindă orizonturile mai departe de casă” povestește mama.

„Pe măsură ce mă apropiam de ea, se îndepărta și mai tare. Începuse să mă ignore. Când o întrebam ce este în neregulă, își punea căștile în urechi. Când o ajutam să-și facă curat în cameră, ridica tonul și îmi spunea să nu-mi bag nasul în lucrurile ei. Îmi spunea că se simte sufocată de atitudinea mea, însă tot ce făceam era să mă interesez de fiica mea și să nu fiu indiferentă.

Într-o seara, cele două au avut o ceartă masivă legată de un băiat pe care fiica îl plăcea.

„Era ora 9 seara. Stăteam pe canapea când am văzut-o pe Sally furișându-se pe scări, urmând să iasă pe ușă. Mi-a spus că se duce să se vadă cu prietena ei Lisa, însă știam că nu există nici o Lisa, având în vedere că voia să iasă pe la spatele meu. Știam că e vorba de un băiat.

Când am întrebat-o despre băiatul pe care îl place, a negat totul și a început să țipe la mine. Mi-a spus că dacă tatăl ei era aici, i-ar fi dat voie să meargă. Aceste cuvinte m-au rănit, nu știam ce să mai fac și până la urmă i-am spus că nu are voie să meargă și am trimis-o în camera ei. I-am spus că e pedepsită câteva zile.

Urma să împlinească 18 ani câteva zile mai târziu, însă nu știam că nu vom sărbători împreună.

fata cu rucsac in spate care merge pe strada

În dimineața în care a împlinit 18 ani, Sally a plecat de acasă. Când am intrat în camera ei, era curată. În sfârșit făcuse curățenie în cameră, însă doar pentru că a plecat.

Mi-a lăsat un bilet în care mi-a spus că a plecat la iubitul ei, pe care îl iubește și cu care se va căsători. M-a rugat să nu intervin, cum o fac de obicei și să o las să-și trăiască viața. Nu aveam ce să fac decât să accept faptul că fetița mea a plecat de acasă.

Multe săptămâni după plecarea ei intram în camera ei, mă uitam pe fereastră în speranța că o să o văd în fața casei. Începusem să cred că nu o să o mai văd niciodată.

După aproximativ un an, într-una din diminețile în care mă uitam pe fereastră, am zărit-o în sfârșit. Stătea în fața casei. Nu-mi venea să cred că s-a întors. Mi-a tresăltat inima de bucurie și de uimire, mai ales când am văzut că fiica mea ține în brațe doi bebeluși.

femeie care se uita pe geam

Am coborât repede și am deschis ușa. Niciuna dintre noi nu a scos un cuvânt, însă Saly mi-a dat bebelușii, ca să-i țin în brațe. Era bunică? Deja? Ce sentiment înălțător!

Prima dată când am ținut copilașii în brațe, nu le-am dat drumul timp de 6 ore. Nici nu mi-am dat seama cât mă dureau brațele până ce nu i-am pus jos. În seara aceea, eu și Sally am stat de vorbă și mi-a povestit tot ce s-a întâmplat în ultimul an, cât timp noi nu am mai vorbit deloc.

Femeia ne spune cum Sally s-a mutat la băiatul pe care îl plăcea și cu care visa să se mărite într-o zi. Însă viața e neașteptată. Iată ce i-a povestit Sally mamei sale.

Credeam că Chris este alesul. Când am plecat, m-am mutat direct la el. Am locuit împreună 3 luni, timp în care totul a fost minunat. Până într-o zi, când i-am spus lui Chris că am rămas însărcinată. Imediat după ce i-am dat vestea, mi-a spus că are o urgență în familie și trebuie să plece imediat. L-am așteptat 10 luni, însă nu a mai venit. Nu mai știu nimic de el. Am fost atât de speriată, pentru că mă gândeam că trebuie să-i cresc pe gemeni singură.

mama, fiica si bebelusii la plaja

Nu am venit aici imediat pentru că mă gândeam că ești furioasă pe mine pentru că am plecat. Dar până la urmă mi-am făcut curaj și am venit.

Apoi, Sally i-a spus mamei sale cuvintele care, într-un fel, aveau să le vindece relația.

Înțeleg acum, mamă. Acum înțeleg ce înseamnă să fii mamă și să vrei să îți protejezi copiii cât de mult poți. Nu știu cum de ai avut răbdarea necesară să crești o adolescentă furioasă ca mine”, a mai spus Sally, înainte să-i dea o îmbrățișare mamei sale.

Surse foto: www.istockphoto.com 

Surse articol: https://news.amomama.com 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Fiica mea nu trebuie să-și ceară scuze întotdeauna. Nu cresc un preș !
  Fiica mea nu trebuie să-și ceară scuze întotdeauna. Nu cresc un preș !

  Printre lucrurile pe care te străduiești să-l înveți pe copilul tău încă de la o vârstă fragedă este și să-și ceară scuze. Adesea, fără să îți dai...

  Nu mi-am dorit să am copii, dar am rămas însărcinată din greșeală la 17 ani. Fiica mea este lumina vieții mele
  Nu mi-am dorit să am copii, dar am rămas însărcinată din greșeală la 17 ani. Fiica mea este lumina vieții mele

  Anumite persoane visează dintotdeauna să devină mame. Pentru altele însă, a avea copii nu reprezintă unul dintre scopurile vieții. Așa gândea acum câțiva ani și o...

  Dragă copile, cea mai mare realizare a mea vei fi întotdeauna TU
  Dragă copile, cea mai mare realizare a mea vei fi întotdeauna TU

  Care este cea mai mare realizare a vieții tale? Aceasta este o întrebarea la care orice mamă va răspunde fără să clipească: copilul!

  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”
  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”

  Surpriză dublă în familia cântăreței de muzică populară, Angela Rusu. Ea și fiica ei, Larisa, sunt însărcinate în același timp! Diferența dintre bebeluși...

  După o aventură de o noapte am rămas gravidă și 6 ani mai târziu m-am îndrăgostit de tatăl copilului meu fără să știu
  După o aventură de o noapte am rămas gravidă și 6 ani mai târziu m-am îndrăgostit de tatăl copilului meu fără să știu

  De 16 ani de când sunt redactor-șef la Qbebe am acceptat un truism: viața chiar bate filmul. Am citit atât de multe povești, am văzut atât de multe...

  Eu sunt acest bebeluș. Mama mea m-a avortat și am supraviețuit. Sunt aici să vă spun povestea mea
  Eu sunt acest bebeluș. Mama mea m-a avortat și am supraviețuit. Sunt aici să vă spun povestea mea

  M-am născut într-o cadă rece, în baia părinților mei, având 900 de grame și nicio șansă la viață, nici măcar cea de la mama mea. Trebuia să fiu moartă,...

  Am renunțat la alcoolism pentru a putea fi o mamă mai bună pentru fiica mea
  Am renunțat la alcoolism pentru a putea fi o mamă mai bună pentru fiica mea

  Am suferit două pierderi uriașe, iar alcoolul devenise, pentru mine, un „anestezic” pe care mă bazăm foarte mult pentru a nu mai simți durerea prin care treceam. Băutura...

  Eu de ce nu am putut să am 2 copii cuminți? Sunt o mamă singură, ajutați-mă să fiu mai răbdătoare cu ei
  Eu de ce nu am putut să am 2 copii cuminți? Sunt o mamă singură, ajutați-mă să fiu mai răbdătoare cu ei

  Sunt o mămică singură a doi copii tare prăpădiți, un băiețel (7 ani) și o fetiță (5 ani). Citind alte povești din viața mămicilor, unele frumoase, altele care îți rup...

  © 2022 Qbebe