Logodnica mea a plecat la plimbare cu copiii ei, iar pe fata mea de 10 ani a lăsat-o singură acasă

Logodnica mea a plecat la plimbare cu copiii ei, iar pe fata mea de 10 ani a lăsat-o singură acasă

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să reușești să menții un echilibru într-o familie nou formată nu este lucru ușor, în special când este vorba și despre copii proveniți din mariaje diferite. Astfel, pot surveni oricând situații în care unul dintre copii să ajungă să se simtă neglijat, iar în aceste condiții tensiunile dintre parteneri favorizează conflictul. Printr-o asemenea experiență trece în prezent și tatăl unei fetițe de 10 ani, care a fost foarte deranjat de modul în care logodnica sa i-a tratat copilul. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi ce s-a întâmplat în această familie. 

Un tată a vorbit despre tensiunile din casa lui, după mutarea acolo a celor două fiice ale logodnicei sale

Bărbatul este tatăl unei fete de 10 ani și a recurs la o rețea de socializare pentru a povesti prin ce trece de când cele două fiice ale logodnicei sale s-au mutat în casa lui. Acestea sunt adolescente, iar cea mai mare dintre ele, în vârstă de 15 ani, a insistat să aibă neapărat camera ei. Tatăl nu a fost de acord cu o asemenea propunere pentru ca fiica lui să nu aibă de suferit. Pentru „Reddit”, a relatat următoarele:

„Sunt împreună cu logodnica mea de 4 ani. Ea are doi copii (două fete, de 12, respectiv 15 ani) și custodie împărțită. Anul trecut, în luna septembrie, logodnica mea s-a mutat la mine acasă. Fiica mea, Charlie, are 10 ani. Până de curând, logodnica mea a fost extraordinară cu Charlie.

Prima noastră problemă datează din luna noiembrie, de când am discutat despre împărțirea camerelor. Logodnica mea a considerat că fiica ei mai mare avea nevoie de propria cameră de vreme ce urma să locuiască în casă timp de 6 luni. În acest context, Charlie trebuia să stea în cameră cu celaltă fiică a logodnicei mele. Nu am fost de acord cu așa ceva, dat fiind faptul că fata mea ar fi avut de suferit și s-ar fi simțit stingheră în propria casă.”

Fiica acestui tată a fost lăsată singură acasă de logodnica lui

La un moment dat, tatăl a dezvăluit că logodnica lui a plecat la cină cu fiicele ei și a lăsat-o singură acasă pe fiica sa, așa cum reiese și din confesiunea pentru sursa citată: 

„Weekend-ul trecut am fost chemat la serviciu și am avut o tură de 12 ore. Când am ajuns acasă, Charlie era tristă întrucât logodnica mea și fiicele ei au plecat să mănânce și au lăsat-o singură.

fetita stand trista si uitandu-se pe fereastra

Mi-a spus că, după ce s-au întors, i-au dat o pungă cu diverse feluri de mâncare, dar că totul era rece. Am întrebat-o pe logodnica mea ce s-a întâmplat, iar ea mi-a confirmat că și-a luat fetele și s-au dus la cină, iar după aceea au zăbovit la o partidă de mini-golf. De aceea mâncarea pe care i-au adus-o fetei mele era rece, întrucât o lăsaseră în mașină cât stătuseră la mini-golf.”

Între bărbat și logodnica lui a izbucnit un conflict

Cei doi au început să se certe, logodnica insistând asupra ideii că avea dreptul să-și petreacă timpul așa cum voia cu fiicele ei, pe care nu le avea permanent lângă ea. În același timp, aceasta i-a reproșat logodnicului că și el fusese plecat o dată doar cu fiica lui. Discuția lor poate fi regăsită și în materialul oferit de sursa citată anterior:

„Logodnica mea a continuat să discute despre mâncare, precizând că nu se aștepta ca fiica mea să o mănânce rece. Eu i-am spus că a fost extrem de nepoliticoasă pentru că a exclus-o pe Charlie de la ieșirea lor în oraș. Replica ei a fost însă „dar i-am adus mâncare acasă”. După aceea a întrebat: „de ce este în regulă când ieși doar tu cu Charlie?” Este vorba despre cu totul altceva, având în vedere că fiicele ei au fost la noi în ultimele 30 de zile, iar în acest interval m-am dus o singură dată cu Charlie la piață și am fost o dată și la veterinar, cu pisica ei. Nu se compară însă cu ceea ce a făcut logodnica mea.

fetita cu parul lung tinand in brate un ursulet si asistand la o cearta intre adulti

Nu am reușit deloc să ne înțelegem. Vineri ea și-a dus fetele la dentist. Când a plecat, a făcut acest comentariu răutăcios: „sper că de data aceasta Charlie nu se va simți jignită”. M-a scos din sărite ceea ce a zis, nu m-am abținut și am făcut-o „brută”. Mai târziu ne-am cerut amândoi scuze, însă cearta a continuat. Ea mi-a spus că a fost foarte grosolan din partea mea să îi reproșez că și-a scos copiii la plimbare. A venit și cu acest argument: „nu îmi văd copiii timp de 6 luni, scuze pentru că am vrut să-mi petrec timpul numai cu ei.”

Îmi înțeleg logodnica, însă cred că am putea să ne organizăm cumva în anumite zile pentru ca nimeni să nu se simtă exclus. Ulterior mi-a zis: „copiii mei se vor simți înstrăinați de mine dacă nu vom putea să petrecem timpul numai noi trei”. După aceea a menționat că pe fiicele ei nu le deranja faptul că ea făcea lucruri alături de Charlie în perioada în care locuiau cu tatăl lor. Mai mult decât atât, m-a avertizat că vor mai fi și alte ocazii în care Charlie va fi exclusă din cauza diferenței de vârstă dintre ea și fata cea mai mare, de 15 ani.

Atunci i-am zis și eu că era necesar, pentru ca lucrurile să meargă, să o trateze pe Charlie ca pe fiicele ei. Când m-a auzit, mi-a reproșat că nu o înțeleg, că nu știu cum este să ai custodie împărțită.”

Tatăl are parte de susținere în mediul online

După ce au aflat povestea celui care a dezvăluit că fiica lui de 10 ani a fost lăsată singură acasă de logodnica lui, numeroase persoane și-au exprimat susținerea față de el. De asemenea, a fost sfătuit să se despartă de cea care îi era logodnică întrucât nu putea ignora „semnalele de alarmă” pe care aceasta i le trimite. Câteva comentarii ce demonstrează susținerea primită de acest tată sunt disponibile în sursa menționată: 

 • „A lăsat singur acasă un copil de 10 ani, știind că tu lucrezi 12 ore? Iar după aceea i-a adus mâncare rece? Este răutate pură. Ești sigur că îți dorești ca această femeie să facă parte din viața fiicei tale?”;
 • „...Cum a putut să o lase singură în casă în acest mod? Nici măcar nu a aranjat să se ducă acasă la vreo prietenă? O zi petrecută la joacă nu este același lucru cu câteva ore alocate mersului la piață și la veterinar. Sincer, această femeie este mai mult decât rea, este iresponsabilă, neglijentă, crudă și nici nu vede că este așa. Nu poți să ai încredere că ea poate fi corectă cu fiica ta”;
 • „Hrana rece poate colecta bacterii și nu mai era sigură pentru a fi consumată de către fiica acestui bărbat. Cred că ar trebui să te gândești să schimbi lucrurile. Starea de bine și siguranța fiicei tale sunt mai presus de tine, de relația ta și chiar de fericirea ta. Trebuie să te asiguri că prioritatea ta este copilul tău. În momentul de față, logodnica ta îți demonstrează că fetița nu este în siguranță în preajma ei”;
 • „Înțeleg că această femeie are nevoie să petreacă timpul cu copiii ei. Sunt de acord cu ea, chiar așa trebuie! Însă trebuie să se întâmple așa numai când logodnicul ei este acasă sau când fetița lui de 10 ani rămâne peste noapte în casa unei prietene. Să lași singur un copil de 10 ani ca să mergi la o cină în oraș și să te distrezi mi se pare o cruzime”;
 • „Atât acțiunea inițială a logodnicei tale, cât și comentariile ulterioare și cele legate de distribuirea camerelor, toate sunt semnale de alarmă pentru tine. Dacă ții la fiica ta, ar trebui să te gândești dacă vrei să mai fii alături de această femeie- cu excepția situației în care ai accepta ca fiica ta să nu se mai bucure de toate drepturile în propria casă pentru jumătate de an”;
 • „Cred că logodnica ta este foarte imatură și cred că amândoi mai aveți de lucrat la „capitolul” comunicare. Tu nu ești o persoană rea, însă logodnica ta este, având în vedere că a lăsat singur acasă pentru atât de mult timp un copil de 10 ani, excluzându-l în mod intenționat din program”.  

Surse foto:

Surse articol: reddit.com

Articolul urmator
Șefa mea nu m-a lăsat să plec la fiica mea bolnavă, așa că mi-am dat demisia și am pornit o afacere de milioane
Șefa mea nu m-a lăsat să plec la fiica mea bolnavă, așa că mi-am dat demisia și am pornit o afacere de milioane

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”
  Bucurie mare pentru Angela Rusu, la 46 de ani: „Fiica mea este însărcinată cu 5 săptămâni înaintea mea. Eu voi naște în iunie, iar ea în mai”

  Surpriză dublă în familia cântăreței de muzică populară, Angela Rusu. Ea și fiica ei, Larisa, sunt însărcinate în același timp! Diferența dintre bebeluși...

  Mama mea m-a abandonat, iar acum, că am bani, vrea să revină în viața mea
  Mama mea m-a abandonat, iar acum, că am bani, vrea să revină în viața mea

  Sunt unul dintre zecile de mii de copii părăsiți de părinți pentru a munci în alte țări. Sunt convinsă că nu sunt un caz dramatic, dimpotrivă, am fost unul dintre copiii...

  Și-a lăsat copiii singuri acasă în weekend ca să fie cu iubitul ei. Le-a lăsat de mâncare dulciuri și chipsuri
  Și-a lăsat copiii singuri acasă în weekend ca să fie cu iubitul ei. Le-a lăsat de mâncare dulciuri și chipsuri

  O mamă și-a lăsat copiii singuri acasă și a zburat la mii de kilometri distanță de aceștia, pentru a-și petrece weekendul cu iubitul ei. Femeia „a avut grijă” să le...

  Copiii mei se întorc întotdeauna cu păduchi acasă după ce merg la soacra mea...
  Copiii mei se întorc întotdeauna cu păduchi acasă după ce merg la soacra mea...

  O mămică de peste hotare se confruntă cu o situație neplăcută de ceva timp. Copiii săi vin mereu acasă, de la bunica lor, cu păduchi.

  Aveam 11 ani când mama mea m-a dat afară din casă după ce iubitul ei m-a lăsat gravidă
  Aveam 11 ani când mama mea m-a dat afară din casă după ce iubitul ei m-a lăsat gravidă

  Nu știu ce a fost mai greu pentru mine, faptul că propria mea mamă m-a dat afară din casă, faptul că am fost violată de iubitul ei sau faptul că m-am trezit singură, gravidă, pe...

  Un tată a pierdut custodia fiicei lui de cinci ani după ce a plecat în oraș și a lăsat-o nesupravegheată în casă
  Un tată a pierdut custodia fiicei lui de cinci ani după ce a plecat în oraș și a lăsat-o nesupravegheată în casă

  Un tată din Marea Britanie a pierdut custodia fetiței lui de 5 ani, după ce poliția a descoperit că micuța a rămas singură în casă, nesupravegheată.

  Încă mai plătesc creditul pentru nunta pe care soția mea și-a dorit-o, iar ea acum vrea să divorțeze
  Încă mai plătesc creditul pentru nunta pe care soția mea și-a dorit-o, iar ea acum vrea să divorțeze

  Relațiile de cuplu sunt dificile și uneori iubirea nu este de ajuns. Iar atunci când apare un copil lucrurile de complică, pentru că, oricât de mult nu ne-am dori asta, ne...

  Anda Adam nu a avut o copilărie uşoară. Mama ei a plecat în America: "Mama mea s-a sacrificat pentru mine, ca să-mi facă un viitor"
  Anda Adam nu a avut o copilărie uşoară. Mama ei a plecat în America: "Mama mea s-a sacrificat pentru mine, ca să-mi facă un viitor"

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a dezvăluit că, pe când era copil, mama ei a plecat în SUA pentru a-i construit un viitor mai bun. Parcurge articolul de mai jos...

  © 2023 Qbebe