Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

O mamă a refuzat să participe la serbarea de Crăciun a fiicei ei pentru că a avut rolul unui copac

Serbările de Crăciun din copilărie sunt momente care vor constitui unele dintre cele mai frumoase amintiri atât pentru părinţi, cât şi pentru copil. Uneori însă, părinţii îşi doresc neapărat să-şi vadă micuţii în anumite ipostaze în cadrul unor spectacole/piese de teatru, iar când nu se întâmplă aşa ajung să fie dezamăgiţi şi nu-şi mai doresc să fie alături de aceştia. S-a întâmplat aşa şi cu o mamă care a explicat, pe o reţea de socializare, de ce a refuzat să meargă la serbarea de Crăciun a fetiţei ei. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla ce decizie a luat aceasta şi ce sfaturi a primit din mediul online după ce a mărturisit că nu intenţionează să fie alături de copil la serbare.

Totul s-a întâmplat pe parcursul acestei luni, când mama a aflat că fetiţa ei, în clasa a doua, a anunţat-o pe învăţătoarea ei că nu-şi mai doreşte să cânte în cadrul serbării de Crăciun, ci vroia să aibă rolul unui copac. Când a auzit aşa ceva, mama s-a dus să discute cu cadrul didactic, care a recunoscut faptul că fetiţa cântă cel mai bine din clasa ei şi că intenţia sa era chiar să o determine să cânte o piesă singură, dar că nu o poate forţa să fie unul dintre îngerii care cântau dacă ea nu-şi mai dorea să se implice în acest demers: "Săptămâna trecută doamna învăţătoare mi-a trimis un bilet în care îmi spunea că fiica mea nu mai dorea să cânte şi îşi dorea să fie un copac. Am vorbit cu doamna învăţătoare şi i-am spus că nu se va întâmpla aşa, că fiica mea nu va fi un copac şi ea a fost de acord. A spus că fetiţa mea este cea mai bună cântăreaţă din clasă şi că intenţiona chiar să-i încredinţeze un solo...dar dacă fetiţa tot refuză să cânte, ea nu o poate obliga".

Mama a precizat că a încercat să o convingă pe fetiţă să renunţe la ideea de a avea rolul unui copac şi a spus că, dacă nu va reuşi, va refuza să participe la serbarea de Crăciun, venind cu următoarea explicaţie: "Copacii nu fac nimic. De ce să merg la serbare să văd că fiica mea nu face nimic, ci doar stă în costumul de copac? I-am spus fiicei mele că dacă va fi un copac nu voi veni la serbare".

Citeşte şi: Cum îţi pregăteşti copilul pentru prima serbare

Sursă foto: youtube.com

După ce a luat asemenea decizii, femeia a stat de vorbă cu soţul ei şi a ales să expună situaţia pe o reţea de socializare pentru a vedea care ar fi punctul de vedere al altor părinţi. Postarea ei a stârnit numeroase comentarii. Iată câteva exemple:

 • "Nu este vorba de tine. Este vorba despre fiica ta şi despre promisiunea pe care i-ai făcut-o. Ştii ce se va întâmpla în timpul spectacolului? Se va uita la toţi ceilalţi colegi care vor avea privirea strălucitoare pentru că îşi vor vedea familiile în sală. Se va uita după tine şi va avea inima frântă pentru că nu ai venit să o vezi. Nu contează ce rol are. I-ai promis că vii. Are şapte ani şi are nevoie de susţinerea ta. Are nevoie să te vadă zâmbind şi să te remarce în mulţime că eşti atât de mândră de ceea ce face ea. Orice parte a piesei este importantă şi o vei face să se simtă nesemnificativă şi să aibă impresia că nu merită afecţiunea ta...Soţul tău are dreptate, greşeşti".
 • "Sincer, este vorba de un spectacol de la şcoală pentru copii de opt ani. Nu va fi ca la teatru, dar părinţii trebuie să meargă să-şi susţină copiii. Să nu mergi pentru că ai impresia că va fi plictisitor nu are sens pentru mine-bineînţeles că va fi; o mare parte a parenting-ului este plictisitoare, dar trebuie să le fim alături copiilor".
 • "Am un copil în clasa a doua  şi o să merg la serbare chiar dacă fetiţa mea se află în spatele scenei şi îi ajută pe participanţi să-şi ia încălţămintea potrivită!"
 • "Las-o pe fiica ta să procedeze aşa cum vrea ea. Singura persoană care are o problemă legată de faptul că va avea rolul unui copac eşti tu".
 • "În primul rând, ar trebui să-i respecţi deciziile, nu să o forţezi să facă lucruri pe care nu şi le doreşte. În al doilea rând, îi vei arată că susţinerea ta este condiţionată şi că i-o vei lua dacă nu va face aşa cum vrei tu".

În urma comentariilor primite, mama a ţinut să menţioneze faptul că se hotărâse să se învoiască de la serviciu când ştia că fetiţa va cânta la serbare, nu când a anunţat-o că va fi copac, iar dacă nu-şi va mai lua liber în ziua respectivă va reuşi să câştige mai mulţi bani şi astfel îi va putea face mai multe cadouri copilului ei. Criticile din mediul online nu au întârziat să apară nici de această dată: "Nu ţii deloc seama de sentimentele ei pentru că vrei să ai rolul unei mame narcisiste. Ia-ţi liber în acea zi, du-te la serbare, asigură-te că are un costum de copac minunat, încearcă să o aplauzi şi nu o mai lua personal".

În final, a declarat că va refuza în continuare să participe la serbarea de Crăciun a fiicei ei, ajungând la următoarele concluzii:

 • "Voi toţi mi-aţi spus "Fii fericită şi las-o să fie copac" pentru că nu este fiica voastră. Niciunul dintre voi nu îmi poate spune sincer că dacă s-ar întâmpla ca şi copiii voştri să ajungă din îngeri cântători un copac care nu vorbeşte, care nu se mişcă, vă veţi învoi de la serviciu şi aţi merge acolo şi aţi fi fericiţi"
 • "Vă mulţumesc pentru toate comentariile, dar aşa cum am spus, o să merg să mai discut cu învăţătoarea şi dacă fetiţa mea tot îşi doreşte să fie copac, să fie după cum vrea ea. Nu voi mai încerca să o conving, îi voi cumpăra acel costum stupid, dar nu o să-mi iau liber de la serviciu pentru aşa ceva".

Citeşte şi: 7 fraze care îţi vor distruge copilul. Tu i le spui?

Surse: kidspot.com.au, reddit.com

Sursă foto principală: captură youtube.com

O mamă a înlocuit numele soțului ei din telefon cu Moș Crăciun și acum are cei mai cuminți copii

Surse foto: youtube.com.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  A avut doar timp să-i zâmbească fiicei ei! O mamă a murit la naștere după ce i-au fost smulse organele sexuale...din greșeală
  A avut doar timp să-i zâmbească fiicei ei! O mamă a murit la naștere după ce i-au fost smulse organele sexuale...din greșeală

  O tânără de 22 ani a decedat după ce doctorița care a asistat-o la naștere i-a smuls uterul în timp ce încerca să îndepărteze placenta.

  Imagini inumane în Vaslui: o mamă și-a legat cu lanțuri fiul de un copac, gol, fără apă, în plin soare
  Imagini inumane în Vaslui: o mamă și-a legat cu lanțuri fiul de un copac, gol, fără apă, în plin soare

  O serie de imagini care înfățișează un tânăr de 28 de ani, cu afecțiuni psihice, legat cu lanțul de un copac chiar de către mama sa șochează întreaga țară.

  Un băiețel orb, cu autism, a avut parte de experiența vieții lui când l-a întâlnit pe Moș Crăciun
  Un băiețel orb, cu autism, a avut parte de experiența vieții lui când l-a întâlnit pe Moș Crăciun

  În vreme ce mulți copii își doresc jucării și hăinuțe de Crăciun, există în lume și micuți care ar dori ca Moș Crăciun să le aducă sănătate.

  Cum să faci așa ceva! Educatoarele unei grădinițe din România au interzis accesul părinților la serbarea de final de an
  Cum să faci așa ceva! Educatoarele unei grădinițe din România au interzis accesul părinților la serbarea de final de an

  La o grădiniță din Timișoara, educatoarele au decis că nu îi vor primi pe părinții copiilor de la grupa mare la serbarea de sfârșit de an.

  Și-a cărat mama moartă pe bicicletă pentru că vecinii au refuzat să îl ajute
  Și-a cărat mama moartă pe bicicletă pentru că vecinii au refuzat să îl ajute

  Imaginile cutremurătoare cu un băiat din India, care își ducea mama moartă pe bicicletă, pe ultimul ei drum, au făcut înconjurul lumii și au pus la îndoială...

  O mamă este arestată pentru că a refuzat să părăsească un parc închis din cauza pandemiei
  O mamă este arestată pentru că a refuzat să părăsească un parc închis din cauza pandemiei

  Pandemia de coronavirus înregistrează zilnic sute de noi cazuri, noul epicentru fiind acum Statele Unite ala Americii. Autoritățile au luat măsuri drastice însă nu sunt...

  Scrisoarea sfâșietoare către Moș Crăciun a unui băiețel abuzat
  Scrisoarea sfâșietoare către Moș Crăciun a unui băiețel abuzat

  Este greu de imaginat ce ai face dacă micuțul tău ar fi lovit, rănit sau abuzat de cineva. Ai sfâșia pe acel cineva ca o leoaică, nu-i așa? Din păcate, nu toți părinții...

  © 2021 Qbebe