O mamă insistă să fie ea sărbătorită de ziua copiilor ei. Motivul ei este incredibil

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Aniversarea copiilor este un prilej de mare bucurie pentru părinți, care se străduiesc să facă tot ce pot pentru ca aceștia să fie în centrul atenție. Ce se întâmplă însă când intenția nu este ca sărbătoritului/sărbătoritei să i se acorde atenție, ci mamei sale? Parcurgând articolul de mai jos vei descoperi dezvăluirea unei tinere, care nu s-a ferit să explice de ce mama sa preferă să fie sărbătorită chiar de ziua copiilor ei. 

Mama a patru copii insistă să fie ea sărbătorită de ziua copiilor ei

O tânără de 25 ani este cea mai mare dintre patru frați și s-a destăinuit, pe o rețea de socializare, cu privire la faptul că mama ei insistă să fie ea sărbătorită de ziua propriilor copii. Toți frații și tatăl se străduiesc an de an să-i ofere mamei cadouri variate, care să-i facă plăcere și să o determine să se simtă apreciată. Recent, fiica ei cea mare a povestit ce acuzații i-au fost aduse în legătură cu darurile de la ziua de naștere.

„Mai am trei frați cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani. Eu sunt cea mai mare, am 25 de ani. În fiecare an, cu ocazia fiecăreia dintre aniversările noastre, obișnuim să o sărbătorim și pe mama noastră. Am procedat așa încă de când eram mici. Am fost învățată că trebuie „să îi mulțumim pentru că ne îngrijește și pentru că ne-a adus pe lume.” Sunt de acord cu asta, îi sunt recunoscătoare întrucât, dacă nu ar fi fost ea, niciunul dintre noi nu am fi existat. Problema este serioasă, avem parte mai puțin de petrecerile noastre aniversare și ea este cea care este sărbătorită în special pentru că ne-a adus pe lume. În fiecare an, de ziua noastră, mama primește și ea daruri. Pe măsură ce am crescut, se așteaptă de la noi să venim mai ales cu daruri în bani.

De curând a fost ziua mea și am primit mai ales haine și veselă pentru noul meu apartament. Tatăl meu i-a dăruit mamei un nou Macbook. Și frații mei i-au făcut cadouri. De la fratele meu cel mai mic nu se aștepta ca el să vină cu multe cadouri, dar întrucât sora mea în vârstă de 16 ani și fratele meu în vârstă de 18 ani lucrează, era de așteptat ca amândoi să-i ofere mamei cadouri. 

mama-sarbatorita-in-familie-petrecere-aniversara-in-familie

Sora mea m-a luat deoparte înainte de aniversarea mea și mi-a spus că regretă că nu a putut să-mi ofere prea multe (mi-a luat un pulover, pe care îl ador!), că ar fi vrut să-mi dăruiască și altceva, dar mi-a explicat faptul că mama insistase la ea să-i ofere un colier. Se pare că mama și-l dorea de câteva luni, așa că sora mea era îngrijorată că, dacă nu i l-ar fi cumpărat, nu s-ar fi simțit apreciată. Am întrebat-o pe sora mea cât a costat colierul și mi-a zis că 300 de dolari. Am rămas șocată și m-am dus la mama mea mai târziu, în acea după-amiază, când ea deschidea cadourile după mine. Cred că a fost ridicol dorindu-și ca sora mea să cheltuiască atât de mult pentru cadoul ei! Mama a început să plângă și tatăl meu m-a alungat. Mama nu îmi mai răspunde la telefon, dar m-a sunat mătușa mea (sora mamei) și mi-a spus că nu mi-am respectat mama, că sunt egoistă și că sunt un copil narcisist, gelos pentru ceea ce primise mama în dar. 

Inițial am crezut că am avut dreptate, dar acum nu mai știu ce să cred. Au trecut mai bine de două săptămâni de când mama nu îmi mai răspunde la telefon. A postat pe Facebook citate inspiraționale legate de cum să îndepărtezi toxicitatea din viața ta, că același sânge nu înseamnă că este vorba despre o familie și despre cât este de greu să fii mamă. Câțiva membri ai familiei noastre (mătușa, bunica, unchiul meu și doi veri) au reacționat la postările ei și au pus comentarii prin care se sugerează că eu sunt o fiică îngrozitoare...Am început să am îndoieli acum întrucât văd câți oameni sunt de partea ei...”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe reddit.com

Mama a primit critici pentru atitudinea ei

După ce a vorbit despre mama sa, care insistă ca ea să fie sărbătorită în primul rând de ziua copiilor ei, tânăra a primit mesaje de susținere în mediul online. De cealaltă parte, mama a fost criticată. Iată câteva exemple în acest sens, ce pot fi regăsite pe Reddit și pe „kidspot.com.au”:

 • „Serios, chiar este ceva în neregulă cu mama ta. Cât de nedrept este ca mătușa ta să îți spună ție că ești narcisistă, când de fapt mama ta este așa. Atât tu, cât și frații tăi, trebuie să renunțați la această „tradiție” ridicolă. Spuneți-i mamei voastre că nu o veți mai sărbători”
 • „Cumva ți-a făcut și ea ție un cadou de Ziua Mamei, ca să îți mulțumească pentru că datorită ție este mamă? Nu cred”
 • „Nu a primit aprecieri pentru eforturile ei de Ziua Mamei? Mama ta și-a exprimat poziția foarte clar. Dragostea ta pentru tine a fost condiționată. Refuzul ei de a vorbi cu tine și faptul că a postat lucruri despre ceea ce s-a întâmplat sunt demersuri toxice. Blocheaz-o de pe tot ce se poate și mergi mai departe. Este dureros. Apelează la terapie pentru ajutor”
 • „Această mamă este precum copiii mici, la aniversarea cărora toată lumea se așteaptă la daruri și la tort. Este foarte ciudat că această familie tolerează un asemenea comportament” 
 • „A fost alegerea ei să poarte în pântece patru copii și să-i aducă pe lume. Mama ta vrea să fie în centrul atenției și este egoistă. Iar în ceea ce privește toxicitatea din viață și faptul că același sânge nu înseamnă neapărat o familie, cred că toate acestea sunt valabile pentru ea, nu pentru tine”
 • „Am un copil și nu aștept nimic de ziua lui, doar țin ca acea zi să fie despre el. Niciun copil nu alege să se nască și nu sunt de acord cum gândește această mamă. Femeia pare obsedată să aibă ea parte de toată atenția”

Surse: kidspot.com.au, reddit.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Kim Kardashian a vrut să o avorteze pe North, primul ei copil cu Kanye West! Motivul este incredibil!
  Kim Kardashian a vrut să o avorteze pe North, primul ei copil cu Kanye West! Motivul este incredibil!

  Kim Kardashian West a împărtășit un mesaj despre soțul ei Kanye West și sănătatea sa mintală care a șocat toți urmăritorii.

  Video: O fetiță de 6 ani este încătușată și arestată de poliție. Motivul este șocant!
  Video: O fetiță de 6 ani este încătușată și arestată de poliție. Motivul este șocant!

  Un video cu o fetiță în vârstă de 6 ani, arestată, căreia i se pun cătușe ca unul adult, a scandalizat internauții!

  Regina Elisabeta nu a mâncat niciodată pizza. Motivul este surprinzător
  Regina Elisabeta nu a mâncat niciodată pizza. Motivul este surprinzător

  Pizza, acest preparat delicios fără de care ieșirile noastre în oraș parcă n-ar mai fi atât de savuroase. Fără de care serile în fața televizorului, urmărind...

  Valurile de proteste din întreaga lume ne reamintesc că vocile copiilor și tinerilor trebuie să fie auzite și drepturile lor să fie protejate
  Valurile de proteste din întreaga lume ne reamintesc că vocile copiilor și tinerilor trebuie să fie auzite și drepturile lor să fie protejate

  Copiii și tinerii din întreaga lume au ieșit în stradă în ultimele luni pentru a-și cere drepturile. Cu toate că fiecare context este unic, din Orientul Mijlociu...

  Conferința „Pandemia prin ochii copiilor" va avea loc online, pe 20 noiembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor
  Conferința „Pandemia prin ochii copiilor" va avea loc online, pe 20 noiembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor

  Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează în data de 20 noiembrie, începând cu orele 18:30, conferința online „Pandemia prin ochii...

  Mama mea m-a dat unui străin când aveam 4 ani. Ziua aceea este și acum o rană sângerândă
  Mama mea m-a dat unui străin când aveam 4 ani. Ziua aceea este și acum o rană sângerândă

  Am 31 de ani. Sunt născută în Vaslui (da, de acolo vin toate tragediile poporului român), într-o zi posomorâtă de noiembrie din 1991. Viața mea este ceea ce...

  Confesiunea pacientului 102 vindecat la Arad de Covid-19:”Situația nu este atât de dramatică precum insistă unii să o prezinte cu orice preț”
  Confesiunea pacientului 102 vindecat la Arad de Covid-19:”Situația nu este atât de dramatică precum insistă unii să o prezinte cu orice preț”

  Andrei Andó este pacientul este pacientul 102 infectat cu noul coronavirus din România. Acesta a publicat pe pagina lui de Facebook o mărturie a experienței sale în...

  Adelina Pestrițu a șters toate pozele cu fetița ei de pe Instagram. Care este motivul
  Adelina Pestrițu a șters toate pozele cu fetița ei de pe Instagram. Care este motivul

  Chiar dacă a câștigat la un moment dat titlul „Cel mai bun influencer din România”, una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a hotărât să șteargă...

  © 2022 Qbebe