Și-a lăsat bebelușul câteva minute singur pentru a lua înghețată și nu înțelege de ce soția lui este furioasă

Bianca Geica - Redactor Senior

Sunt unele mămici care preferă să angajeze bone decât să își lase copiii în grijă partenerilor lor. Printre ele se numără și o femeie de peste granițe, care își varsă amarul pe forumul Mumsnet și spune că și-ar dori că soțul ei să își mai în serios responsabilitățile de părinte. Ea povestește că bărbatul este puțin neglijent cu fiica lor de 9 luni și chiar a mers atât de departe încât a lăsat-o pe micuța singură in timp ce el a plecat să cumpere... înghețată!

„Soțul meu a lăsat-o singură pe fetița noastră de 9 luni, ca să își ia înghețată, și nu înțelege de ce sunt furioasă!”

Mamica povestește că soțul ei obișnuiește să aibă grija de fiica lor dimineața pentru ca ea să poată dormi până mai târziu. Recent, însă, pentru că nu se simțea atât de obosită, femeia s-a ridicat din pat mai devreme și s-a dus în sufragerie să vadă unde sunt soțul ei și fiica lor, întrucât în casă era liniște deplină.

„Soțul meu are întotdeauna grijă de fetița noastră dimineața, ca eu să pot dormi până la 8:30-9. Numai că într-o dimineață nu mă simțeam chiar atât de obosită, așa că am ieșit din dormitor și am văzut că nu era nimeni în sufragerie și am presupus că au plecat la plimbare sau la cumpărături sau ceva de genul ăsta. Când soțul se întoarce și împinge căruciorul în sufragerie, văd ambele haine ale copilului pe masă. L-am întrebat „ce haină i-ai pus?” și el s-a uitat la mine ca și cum ar fi fost prins și nu a spus nimic. În timp ce o scoate pe cea mică din cărucior, văd că e doar în pijamale. L-am întrebat: „Ai scos copilul afară așa?” - ținând cont de faptul că afară era totuși destul de frig; el era îmbrăcat într-o geacă destul de groasă. Pe ea, în schimb, o îmbrăcase în ceva mult mai subțire, iar când am luat-o in brațe, mâinile, față și gâtul ei erau extrem de reci. Și asta nu a fost singurul caz!”, povestește mămica.

Citește și: Mi-am lăsat copilul să plângă până s-a liniștit singur și nu am niciun regret

Ea mai spune că luna trecută, pentru că era epuizată și simțea nevoia de o binemeritată pauză, a decis să doarmă o noapte la mama ei. Bineînțeles, și-a lăsat fetiță de doar 9 luni în grijă soțului ei. Când s-a întors acasă, ea a aflat că bărbatul o lăsase pe cea mică singură în casă, în timp ce el a mers să își cumpere înghețată.

„Problema mea este că astfel de lucruri nu se întâmplă rar. Luna trecută am fost la mama acasă și am rămas peste noapte doar pentru a lua o pauză, deoarece eram epuizată. Când m-am întors, ceva mi-a spus să îl întreb pe soțul meu dacă a lăsat-o pe fată singură la un moment dat, pentru că are antecedente! Odată am fost la o întâlnire și am sunat să verific dacă fetița e bine, iar el a spus: „Da, e bine, doarme, mă duc jos să duc gunoiul”. Evident, i-am spus că nu ar trebui să o lase singură, dar asta mi-a rămas mereu în minte. În orice caz! L-am întrebat dacă a lăsat-o singură și mi-a spus că s-a dus la magazinul de peste drum, când ea dormea noaptea. Am întrebat: „De ce naiba ai lăsat-o? Nu aveam nevoie de lapte praf, scutece sau șervețele, așa că ce era atât de important de trebuia să iei?". Mi-a spus că s-a dus să cumpere înghețată!”, mai povestește femeia.

„Pur și simplu nu înțeleg ce e în mintea lui. Mi se pare că este atât de iresponsabil! Cum să o scoată afară, fără haină, în mijlocul iernii sau să o lase singură să meargă să ia înghețată? Sună ca un fel de glumă. Am nevoie de ajutor serios, mai ales că așteptăm încă un copil! Pur și simplu nu știu cum să-l fac să înțeleagă că un comportament neglijent nu este de dorit atunci când ai copii. Întotdeauna obișnuia să fie foarte atent cu fiica noastră și acum e ca și cum ar crede că are 15 ani și nu are nevoie să fie îngrijită corespunzător sau ceva de genul ăsta. Sunt eu exagerată?”, spune mămica.

Citește și: Si-a lasat copilul singur acasa cand a plecat in vacanta: Mama data in judecata pentru neglijenta castiga procesul

Părerile internauților au fost împărțite cu privire la situația femeii. Mulți au fost de părere că mămică a cam exagerat pe ici, pe colo, mai ales când s-a enervat că soțul ei a lăsat copilul singur doar că să ducă gunoiul.

 • „Despre ce temperatură exterioară era vorba? Este chiar foarte cald astăzi aici. Și cât timp au stat afară? Cât despre faptul că a lăsat-o singură, eu una nu m-aș îngrijora dacă ar face asta doar ca să ducă gunoiul, dar într-adevăr, dacă ar ieși din casă pentru cumpărături, nu e deloc în regulă”, a scris o persoană.
 • „Nu e nimic rău în a merge să ducă gunoiul. E vorba doar de câteva secunde la urma urmei. Să mergi la cumpărături și să lași copilul singur în casă, pe de altă parte, categoric nu”, a mai comentat cineva.
 • „Obișnuiam să ies și să grădinăresc - o grădină destul de mare - în timp ce bebelușii dormeau în casă. Cât de departe este magazinul? Cât timp a fost plecat?", s-a întrebat o a treia persoană.

Tu ce părere ai despre comportamentul acestui tătic? 

Citește și: Copilul vorbește singur: Semn de inteligență superioară sau formă de ADHD?

 • Surse: mumsnet.com, cafemom.com

Surse foto: unsplash.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar
  Pe el îl cunoaște toată țara, dar soția sa este o prezență discretă. Cine este Gabriela, soția lui Mihai Morar

  Una dintre cele mai cunoscute personalități de radio și de televiziune de la noi se mândrește cu o familie frumoasă, pe care a dezvăluit-o fanilor și prin intermediul...

  Am aflat că soția mea ne alăptează nepotul pe ascuns și nu înțelege de ce sunt deranjat
  Am aflat că soția mea ne alăptează nepotul pe ascuns și nu înțelege de ce sunt deranjat

  Atunci când vine vorba despre alăptare, există două tabere mari și late: alăptarea naturală versus alăptarea cu lapte praf. O femeie care e adepta primei tabere și-a alăptat...

  Tu știi cât de frumoasă este soția lui Cove? Au împreună un băiețel și recunoaște că între ei „n-a fost dragoste la prima vedere”
  Tu știi cât de frumoasă este soția lui Cove? Au împreună un băiețel și recunoaște că între ei „n-a fost dragoste la prima vedere”

  Gabriel Coveșeanu este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV de la noi, este și actor și se mândrește cu o familie frumoasă, fiind tatăl a doi copii. Parcurge cu...

  Cum arată acum actorii din ”Singur Acasă”: mama lui Kevin este spectaculoasă și la 66 de ani
  Cum arată acum actorii din ”Singur Acasă”: mama lui Kevin este spectaculoasă și la 66 de ani

  În 1990, de Crăciun, la Hollywood se lansa filmul care, poate, este cel mai faimos din lume: ”Singur Acasă”. Seria implica o poveste amuzantă cu un copil care...

  Nu m-am lăsat! După 6 luni de pompat, plâns și nopți nedormite, bebelușul meu este acum alăptat exclusiv
  Nu m-am lăsat! După 6 luni de pompat, plâns și nopți nedormite, bebelușul meu este acum alăptat exclusiv

  O să ating un subiect pe cât de delicat și intim, pe atât de sensibil pentru mine.

  Ed Sheeran va deveni tătic! Bebelușul va veni pe lume în numai câteva săptămâni
  Ed Sheeran va deveni tătic! Bebelușul va veni pe lume în numai câteva săptămâni

  Ed Sheeran și soția sa, Cherry Seaborn, se pregătesc să devină părinți pentru prima dată. Iată povestea lor!

  Soția lui Ștefan Stan, însărcinată în 9 luni, a ajuns de urgență la spital
  Soția lui Ștefan Stan, însărcinată în 9 luni, a ajuns de urgență la spital

  Ștefan Stan, câștigătorul primului sezon al emisiunii ”Vocea României”, a trecut prin mari emoții! Soția lui, care este pe cale să nască, a ajuns de urgență...

  Verișoara mea este furioasă pe mine pentru că am refuzat să îi adopt copiii
  Verișoara mea este furioasă pe mine pentru că am refuzat să îi adopt copiii

  Voi ce ați face dacă peste noapte, o verisoară cu care nu ați mai vorbit de ani de zile vă roagă să îi adoptați cei 4 copii, pentru că ea, din cauza alegerilor ei de viață,...

  © 2022 Qbebe