Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine

Andrada Popa

O femeie însărcinată povestește pe internet că socrilor ei nu le place numele ales pentru copilul ei nenăscut, așa că în fiecare zi aceștia insistă să aleagă altul. 

O viitoare mămică de 28 de ani a scris pe Reddit că ea și iubitul ei de 30 de ani așteaptă primul lor copil care se va naște în noiembrie. Dar că au întâlnit o piedică în calea lor de a fi părinți fericiți: socrii ei. 

Când am aflat că sunt însărcinată, am făcut un pact: eu aleg numele dacă va fi băiat și el alege numele dacă va fi fată. Avem dreptul să refuzăm alegerea celuilalt dacă nu ne place deloc numele ales. Am căzut de acord să alegem un nume din lumea jocurilor video, întrucât amândoi suntem pasionați de asta. Și pentru că sunt un mare fan al jocului Kingdom Hearts, era oarecum evident că numele de băiat va fi Roxas. Am petrecut mult timp amândoi jucând împreună acest joc în timpul pandemiei și este una dintre cele mai frumoase amintiri ale mele. Pe cealaltă parte iubitul meu a ales numele Melody dacă va fi fată. Am avut împreună ceva discuții până ce am luat decizia, dar, într-un final am căzut de acord că acestea vor fi cele doua variante: Roxas sau Melody. 

Am aflat de curând că vom avea băiat, așa că numele final al copilului nostru a rămas Roxas. De îndată ce am aflat asta am început să vorbim cu el cu numele lui și am comandat până și o păturică personalizată cu acest nume. Asta însă fără să ne consultăm cu socrii mei, mai ales cu soacra mea, care nu m-a plăcut niciodată, dar acum pare că nimic nu este bun pentru nepotul ei. Am făcut, iată, greșeala să dezvăluim familiei numele copilului înainte să se nască. Soacra mea nu a ascuns deloc faptul că urăște de-a dreptul numele și îmi spune cum prinde ocazia că este un nume de câine. Că este complet absurd să punem numele copilului după un joc video și că vom regreta mai târziu. Socrul meu este de acord cu ea și au început o întreagă luptă să ne convingă să renunțăm la alegerea noastră. Oare chiar exagerez eu?

Probabil că tânăra mamă a scris mesajul pe internet în ideea că va primi susținere din partea internauților. Însă, din păcate pentru ea, nu și-a atins scopul, pentru că majoritatea comentariilor iau apărarea bunicii. Probabil din acest motiv viitoare mămică a șters postarea. Mulți dintre cei care au comentat au spus că este o alegere eronată să dea copilului un nume inventat dintr-un joc video.

 • ”Este exact aceeași tâmpenie ca acei părinți care aleg nume pentru copiii precum Khaleesi. Sunt nume inventate, dar faimoase pentru anumite jocuri sau filme și copilul toată viața va fi întrebat despre asta”
 • ”Soacra ta știe ce zice. Roxas nici măcar nu e un nume frumos, e mai degrabă de fată și copilul va fi bullied pentru asta toată copilăria lui. Imaginează-ți doar cum îl strigi pe stradă să vină în casă cu numele ăsta. Penibil, mai ales pentru el!”
 • ”Dacă ești fan jocuri video fă-ți un tatuaj sau schimbă-ți tu numele. Sau ia-ți un animal de companie și pune-i numele ăsta. Dar nu chinui copilul cu pasiunile tale.”

Citește și:

Surse foto: istockphotos.com

Surse articol: Reddit.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soacra mea îmi cere să-i schimb numele copilului
  Soacra mea îmi cere să-i schimb numele copilului

  Alegerea celui mai potrivit nume pentru copil nu este un demers la îndemână, părinții fiind cei care trebuie să-și stabilească opțiunile din acest punct de vedere. Ce se...

  Soacra mea are herpes bucal și tot insistă să-mi pupe copilul
  Soacra mea are herpes bucal și tot insistă să-mi pupe copilul

  O mămică de peste hotare este îngrijorată că cei doi copii ai săi vor contacta herpes de la soacra ei, care insistă să-i pupe, deși are erupții cutanate în zona gurii.

  Mi-am botezat din greșeală fetița Lasagna. Și acum familia mea îmi spune să îi schimb numele
  Mi-am botezat din greșeală fetița Lasagna. Și acum familia mea îmi spune să îi schimb numele

  O mamă a dezvăluit, printr-o postare de pe o rețea de socializare, ce nume are fiica ei. Ea a explicat faptul că nu și-a dat seama inițial că, prin alăturarea a două prenume ale...

  Soacra mea a cerut să fie prima care ține în brațe bebelușul meu, după ce se naște
  Soacra mea a cerut să fie prima care ține în brațe bebelușul meu, după ce se naște

  Să devii bunică este un lucru minunat: îți vezi proprii copii devenind ei înșiși părinți, îți vezi „moștenirea” transmisă unei alte generații și -...

  Soacra mea mi-a numit fetița „scorpie” după ce a stat cu ea
  Soacra mea mi-a numit fetița „scorpie” după ce a stat cu ea

  O mămică de peste hotare povestește, într-o postare pe Reddit, că a rămas șocată în momentul în care a auzit-o pe soacra ei numindu-i fetița „scorpie”....

  Sunt gravidă și soacra mea îmi spune că sunt cât o focă și nu mă lasă să mănânc
  Sunt gravidă și soacra mea îmi spune că sunt cât o focă și nu mă lasă să mănânc

  Înainte de a începe aș dori să spun că sunt o fată destul de masivă. Nu este nicio rușine în asta, mă iubesc așa cum sunt și am trăit cu zicala ”fii tu,...

  Soacra mea i-a dat calmante bebelușului meu fără să mă întrebe
  Soacra mea i-a dat calmante bebelușului meu fără să mă întrebe

  Într-o postare publicată pe platforma Mumsnet, un mesaj a iscat o mulțime de controverse. O mamă care are un bebeluș de 19 luni s-a plâns că soacra ei i-a dat ibuprofen...

  © 2023 Qbebe