Știam că voi naște un copil cu anencefalie, dar am vrut să-i acord șansa la viață. Prima întâlnire cu ea a fost și ultima...

Bianca Geica - Redactor Senior

„Nu o să uit niciodată cum mi-au luat fetița din brațe și au pus o pătură peste trupul ei micuț și rece”, povestește sfâșiată de durere o mămică de peste granițe, care și-a pierdut fiica în urmă cu doar două săptămâni.

O femeie a aflat că va naște un copil cu anencefalie, dar a vrut să îi dea o șansă la viață

Când Kimberly Whitwell și Luke Richardson, un cuplu de peste Ocean, au aflat anul trecut că vor avea o fetiță, nu și-au mai încăput în piele de bucurie. Aveau deja doi băieți - Sage, în vârstă de doi ani, și Archer, în vârstă de 10 luni - iar o fetiță le-ar fi completat perfect familia.

Primul trimestru de sarcină a fost normal, dar la 13 săptămâni, Kimberly a primit o veste sfâșietoare: fetița ei, Levina, a fost diagnosticată cu anencefalie, o malformație congenitală gravă în care un copil se naște fără părți din creier și craniu. Bebelușul lui Kimberly avea doar trunchiul cerebral și alte malformații congenitale. Probabil că nu ar fi supraviețuit sarcinii, iar dacă ar fi supraviețuit, nu ar fi trăit mai mult câteva zile. Cei doi părinți au fost puși în fața unei alegeri: să lase sarcina să își urmeze cursul natural sau să o întrerupă.

„Diagnosticul ne-a dat lumea peste cap. A fost o alegere pe care niciun părinte nu ar trebui să o facă vreodată pentru copilul său. Când ne-a lovit șocul, am ales automat întreruperea de sarcină, pentru că cum naiba am putea face față unei asemenea dureri și traume?”, mărturisește Kimberly.

Dar, după multe discuții îndelungate, decizia cuplului s-a schimbat. Kimberly și-a dorit să ducă sarcina la bun sfârșit.

„Amândoi am fost de acord că merita să se nască la fel ca frații ei și să aibă respectul de a fi iubită și trimisă în Rai în brațele noastre”. Kimberly știa că, dacă ar fi decis să întrerupă sarcina, nu și-ar fi putut ține fiica în brațe. „Am vrut să o țin în brațe, să o prețuiesc și să ne luăm rămas bun într-un mod pe care l-am dorit. Cu o întrerupere de sarcină, ea ar fi dispărut pur și simplu”, spune ea. „A fost unul dintre cele mai grele momente din viața mea. Am decis să continuăm și să lăsăm lucrurile să își urmeze cursul firesc, indiferent cât de mult sau cât de scurt ar fi acesta”, a mai adăugat Kimberly.

După ce au luat decizia ca Kimberly să poarte copilul cât mai mult timp, tot ce a mai rămas de făcut a fost să aștepte. Tânăra mămică a încercat să prețuiască timpul petrecut cu fiica ei, dar conștientizarea faptului că într-o zi copilul ei nu va mai fi era greu de suportat.

„Diagnosticul a fost ca un mare nor negru care s-a așternut deasupra micii noastre familii. În orice moment, ea ar fi putut pleca de lângă noi și asta ne-a provocat atât de multă teamă și anxietate. A fost greu să ne conectăm cu ea în timp ce era în uter știind că în cele din urmă o vom pierde”, mai spune mămica.

Cu toate acestea, Kimberly a făcut tot ce a putut. I-a dat fetiței toate alimentele speciale pe care corpul ei le dorea și a făcut multe fotografii cu burtica. „Fiecare minut, fiecare lovitură, fiecare respirație pe care am făcut-o a fost pentru ea. Fiecare lacrimă, fiecare centimetru de durere a meritat știind că într-o zi voi ajunge în sfârșit să o țin în brațe”, spune aceasta.

Înainte de naștere, femeia a aflat că bebelușul ei murise deja în uter

La 23 de săptămâni de sarcină, vestea devastatoare a venit în sfârșit. Kimberly se afla la un control de rutină. Personalul medical avea probleme în a auzi bătăile inimii bebelușului.

„Personalul a ieșit din cameră pentru a aduce un medic și un ecograf. Au pornit aparatul și camera a fost acoperită de o tăcere densă, acea tăcere pe care știi că nu este umplută de sunetul bătăilor inimii frumosului tău copil. Doctorul a respirat adânc și a spus: Kimberly, îmi pare foarte rău, dar inima copilului nu bate”, își amintește mămica.

O săptămână mai târziu, pe 22 decembrie, cu doar două zile înainte de Crăciun, Kimberly a fost programată pentru o cezariană.

„Am mai născut doi copii înainte, dar nu am avut niciodată experiența unui copil născut mort în care să fim pregătiți să nu auzim plânsul primului copil. Operația a decurs bine și am fost duși în camera de recuperare, unde Luke și cu mine ne-am întâlnit cu frumosul nostru îngeraș adormit. A fost unul dintre cele mai grele și mai crude momente din viața mea. Luke a ținut-o în brațe și a legănat-o. Ochii lui au luminat camera îndrăgostindu-se de ea pentru prima dată. Am petrecut câteva ore cu ea, apoi Luke a trebuit să plece acasă să aibă grijă de ceilalți copii ai noștri, iar eu am rămas singură cu ea”, povestește Kimberly.

Mama și fiica au petrecut timp prețios împreună, până când a venit în cele din urmă timpul să se despartă. „Mi-am pus mâna pe pieptul ei micuț și i-am spus, în timp ce lacrimile îmi curgeau pe față, că mami și tati sunt foarte mândri că au fost părinții ei și că vom prețui mereu amintirea ei. I-am spus că am fost atât de binecuvântată că am cunoscut-o și pentru timpul pe care am reușit să-l petrecem împreună. Apoi a venit personalul medical și le-am spus că sunt pregătită să plece. Faptul că i-am privit cum o îndepărtau de mine, cu o pătură peste trupul ei mic și rece, este ceva ce nu voi uita niciodată”, își amintește femeia.

Cei doi părinți încă își plâng fiica născută moartă

Kimberly și Luke au împărtășit povestea Levinei pe TikTok și pe Facebook și au adunat 36.000 de urmăritori din întreaga lume.

„Pierderea sarcinii este un încă un subiect tabu. Am vrut să creăm un loc sigur pentru ca persoanele care au experimentat orice fel de pierdere să aibă o voce.”, au explicat aceștia. Cei care îi urmăresc pe cei doi părinți sunt atât de loiali încât aceștia au transmis în direct înmormântarea Levinei, astfel încât toți cei care au urmărit călătoria sarcinii lui Kimberly să aibă ocazia de a-și lua rămas bun.

Surse foto: Facebook

Surse articol: kidspot.com.au

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mi s-a spus că voi naște un copil fără șanse de supraviețuire și între timp mi-am pierdut soțul
  Mi s-a spus că voi naște un copil fără șanse de supraviețuire și între timp mi-am pierdut soțul

  Când vezi că ești pe cale să îți urmezi visul de a deveni mamă, bucuria este imensă și nu te gândești că viața poate avea cu totul alte planuri cu tine. Printr-o...

  Mi-am pierdut singurul copil, dar voi fi întotdeauna mama lui
  Mi-am pierdut singurul copil, dar voi fi întotdeauna mama lui

  Nu există durere mai mare pe acest Pământ decât cea a unei mamei care și-a pierdut copilul. Iar în această lume sunt atât de multe mame de îngeri, care...

  Soacra mea a cerut să fie prima care ține în brațe bebelușul meu, după ce se naște
  Soacra mea a cerut să fie prima care ține în brațe bebelușul meu, după ce se naște

  Să devii bunică este un lucru minunat: îți vezi proprii copii devenind ei înșiși părinți, îți vezi „moștenirea” transmisă unei alte generații și -...

  Pentru 18 minute am fost mort, dar copiii mei m-au adus înapoi la viață
  Pentru 18 minute am fost mort, dar copiii mei m-au adus înapoi la viață

  Evenimente neașteptate, care te pun față în față cu moartea, pot surveni când te aștepți mai puțin. Printr-o grea încercare a trecut și un tată din Marea...

  Regret enorm că am făcut un copil, credeam că voi fi o mamă bună, dar acum nici nu știu dacă îmi iubesc fiul
  Regret enorm că am făcut un copil, credeam că voi fi o mamă bună, dar acum nici nu știu dacă îmi iubesc fiul

  Unele femei își doresc dintotdeauna să devină mame și așteaptă cu nerăbdare să se bucure de copiii lor. Uneori însă, odată ce se întâmplă așa, tot...

  Nu am vrut să-mi rănesc copiii prin divorțul de tatăl lor, dar a trebuit să o fac. Pentru ei
  Nu am vrut să-mi rănesc copiii prin divorțul de tatăl lor, dar a trebuit să o fac. Pentru ei

  Divorțul este o provocare în viața oricui, dar când ești părinte lucrurile devin mai complicate. Astfel, pentru copil, separarea părinților este resimțită ca o pierdere...

  © 2023 Qbebe