Vecina mea s-a plâns de zgomotul făcut de copilul meu când plânge, așa că i-am cumpărat dopuri pentru urechi

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să locuiești la bloc presupune și să ai mereu grijă să fii în relații cât mai bune cu vecinii, să te străduiești cât mai mult să nu-i deranjezi. O asemenea „misiune” devine însă aproape imposibilă când ai un copil aflat în primele luni de viață. Oricât ai încerca, în mod cert că vor fi numeroase momente în care vecinii vor fi deranjați de plânsul copilului tău. Așa i s-a întâmplat și unei mame de bebeluș, care a încercat să vină cu o soluție pentru ca o vecină să nu se mai plângă de faptul că bebelușul o deranjează. Parcurge articolul de mai jos pentru a vedea despre ce este vorba!

Mama unui bebeluș care plânge mult i-a cumpărat dopuri de urechi unei vecine

O mamă de bebeluș a povestit, pe Reddit, la ce soluție s-a gândit pentru una dintre vecinele sale, care de multe ori venise la ușa ei ca să se plângă întrucât nu mai suporta zgomotul făcut de micuț când acesta plângea. Totodată, a întrebat utilizatorii rețelei de socializare ce părere au despre gestul pe care l-a făcut pentru vecina ei. 

Mama și-a început confesiunea spunând că bebelușul ei plânge mult din cauza faptului că este bolnav din cauza unor alergeni. Povestea de pe Reddit poate fi găsită și în „The Sun”:

„...Cea mai mare parte a timpului o petrec încercând să îl calmez când îl doare ceva. Practic, el plânge. Și plânge mult. 

mama-care-isi-tine-in-brate-bebelusul-si-incearca-sa-il-calmeze-intrucat-plange

Locuim într-un complex cu apartamente, așa că vecinii noștri îl aud adesea. Stăm într-un apartament ieftin, cu pereți subțiri, ca de hârtie. 

Pe de o parte, am o vecină care este mamă singură cu trei copii. Este înțelegătoare și se oferă să mă ajute, de exemplu s-a oferit să stea cu bebelușul meu ca să pot și eu să dorm. 

Pe de altă parte, am o altă vecină, o femeie tânără, care este mult mai puțin înțelegătoare. În fiecare zi îmi bate la ușă ca să se plângă și chiar a sunat și la poliție, de două ori. La un moment dat a insinuat că va chema și serviciile sociale, dar nu știu dacă până la urmă ar fi făcut așa ceva. 

Am încercat să-i explic faptul că bebelușii plâng și am încercat și să-i dau câteva detalii despre problemele de sănătate ale copilului meu. Am înțeles ce o deranjează pe ea- că bebelușul meu plânge non-stop. Știu că este deranjant. Dar nu am cum să-l fac să se oprească din plâns, așa că nu mai îmi pasă de ce crede ea. 

Între timp vecina mea a început și ea să deranjeze- de exemplu să dea muzica foarte tare când bebelușul meu plânge (ceea ce eu cred că nu este deloc o soluție), îmi ciocăne în perete și face și alte gesturi de acest tip. 

Acum trei zile i-am cumpărat dopuri de urechi, am bătut la ușa ei și am transmis și următorul mesaj: „Folosește-le și încetează bullying-ul asupra unui copil bolnav și a mamei sale care se luptă cu el.”

„Ea a fost șocată, iar eu m-am întors în apartamentul meu. Vestea bună- ne-a mai ciocănit din când în când în perete, dar nu am mai auzit-o plângându-se la noi. Vestea proastă- mă simt foarte vinovată.

La scurt timp după acest eveniment am stat de vorbă cu mama mea, care mi-a spus că am fost nepoliticoasă și că ar trebui să o las mai moale cu vecina mea. Probabil că ea se luptă cel puțin la fel de mult cum sufăr eu din cauza lipsei somnului și probabil că a încercat deja să utilizeze dopurile de urechi...

Și sora mea a fost de aceeași părere cu mama, când i-am spus și ei ce am făcut. 

Cealaltă vecină mă susține, dar mă întreb dacă nu procedează așa întrucât nu o place pe acea vecină, nu pentru că este de părere că am dreptate. 

Am fost o persoană rea că i-am făcut vecinei acel dar și acea livrare?”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe site-ul thesun.co.uk (materialul original a fost disponibil pe reddit.com)

Mama a cerut păreri în mediul online în legătură cu soluția găsită pentru vecina ei

După ce mama a mărturisit că i-a cumpărat dopuri de urechi vecinei sale, utilizatorii de Reddit și-au expus opiniile pe acest subiect. Așa cum se poate observa din comentariile făcute, i se dă dreptate atât mamei, cât și vecinei care nu mai suportă plânsul bebelușului. Iată câteva exemple de asemenea comentarii, disponibile atât pe Reddit, cât și în „The Sun” sau în „Mirror”:

 • „Nimănui nu-i pasă de plânsul bebelușului tău în afară de tine, dar probabil că zgomotul o înnebunește pe vecină”
 • „Bebelușii plâng. Nimeni nu are cum să împiedice acest lucru. Dacă locuiești într-un apartament, este foarte probabil să ajungi să locuiești și lângă un bebeluș care plânge. Asta este, așa funcționează lucrurile în cazul apartamentelor”
 • „Este ceva la care ar trebui să te aștepți când stai într-un apartament. Întotdeauna pot fi zgomote pe care nu le vei putea controla”
 • „Ce crede acea vecină, că mama pur și simplu stă și își poate potoli copilul pocnind din degete? Plânsul unui bebeluș deranjează pe oricine! Cel puțin vecina poate să iasă afară sau să meargă la un prieten când simte că lucrurile devin insuportabile”
 • „Este vorba despre un bebeluș- dar și vecina are într-un fel dreptate. Nu este vorba neapărat despre acel bebeluș, dar somnul îi este mereu întrerupt și cel mai probabil suferă din acest motiv”
 • „Înțeleg faptul că nu ai cum să-ți controlezi bebelușul. Nu poți să-l determini mereu să înceteze să mai plângă. Înțeleg toate acestea. Dar știu și cât de supărător este să asculți mereu plânsul unui copil care nu este al tău”
 • „Oare ce ar vrea vecina ta să obțină? Ea ar vrea să nu-l mai audă plângând pe bebelușul tău apelând la zgomote puternice? Atât tu, cât și vecina ta, vă comportați precum acei părinți care de fapt își doresc ca bebelușul lor să plângă”
 • „Soluția ta a fost ca ea să poarte dopuri de urechi, crezând că așa poate își va modifica și atitudinea față de bebelușul tău. Ai încercat să achiziționezi accesorii pentru izolare fonică pe care să le atașezi pe pereții dintre apartamentele voastre? Se găsesc și pe Amazon. Dacă nu îți permiți, am auzit că și cartoanele de ouă funcționează”

femeie-care-incearca-sa-si-astupe-urechile-cu-doua-perne-pentru-ca-nu-mai-suporta-zgomotul

Surse: mirror.co.uk, reddit.com, thesun.co.uk

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Iubita fostului meu soț i-a dat găuri în urechi fiicei mele fără să mă întrebe
  Iubita fostului meu soț i-a dat găuri în urechi fiicei mele fără să mă întrebe

  Nu știu alții cum sunt, dar eu și fostul meu soț aveam o relație mult mai echilibrată de când am divorțat acum 2 ani. Ne înțelegem foarte bine, nu mai avem animozități...

  Nu m-am lăsat! După 6 luni de pompat, plâns și nopți nedormite, bebelușul meu este acum alăptat exclusiv
  Nu m-am lăsat! După 6 luni de pompat, plâns și nopți nedormite, bebelușul meu este acum alăptat exclusiv

  O să ating un subiect pe cât de delicat și intim, pe atât de sensibil pentru mine.

  Îmi tremură mâna când scriu. Au trecut 1 an și 6 luni de când fiul meu e un înger. Să vă spun povestea mea
  Îmi tremură mâna când scriu. Au trecut 1 an și 6 luni de când fiul meu e un înger. Să vă spun povestea mea

  Nu știu cum să încep, pentru că este o durere foarte mare și de scris nu știu dacă voi scrie corect sau bine. Îmi cer scuze dinainte de a-mi începe povestea.

  Mama mea îmi cere bani să aiba grijă de copilul meu, propriul ei nepot
  Mama mea îmi cere bani să aiba grijă de copilul meu, propriul ei nepot

  Îmi iubesc mama și ea mă iubește pe mine. Avem o relație foarte apropiată și atunci când am anunțat-o că sunt însărcinată a fost extaziată și dornică să...

  La 54 de ani a slăbit 52 de kg. ”Mi-am cumpărat primul costum de baie din viața mea”
  La 54 de ani a slăbit 52 de kg. ”Mi-am cumpărat primul costum de baie din viața mea”

  La 54 de ani, Heidi Olson Jones nu a purtat în viața ei un costum de baie. A fost mereu supraponderală și cu timpul a acumulat kilograme peste kilograme care a dus-o la o greutate...

  Bebelușul tău are o criză puternică de plâns? Când trebuie să te duci la medic
  Bebelușul tău are o criză puternică de plâns? Când trebuie să te duci la medic

  Atunci când sugarul are o criză puternică de plâns, ce te-ar determina să mergi cu el la medic? Te lași influențată de propria ta panică, de sfaturile celor din jurul...

  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac
  Soacra mea îmi bate copiii când stă cu ei si soțul meu îi ia apărarea. Nu știu ce să fac

  ”Lasă, că și pe mine m-a bătut și uite ce bine am ajuns” ... asta îmi spune soțul meu de fiecare dată când îi spun că mama lui consideră că a-și lovi...

  Video controversat: o mamă publică momentul când îi face găuri în urechi bebelușei sale
  Video controversat: o mamă publică momentul când îi face găuri în urechi bebelușei sale

  O mămică a stârnit controverse în mediul online, după ce a publicat un clip în care îi face găuri în urechi fetiței sale de doar câteva luni. Nu, nu...

  © 2022 Qbebe