ECONOMIDA

9 reguli pe care fiecare tată de fată ar trebui să le urmeze

Să fii tată de fată este o mare bucurie, dar presupune totodată și mai multă grijă. Întrucât se știe că fetițele au nevoie de o atenție specială și de multă afecțiune pentru a „înflori" și a se transforma în femei încrezătoare și puternice, este necesar și ca tații să se străduiască să respecte anumite reguli. Așa cum vei afla și din articolul de mai jos, acestea țin de atitudinile, de comportamentele pe care ar trebui să le ai față de fiica ta. Ține cont de aceste reguli și, mai presus de toate, arată-i fiicei tale că ești lângă ea, că se poate baza oricând pe tine!

Ascultă-ți fiica/fiicele cu atenție, chiar dacă nu prea înțelegi ceea ce spune/ ceea ce spun

Deși sunt momente în care simți că ești prea obosit sau prea stresat pentru a mai fi atent la tot ceea ce spune fiica ta, străduiește-te să o asculți. Cu atât mai mult cu cât ai mai multe fete, încearcă să le asculți pe toate.
Psihologii ne sfătuiesc să facem așa întrucât astfel legătura tată-fiică se va întări, aceasta va dobândi din ce în ce mai multă încredere în tine și va fi dornică să comunicați mereu.
Desigur, nu este ușor să asculți, dar de dragul fetelor tale, merită cu prisosință să faci acest efort. Ține cont și de următoarele aspecte:
Încurajează-ți fetele să fie deschise față de tine când vorbiți
Fii răbdător și disponibil să asculți oricât este nevoie
• Răspunde cu calm la ceea ce ți se spune, fie că este ceva bun sau este ceva rău
• Fii atent inclusiv la limbajul non-verbal al fiicelor tale, întrucât acesta îți poate dezvălui mai multe decât îți imaginezi.

Regula pentru tati: ascultati-va fiicele

Toate fetele sunt frumoase: amintește-i mereu fiicei tale că este frumoasă

Este o regulă pe care orice tată de fată ar trebui să o respecte: să nute  ferești nicodată să-ți complimentezi fiica.
În condițiile în care în zilele noastre se pune un mare accent pe aspectul fizic, tu trebuie să o ajuți pe fiica ta să înțeleagă faptul că nu numai frumusețea fizică este importantă, ci mai ales cea interioară. Străduiește-te să o sprijini în a-și descoperi frumusețea, în a-și pune în valoare calitățile și a se simți bine în pielea ei.
Dacă nu vei face proceda așa, există riscul ca fiica ta să devină o persoană care nu are încredere în ea, care este obsedată de a fi mereu în centrul atenției și de a fi validată. În plus, pentru a primi complimente, poate să cadă în tot felul de capcane, ce ar putea, la un moment dat, să o coste scump.

Nu ridica vocea la fiica ta, iar dacă totuși se întâmplă să faci acest lucru, cere-ți scuze

Psihologii consideră că, dacă vom țipa la copiii noștri, aceștia pot avea senzația că nu-i mai iubim. Cu alte cuvinte, când ajungi să ridici tonul la fiica ta, ea poate crede că nu o iubești și o va face să nu se simtă în siguranță.
De asemenea, se știe faptul că țipatul la un copil îi poate încuraja adoptarea unor comportamente agresive, dar și apariția depresiei sau anxietății. Iată de ce este atât de important să te stăpânești și să eviți să ridici tonul la fetița ta.
Nu în ultimul rând, este bine să știm faptul că țipatul la copii le va provoca frustrări și, mai mult decât atât, vă va afecta modul în care comunicați. De astfel, se știe că o comunicare eficientă părinte-copil se bazează și pe calm, pe înțelegere, astfel încât să ajungeți să aveți o relație din ce în ce mai strânsă.

O fata are nevoie la orice varsta de imbratisarea tatalui eiNu te sfii să-ți îmbrățișezi fiica

Fie că fetița ta este încă mică, fie că este deja domnișoară sau a devenit femeie în toată firea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la a o mai strânge în brațe și a-i arăta că se poate baza oricând pe tine.
Experții ne avertizează că îmbrățișările sunt vitale pentru fiicele noastre, că trebuie să li le oferim ori de câte ori au nevoie.
Ar trebui să fie o regulă pentru tații de fete să le îmbrățișeze cu toată dragostea, asigurându-le astfel că sunt iubite, că sunt protejate, că nu sunt singure. Iar dacă îmbrățișările sunt însoțite și de cuvinte frumoase, de încurajări și de un zâmbet, atunci să fiți siguri că fetițele voastre vor fi fericite.

Încearcă să petreci cât mai mult timp cu fiica ta

Chiar dacă nu îți este mereu ușor să găsești timp pe care să-l petreci alături de fiica ta, trebuie să conștientizezi faptul că ea merită să faceți împreună diferite activități, inclusiv activități casnice.
Așa că nu te feri în a te implica în tot felul de treburi casnice, întrucât îți vei ajuta fiica să înțeleagă, de la o vârstă fragedă, că un bărbat poate face aceste activități la fel de bine ca și o mamă și că este ceva firesc să se ocupe și cu așa ceva.
Alături de treburile prin casă, puteți face orice altceva împreună, având ocazia să vă cunoașteți din ce în ce mai bine, să comunicați mai ușor și să aveți o legătură din ce în ce mai puternică.

Citește și: 4 moduri în care un tată poate crește o fată puternică

Nu o vorbi de rău, în fața ei, pe mama fiicei tale

Chiar dacă nu ești în relații prea amiabile cu mama fiicei tale, poate sunteți chiar despărțiți, acest fapt nu trebuie să te determine să o vorbești de rău pe aceasta de față cu fiica ta.
Este foarte important să nu-i strici acesteia imaginea pe care și-a făcut-o despre mama sa și să-i insufli ideea că bărbații nu respectă femeile. În plus, îi poți transmite și un alt „mesaj" greșit: dacă bărbații nu tratează femeile cu respect, atunci nici femeile nu trebuie să-i trateze mi bine.
Indiferent de relațiile în care ești cu mama fetei tale, abține-te să o denigrezi pe aceasta. Gândește-te că amândoi ați greșit, fiecare în felul său, dar că fiica noastră nu merită să sufere din acest motiv.

Fetița ta nu este de sticlă. Las-o „să sară de pe trambulină" și să cunoască lumea. Chiar dacă se va lovi, acest lucru nu înseamnă că este sfârșitul lumii

Nu este ușor să respecți această regulă, dar este de datoria ta să faci acest lucru dacă vrei ca fetița ta să se transforme într-o femeie puternică și independentă.
Chiar dacă vezi că fiica ta se confruntă cu tot felul de dificultă-ți și te doare sufletul, trebuie să o lași să le înfrunte, să răzbată printre acestea și să reușească. Numai așa ea va învăța, cu timpul, să-și rezolve problemele, să cunoască lumea și să fie perseverentă în a-și atinge scopurile.

Oferă-i mereu fiicei tale un umăr pe care să poată plânge

Este firesc, în momentele dificile, ca fiica ta să se simtă copleșită.
Ca tată, este o regulă să fii mereu gata să o lași să vină la tine și să plângă pe umărul tău.
Când va face acest gest, fiica ta se va simți în siguranță, va ști că este iubită șă că se poate baza oricând pe tine. Iar acest lucru nu va face altceva decât să întărească și mai mult legătura dintre voi!

Niciodată să nu divulgi secretele pe care ți le-a împărtășit fiica ta

Nu este nimic ieșit din comun ca fiica ta să vină la tine și să-ți împărtășească vreun secret al ei. Acest lucru trebuie să te bucure, întrucât înseamnă că are încredere în tine și că știe că o vei proteja.
Din momentul în care secretul ajunge la tine, datoria ta cea mai importantă este ca acesta să rămână între noi.
Și psihologii ne atrag atenția că este ideal ca ai noștri copii să ne împărtășească din secretele lor, întrucât tăinuirea, pentru prea mult timp, a unui secret poate avea următoarele consecințe nefaste:
Va afecta starea de bine, atât la nivel emoțional, cât și fizic- De pildă, s-a constatat că dacă un copil va ține prea mult un secret va ajunge să fie deprimat, anxios și va avea tot felul de simptome neplăcute, precum dureri de cap sau dureri de stomac.
Va duce la adoptarea unor comportamente nesănătoase- Spre exemplu, s-a observat că ținerea unui secret cu un înalt impact emoțional poate duce la dezvoltarea a tot felul de dependențe, precum cea de alcool, de tutun sau chiar de droguri.
Va afecta relațiile cu cei din jur- De-a lungul timpului, cercetării au demonstrat faptul că persoanele care țin prea mult un secret vor ajunge să fie deprimate, să adopte tot felul de comportamente antisociale și să aibă tendința de a se izola sau de a se implica în tot felul de relații nesănătoase.
Ai grijă deci să respecți o „regulă de aur": fii disponibil și permite-i fiicei tale să-ți împărtășească din secretele ei, dar nu uita că acestea trebuie să rămână între voi!

Citește și: Top 10 sfaturi de la psiholog pentru taticii de fete

Voi mai știți și alte reguli pe care un tată de fată ar trebui să le respecte?

Surse:
www.advicefromsuperdad.com;www.brightside.me; www.childmind.org;www.educateempowerkids.org; www.greatist.com; www.lifehack.org;www.onecountry.com; www.iheartintelligence.com

Sa ne amuzam putin! 9 diferente majore intre mama si tata

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Reguli pe care trebuie să le urmeze Meghan Markle dacă rămâne însărcinată
  Reguli pe care trebuie să le urmeze Meghan Markle dacă rămâne însărcinată

  Dacă ai devenit membru al familiei regale, nu înseamnă că viața ta va fi ușoară. Dimpotrivă! „Noblesse oblige", spune o veche zicală franceză, adică statutul...

  15 fotografii care demonstreaza ca fiecare copil ar trebui sa aiba un animal de companie
  15 fotografii care demonstreaza ca fiecare copil ar trebui sa aiba un animal de companie

  Un animal de companie intr-o casa inseamna devotament, dragoste, incredere, dar si responsabilitati. Acestea sunt si motivele pentru care fiecare copil ar trebui sa aiba un animal de...

  Un tată își plătește copilul cu 1 dolar pentru fiecare carte citită. Tactica lui a iscat un război pe internet
  Un tată își plătește copilul cu 1 dolar pentru fiecare carte citită. Tactica lui a iscat un război pe internet

  David Woodland a iscat o serie de controverse online după ce a postat despre tactica pe care o folosește pentru a-și motia copilul să citească: îl plătește. David îi...

  Un tată își pedepsește fata însușindu-și conturile ei de Social Media, și primește mai multe like-uri decât ea
  Un tată își pedepsește fata însușindu-și conturile ei de Social Media, și primește mai multe like-uri decât ea

  Părinți, bun venit în lumea adolescenților! Dacă nu ați ajuns încă aici, atunci este momentul perfect să vă inspirați pentru cea mai genială pedeapsă!

  Când am devenit mamă am dat față în față cu o spaimă pe care nu am simțit-o niciodată
  Când am devenit mamă am dat față în față cu o spaimă pe care nu am simțit-o niciodată

  Încă din primele clipe în care îți vei ține copilul în brațe, vei fi cuprinsă nu numai de o fericire care nu poate fi descrisă în cuvinte, ci și de o...

  Avertismentul lui Nelu Tătaru:”Vom avea o transmitere comunitară accentuată care va atrage niște reguli în care să putem restricționa...”
  Avertismentul lui Nelu Tătaru:”Vom avea o transmitere comunitară accentuată care va atrage niște reguli în care să putem restricționa...”

  Noul coronavirus încă face zilnic sute de victime în România. Conform spuselor Ministrului Sănătății, avem de-a face cu o transmitere comunitară în creștere,...

  7 lucruri pe care părinții ar trebui să le facă pentru a-și proteja copiii împotriva abuzului sexual
  7 lucruri pe care părinții ar trebui să le facă pentru a-și proteja copiii împotriva abuzului sexual

  Abuzul sexual la copii nu este un subiect pe care părinții să-l tolereze ușor. Deși cazurile sunt din ce în ce mai numeroase, părinților le vine greu să discute despre această...

  © 2019 Qbebe